jim_p Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Θες εναν indicator δηλαδη ή μια "ρυθμιση" που να κανει την εναλλαγη σωστα? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Στο λάπτοπ έχω kde, αλλά επειδή μερικές φορές κάνει μερικά κουλά το palsmashell, θέλω να προσθέσω και το gnome ώστε να μπορώ να εναλλάξω, στην υπάρχουσα εγκατάσταση. Εγκατέστησα το gnome & gnome-extra, και τώρα στην οθόνη του sddm αν επιλέγω το gnome μου πετάει ένα μήνυμα λάθους και με ξαναγυρνάει στν login screen. Έφτιαξα κι έναν δεύτερο προσωρινό χρήστη και δοκίμασα να μπω με αυτόν στο gnome, αλλά ουτε με ευτον τον λογαριασμό έμπαινε, και το πιο κουλό είναι όταν έβγαζε το ίδιο μήνυμα σφάλματος ακόμα και όταν προσπαθούσα να συνδεθώ στο plasma de. Με τον κανονικό χρήστη στο plasma de μπαίνει μια χαρά. Δοκίμασα με Alt+Ctrl+Fx να ανοοίξω νέα συνεδρία, αλλά έμενε κολλημένο σε μια μαύρη οθόνη και αναγκαζόμουν να κάνω reboot με Alt+Ctrl+Del Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_antoni Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Θες εναν indicator δηλαδη ή μια "ρυθμιση" που να κανει την εναλλαγη σωστα? Απόλυτα! Edit: Χρησιμοποιεί εφαρμογές του xfce4, μήπως να ψαχτώ σε αυτά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Αν εννοεις μονο indicator, μπορεις να βαλεις καποιο απο τα fbxkb και gxkb και να αφησεις την εναλλαγη μεταξυ των layouts στον xorg. Εγω εχω αυτο στο /etc/default/keyboard XKBOPTIONS="grp:alt_shift_toggle,terminate:ctrl_alt_bksp,grp_led:scroll"Εναλλαγη με alt+shift, επανεκκινηση του xorg με ctrl+alt+backspace και οταν ειναι αναμμενο το scroll lock σημαιενι πως ειμαι στα ελληνικα... γιαυτο δεν εχω indicator στο panel Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Albion48 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Σκέφτηκα να γράψω εδώ για ένα πρόβλημα που έχω και να μην ανοίγω νέο θρεντ. Είπα να εγκαταστήσω τα manjaro linux στο laptop μετά από μερικού μήνες με τα xubuntu(noobas δηλαδή), αλλά όταν προσπαθώ να εγκαταστήσω τον driver για την κάρτα γραφικών amd-catalyst , αφού κάνω reboot η οθόνη είναι μαύρη. Για την εγκατάσταση ακολούθησα τις οδηγίες εδώ https://wiki.manjaro.org/index.php/Catalyst . 00:01.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Richland [Radeon HD 8610G]01:00.0 Display controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Topaz XT [Radeon R7 M260/M265] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_antoni Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δεν υπήρχε /etc/default/keyboard οπότε έφτιαξα αυτό: XKBLAYOUT="us,gr" XKBVARIANT="extended" XKBOPTIONS="grp:alt_shift_toggle,terminate:ctrl_alt_bksp,grp_led:scroll" Λειτουργούν οι συνδυασμοί, εκτός από την εναλλαγή του πληκτρολογίου! Edit: έβαλα αυτό στο .fluxbox/startup που είπε ο tritonas00 μέχρι να το λύσω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Τι πυρηνα και xorg εχει σημερα το manjaro? O σημερινος fglrx θελει πυρηνα μεχρι 3.19 και xorg μεχρι 1.17. http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/AMDRadeonSoftwareCrimsonEdition15-12LINReleaseNotes.aspx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Albion48 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 H εντολή uname -r δίνει αποτέλεσμα 4.1.17-1-MANJARO και από το /var/log/Xorg.0.log βλέπω X.Org X Server 1.17.4 . Άρα να φανταστώ είναι θέμα kernel . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Ναι. Δεν εχει κανεναν lts kernel? :/ Βλεπω εχει ενα πακετο linux319 που βαζει τον 3.19. Βαλε αυτο και ξαναπροσπαθησε με τον fglrx. https://manjaro.github.io/Update-2016-02-09_(stable)/ Και καπου εδω παραδεχομαι τους maintainers του manjaro που εχουν καβατζα παλιοτερους πυρηνες για τη διανομη τους... