Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καποιος που να ξεφευγει απ το πατριαρχικο τρυπακι ετεροκανονικοτητας, οχι?

Για το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων είναι ετεροφυλόφιλοι φταίει η "πατριαρχία"; 

• Like 4
Δημοσ.

Για το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων είναι ετεροφυλόφιλοι φταίει η "πατριαρχία"; 

για τον ετεροκανονικο τροπο ζωης σιγουρα

Δημοσ.

Για ολα φταιει η πατριαρχια και η ετεροκανονικη κανονικοποιηση των πάντων που προέρχεται απο την περιρρεουσα ατμοσφαιρα του κοινωνικοπολιτικου γιγνεσθαι.Καταλαβες? :D

Mpogdanos speaking.

• Like 3
Δημοσ.

Καποιος που να ξεφευγει απ το πατριαρχικο τρυπακι ετεροκανονικοτητας, οχι?

Δεν κατάλαβα τι εννοείς να πω την αλήθεια...:)

Δημοσ.

Διαφωνώ εντελώς με αυτό. Είναι κάτι που απλά λέγεται στα πλαίσια που αναφέρεις, σχετικά με την αποξένωση και τα υποτιθέμενα προβλήματα της μοντέρνας κοινωνίας.

Οι νέες γυναίκες, ακόμη και αυτές που υστερούν αρκετά στον τομέα της εμφάνισης, έχουν επιλογές και εμπειρίες στη ζωή τους με ελάχιστες εξαιρέσεις και σε διάφορους βαθμούς.

Οι άντρες από την άλλη, με εξαίρεση ένα μικρό ποσοστό που υπερτερούν στην εμφάνιση τους η/και στο κοινωνικό/οικονομικό τους status, βρίσκονται σε διάφορα επίπεδα έλλειψης. Κάποιος δηλαδή μπορεί να κάνει 2-3 σχέσεις στη ζωή του με ενδιάμεσες περιόδους ξηρασίας, άλλος μπορεί να έχει πάει 24 ετών και να μην έχει κάνει τίποτα ποτέ, άλλος έχει παραιτηθεί και τη βγάζει στα μπουρδέλα κοκ. 

Θεωρώ ότι σήμερα είναι χειρότερα για τους πολλούς άντρες ,από την άποψη ότι επειδή δεν υπάρχει η πίεση των παραδοσιακών θεσμών για την δημιουργία οικογένειας και την διατήρηση αυτής, δίνεται η δυνατότητα στις γυναίκες να ακολουθήσουν τις φυσικές τους τάσεις κάτι που περιοριζόταν και στιγματιζόταν παλιότερα. Προσέξτε, δεν ασκώ κριτική σε αυτό ως αρνητικό η θετικό. Απλά το αντιλαμβάνομαι ως ένα γεγονός. 

Ολόσωστος,οι πολλές είναι για τους λίγους.

Δημοσ.

εγώ νομίζω ότι γενικά οι άνθρωποι δεν κάνουν πολλές σχέσεις

εκτός από τους παντρεμένους που κάνουν διάφορες και τα παίζουν όλα για όλα γιατί προφανώς ζουνε μια κόλασή; δεν ξέρω....

για να είμαι ειλικρινής αυτό με τσατίζει

βλέπεις νέους άντρες που κολλώνουν τόσο πολύ και ηλικιωμένους παντρεμένους που δε μασάνε τίποτα, ρισκάρουν και ότι κάτσει

νομίζω πως μεγαλώνοντας οι άντρες δεν έχουν τους ίδιους δισταγμούς που έχουν νεότεροι και πάνω απ'όλα παύουν να φοβούνται τόσο πολύ πια την απόρριψη (κατά την άποψή μου ο μεγαλύτερος τους φόβος και κυριότερος ανασταλτικός παράγοντας για να πλησιάσουν μια κοπέλα)

λες και αν κλονιστεί ο εγωισμός τους δε θα μπορέσει ποτέ ξανά να συνέλθουν

νομίζω πως έχει πληγωθεί τόσο πολλές φορές ο εγωισμός μου που πλέον αμφισβητώ το αν όντως είχα ποτέ εγωισμό για να μπορούν να τον πληγώσουν, μετά από κάποιο σημείο παθένεις  ανοσία και δε μασάς τίποτα

• Like 3
Δημοσ.

