Προς το περιεχόμενο

Αγορά πολυμηχανήματος (laser vs ink tank system)


Fii

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω ένα καινούριο πολυμηχάνημα. Σκέφτομαι για εκτυπωτή laser. Θα ήθελα επισης να εχει φτηνα μελανια (τα original) -βασικα μικρο κοστος ανα σελιδα.

Με ενα τετοιο σκεπτικο σκεφτομουνα και το ink tank system της Epson (αν και inkjekt) και θα ηθελα να σχολιασετε και για αυτο το θεμα (σαν μειονεκτημα πρεπει να ειναι οι κεφαλες, γιατι αν βουλωσουν θα εχω μεγαλο θεμα...)

Κλασσικα (αν και κοιταω οσο μπορω και αλλα νηματα) τα υπερ και κατα των inkjekt και laser.

Αλλες απαιτησεις οπως wifi ή ethernet δεν εχω αν και δε θα ηταν ασχημο να υπαρχουν (αλλα δε θα ειναι αυτα τα χαρακτηριστικα που θα καθορισουν την επιλογη μου).

 

Ειμαι πολυ ανοικτος σε προτασεις και τα χρηματα δεν ειναι καθορισμενα... Καλο θα ηταν βεβαια κατω απο 300€.

Επεξ/σία από Fii
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το σύστημα ink tank της Epson είναι ιδανικό για αυτό που θέλεις με γνήσιο μελάνι, αλλά πρέπει να εκτυπώνεις κάθε δύο μέρες το πολύ (κυριολεκτικά) αλλιώς είναι θέμα χρόνου να βουλώσει.

Αν αυτός ο περιορισμός δεν σε ενοχλεί, τότε πας για σύστημα ink tank. Αν πάλι οι εκτυπώσεις σου μπορεί να είναι μεν πολλές σελίδες, αλλά μια στο τόσο, πας για laser. Αφού αποφασίσεις τι σύστημα σε ενδιαφέρει, έχει αρκετές προτάσεις σε κάθε κατηγορία.

 

Στο budget που αναφέρεις πάντως, για έγχρωμο laser είσαι περίπου στην βάση, για ένα σχετικά σοβαρό μηχάνημα.

Επεξ/σία από highpriest
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραια. Αν παω σε laser (δεν ειναι ακομα βεβαιο,απλα για να ξερω) τι θα μου προτεινες; Και για αυτο που λες σοβαρο μηχανημα...δε θελω επαγγελματικη χρηση. Απλα πιο πολυ για τη χρηση που θα κανω σαν φοιτητης. Το μονο που θελω ειναι να εχει οσο το δυνατον πιο φτηνα αναλωσιμα (γιατι αναλυση εκτυπωσης εχουν γενικα ικανοποιητικη).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σοβαρό εννοώ να έχει duplex, adf, εκτύπωση απο usb, και άλλες δυνατότητες που υπάρχουν σε ακριβότερα μοντέλα. 

Οι έγχρωμοι ξεκινάνε γύρω στα 200 ευρώ, αλλά μόνο αν πας πάνω απο 300 θα έχεις σχεδόν όλες τις δυνατότητες. Πχ για εμένα είναι λάθος να χώσεις λεφτά για πολυμηχάνημα και να μην έχει adf για να αντιγράψεις με την μια 40 σελίδες και να πρέπει να τις περνάς μια-μια. Η να εκτυπώνει με χειροκίνητο duplex και να γυρνάς τα φύλλα με το χέρι για να εκτυπωθούν από την άλλη πλευρά.

 

Στο θέμα κόστους αναλωσίμων σε laser τα γνήσια είναι πανάκριβα για όλα τα μοντέλα και όλες τις μάρκες, και θέλει τέσσερα τεμάχια. Καταλαβαίνεις ότι απο θέμα κόστους αν επιμένεις για γνήσια καλύτερα να πας σε ink tank. Αν αποφασίσεις να χρησιμοποιείς ανακατασκευασμένα ή συμβατά όμως, ισοφαρίζει το κόστος. Το θέμα είναι τι θέλεις. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...