Ntenteras Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Διάβασα ότι γίνεται να βάλεις σε crossfire μια 390 με μια 290. Το έχει δοκιμάσει κανείς; Με το ταπεινό RM750 μου υπάρχει περίπτωση να το κάνω; Απ ότι βλέπω στα PSU calculators είμαι οριακά. Να το επιχειρήσω;
Occultist Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Το ΤΧ v2 750 που είχα, δε σήκωνε ούτε μία 390Χ μόνη της, επειδή δεν είχε αρκετά δυνατή 12άρα (όλο auto resets και μ^$$%ς σε load)...Πήγα στο XFX της υπογραφής και όλα μια χαρά... Άμα το RM750 είναι τόσο πιο τούμπανο για να σηκώνει και δύο μαζί, δοκίμασέ το - κάτι μου λέει ότι ΔΕΝ, όμως... Λιτοδίαιτες δεν τις λες αυτές τις κάρτες... Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2015 από Occultist
Ntenteras Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Και εγώ το xfx ή το coolermaster v700 ήθελα άλλα έβρισκα διαθέσιμο μονο το corsair, το ξέρω ότι δεν είναι το καλύτερο. Υπάρχει περίπτωση να προκαλέσω ζημιά στο τροφοδοτικό ή σε κάποια από τις δύο κάρτες;
Occultist Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Και εγώ το xfx ή το coolermaster v700 ήθελα άλλα έβρισκα διαθέσιμο μονο το corsair, το ξέρω ότι δεν είναι το καλύτερο. Υπάρχει περίπτωση να προκαλέσω ζημιά στο τροφοδοτικό ή σε κάποια από τις δύο κάρτες; Ε, όπου δεν έχεις καθαρή, σταθερή και επαρκή παροχή, δεν είναι ότι καλύτερο... Μπορεί, από το να μην πάθει τίποτα το οποιοδήποτε hardware, μέχρι και να καούν όλα... 1
selianx Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Αν δε κάνω λάθος, R9 290 θέλει 31A στη 12άρα, άρα με τα 62.5 δε μπορείς CF ούτε με 290, καθώς μένει 0.5A για CPU/φανάκια και ότι άλλο συνδέεις στη 12άρα. Αυτά πάντα σε συνθήκες 100% load CPU,GPU1,GPU2.Εγώ προτείνω:Λύση Α: Μένεις ως έχεις, εκτός αν πηγαίνεις για μεγάλες αναλύσεις και δε σου αρκεί η κάρτα που έχεις τώρα. Λύση Β: Πουλάς GPU και παίρνεις 980/980ti. Λύση Γ: Πουλάς τροφοδοτικό, παίρνεις κάτι Site: τέτοιο και αγοράζεις μεταχειρισμένη 290 (δεν έχεις να κερδίσεις κάτι με τη 390, μιας και στο CF τα 4GB από τα 8 θα είναι διαθέσιμα, μιας και χρησιμοποιείτε η μάξιμουμ μνήμη της μικρότερης) 1
Ntenteras Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Έχω και τις 2 κάρτες ήδη αλλά σε άλλους υπολογιστές και τώρα που έμαθα ότι γίνεται cf θέλησα να κάνω μια δοκιμή. Δεν έχω ουσιαστικό λόγo που να θέλω να κάνω το cf, μόνο για benchmarking. Αφού λέτε ότι το τροφοδοτικό δεν κάνει τότε δεν θα το ρισκάρω. Μπορώ στο pc μου όπως είμαι να βάλω την 2η κάρτα και να της δώσω ρεύμα από άλλο τροφοδοτικό; Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2015 από Ntenteras
selianx Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Μπορείς αλλά ούτε απλό το λες, ούτε και ασφαλές. Εφόσον είναι απλά για πειραματισμό και όχι ουσιαστικό λόγο, δε θα έκανα τίποτα στη θέση σου.Αν σώνει και καλά θες να πειραματιστείς, θα το δοκίμαζα στο RM750, χαμηλώνοντας τα power limit και στις δυο κάρτες, και θα ήλπιζα ότι αν δεν αντέχει το τροφοδοτικό απλά θα κλείσει λόγω Overload Protection, και δε θα κάνει κανα τσάφ 2
Ntenteras Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Και εγώ πιστεύω ότι δεν αξίζει να το ρισκάρω. Αν βρω ένα μεγαλύτερο τροφοδοτικό θα το δοκιμάσω. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
tyf Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 μαλλον θα εισαι οριακα. αν θελεις να κανεις δοκιμη και benchmark μιας και εχεις 2 pc βγαλε και το τροφοδοτικο απο το αλλο pc και τροφοδοτησε την δευτερη καρτα απο το δευτερο τροφοδοτικο μονη της. αυτο το κανεις ειτε βραχυκυκλονωντας το δευτερο τροφοδοτικο απο την αρχη ( στο 24πινο με συνδετηρα.) και το ανοιγεις απο το διακοπτη του (πισω απο το τροφοδοτικο) μολις ανοιξεις το pc και με τον ιδιο τροπο το κλεινεις. ειτε με δυο καλωδια συνδεεις τα δυο πιν απο τα δυο τροφοδοτικα που δινουν την εντολη να ανοιξουν. παιρνεις δηλαδη την εντολη απο το 24πιν που εχεις στην μητρικη (απο την επανω μερια που βγαινει το καλωδιο) και το πας στα δυο πιν του αλλου. ετσι θα ανοιγουν μαζι και τα δυο. google για να δεις ποια πιν ειναι κτλ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΟΧΗ μην καψεις κατι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα