Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από την πείρα μου εγώ θα σου πω να βάλεις κάτω το budget σου και να πάρεις και αυτοκίνητο και μηχανή έστω κι αν αναγκαστείς να κάνεις συμβιβασμούς και δεν πάρεις το ιδανικό σε κάθε κατηγορία. Είναι απίστευτη άνεση να μπορείς να επιλέξεις ανάλογα με τον καιρό, την κίνηση, την καύλα σου.

Αυτά που σου είπαν οι από πάνω περί κινδύνου μηχανής ισχύουν. Κάθε φορά που την καβαλάς παίρνεις ένα ρίσκο το οποίο ελαχιστοποιείς όσο μπορείς με καλό εξοπλισμό και συνετή και προσεκτική οδήγηση.

Δημοσ.

Αν σκέφτεσαι σοβαρά την σωματική σου ακεραιότητα και θέλεις να ελαχιστοποιήσεις την πιθανότητα να αφήσεις πίσω σου χήρα ή/και ορφανά, τότε ξεχνάς το επιχείρημα του κόστους.

Ένα μηχανάκι πρέπει να πλαισιοθεί και απο σωστή ένδυση οδηγού (κράνος, μπουφάν, παντελόνι, μπότες, γάντια, αδιάβροχο) και αν υπολογίσεις και αξεσουάρ (μπαγαζιέρα, κλειδαριές κτλ) τότε η διαφορά κόστους σε σχέση με το αμάξι εξανεμίζεται.

Στην οδήγηση πρέπει να είσαι πολύ πιο προσεκτικός γιατί ο απρόσεκτος αυτοκινητιστής θα γίνει για εσένα μεγαλύτερος κίνδυνος απο ότι ο ίδιος σου ο εαυτός. Ειδικά αν αποκτήσεις την νοοτροπία του Έλληνα δικυκλιστή και αρχίζεις να κάνεις ζιγκ-ζαγκ ανάμεσα σε κινούμενα οχήματα, να προσπερνάς βγαίνοντας στην αντίθετη λωρίδα προκειμένου να χωθείς πρώτος στο φανάρι, να περνάς με κόκκινα γιατί δεν περνάει κανείς και "προλαβαίνεις", να οδηγάς με το ένα χέρι γιατί στο άλλο κρατάς καφέ/τηλέφωνο και άλλα τέτοια ωραία, τότε διέγραψε εντελώς την λέξη ασφάλεια απο το λεξιλόγιό σου.

Όσο για το παρκάρισμα...

Νόμιμη θεωρείται η στάθμευση οχήματος παράλληλα στο πεζοδρόμιο και σε απόσταση μικρότερη του μισού μέτρου απο αυτό, εκτός αν ορίζεται κάτι διαφορετικό απο την σήμανση. Στην Ελλάδα έχει γίνει κατεστημένο το κάθετο παρκάρισμα της μηχανής, ανάμεσα στα αυτοκίνητα, βολικό γιατί δεν πιάνει χώρο αλλά όχι απόλυτα νόμιμο. Για στάθμευση επι πεζοδρομίου, πεζοδρόμου, πλατείας κτλ, δεν υπάρχει δικαιολογία παρά μόνο πρόστιμο.

Αν δεν έχεις ιδιωτικό χώρο σταθμευσης και μένεις και σε περίεργη περιοχή τότε φλερτάρεις και με τα παιδιά της νύχτας.

Σου έγραψα όσα αρνητικά σκέφτηκα, χωρίς όμως να θέλω να είμαι αρνητικός, αλλά πιστεύω οτι πρέπει να συλογιστείς όλες τις παραμέτρους πριν πάρεις την καταλληλότερη απόφαση.

Είμαι οδηγός αυτοκινήτου εδώ και 20 χρόνια, και μηχανής εδώ και 15. Τα χρησιμοποιώ και τα δύο, ανάλογα την ανάγκη μετακίνησης.

Πόσο δεν το μπορώ αυτό το πράγμα...βλέπουν ότι έχει μισό μέτρο χώρο ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα και πάνε και χώνουν τη μηχανή ή το μηχανάκι τους! Και πως θα βγω εγώ;!

• Like 1
Δημοσ.

Με ένα μεσαίο scooter (300cc) και καλά αδιάβροχα/ποδιές δεν έχεις να φοβάσαι τίποτε παρά μόνο χιόνι και πάγο.

Ποια πόλη? τι αποστάσεις κάνεις? Εχεις πράγματα που πρέπει να μεταφέρεις πολλα?

Γενικά μηχανή είναι μαστ στην Ελλάδα....

η ταλαιπωρια υπαρχει, αλλο που εχουμε πεισει τους εαυτους μας οτι νιωθουμε "ελευθεροι" την ωρα που ειμαστε πισω απο λεωφορειο και τρωμε τα ντουμανια στη μαπα

Εγώ θα σου πρότεινα αυτοκίνητο ή ΜΜΜ... όχι μηχανή... Εγώ είχα 22 χρόνια μηχανή ( όχι σκούτερ κλπ) 

Είναι θέμα τύχης αν θα χτυπήσεις σοβαρά ή όχι ( το σίγουρο είναι ότι θα πέσεις πάνω από μια φορά) 

το θέμα είναι πως θα πέσεις... εγώ ήμουνα τυχερός, 1 φίλος μου δεν ήταν, έμεινε στο κρεβάτι 4 μήνες (γόνατο)

Η σωματική σου ακεραιότητα δεν εξαγοράζεται ούτε σε χρόνο μετακίνησης ούτε σε ευκολία πάρκινγκ ούτε σε χρήμα... 

πέρσυ την πούλησα.

σιγα μην ειναι και γραφτο απο τις Μοιρες

Αν θες απλά να μετακινείσαι στη δουλειά και είσαι κοντά, σκέψου σοβαρά και την περίπτωση του ποδηλάτου.

ο,τι καλυτερο αν δεν εισαι αναγκασμενος να κυκλοφορεις κυριλε

Δημοσ.

Ποδήλατο για μέσα στην πόλη. Όπως κάνουν όλοι οι Βόρειο Ευρωπαίοι.

Και γυμνάζεσαι, και πας γρήγορα. Αλλά βέβαια με όλα τα μέτρα ασφαλείας. Καλό κρανος κλπ.

αυτο το χα σκεφτει παλιοτερα πολλες φορες αλλα η διαδρομη κ ο δρομος για την δουλεια μου δν ειναι κ οτι καλυτερο για ποδηλατο

Δημοσ.

Πόσο δεν το μπορώ αυτό το πράγμα...βλέπουν ότι έχει μισό μέτρο χώρο ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα και πάνε και χώνουν τη μηχανή ή το μηχανάκι τους! Και πως θα βγω εγώ;!

και αν το καθε μηχανακι παρκαρει οπως παρκαρει ενα αυτοκινητο και σου παρει εσενα την θεσει παλη θα κράζεις γιατι ο μπαγλαμας ο μηχανόβιος κράτησε ολόκληρη θεσει και δεν μπορεις να παρκάρεις.

στο θεμα μας .οτιδιποτε σκουτερ πανω απο 150cc ειναι καλη επιλογη.αλλα παντα θα πρεπει να προσεχης 100 φορες παραπανω γτ δεν εισαι μονος στον δρομο και πολυ δεν προσεχουν κα ιδεν βλεπουν τα μηχανακια.

βασικο βεβαια ειναι κρανος μπουφαν αδιαβροχο τζινακι αν δεν θελεις να φορας τπτ παντελονια για μηχανη.

Δημοσ.

και αν το καθε μηχανακι παρκαρει οπως παρκαρει ενα αυτοκινητο και σου παρει εσενα την θεσει παλη θα κράζεις γιατι ο μπαγλαμας ο μηχανόβιος κράτησε ολόκληρη θεσει και δεν μπορεις να παρκάρεις.

στο θεμα μας .οτιδιποτε σκουτερ πανω απο 150cc ειναι καλη επιλογη.αλλα παντα θα πρεπει να προσεχης 100 φορες παραπανω γτ δεν εισαι μονος στον δρομο και πολυ δεν προσεχουν κα ιδεν βλεπουν τα μηχανακια.

βασικο βεβαια ειναι κρανος μπουφαν αδιαβροχο τζινακι αν δεν θελεις να φορας τπτ παντελονια για μηχανη.

Υπάρχει κι ενδιάμεση λύση, αν βλέπει ότι υπάρχει χώρος να το βάλει ανάμεσα στα αυτοκίνητα, αν ίσα που χωράει το μηχανάκι που πας; :P :D

• Like 1
Δημοσ.

παιζει και η αλλη μαλακια. Ο μηχανακιας τσεκαρει να παρκαρει ετσι ωστε να φευγουν τα αυτοκινητα και απο τις 2 πλευρες. (συνολο 4 αποστασεις, 2+2 σε καθε αυτοκινητο)

Καποιος φευγει και ο επομενος μαλακας δεν τσεκαρει τις αντιστοιχες αποστασεις ευθυνης του και γινεται αυτο

Υπάρχει κι ενδιάμεση λύση, αν βλέπει ότι υπάρχει χώρος να το βάλει ανάμεσα στα αυτοκίνητα, αν ίσα που χωράει το μηχανάκι που πας; :P :D

εννοειται οτι δεν το βαζεις, αλλιως μην παραπονιεσαι μετα ουτε για τους καθρεφτες που σου χαλασαν οι πεζοι προσπαθωντας να περασουν

• Like 1
Δημοσ.

Μενω σε πολη κ σκεφτομαι το χρονο που θα γλιτωσω μ ενα αμαξι θα τον χασω ψαχνοντας παρκιν (μιας κ ειμαστε full διπλοπαρκαρισμενα)επισης οτι με τα χρηματα που αγοραζεις ενα μετριο αυτοκινητο μπορεις να παρεις μια καλυτερη μηχανη..

Απ την αλλη το αμαξι βολεβει κ μια παρεα και κ ειναι πιο ανευ καιρου...τι εξυπυπηρετει περισσοτερο?

Η ανεση της μηχανης δεν συγκρινεται με τιποτα.

Απλα παντα να θυμασαι πως οσο προσεκτικος και να εισαι και οσο και να τηρεις τον κοκ ειναι 99,99% σιγουρο οτι καποια στιγμη θα χτυπησεις.Το μονο που παιζει ειναι το αν μονο θα γδαρθεις ή αν θα σπασεις και τιποτα.

Δημοσ.

Η ανεση ευκολια στο παρκαρισμα της μηχανης δεν συγκρινεται με τιποτα.

Απλα παντα να θυμασαι πως οσο προσεκτικος και να εισαι και οσο και να τηρεις τον κοκ ειναι 99,99% σιγουρο οτι καποια στιγμη θα χτυπησεις πεσεις .Το μονο που παιζει ειναι το αν μονο θα γδαρθεις  φορας τα αναλογα ρουχαλακια ή αν θα σπασεις και τιποτα (αν πεσεις αγαρμπα), ή δεν εχεις μαθει να προσπαθεις να προβλεψεις τις μεταβολες του διανυσματος της κινησης των (κοντινων σχετικα με την ταχυτητα/ορατοτητα/"διαισθηση" σου) οχηματων

Δημοσ.

σιγα μην ειναι και γραφτο απο τις Μοιρες

τις ιδιες μαλακιες ελεγα και εγω.Η πλειοψηφια των φιλων γνωστων εχουν μηχανη και ολοι μα ολοι ειχαν χτυπησει (με αρκετα χρονια οδηγικης εμπειριας) αλλοι πολυ σοβαρα αλλοι λιγοτερο και ημουν ο μοναδικος που δεν ειχα χτυπησει και τους ελεγα αποκλειεται να μην ειχατε μερος ευθυνης ή θα τρεχατε ή θα "κοιμοσασταν",και υποστιριζα πως αν προσεχεις δεν χτυπας.

Ελα μου ντε που επεσα σε οδηγο που κοιμοταν ορθιος και απο σταματημενος σε στοπ ενω μιλουσε στο τηλεφωνο χωρις να δει αν περναει κανεις αποφασησε να ξεκινησει ακριβως πριν περασω εγω.

για το μυνημα above οταν τρως φετα μπορεις να ελενξεις την πτωση εν μερει,αν δεις απο αποσταση οτι δεν προλαβαινεις να σταματησεις/γλυστρας παλι μπορεις να κανεις κατι.(και οταν λεμε να κανεις κατι εννοουμε συνηθως να μετριασεις το μεγεθος της ζημιας)

Στις υπολοιπες περιπτωσεις δεν ελεγχεις και πολλα.

• Like 1
Δημοσ.

και καποτε λεγανε οτι τους κεραυνους τους στελνει ο Διας

εχω πεσει 40+ φορες... Γιατι δεν εχω επισκεφτει ποτε νοσοκομειο λογω αυτου;

ΟΚ, μεχρι τα 15 μου που αρχισα να φοραω κρανος "για να μην με σταματησουν οι κακοι μπατσοι που πουλανε εξουσια" ημουν απλα τυχερος

Δημοσ.

ολα τζοκερ ειναι φιλε μου σε αυτη τη ζωη εγω με λιγοτερο απο 40 βρεθηκα με 2 συνθλιπτικα καταγματα ,λαμες και 2 διορθωτικες εγχειρησεις, η κοπελα μου με μια μελανια

Αν δεν το εβλεπε κοσμος αντε να με πιστευε κανεις

Δημοσ.

και εγω εχω πεσει πολλες φορες και απο μ..α μου και απο των αλλων!!Δεν εχω παει ποτε νοσοκομειο γιατι απλα ηξερα να πεφτω !επισης με τη μηχανη πρεπει να προσεχεις και το παραμικρο πραγμα ακομα και στο φαναρι σταματημενος να εισαι πρεπει να προσεχεις!εγω ειμαι της αποψης και των δυο!!και μηχανη και αμαξι το θεμα ειναι στο budget μετα!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...