Το πρόβλημα δεν είναι η απόρριψη ως απόρριψη. Το πρόβλημα είναι ότι η απόρριψη συνήθως είναι συνοδευόμενη και με όλα τα άλλα κόμπλεξ που δέρνουν την άλλη. Ε μετά από Χ φορές (δεν είναι για όλους το ίδιο) που θα φας τα μούτρα σου είναι λογικό και επόμενο ότι θα αποφεύγεις τέτοιου είδους εμπλοκές. 

Στη δική μου περίπτωση ξενερώνω απευθείας αν δω τουπέ υφάκι χιλίων καρδηναλίων. Μου κόβει την όρεξη ακόμα και να κοιτάξω γυναίκα τουλάχιστον για μια εβδομάδα. Οπότε λοιπόν αποφεύγω τις επαφές και μιλάω αποκλειστικά εκεί που πραγματικά θα γυαλίσει το μάτι μου. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν διακινδυνεύω να χαλάσω τη ζαχαρένια μου. 

• Like 3
Δημοσ.

Αυτό με το τουπέ υφακι ειναι άθλιο. Ειναι να της πετάξεις μια ροχαλα στην μούρη

• Like 2
Δημοσ.

για τον ετεροκανονικο τροπο ζωης σιγουρα

Όταν η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι straight, και αυτός είναι και ο τρόπος που λειτουργούμε και μπορούμε να αναπαραχθούμε ως είδος, λογικό δεν το βρίσκεις ο ετεροφυλόφιλος τρόπος ζωής να θεωρείται "κανονικός"; Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι άλλοι τρόποι ζωής που μπορεί να εκφράζουν διαφορετικές μειοψηφίες ανθρώπων είναι "κακοί" η κατακριτέοι.

νομίζω πως μεγαλώνοντας οι άντρες δεν έχουν τους ίδιους δισταγμούς που έχουν νεότεροι και πάνω απ'όλα παύουν να φοβούνται τόσο πολύ πια την απόρριψη (κατά την άποψή μου ο μεγαλύτερος τους φόβος και κυριότερος ανασταλτικός παράγοντας για να πλησιάσουν μια κοπέλα)

λες και αν κλονιστεί ο εγωισμός τους δε θα μπορέσει ποτέ ξανά να συνέλθουν

Υπάρχει και η θεωρία ότι είμαστε βιολογικά προγραμματισμένοι, και άντρες και γυναίκες, να φοβούμαστε την απόρριψη επειδή στα μάτια των άλλων αυτό ρίχνει την αξία μας κάτι το οποίο μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο.

• Like 2
Δημοσ.

Υπάρχει και η θεωρία ότι είμαστε βιολογικά προγραμματισμένοι, και άντρες και γυναίκες, να φοβούμαστε την απόρριψη επειδή στα μάτια των άλλων αυτό ρίχνει την αξία μας κάτι το οποίο μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο.

χμ! πολύ ενδιαφέρον!

και μάλιστα όχι μόνο το ακούω για πρώτη φορά αλλά δεν είχε πάει ποτέ ο νους μου, οτι και αυτή η αντίδραση είναι βιολογικά προγραμματισμένη, κάτι σαν το φόβο με άλλα λόγια.

thanks

κοίτα να δεις που μ'αυτήν την εκδοχή θα με ξεσκαλώσεις κι όλας, γιατί έχω φάει τρελό ξενέρωμα με τους δειλούς

σε σημείο να αηδιάζω

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...