Προς το περιεχόμενο

Πως να ριξω τις θερμοκρασιες του fx 6300?

spirosR7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαχαχα οχι οτι δε θα επωφεληθω τις θερμοκρασιες φοβαμαι αμα τωρα με αρκετη ωρα gaming φτανει γυρω στους 45 με oc ισως ανεβει επικυνδινα η θερμοκρασια εκει ειναι το διλλημα μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χαχαχα οχι οτι δε θα επωφεληθω τις θερμοκρασιες φοβαμαι αμα τωρα με αρκετη ωρα gaming φτανει γυρω στους 45 με oc ισως ανεβει επικυνδινα η θερμοκρασια εκει ειναι το διλλημα μου.

Οχι δε νομιζω.Οι amd εχουν "οριο" για να μην τρως throttling τους 62-65 βαθμους, οποτε εχεις ακομα :)

Δεν πας καρφι απο 3.5 στα 4.5 πχ. Σιγα σιγα.
Αναλογα το κουτι και το air flow που εχεις δεν θα δεις πανω απο 50-60C που ειναι ΟΚ.
Οπως σου ειπαν και οι υπολοιποι, το 40 full load ΔΕΝ ειναι πολυ.
Ισα ισα ειναι αψογη θερμοκρασια.

Φιλε sistah για την ακριβεια ειναι 45..το ξερω οτι πρεπει να παω 0,5 τη φορα αλλα ρωταω τι να πειραξω στα biosδιαβασα αλλου οτι πρεπει να απενεργοποιησω το turbo core και να βαλω το llc στο extreme κατι τετοιο. Τι ακριβως πρεπει να αλλαξω μεχρι 4.2 θελω να παω οχι παραπανω..

Nα κατσεις να διαβασεις threads εδω στο Insomnia και γενικα ψαξε στο google.
Στο περιπου δεν γινεται, θα τα κανεις μανταρα γιατι στα τυφλα δεν κανεις oc.

λοιπόν,αν και υπάρχει 90% έτοιμος οδηγός και εμπειρίες στο δικό μου θέμα,ξεκινάω και γράφω.

κλείνεις το turbo,ανοίγεις το HPC

τα C1E,C6 θα σου έλεγα να τα αφήσεις ανοιχτά για να πέφτουν τα ρολόγια και να κλείνουν οι πυρήνες οταν δεν χρειάζονται,εαν υπάρχει πρόβλημα κατα το oc τα κλείνεις και αυτά.

Το LLC το βάζεις στην προ-τελευταια επιλογή και το Vcore το αφήνεις εκει που είναι.

Για παράδειγμα στην 990ΧΑ μου έχει μόνο offset για το Vcore δεν δίνει τιμή.

οπως είναι έτσι,ανεβάζεις το Multi έως ότου δείξει 4GHz.

f10 και σώζεις.

με το amd overdrive ανοιχτό,τρέξε είτε aida24 είτε prime95 σε small fft's(αν και διαβάζω οτι στην τελευταια έκδοση κυριολεκτικά πηδάει τους amd-εγώ με αυτήν πάντως κλοκαρα και ειμαι 1000% σταθερός) για κανενα 3-4ωρο

Εαν σε αυτό το διάστημα κάποιος πυρήνας πετάξει πρόβλημα μπαίνεις στο bios και ανεβάζεις το Vcore κατα 1 τιμη

ΠΡΟΣΟΧΗ Οχι απο 1,26 να το πας 2,26 ΑΛΛΑ απο 1,26 να το πας πχ 1,28 αυτο εννοώ μια τιμή. Στην 990ΧΑ δηλαδή πατάς το + απ το πληκτρολόγιο και ανεβαίνει.

κάνεις ξανά την ιδια διαδικασία με το στρεσσάρισμα.

Εαν ΔΕΝ βγάλει καποιο γρήγορο προβλημα πάλι(εαν βγάλει ανεβάζεις παλι την τάση)συνεχίζεις και το αφήνεις για 3-5 ώρες.

Οσες περισσότερες το αφήσεις τοσο πιο σίγουρος εισαι οτι ειναι οκ.

Εαν πχ θεωρείς οτι με 3 ώρες είσαι σταθερός και δεν θες να δοκιμάζεις παραπάνω,τρέξε για 1-2 ώρες ενα blend για να παίξει και ο memory controller.

Εαν βγάλει εκει πρόβλημα παλι λίγο ανεβάζεις την τάση γιατι στεγνωνει και θα φας BSOD κάποτε και δεν θα ξέρεις γιατί.

Εαν ολα ειναι οκ και δεν κολλήσει/βγει ερρορ/κλείσει κλπ μάντεψε έχεις ανεβάσει τον επεξεργαστή

Εαν θες παραπάνω,ιδια δουλειά μέχρι να εισαι ικανοποιημένος για το που θες να τον πας.

εγω πειραματικά ξεκίνησα με 1,4 βολτ για 4GHz και έφτασα με δοκιμές τα 4,3 με 1,36 και πιθανότατα να ανεβαίνει κ αλλο με την τάση αυτή.

ειχα κάνει μια δοκιμή για 4,7 με την ιδια ταση αλλα δεν και μετά στα 4,5 αλλα δεν.

ισως να αντέξει τα 4,4 αλλα δεν είμαι σίγουρος και δεν θέλω να το δοκιμάσω γιατι είμαι οριακά απο θερμοκρασίες(10°C περιθώριο για να τερματίσει το thermal margin)

θερμοκρασίες βλέπεις πάντα με το amd overdrive και με κανένα αλλο έως ότου σιγουρευτείς οτι το αλλο πρόγραμμα γράφει σωστά νούμερα.

πχ εμένα δουλεύει απολύτως σωστά με την 990ΧΑ το Hwinfo.

Ευχαριστω για τον αναλυτικο οδηγω φιλε μου θα δοκιμασω συντομα και θα επιστρεψω με τα αποτελεσματα. Και ο Θεος βοηθος :P

εαν το Vcore ξεφύγει πάνω απο 1,5 το κλείνεις επιτόπου,δεν αντέχει για παραπάνω

Στο λέω γιατί ειναι λιγο παράξενο το calibration που κάνει η 990 λόγω LLC.

εγω εχω ορίσει 1,36 αλλα δίνει νομίζω 1,38 λογω LLC.

Λοιπον τα c1 c6 τα εχει ηδη ανοιχτα εκλεισα το core performance boost αλλα στο cpu clock ratio ειναι 17.50 και auto και δεν αλλαζει επισης cpu frequency και cpu ratio ειναι γκριζα και δε μπορω να κανω κατι...γιατι;

θα πας στο advanced cpu κάτι για να πειράξεις τις ρυθμίσεις αυτές.

οι τιμές αλλάζουν με τα + - του πληκτρολογίου.

δες το θέμα μου,τις εικόνες.

απλά μην βάλεις 1,4 Vcore :Ρ

http://www.insomnia.gr/topic/534185-fx-6300-overclock-%CE%AD%CF%86%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%B7-%CF%8E%CF%81%CE%B1/?hl=%20%CE%AD%CF%86%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B5%20%20%CF%8E%CF%81%CE%B1

αν το extreme είναι το τέρμα,μια επιλογή πιο πίσω,δεν θυμάμαι απ έξω :P

καλό είναι να μην μπεί τέρμα γιατι πιέζεται παραπάνω το κύκλωμα τροφοδοσίας.

οχι οτι θα παθει κάτι η 990ΧΑ με τον 6300 απλα ειναι κριμα να θερμαίνονται τα VRM.

Χristara οι εικονες αφορουν το 4,3 που εχεις τωρα?
Γιατι θυμαμαι που ησουν 4,2 και το ανεβασες προσφατα αλλα τo post ειναι απο το 2014,
Ρωταω γιατι και εγω το ψηνω για 4,3 και δεν μπορω να βρω το zen του, αν ειναι να κανω copypasterino.

Λογικα πρεπει να ξεκινησω σιγα σιγα τωρα ειναι 17,50 ο επεξεργαστης αρα πρεπει να το παω 18 τον πολλαπλασιαστη ισχυουν ιδες ρυθμισεις με τις εικονες;;

Ρωταω γιατι το lcc το εχεις στο ultra high μηπως δε πρεπει τοσο στο 18.00

Xristara και εγω την 990χα εχω..

χώσε απ ευθείας το μούλτι ώστε να πάει στα 4 με στοκ τάση και LLC ultra high(εφόσον έτσι το έχω,αυτό έχω και τώρα δεν το έχω αλλάξει-απλα δεν πρέπει να κλείσει ο σταθερός γιατί κανω κάτι αλλιως θα σου έλεγα)

εαν το αντέξει το Prime είσαι οκ,εαν οχι χώνεις τάση.

Δοκιμαστικά μπορείς να βάλεις απ ευθείας τις ρυθμίσεις μου και να δεις πως θα παει,μπορεί να έχουμε παρόμοια κομμάτια και να σου κάτσει με τη μια.

μπορεί να έχεις καλύτερο και με το 1,36 να πηγαινεις για 4,5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...