Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Εχω περασει στο λαπτοπ σε gnome. Ειμαι με τον opensource amd driver. Ενα προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οταν ανοιξω για πρωτη φορα το λαπτοπ, οταν μετα απο καποια ωρα αδρανιας η οθονη σβησει και προσπαθησω να την ξαναανοιξω κολλαει. Μου δειχνει μονο την οθονη του gnome screensaver η μαυρη οθονη. Αν κλεισω το καπακι μπαινει σε sleep και οταν το ξανανοιξω μπορω να μπω κανονικα στην συνεδρια. Αυτο το κανει ως επι το πλειστον την πρωτη φορα που θα σβησει η οθονη. Καμια ιδεα τι μπορει να φταιει η πως μπορω να κανω troubleshooting? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Ενα ακομα θεμα που υπαρχει στο gnome ειναι το εξης. Οτι εγγραφο txt κι αν ανοιξω αν η κωδικοποιηση του ειναι utf8 το δειχνει κανονικα. Αν ομως η κωδικοποίηση ειναι iso 8859-7 μου τα δειχνει ως κινεζικα. Επισης αν προσπαθησω να μετατρεψω ενα εγγραφο απο utf8 σε iso 8859-7 μου εμφανιζει ενα μηνυμα σφαλματος the contains one or more characters that cannot be encoded usong the specified character encoding. Select a different and try again. Βεβαια η ίδια διαδικασια στο kde με το kate γινεται απρόσκοπτα. Δοκιμασα να εγκαταστησω το kate στο gnome καθως και αλλους text editors αλλα το αποτελεσμα ηταν το ιδιο. Αυτο με κανει να πιστευω πως η δυσλειτουργια βρισκεται καπου στις τυθμισεις του gnome. Οι εγκατεστημενες μου μορφες γλωσσας ειναι en-utf8 & gr-utf8. Μηπως εχετε καποια ιδεα η ενδειξη αν μπορω να το διωρθωσω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Βαλε ενα geany να κανεις τη δουλεια σου. Ανοιγεις το αρχειο που θες, πας tools > set encoding, επιλεγεις την κωδικοποιηση που θες και το αποθηκευεις. Αν μερικοι χαρακτηρες δεν μπορουνε να εμφανιστοuν, πχ κατι αναπηρικα συμβολα σαν αυτο ♪ που βαζουν στους υποτιτλους τελευταια, σου λεει την ιδια προειδοποιηση με το gedit που λες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ jim. Θα το δοκιμάσω Edit Μια χαρά τελικά κάνει δουλειά το geany Ευχαριστώ jim Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2016 από YiorgosA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Εχω περασει στο λαπτοπ σε gnome. Ειμαι με τον opensource amd driver. Ενα προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οταν ανοιξω για πρωτη φορα το λαπτοπ, οταν μετα απο καποια ωρα αδρανιας η οθονη σβησει και προσπαθησω να την ξαναανοιξω κολλαει. Μου δειχνει μονο την οθονη του gnome screensaver η μαυρη οθονη. Αν κλεισω το καπακι μπαινει σε sleep και οταν το ξανανοιξω μπορω να μπω κανονικα στην συνεδρια. Αυτο το κανει ως επι το πλειστον την πρωτη φορα που θα σβησει η οθονη. Καμια ιδεα τι μπορει να φταιει η πως μπορω να κανω troubleshooting? Πως μπορώ να ψάξω σε τι οφείλεται το πρόβλημα και αν μπορεί να λυθεί; Υπάρχει περίπτωση να έχει κρατήσει σφάλματα σε κάποια logs, και αν ναι, που να ψάξω να τα βρω; Μου έχει σπάσει τα νεύρα με αυτήν την συμπεριφορά η οθόνη, δεν παλεύεται να κλείνω καπάκι κάθε φορά που σβήνει η οθόνη για να την επαναφέρω. πολύ αντιπαραγωγικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gmouzo Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Πως μπορώ να ψάξω σε τι οφείλεται το πρόβλημα και αν μπορεί να λυθεί; Υπάρχει περίπτωση να έχει κρατήσει σφάλματα σε κάποια logs, και αν ναι, που να ψάξω να τα βρω; Μου έχει σπάσει τα νεύρα με αυτήν την συμπεριφορά η οθόνη, δεν παλεύεται να κλείνω καπάκι κάθε φορά που σβήνει η οθόνη για να την επαναφέρω. πολύ αντιπαραγωγικό. κοιτα απο ρυθμισεις ενεργειας σε τι επιλογες ειναι οταν κλεινει το καπακι οταν μενει αδρανες για καποια ωρα κλπ και αλαξε ρυθμισεις αν δεις κατι στραβο Επισης μια που το κανει με screen saver δοκιμασε οταν τον εχεις τελειως απενεργοποιημενο τι συμπεριφορα εχει και απλως βαλε στις ρυθμισεις την οθονη να κλεινει μετα απο καποια ωρα χωρις κλειδωματα και screensaver Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Στην ουσία δεν έχω screensaver, απλά μετά απο πχ 10 λεπτά έχω βάλει την οθόνη να κλείνει. Το screensaver που αναφέρω έχει να κάνει μόνο με την εικόνα που δείχνει το gnome όταν ξαναανοίγεις την οθόνη. Έχω δοκιμάσει απο τις ρυθμίσεις να αλλάξω κάποιες τιμές αλλά τα ίδια κάνει. Όταν μπαίνει σε sleep/suspend δεν υπάρχει θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
overclockerd Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Καλησπέρα παιδιά και εγώ εδώ και λίγες μέρες ασχολούμαι με αυτή την φανταστική διανομή και όλα σχεδόν μου έχουν δουλέψει άψογα. Το μονο πρόβλημα που έχω είναι ότι κάνει περίπου 2 λεπτά για να bootarei και το αστείο είναι ότι το έχω εγκατεστημένο σε ssd! χρησιμοποιώ την KDE έκδοση και σας στέλνω τα σημαντικότερα output παρακάτω sudo hdparm -tT /dev/sda /dev/sda: Timing cached reads: 8066 MB in 2.00 seconds = 4032.30 MB/sec Timing buffered disk reads: 1066 MB in 3.00 seconds = 354.86 MB/sec sudo hdparm -tT /dev/sdb /dev/sdb: Timing cached reads: 8910 MB in 2.00 seconds = 4457.19 MB/sec Timing buffered disk reads: 320 MB in 3.01 seconds = 106.45 MB/sec systemd-analyze: Startup finished in 7.933s (firmware) + 5.757s (loader) + 2.699s (kernel) + 3min 565ms (userspace) = 3min 16.955s systemd-analyze blame 411ms ModemManager.service 350ms dev-sda2.device 236ms systemd-logind.service 217ms upower.service 212ms systemd-user-sessions.service 211ms systemd-tmpfiles-clean.service 197ms bluetooth.service 190ms systemd-journald.service 164ms NetworkManager.service 121ms avahi-daemon.service 74ms systemd-modules-load.service 63ms systemd-vconsole-setup.service 59ms [email protected] 59ms systemd-udevd.service 59ms systemd-journal-flush.service 58ms polkit.service 56ms systemd-binfmt.service 48ms systemd-tmpfiles-setup-dev.service 45ms boot-efi.mount 44ms systemd-udev-trigger.service 40ms rtkit-daemon.service 39ms udisks2.service 26ms plymouth-start.service 25ms plymouth-quit.service 22ms ntpd.service 21ms plymouth-quit-wait.service 21ms systemd-fsck@dev-disk-by\x2duuid-B654\x2d8AC0.service 18ms dev-sda3.swap 15ms systemd-remount-fs.service 15ms systemd-tmpfiles-setup.service 12ms systemd-sysctl.service 12ms sys-kernel-debug.mount 12ms plymouth-read-write.service 9ms systemd-random-seed.service 9ms wpa_supplicant.service 6ms systemd-rfkill.service 6ms systemd-update-utmp.service 5ms kmod-static-nodes.service 4ms dev-hugepages.mount 4ms proc-sys-fs-binfmt_misc.mount 3ms sys-fs-fuse-connections.mount Ελπίζω να λυθεί αυτό το πρόβλημα γιατί είναι κρίμα ενώ έχουν δουλέψει όλα τα υπόλοιπα να υπάρχει αυτό το θέμα Ευχαριστώ εκ των προτερων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Εχεις autologin? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
overclockerd Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Εχεις autologin? ναι και τώρα που το άλλαξα παίρνω αυτό το output: 1.383s plymouth-start.service 502ms ModemManager.service 408ms systemd-logind.service 403ms dev-sda2.device 379ms systemd-user-sessions.service 378ms alsa-restore.service 360ms bluetooth.service 165ms upower.service 121ms systemd-journald.service 94ms systemd-modules-load.service 80ms systemd-udevd.service 77ms systemd-vconsole-setup.service 72ms NetworkManager.service 54ms systemd-tmpfiles-setup-dev.service 53ms systemd-binfmt.service 45ms polkit.service 40ms systemd-journal-flush.service 36ms systemd-udev-trigger.service 31ms udisks2.service 27ms avahi-daemon.service 26ms plymouth-quit-wait.service 26ms plymouth-quit.service 26ms [email protected] 24ms systemd-fsck@dev-disk-by\x2duuid-B654\x2d8AC0.service 18ms boot-efi.mount 17ms systemd-tmpfiles-clean.service 15ms ntpd.service Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mad-proffessor Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Ποιο γραφικο περιβαλλον εχεις; Δεν υπαρχει καποια καθυστεριση απο καποια υπηρεσια η το systemd το προβλημα ειναι στο desktop manager που κανει το login η το desktop environment. Για παραδειγμα τα ιδια μου κανει ενα laptop με kde σε αλλη διανομη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
overclockerd Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Ποιο γραφικο περιβαλλον εχεις; Δεν υπαρχει καποια καθυστεριση απο καποια υπηρεσια η το systemd το προβλημα ειναι στο desktop manager που κανει το login η το desktop environment. Για παραδειγμα τα ιδια μου κανει ενα laptop με kde σε αλλη διανομη. KDE Plasma έχω, και εγώ δυστυχώς αυτό έχω αρχίσει να υποπτεύομαι το θέμα είναι τώρα αν αυτό μπορεί να λυθεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Υπαρχει τροπος σε gnone να επαναφερω το εικονίδιο power στην πανω δεξια μερια της μπαρας; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Για δες αυτο https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=159783 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Ειναι ηδη ενεργοποιημενο. Δεν δουλεψε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα