2.1Ohm Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) *** Οι φωτογραφιες δν φαινονται γιατι το ImageShack ειναι offline για καποιο λογο λγκα προβλημα με σερβερ!Θα ξαναεμφανιστουν οταν ανοιξει! *** Καιρο εψαχνα ενα "σοβαρο" cooling pad για το laptop μου που ειναι αρκετα ζεστο και οσα ειχα δοκιμασει δν εκαναν δουλεια.. Πρωτον γιατι οι ανεμιστηρες συνηθως ειναι στην μεση και εμενα το συστημα ψηξεις και η μητρικη του ειναι στα αριστερα κΔευτερον γιατι τα πιο πολλα δν ειναι καθολου δυνατα!\ Kαι εχω δοκιμασει παρα πολα απο 15 ευρο μεχρι και 70! (το ακριβωτερο ηταν το Thermaltake CLN0020 ενος φιλου αλλα το μονο που καταφερε ηταν να κατεβασει 3-4 βαθμους σε full load) Αφου εψαξα λιγο το θεμα ειπα μηπως γινεται να κανω μονος μου την βαση με fans απο pc towers και τλκα μετα απο ψαξιμο στο ιντερνετ ειδα οτι ειναι εφικτο! Ειναι η δευτερη μερα που το εχω και τα αποτελεσματα ειναι ΠΑΡΑ πολυ καλα! Σε idle(με ελαφρο browsing κ καμια ταινια) με το παλιο cooling pad μου μαξ θερμοκρασια επιανε 71 βαθμους και συνηθως κυμαινετε στους 60-65! Τωρα με το δικο μου μαξ ειναι 63 και οι θερμοκρασιες στα 50-55 (το εχω δει σε τελειως αδρανια με ολα κλειστα να ειναι μεχρι και 37 και σε ταινιες με browsing internet και ανοιχτα 2-3 προγραματακια ,οχι gaming) μεχρι 63 Σε gaming η με αρκετο streching επιανε μεχρι και 93 μπορει και λιγο παραπανω και συνηθως ηταν 85 +/- 3 βαθμους και μετα την ωρα gaming σταθερα πανω απο 85 μεχρι 90! Τωρα μαξ θερμοκρασια που ειδα ηταν 84 βαθμου και συνηθως κυμαινετε στους 75-80 μετα απο 3 ωρο gaming σχεδων συνεχομενο! Τα αποτελεσματα κατα την αποψη μ ειναι εκπληκτικα!Αυτα που θα χρειαστειται ειναι: (σε παρενθεση αυτα που χρησιμοποιησα εγω)- Ανεμιστηρες ( Site: x1 Site: x2 - Μια βαση για να τα βαλεται ( Site: Bαση )- Εναν ανταπτορα 12 Volt ( Site: Πηγηενεργειας )- Kατσαβιδι , βιδες , ροδελες , παξιμαδια , μονωτικη ταινια- Θυληκο βισμα του ανταπτορα (προερετικο) ( Site: βυσμα )Αρχικα Σημειωστε τοποθετοντας πανω τους ανεμηστιρες που θελεται να κατσουν και σημαδεψτε τις γωνιες για να ξερεται που θα βυδοθουν οι βυδες!Κοψτε τα πινς απο τους ανεμηστιρες κ "ξεγυμνοστε" τα καλωδια ετσι ωστε να φανει το συρμα απο μεσα!το κιτρινο καλωδιο δν χρειαζεται καθολου κοψτε το απο την βαση του για να μν μπλεχτει με τους ανεμηστιρες!Τσεκαρεται στα πλαγια τα βελακια απο τους ανεμηστιρες το βελακι που δειχνει μια απο τις 2 πλευρες του ανεμηστιρα πρεπει να κοιταει τον πατο του λαπτοπ σας γιατι δειχνει οτι απο εκει βγαζει τον αερα!Τοποθετιστε τις βυδες στα σημεια που εχεται σημειωσει (κλτρα να ειναι μυτερες βιδες για να βγητε απο τον κοπο να κανετε πρωτα τα πασα) Και μν ξεχασετα την ροδελα βοηθαει να καθεται πιο σταθερα και εχει λιγοτερες πιθανοτητες να σπασει!Τοποθετιστε πανω στις βυδες τους ανεμηστιρες και βυδοσται τα σφιγκοτας τους ανεμηστιρες με τα παξιμαδια (προσοχη οχι πολυ σφιχτα ισα ισα για να μν κουνεται δεξια και αριστερα) Αφου τοποθετισεται τους ανεμηστιρες παρτε ΟΛΑ τα κοκκινα καλοδια και ενοστε τα (οχι τα καλωδια το συρμα που εχει μεσα) το ιδιο και για τα μαυρα!Επειδη ηταν κοντα τα καλοδια πηρα τα "αχρηστα" κιτρινα και τα εκανα σαν προεκταση ! Προσοχη μν μπερδεψετε τα χρωματα!!Τωρα ο ανταπτωρας! Αμα Δν θελεται να ψαχνεται για βυσματα απλα κοψτε το λιγο πριν το τελος του! Θα εχει κ αυτος ενα κοκκινο ενα μαυρο καλοδιο (προσοχη να μν ειναι στην μπριζα εννοειται) απλα συνδεστε τα ιδια χρωματα μαζι τυλιξτε το με μονοτικη ταινια κ ειναι ετοιμο!Αμα δν θελεται να χαλασεται τον ανταπτωρα σας πρεπει να βρητε το θυληκο του βυσμα!Σε αυτην τν περιπτωση παρτε τα κοκκινα ενομενα καλοδια και στο πισω μερος τους βυσματος εχει 2 υποδοχες μια θετικη μια αρνητικη! Θετικο ειναι το Μαυρο ! ΑΡΝΗΤΙΚΟ το κοκκινο! Βαλτα τα συρματακια καλα μεσα στις υποδοχες και βυδοστε τς βυδουλες πανω ετσι ωστε οταν τραβατε το καλωδιο να μν βγαινει (ελαφρο τραβιγμα οχι δυνατα και το κοψετε!Στερεοστε σε καποιο σημειο τις βασεις σας το θυλικο βυσμα Συμαζεψτε τα καλωδια ετσι ωστε να μν μπλεχτουν στους ανεμηστιρες !Και οταν συνδεσεται τον ανταπτορας σας με την αυτοσχεδια βαση σας λογικα θα πρεπει να δουλευει! (αν οχι η θα κανατε λαθος και θα μπερδεψατε τα χρωμματα η ο ανταπτωρας θα ειναι ελατωματικος η καποιος ανεμηστιρας!Το μονο που πρεπει να προσεξεται ειναι τα Volt των ανεμηστιρων να ειναι ιδια με του ανταπτορα και τα Ampere των ανεμιστηρων αμα προρσθεθουν ολα μαζι να μν ξεπερναν αυτα του ανταπτωρα (γιατι θα σας καει στο τελος)Η τελικη του εικονα πανω στο γραφειο μ ειναι καπως ετσι!Σορυ για το μεγαλο ποστ αλλα προσπαθισα να ειμαι οσο πιο αναλυτικος γινεται!Για οτι απορια εχετε στειλτε μ πμ!Το μονο αρνητικο που εχει ειναι οτι ειναι θορυβοδες αλλα αυτο ειναι στο χερι του καθενος να διαλεξει οτι ανεμηστιρα θελει εγω ηθελα μαξιμουν αποδοση και δν με νοιαζει ο θορυβος γιατι παιζω αρκετες ωρες στο λαπτοπ μ και δν μπορω να παρω σταθερο γιατι ειμαι φοιτητης και πηγαινοερχομαι!Μπορειται να παρεται ανεμηστιρες με led φωτισμο για πιο ομορφο η να βαλεται εσεις επιπροσθετο σε καποιο σημειο !Επισης μπορειται να βαλεται και διακοπτη για να μν χρειαζεται να το βγαζεται απο την μπριζα για να σταματησει αλλα δν το σκεφτηκα κ δν πηρα!Ευχαριστω οσους το διαβασαν μεχρι εδω! Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2015 από 2.1Ohm 9
Avatar_GR Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Μπράβο ρε φίλε, πολύ καλή δουλειά έκανες. Κανένα καθάρισμα και αλλαγή θερμαντικής πάστας το λάπτοπ το έκανες; Μήπως για αυτό σου ανεβάζει θερμοκρασίες;
2.1Ohm Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Μπράβο ρε φίλε, πολύ καλή δουλειά έκανες. Κανένα καθάρισμα και αλλαγή θερμαντικής πάστας το λάπτοπ το έκανες; Μήπως για αυτό σου ανεβάζει θερμοκρασίες; Το καθαριζω σχεδων καθε 2μηνο και παστα εγινε αλλαγη πριν 6-7 μηνες περιπου! Και αλλους που ρωτησα ανεβαζει σχετικα πολυ θερμοκρασια και γνκα τα λαπτοπ δν ειναι για gaming πχ μαξ 80 βαθμους αμα πιανει σε gaming θεωρητε πολυ καλο! Ρωτησα αρκετους τεχνικους γιατι κ εμενα μ φανηκαν παρα πολυ κ μ ειπε αμα ειναι κατω απο 90 ειναι πολυ καλα μετα να αρχισω να φοβαμαι λιγο κ να μν το ζορισω! Τελος παντων ευχαριστω πολυ ηταν λιγο βιαστικο ειναι η αληθεια θα μπορουσε να γινει κλτρο αλλα βαριομουν και βιαζομουν κιολας κ ηθελα κατι αμεσα! 1
Avatar_GR Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Υπάρχουν και αυτά εδώ που λένε ότι κάνουν πολύ καλή δουλειά. (τραβάνε τον αέρα από τις πλαϊνες γρύλιες του λάπτοπ πιο γρήγορα)http://www.ebay.co.uk/itm/Mini-Vacuum-USB-Cooler-Air-Extracting-Cooling-Fan-for-Notebook-Laptop-HC-/381347697947?hash=item58ca18151b
2.1Ohm Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 τα εχω δει κ αυτα αλλα αμα το σκεφτεις δν κανει και τπτ!Θα τραβιξει τον αερα ναι αλλα αμα δν εχει ενα ανεμιστηρα πιο δυνατο για να του παρεχει παραπανω αερα θα τραβιξει τι?πρεπει οποτε να πιανει ολες τις γρηλιες του λαπτοπ και να ειναι κολημενο ετσι ωστε να μν εχει περιθωρια δεξια κ αριστερα γιατι στο τελος θα τραβαει απο τα πλαγια τον αερα και θα τον βγαζει!Δν ξερω αμα καταλαβες τι εννοω αλλα δυσκολα κατι τετοιο να κανει δουλεια!
Avatar_GR Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Το έχω δοκιμάσει στο παλιό μου λάπτοπ για αυτό στο λέω.Ένα toshiba με AMD turion επεξεργαστή.... Εκεί να δεις θερμοκρασίες φίλε μου. Μου είχε ρίξει αρκετά την θερμοκρασία αυτό εδώ, σε συνδιασμό με μια καλή βάση και Undervolting. Το undervolting κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά στις θερμοκρασίες. Θα στο ρίξει άλλους 5 βαθμούς χαλαρά.
2.1Ohm Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Με underbolting θα χασω και clock speed ομως και δν το θελω αυτο!αυτο ακριβως θελει και βαση για να παρεχει παραπανω αερα! Με την βαση μ ισως αμα το βαλω και αυτο κατεβασει 1-2 βαθμους ακομα!αλλα σχετικα τωρα ειναι κρυο πανω απο 80 δν το εχω δει παιζω τωρα ηδη μισαωρο λολ και ειναι στους 62 μαξ
Avatar_GR Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Με underbolting θα χασω και clock speed ομως και δν το θελω αυτο! Όχι underclocking αλλά undervolting. Με το undervolting δεν χάνεις καθόλου ταχύτητες. Ψάξτω λίγο, αξίζει σου λέω!!! Πολύ καλός οδηγός στα Ελληνικά: http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=42766 what is Undervolting? Undervolting is a process which reduces the excess "voltage" given to the CPU using a software. This is widely used as a cooling solution and in my opinion more effective than any other cooling solution available (thermal paste, cooling pad, etc) at NO cost. Results can vary from 5c up to 30c drop in temperature, most will achieve an average of 10c. Undervolting will NOT compromise performance at all. Underclocking and Overclocking (clock speeds) is whats responsible in regards to performance. Benchmarks will also prove that performance remains the same. Most beginners usually think and assume undervolting will sacrifice performance but they are wrong.
2.1Ohm Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Όχι underclocking αλλά undervolting. Με το undervolting δεν χάνεις καθόλου ταχύτητες. Ψάξτω λίγο, αξίζει σου λέω!!! Πολύ καλός οδηγός στα Ελληνικά: http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=42766 what is Undervolting? Undervolting is a process which reduces the excess "voltage" given to the CPU using a software. This is widely used as a cooling solution and in my opinion more effective than any other cooling solution available (thermal paste, cooling pad, etc) at NO cost. Results can vary from 5c up to 30c drop in temperature, most will achieve an average of 10c. Undervolting will NOT compromise performance at all. Underclocking and Overclocking (clock speeds) is whats responsible in regards to performance. Benchmarks will also prove that performance remains the same. Most beginners usually think and assume undervolting will sacrifice performance but they are wrong. Παντα πιστευα χαμηλονοτας τα Volt του επεξεργαστη δν θα επερνε αρκετη ενεργεια κ θα εχασα επιδωσεις! Θα το τσεκαρω σιγουρα και λγκα θα το κανω κ αυτο να ειναι ακομα πιο κρυο το λαπτοπ μου κ να μπορω να το στρετσαρω ακομα πιο αφοβα!! Ευχαριστω!!
therion13 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Όχι underclocking αλλά undervolting. Με το undervolting δεν χάνεις καθόλου ταχύτητες. Ψάξτω λίγο, αξίζει σου λέω!!! Πολύ καλός οδηγός στα Ελληνικά: http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=42766 what is Undervolting? Undervolting is a process which reduces the excess "voltage" given to the CPU using a software. This is widely used as a cooling solution and in my opinion more effective than any other cooling solution available (thermal paste, cooling pad, etc) at NO cost. Results can vary from 5c up to 30c drop in temperature, most will achieve an average of 10c. Undervolting will NOT compromise performance at all. Underclocking and Overclocking (clock speeds) is whats responsible in regards to performance. Benchmarks will also prove that performance remains the same. Most beginners usually think and assume undervolting will sacrifice performance but they are wrong. Παρατημένο είναι αυτο. εγω έναν i5 430m δεν το βλέπει. unknown cpu. Μακάρι να δούλευε. Πολύ ωραίο το coolpad αλλά τα έβαλες πολθ θορυβώδες ανεμιστηράκια. αφου ήθελες να βάλεις και 120mm υπάρχουν κάτι με 70+ ροη αέρα και το μισό θόρυβο απο τον δικό σου. πάντως αντίστοιχη βάσει είναι της coolermaster: http://www.e-shop.gr/coolermaster-r9-nbc-u2ps-gp-notepal-u2-plus-silver-p-PER.812252για 15 και έχει και για 18 με 3 ανεμιστήρες που τους βάζεις όπου θες αλλά ακριβή. τη βάσει που έβαλες πολύ ψηλή είναι, βολεύει;;
2.1Ohm Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Προσοπια αμα δεις το airflow του θα ελεγα οχι!30 CFM οταν τα οι φθηνοι ανεμηστιρες που εχω παρει εχουν 70+ και κανεις ελαχιστο εως μηδαμινο θορυβο δν θα το επερνα εκτος κ αμα θες να το μεταφερεις γιατι ολο αυτο που εκανα ειναι γκουμουτσα μεγαλη!Με 15 ευρω θα παρεις 3 φθηνους ανεμηστιρες αμα εχεις και ανταπτωρα θα σου βγει μιση τιμη και θα κανει πολυ παραπανω δουλεια!Και το ξερω οτι ειναι πολυ θορυβωδες οταν καθομαι στο πσ εχω headset με πολυ καλη ηχομονοση και το ακουω ελαχιστα μονο οταν δν παιζει τπτ απο τα ακουστικα οταν ακουγετε καποιο τραγουδι ταινια κτλ δν το καταλαβαινω καν! Και ηθελα ενα οσο πιο δυνατο γντ για να εχω κ κλτρα αποτελεσματα στην ψυξη γιατι το στρετσαρω πολυ το λαπτοπ! Βαραω 3-4 ωρες συνεχομενα gaming που παλια στις 2 ωρες και ανεβαζε 90+ βαθμους και σταματουσα τωρα και 5ωρο συνεχομενα πανω απο 77 τωρα που αρχισαν κ λιγο τα κρυα δν μ ανεβασε κ ειναι ακριβως αυτο που ηθελα να πετυχω! Δροσερο λαπτοπ μετα απο πολυωρο gaming! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα