Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μενω σε πολη κ σκεφτομαι το χρονο που θα γλιτωσω μ ενα αμαξι θα τον χασω ψαχνοντας παρκιν (μιας κ ειμαστε full διπλοπαρκαρισμενα)επισης οτι με τα χρηματα που αγοραζεις ενα μετριο αυτοκινητο μπορεις να παρεις μια καλυτερη μηχανη..

Απ την αλλη το αμαξι βολεβει κ μια παρεα και κ ειναι πιο ανευ καιρου...τι εξυπυπηρετει περισσοτερο?

Δημοσ.

Με ένα μεσαίο scooter (300cc) και καλά αδιάβροχα/ποδιές δεν έχεις να φοβάσαι τίποτε παρά μόνο χιόνι και πάγο.

Ποια πόλη? τι αποστάσεις κάνεις? Εχεις πράγματα που πρέπει να μεταφέρεις πολλα?

Γενικά μηχανή είναι μαστ στην Ελλάδα....

Δημοσ.

Άνεση ασφάλεια - κόστος ευχρηστία. Διαλέγεις παίρνεις. Για μένα το κόστος βαρυνε προς μηχανή

Δημοσ.

Θεσσαλονικη καθημερινα μονο για τη δουλεια, κανω 25 λεπτα να φτασω με μηδαμινη κινηση (τα χαραματα δλδ) με κινηση χρονοτριβω υπερβολικα στο διπλασιο χρονο περιπου

Δημοσ.

Εγω μενω Αθηνα και τα 4 τελευταια χρονια για πρωτη φορα στη ζωη μου κινουμαι με σκουτερ, ενω ολα τα προηγουμενα με αμαξι.

Χτυπαω το κεφαλι μου για το μεγαλο λαθος που εκανα τοσα χρονια με το αμαξι. Μην κανεις το ιδιο λαθος αν εισαι μονος.

Δημοσ.

Έχω αμάξι και μηχανή.

Αν βολεύουν τα ΜΜΜ αμάξι με χίλια. Έτσι ώστε να πηγαίνεις με τα ΜΜΜ στη δουλειά και το αμάξι να το έχεις για αναψυχή.

Αν δεν βολεύουν...τότε μηχανή...με βαριά καρδιά. Στα συν είναι η ευκολία πρόσβασης και πάρκινγκ, στα πλην κίνδυνος, βροχή, κρύο και ζέστη. Και να ξέρεις πως οδηγώντας μηχανή το μόνο σίγουρο είναι πως θα πέσεις.

Ξέρω σου έκανα τη καρδιά περιβόλι, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα αυτοκίνητο ή ΜΜΜ... όχι μηχανή... Εγώ είχα 22 χρόνια μηχανή ( όχι σκούτερ κλπ) 

Είναι θέμα τύχης αν θα χτυπήσεις σοβαρά ή όχι ( το σίγουρο είναι ότι θα πέσεις πάνω από μια φορά) 

το θέμα είναι πως θα πέσεις... εγώ ήμουνα τυχερός, 1 φίλος μου δεν ήταν, έμεινε στο κρεβάτι 4 μήνες (γόνατο)

 

Η σωματική σου ακεραιότητα δεν εξαγοράζεται ούτε σε χρόνο μετακίνησης ούτε σε ευκολία πάρκινγκ ούτε σε χρήμα... 

πέρσυ την πούλησα.

  • Like 4
Δημοσ.

Ποδήλατο για μέσα στην πόλη. Όπως κάνουν όλοι οι Βόρειο Ευρωπαίοι.

Και γυμνάζεσαι, και πας γρήγορα. Αλλά βέβαια με όλα τα μέτρα ασφαλείας. Καλό κρανος κλπ.

  • Like 1
Δημοσ.

απο την στιγμή που δεν έχεις αλλες υποχρεώσεις αλλα μόνο την πάρτη σου, πας για mega σκουτερ και μονο. Με το διτροχο θα γλυτώσεις τα φορολογικα βάρη του αυτοκινήτου, θα εξοικονομεις σημαντικο ποσο σε καυσιμα* κάθε χρόνο σε σχέση με το αμάξι, θα κινείσαι ταχύτερα, θα παρκάρεις τρομακτικά εύκολα (απεφευγε ομως τα πεζοδρόμια και ειδικα δε τα στενά εξ αυτών, ανηκουν στους πεζούς) και αναλογα με την μάρκα που θα διαλέξεις το κόστος σερβις και ανταλλακτικών θα είναι αστείο.

 

Εισαι ομως ποιο εκτεθειμένος στις αστοχιες οδηγησης δικης σου και των αλλων, εισαι εκτεθειμένος στα στοιχεία της φύσης. 

 

* περι καυσιμων και κόστους χρήσης: με τα λεφτά που θα εξοικονομεις κάθε χρόνο, αν τα βάζεις στην άκρη ενα ποσό, καθαρίζεις και κανα μεταχειρισμένο τετράτροχο σε 2-4 χρονια αναλογα ποσο κινεισαι. 

 

Φυσικά θα προβλεψεις στο κόστος ενα κράνος, τζάκετ με προστασία και γάντια... και ΣΥΝΕΤΗ ΟΔΗΓΗΣΗ απο μέρους σου. Το τονιζω αυτό, γιατι εχει ποιο πολυ φοβηθει το μάτι μου απο διτροχους καμικάζι παρα απο τα αυτοκινητα.

 

Ο γραφών, κατοχος αυτοκινητου και σκούτερ... και εχθρός του ΟΑΣΘ.

Δημοσ.

Και εγώ scooter έχω 200cc και κινούμαι στην Αθήνα. Όντως βολεύει απίστευτα και κινείσαι συγκριτικά με τους κατόχους αυτοκινήτων πολύ γρηγορότερα και βρίσκεις θέσεις πάρκινγκ πιο εύκολα αλλά εμένα με έχει κουράσει όλη αυτή η άμεση επαφή με το οτιδήποτε. 

Είσαι εκτεθειμένος από παντού,μηδαμινή προστασία εκτός από το κράνος, το χειμώνα τρως όλο το κρύο και τον αέρα, όταν βρέχει είναι ο,τι χειρότερο να οδηγείς σε δύο τροχούς, το καλοκαίρι τρώς όλη την ζέστη, τον ήλιο και το καυσαέριο στη μάπα.

 

Αν είχα μια σταθερή δουλειά με καλό εισόδημα σίγουρα θα άφηνα την ίδια μέρα τη μηχανή για ένα μικρό έστω αμάξι και τη μηχανή θα την είχα για μικρές αποστάσεις. Αλλά με όλες αυτές τις φοροεπιβαρύνσεις ακόμα και για ένα μικρό αμάξι θες μια περιουσία... 

Δημοσ.

Αν θες απλά να μετακινείσαι στη δουλειά και είσαι κοντά, σκέψου σοβαρά και την περίπτωση του ποδηλάτου.

Δημοσ.

Απο δικυκλο χτυπα ενα σκουτερ της προκπης με abs, οχι κανα χρεπι. Τα σκουτερ εχουν τα λιγοτερα ατυχηματα απο τα δικυκλα.

Nα ξερεις ομως μαγκιες κλανιες κτλ με δικυκλο τα ξεχνας. Επισης αν εισαι κατω απο 28 παρε καλυτερα αμαξι.

Εγω προσωπικα εχοντας και αμαξι, αν μεινω χωρις σκουτερ θα παθω καταθλιψη, ειναι το αλλο μου μισο πλεον.

Ισως να ειναι απο τη π..τσα που εφαγα στην Αθηνα απο το 2003 μεχρι το 2011 με το αμαξι οπου υπηρξαν στιγμες που δακρυσα απο την κινηση και οχι απο την συγκινηση. Πολλα χλμ ομως.

Δημοσ.

Αν θες απλά να μετακινείσαι στη δουλειά και είσαι κοντά, σκέψου σοβαρά και την περίπτωση του ποδηλάτου.

Λέει ότι κάνει 25 λεπτά με αυτοκίνητο! Με το ποδήλατο θα του βγουν τα πόδια! :P

  • Like 1
Δημοσ.

Αν σκέφτεσαι σοβαρά την σωματική σου ακεραιότητα και θέλεις να ελαχιστοποιήσεις την πιθανότητα να αφήσεις πίσω σου χήρα ή/και ορφανά, τότε ξεχνάς το επιχείρημα του κόστους.

Ένα μηχανάκι πρέπει να πλαισιοθεί και απο σωστή ένδυση οδηγού (κράνος, μπουφάν, παντελόνι, μπότες, γάντια, αδιάβροχο) και αν υπολογίσεις και αξεσουάρ (μπαγαζιέρα, κλειδαριές κτλ) τότε η διαφορά κόστους σε σχέση με το αμάξι εξανεμίζεται.

 

Στην οδήγηση πρέπει να είσαι πολύ πιο προσεκτικός γιατί ο απρόσεκτος αυτοκινητιστής θα γίνει για εσένα μεγαλύτερος κίνδυνος απο ότι ο ίδιος σου ο εαυτός. Ειδικά αν αποκτήσεις την νοοτροπία του Έλληνα δικυκλιστή και αρχίζεις να κάνεις ζιγκ-ζαγκ ανάμεσα σε κινούμενα οχήματα, να προσπερνάς βγαίνοντας στην αντίθετη λωρίδα προκειμένου να χωθείς πρώτος στο φανάρι, να περνάς με κόκκινα γιατί δεν περνάει κανείς και "προλαβαίνεις", να οδηγάς με το ένα χέρι γιατί στο άλλο κρατάς καφέ/τηλέφωνο και άλλα τέτοια ωραία, τότε διέγραψε εντελώς την λέξη ασφάλεια απο το λεξιλόγιό σου.

 

Όσο για το παρκάρισμα...

Νόμιμη θεωρείται η στάθμευση οχήματος παράλληλα στο πεζοδρόμιο και σε απόσταση μικρότερη του μισού μέτρου απο αυτό, εκτός αν ορίζεται κάτι διαφορετικό απο την σήμανση. Στην Ελλάδα έχει γίνει κατεστημένο το κάθετο παρκάρισμα της μηχανής, ανάμεσα στα αυτοκίνητα, βολικό γιατί δεν πιάνει χώρο αλλά όχι απόλυτα νόμιμο. Για στάθμευση επι πεζοδρομίου, πεζοδρόμου, πλατείας κτλ, δεν υπάρχει δικαιολογία παρά μόνο πρόστιμο.

 

Αν δεν έχεις ιδιωτικό χώρο σταθμευσης και μένεις και σε περίεργη περιοχή τότε φλερτάρεις και με τα παιδιά της νύχτας.

 

Σου έγραψα όσα αρνητικά σκέφτηκα, χωρίς όμως να θέλω να είμαι αρνητικός, αλλά πιστεύω οτι πρέπει να συλογιστείς όλες τις παραμέτρους πριν πάρεις την καταλληλότερη απόφαση.

Είμαι οδηγός αυτοκινήτου εδώ και 20 χρόνια, και μηχανής εδώ και 15. Τα χρησιμοποιώ και τα δύο, ανάλογα την ανάγκη μετακίνησης.

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...