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Albion48 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Σύμφωνα με τον οδηγό εδώ https://wiki.manjaro.org/index.php/Manjaro_Kernels πήγα στο manjaro settings manager και εγκατέστησα τον kernel 3.19 . Μετά από το grub menu στα advanced options επέλεξα τον αντίστοιχο kernel και εγκατέστησα πάλι τον catalyst , αλλά μετά το reboot πάλι εμφανίζεται μια μάυρη οθόνη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δοκιμασε να βαλεις το nonodeset στις παραμετρους εκκινησης του πυρηνα. Οταν σε παει σε μαυρη οθονη, μενει εκει παγωμενο ή σε αφηνει να βγεις σε καποιο tty να δεις κανα log? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Albion48 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Με ctrl-alt-F6 μπορώ να βγω σε tty . Mε sudo nano /etc/default/grub άλλαξα την αντίστοιχη γραμμή σε GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash nomodeset" αλλά και πάλι η οθόνη είναι μαύρη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Βγες τοτε και δες τι λεει το /var/log/Xorg.0.log. Βασικα, σε ενδιαφερουν γραμμες που ξεκινανε με "EE". Αφου κανεις την παραπανω αλλαγη που λες, πρεπει να ξανατρεξεις update-grub για να την περασει στο grub.cfg και να τη διαβασει ο grub οταν εκκινησει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Albion48 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Το έκανα και το update-grub αλλά τίποτα. Στο /var/log/Xorg.0.log δεν υπάρχουν γραμμές που να ξεκινούν με (ΕΕ) , εκτός αν εννοείς με (ΙΙ) που είναι πολλές. Θα τις πόσταρα εδώ αλλά δεν ξέρω πως μπορώ να το κάνω χωρίς γραφικό περιβάλλον αυτό και η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω ποιες ακριβώς με ενδιαφέρουν εδώ , για να τις γράψω με το πληκτρολόγιο τουλάχιστον. Θα προσπαθήσω να περάσω το αρχείο σε ένα flashaki. Edit: Αντέγραψα το Xorg.0.log στο /home/username/Documents και απεγκατέστησα τον proprietary driver και τώρα δεν bootarei καθόλου σε αντίθεση με χθες που έκανα την ίδια δουλειά. Εμφανίζει μήνυμα Ignoring BGRT: invalid status 0 (expected 1) και κολλάει μετά από 2 γραμμές. Λόγω έλλειψης αρκετού ελεύθερου χρόνου αυτές τις μέρες θα του ξαναβάλω λογικά τα ubuntu σε λίγο με τα οποία δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα αν εξαιρέσουμε κάτι φρικτά γραφικά στο Simulink και λίγα θεματάκια με τον Firefox (κόλλαγε όταν έβαζα full screen video στο youtube ) . Jim_p ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2016 από Albion48 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_antoni Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Λοιπόν, λίγες μέρες με manjaro fluxbox και χωρίς να έχω πλήρης εικόνα του λειτουργικού. Περνάς σε εντελώς άλλη φιλοσοφία στησίματος και οργάνωσης του μηχανήματος, παρόμοιο πράγμα είχα να δω από τότε που εγκατέλειψα τη suse για το Ubuntu. Πράγματα που έστηνα πολύ γρήγορα σε ubuntu/debian σε arch/manjaro βρίσκονται αλλού και ρυθμίζονται διαφορετικά. Εκεί παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το documentation. Η Canonical έχει οδηγούς για πολύ αρχάριους με απλά βηματάκια στο communities- μέχρι εκνευρισμού απλά χωρίς πολλά τεχνικά. Αποτέλεσμα είναι μερικές φορές να αναγκάζομαι να πάω στα αντίστοιχα του Gentoo για να βγάλω άκρη! Το Arch έχει τρομερή λεπτομέρεια, με αποτέλεσμα να θέλει αρκετό διάβασμα (για μένα) πριν βρεις αυτό που θέλεις με το ανάλογο κόστος σε χρόνο. Τώρα το fluxbox... barebone και τρομερά φιλικό για τα παλιά μηχανήματά μου! Ξεκίνησα να εγκαθιστώ σταθερό και φορητό για τη δουλειά γυρίζοντας πολλές υπηρεσίες σε cloud only, πχ. για office, διαχείριση αρχείων, μουσική, βίντεο, rss feeds κοκ για να μην έχω θέματα πλατφόρμας/λογισμικού και να χρειάζεται λιγότερες ρυθμίσεις για το λογισμικό που χρησιμοποιώ... Τώρα, το dock που έχει το manjaro fluxbox είναι αρκετά οικονομική σε πόρους, αλλά μου φαίνεται ότι κάτι του λείπει, τι χρησιμοποιείτε εσείς; Κ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα