ikskarda Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπερα παιδια . Μη εχοντας καθολου γνωση απο overclocking και εχοντας Asus z97 pro gamer + Intel 4670K μεσω του AI Suite 3 της Asus πατησα το κουμπι 5-way optimization και την επιλογη fast tuning ( αντι για extreme tuning) . Μετα απο τις απαραιτητες ρυθμισεις που εκανε ο υπολογιστης απο μονος του μου εθεσε τον επεξεργαστη στα 4.2Ghz , και θα ηθελα να μου πειτε αν ειναι ασφαλες το O.C . Αναφερω πως εγω δεν εχω παρεμβει καθολου στα νουμερα , και ειναι αυτα που απο μονο του ρυθμισε το προγραμμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AETOLOFITIS Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Κοιταξε το 1.2 δεν ειναι πολυ. Αλλα σιγουρα στα 4.2 θα εισαι σταθερος και με λιγοτερο ρευμα...γενικα με το 1.2 μπορεις να παιξεις στα 4.4 4.5 αν εισαι λιγο τυχερος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ikskarda Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δοκιμασα και την επιλογη extreme tuning και μου τον παει στα 4.4Ghz με σχεδον τα ιδια νουμερα... Αλλα δε θελω τοσο πολυ να τον ανεβασω. Τον υπολογιστη δεν τον γονατιζω ιδιαιτερα με απαιτητικες εφαρμογες και παιχνιδια , και κυριως τον θελω να αντεξει σε βαθος χρονου. Με ανησυχει αυτο το VCCIN που ειναι 1.776V ( CPU VRM) ... Μηπως ειναι παρα πολυ ανεβασμενο ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 1.70 ή 1.75 είναι μαμά και έχεις μέχρι 1.9 χωρίς φόβο. Πάντως δεν καταλαβαίνω, δεν γνωρίζεις τα βασικά (οκ το δέχομαι) , κάνεις OC με το software σκουπίδι άντε να πω και εκεί οκ.Αλλά στο τέλος λες δεν το χρειάζομαι... Αυτό πραγματικά δεν το κατάλαβα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ikskarda Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Ισως να μην το εθεσα σωστα . Θελω απλα ενα O.C σε λογικα πλαισιο για τυπικη χρηση του υπολογιστη σε θεμα εφαρμογων και gaming και οχι κατι "μεγαλο" που να εχει φοβο καθως δε γνωριζω απο O.C και αυτος ειναι ο λογος που χρησιμοποιησα το software της μητρικης. Νομιζω θα το αφησω στα 4.2Ghz του fast tuning και οχι στα 4.4Ghz του extreme ... Ευχαριστω πολυ παιδες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panakos_thess Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 εχω παρατηρηση ομως οτι η πυρηνες σου δεν ειναι ολοι στο Χ42 πατα που λεει εκει group tunning και Apply Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ikskarda Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι οι πυρηνες μου δεν ειναι ολοι στο 4.2Ghz καθως στα 5 way optimization πατησα την επιλογη tuning per core και οχι all cores. Επιπλεον και να πατησω group tuning και μετα apply ωστε να ειναι 4.2 ολοι , μετα απο καθε restart του υπολογιστη καθε core εχει τις συχνοτητες που δειχνει η φωτο παραπανω (τις οποιες απεκτησε απο το 5 way optimization) ... Δεν ειναι δηλαδη μονιμη η αλλαγη καθως χανεται μετα απο καθε επανεκκινηση Θα δεις και στις παρακατω φωτος οτι στο fast tuning δεν εχει να επιλεξεις και ετσι αυτοματα ρυθμιζει την συχνοτητα καθε core, ενω στο extreme tuning μπορεις μεμονωμενα η ομαδικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panakos_thess Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Εγω λεω να παιξεις με το Bios δεν ειναι τιποτα βαλε αυτες της ρυθμισης στο Bios και μην εχεις μόνιμο απο το suite ολα Bios επεισης παιξε λιγο με τα ρευματα {ποιο κατω} στα 4.2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IceFrog Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Οι ρυθμισεις απο αυτο το προγραμμα δεν γραφονται στο bios. Απο εδω θα εχεις ενα μπουσουλα και μετα θα κανεις δοκιμες. Καρφωσε το ρευμα να ειναι σταθερο, βαλε llc medium για αρχη βαλε τη συχοτητα που θες στο turbo και κανε ενα τεστακι. Εαν το περασεις κανονικα, κατεβαζεις λιγο το ρευμα και δοκιμασεις ξανα. Σε μενα το ρευμα που ζηταει το 5-way optimization ειναι κατα 0,025 παραπανω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panakos_thess Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Μονο ρευμα και το Multi το ξερω. επεισης η θεμοκρασιες σου πως πανε?τρεξε και κανενα aida64 stress test Να δεις οτι ειναι 100%οκ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ikskarda Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δοκιμασα τωρα την επιλογη Extreme μαζι με Group Tuning με Target CPU Frequency Tuning 4.4Ghz αντι για off που φαινεται στη φωτο παραπανω. Μετα απο τις τροποποιησεις που εκανε και τα διαφορα restart και μπλε οθονες κατεληξε στα 4.2Ghz για ολους τους πυρηνες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panakos_thess Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Μην ανυσηχεις για το blue screen ειναι μεσα στο κολπο για να καταλαβει το προγραμμα που να σταματησει δες εδω ποιες μνημες εχεις και βαραει 1.65? επεισης πες μου και της θεμοκρασιες σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ikskarda Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι το ειδα αυτο το βιντεακι για αυτο και δεν ανησυχησα ... Φορτωνε 4.3 , 4.4 , 4.5 , 4.6 στο οποιο εβγαλε μπλε οθονη και μετα απο την επανεκκινηση σταματησε στα 4.2Ghz γιατι το ειχα βαλει Target CPU Frequency 4.4Ghz (χωρις Target CPU Frequency μου εκλεισε στα 4.4Ghz) Εχω βαλει τωρα το AIDA64 να στρεσαρει ... θα το αφησω για κανενα μισαωρο να δω που θα κυμανθουν τα νουμερα ... Μεχρι στιγμης που το τρεχω ηδη 5 λεπτα το VCore ειναι 1.276 και οι θερμοκρασιες 47 για CPU , 52 για VRM/PCH και 32 για motherboard Οι μνημες μου οπως φαινεται και στην υπογραφη μου ειναι οι Kingston HyperX Beast DDR3 8gb 1600Mhz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panakos_thess Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Εχεις βαλει αυτες της επιλογες? και τα 4! OK δεν σε ανησυχει με το 1.65v που τρεχουν η μνημες τελεια! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ikskarda Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι εχω βαλει αυτες τις επιλογες ... Μεχρι στιγμης μετα απο 10 περιπου λεπτα stressing τα νουμερα ειναι σχεδον ιδια ... Θα το αφησω λιγο ακομα και θα ανεβασω print screen απο AIDA64 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα