Προς το περιεχόμενο

Asus z97 pro gamer + Intel 4670K . Ειναι ασφαλη τα ρευματα ?

ikskarda

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια .

Μη εχοντας καθολου γνωση απο overclocking και εχοντας Asus z97 pro gamer + Intel 4670K μεσω του AI Suite 3 της Asus πατησα το κουμπι 5-way optimization και την επιλογη fast tuning ( αντι για extreme tuning) .

Μετα απο τις απαραιτητες ρυθμισεις που εκανε ο υπολογιστης απο μονος του μου εθεσε τον επεξεργαστη στα 4.2Ghz , και θα ηθελα να μου πειτε αν ειναι ασφαλες το O.C .

Αναφερω πως εγω δεν εχω παρεμβει καθολου στα νουμερα , και ειναι αυτα που απο μονο του ρυθμισε το προγραμμα.

qrwv3l.jpg

2ntbed4.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Κοιταξε το 1.2 δεν ειναι πολυ. Αλλα σιγουρα στα 4.2 θα εισαι σταθερος και με λιγοτερο ρευμα...γενικα με το 1.2 μπορεις να παιξεις στα 4.4 4.5 αν εισαι λιγο τυχερος...

Δοκιμασα και την επιλογη extreme tuning και μου τον παει στα 4.4Ghz με σχεδον τα ιδια νουμερα... Αλλα δε θελω τοσο πολυ να τον ανεβασω. Τον υπολογιστη δεν τον γονατιζω ιδιαιτερα με απαιτητικες εφαρμογες και παιχνιδια , και κυριως τον θελω να αντεξει σε βαθος χρονου.

Με ανησυχει αυτο το VCCIN που ειναι 1.776V ( CPU VRM) ... Μηπως ειναι παρα πολυ ανεβασμενο ?

1.70 ή 1.75 είναι μαμά και έχεις μέχρι 1.9 χωρίς φόβο.

Πάντως δεν καταλαβαίνω, δεν γνωρίζεις τα βασικά (οκ το δέχομαι) , κάνεις OC με το software σκουπίδι άντε να πω και εκεί οκ.Αλλά στο τέλος λες δεν το χρειάζομαι... Αυτό πραγματικά δεν το κατάλαβα

Ισως να μην το εθεσα σωστα . Θελω απλα ενα O.C σε λογικα πλαισιο για τυπικη χρηση του υπολογιστη σε θεμα εφαρμογων και gaming και οχι κατι "μεγαλο" που να εχει φοβο καθως δε γνωριζω απο O.C και αυτος ειναι ο λογος που χρησιμοποιησα το software της μητρικης.

Νομιζω θα το αφησω στα 4.2Ghz του fast tuning και οχι στα 4.4Ghz του extreme ...

Ευχαριστω πολυ παιδες.

Ναι οι πυρηνες μου δεν ειναι ολοι στο 4.2Ghz καθως στα 5 way optimization πατησα την επιλογη tuning per core και οχι all cores.

Επιπλεον και να πατησω group tuning και μετα apply ωστε να ειναι 4.2 ολοι , μετα απο καθε restart του υπολογιστη καθε core εχει τις συχνοτητες που δειχνει η φωτο παραπανω (τις οποιες απεκτησε απο το 5 way optimization) ... Δεν ειναι δηλαδη μονιμη η αλλαγη καθως χανεται μετα απο καθε επανεκκινηση

Θα δεις και στις παρακατω φωτος οτι στο fast tuning δεν εχει να επιλεξεις και ετσι αυτοματα ρυθμιζει την συχνοτητα καθε core, ενω στο extreme tuning μπορεις μεμονωμενα η ομαδικα

oanoky.jpg

scalqb.jpg

Εγω λεω να παιξεις με το Bios δεν ειναι τιποτα βαλε αυτες της ρυθμισης στο Bios και μην εχεις μόνιμο απο το suite ολα Bios  

επεισης παιξε λιγο με τα ρευματα {ποιο κατω} στα 4.2

Οι ρυθμισεις απο αυτο το προγραμμα δεν γραφονται στο bios. Απο εδω θα εχεις ενα μπουσουλα και μετα θα κανεις δοκιμες. Καρφωσε το ρευμα να ειναι σταθερο, βαλε llc medium για αρχη βαλε τη συχοτητα που θες στο turbo και κανε ενα τεστακι. Εαν το περασεις κανονικα, κατεβαζεις λιγο το ρευμα και δοκιμασεις ξανα. Σε μενα το ρευμα που ζηταει το 5-way optimization ειναι κατα 0,025 παραπανω 

Δοκιμασα τωρα την επιλογη Extreme μαζι με Group Tuning με Target CPU Frequency Tuning 4.4Ghz αντι για off που φαινεται στη φωτο παραπανω.

Μετα απο τις τροποποιησεις που εκανε και τα διαφορα restart και μπλε οθονες κατεληξε στα 4.2Ghz για ολους τους πυρηνες.

sdg40w.jpg

2ilmo9h.jpg

Μην ανυσηχεις για το blue screen ειναι μεσα στο κολπο για να καταλαβει το προγραμμα που να σταματησει δες εδω 

ποιες μνημες εχεις και βαραει 1.65? επεισης πες μου και της θεμοκρασιες σου

Ναι το ειδα αυτο το βιντεακι για αυτο και δεν ανησυχησα ...

Φορτωνε 4.3 , 4.4 , 4.5 , 4.6 στο οποιο εβγαλε μπλε οθονη και μετα απο την επανεκκινηση σταματησε στα 4.2Ghz γιατι το ειχα βαλει Target CPU Frequency 4.4Ghz (χωρις Target CPU Frequency μου εκλεισε στα 4.4Ghz)

Εχω βαλει τωρα το AIDA64 να στρεσαρει ... θα το αφησω για κανενα μισαωρο να δω που θα κυμανθουν τα νουμερα ...

Μεχρι στιγμης που το τρεχω ηδη 5 λεπτα το VCore ειναι 1.276 και οι θερμοκρασιες 47 για CPU , 52 για VRM/PCH και 32 για motherboard

Οι μνημες μου οπως φαινεται και στην υπογραφη μου ειναι οι Kingston HyperX Beast DDR3 8gb 1600Mhz

Ναι εχω βαλει αυτες τις επιλογες ... Μεχρι στιγμης μετα απο 10 περιπου λεπτα stressing τα νουμερα ειναι σχεδον ιδια ...

Θα το αφησω λιγο ακομα και θα ανεβασω print screen απο AIDA64

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...