xpapias Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2003 Γειά χαρά! Είμαι ψιλοκαινούριος στον προγραμματισμό σε Visual Basic (Παλιότερα είχα ασχοληθεί με quick basic την οποία μπορώ να πω οτι γνωρίζω καλά) Σ'αυτή τη φάση πειραματίζομαι με τα objects (textboxes, combos, lists κλπ), πχ πως αντλούν τιμές απ'αυτά, πως προσθέτουν τιμές σ'αυτά κλπ. Ο κώδικας (πχ. πως να εκτελώ κάποιες διαδικασίες, ανοιγμα απλών αρχείων εισαγωγή-αντληση στοιχείων από αυτά) μου είναι ψιλογνωστός οπότε δεν με καίει στην παρούσα φάση - όχι οτι μου είναι όμως και άχρηστος. Οπότε μάλλον θα με ενδιέφερε κάποιο βιβλίο (Αγγλικό εεε!) το οποίο να είναι για κάποιον σχετικά αρχάριο και να αναφέρει εντολές χειρισμού των objects. Να πω οτι στο κοντινό μέλλον θα με ενδιέφερε και ο χειρισμός sheets του excel μέσα από Visual basic και γενικά βάσεων δεδομένων. Έχετε κάτι να μου προτείνετε; Eυχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις (ελπίζω να μην σας μπέρδεψα με τη λογοδιάρροια μου! )
totonos1 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2003 Εγώ θα σου πρότεινα για βιβλιαράκι το: Paul Sheriff teaches Visual Basic 6 Νομίζω θα σου φανεί χρήσιμο γιατί έχει υλικό σχετικά και με βάσεις δεδομένων μέσα.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2003 Για VB .NET 2003 προτείνω με κλειστά τα μάτια το SAMS TEACHES YOU VB .NET 2003 in 21 DAYS (~€40, Αγγλική γλώσσα). Έχει τα πάντα για να ξεκινήσεις τα βηματά σου στην γλώσσα αυτή. Εκεί που δεν σε βοηθάει το βιβλίο είναι τα γραφικά όπου αφιερώνει μόνο ένα κεφάλαιο και σε αυτό λίγα πράγματα. ΥΓ. Δεν αναφέρεις έκδοση της VB που έχεις....
xpapias Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2003 Οκ σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Οντως, ξέχασα να πω οτι εχω VB 6. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση δεκτή..! :wink:
totonos1 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2003 Φίλε μου αν θες όμως ένα βιβλίο πάρα πολυ καλό (στα Αγγλικά), που σίγουρα θα το χρησιμοποιήσεις πολύ καιρό και θα σε βοηθήσει δες το: Programming Microsoft Visual Basic 6.0 by Francesco Balena (Author)
Linos80 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2003 Δοκιμασε να βρεις και κανενα tutorial μεσω Ιντερνετ... Κυκλοφορουν επισης αι παρα πολλα βιβλια σε pdf μορφη. Α...και καλο διαβασμα!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.