Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

α. θα ζητησω ;)

β. ειμαι ηδη με ethernet

γ. αυτο το συγκεκριμενο ρουτερ μηπως το εγραψες λαθος ? γιατι δεν το βρισκω.  και ποστ ειχα κανει πιο παλια στο stiky αλλα δεν μου απαντησε κανεις :(

• Like 1
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δεν ειδα καμια απαντηση οχι. αμα κανω αυτη την αλλαγη θα δω διαφορα και στο ανοιγμα των σελιδων ? ή μονο στο κατεβασμα αρχειων ?

Δημοσ.

γενικοτερα θα εχεις καλυτερη συμπεριφορα με αλλο ρουτερ.πιο σταθερο καλυτερο wireless δεν θα πιταρει ευκολα αν μπει και αλλο pc στο ιντερνετ.με το fast path απο τον παροχο θα εχεις μικροτερο Ping Οποτε καλυτερο gaming + λιγο πιο γρηγορο ανοιγμα σελιδων.απλα θα χασεις λιγο σε ταχυτητα συγχρονισμου λογω fast path.κοντα στο 1 mbit πανω κατω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδια!! Να σας πω και γω τον πονο μου.. Αυτην την στιγμη εχω nova 3 play με router το Thomson TG585 v8.. Μενω Κατω Πετραλωνα και η ταχυτητα που εχω ειναι αθλια οπως και τα ping μου στο World Of Tanks.. Σκεφτομαι ομως να κανω τις εξης αλλαγες.. Πρωτον να μεταφερω το router και το τηλεφωνο κοντα κεντρικη μπριζα (Εχω κανει πατεντα με μεγαλυτερο καλωδιο τηλεφωνου περιπου 10 - 15 μετρων με καναλια στους τοιχους και ιστοριες για να βαλω το router διπλα στον υπολογιστη).. Δευτερον να παρω καποιο απ τα 2 router ή το 8970 ή το 9980 (Αυτο θα εξαρτηθει αν κανω αναβαθμηση σε VDSL) (Διαλεξα αυτα τα 2 router γιατι εχω motherboard που σηκωνει GIGABIT ethernet).. Τριτον αφου θα εχω αποσταση (Πραγμα που στην διαμορφωση των δωματιων οπως και του σπιτιου γενικοτερα δεν την γλυτωνω) να παρω μεγαλο καλωδιο ethernet τυπου CAT.6 αντι για τηλεφωνου (Διαβασα καπου οτι το CAT.6 με το CAT.5 που εχω τωρα εχει λεει διαφορα) (FTP ή UTP καλωδιο για να ελαχιστοποιησω παρεμβολες απο το ασυρματο σταθερο και απο κινητα??) (Η μαρκα του καλωδιου παιζει ρολο?? Αν ναι θα ηθελα να μου προτεινεται καποια).. Κανοντας λοιπον αυτα και ζητωντας απ την nova fast path θα δω διαφορα στο internet μου?? Γιατι αν ειναι να χαλασω τοσα λεφτα για απειροελαχιστη διαφορα καλυτερα να μην ξοδευτω (Υπολογιστε και τα λεφτα του τεχνικου που θα ερθει να τα σενιαρει ολα αυτα γιατι τρυπες στους τοιχους δεν θελω.. Θελω παστρικη δουλεια οπως τα ειχα.. Με τα καναλακια τους και τις ιστοριες τους και σαφως την ρυθμιση του καινουριου router).. Και κατι τελευταιο.. Να αναβαθμησω σε VDSL?? Ευχαριστω για την υπομονη σας.. 

Επεξ/σία από geogr13
Δημοσ.

Γεια σας παιδια!! Να σας πω και γω τον πονο μου.. Αυτην την στιγμη εχω nova 3 play με router το Thomson TG585 v8.. Μενω Κατω Πετραλωνα και η ταχυτητα που εχω ειναι αθλια οπως και τα ping μου στο World Of Tanks.. Σκεφτομαι ομως να κανω τις εξης αλλαγες.. Πρωτον να μεταφερω το router και το τηλεφωνο κοντα κεντρικη μπριζα (Εχω κανει πατεντα με μεγαλυτερο καλωδιο τηλεφωνου περιπου 10 - 15 μετρων με καναλια στους τοιχους και ιστοριες για να βαλω το router διπλα στον υπολογιστη).. Δευτερον να παρω καποιο απ τα 2 router ή το 8970 ή το 9980 (Αυτο θα εξαρτηθει αν κανω αναβαθμηση σε VDSL) (Διαλεξα αυτα τα 2 router γιατι εχω motherboard που σηκωνει GIGABIT ethernet).. Τριτον αφου θα εχω αποσταση (Πραγμα που στην διαμορφωση των δωματιων οπως και του σπιτιου γενικοτερα δεν την γλυτωνω) να παρω μεγαλο καλωδιο ethernet τυπου CAT.6 αντι για τηλεφωνου (Διαβασα καπου οτι το CAT.6 με το CAT.5 που εχω τωρα εχει λεει διαφορα) (FTP ή UTP καλωδιο για να ελαχιστοποιησω παρεμβολες απο το ασυρματο σταθερο και απο κινητα??) (Η μαρκα του καλωδιου παιζει ρολο?? Αν ναι θα ηθελα να μου προτεινεται καποια).. Κανοντας λοιπον αυτα και ζητωντας απ την nova fast path θα δω διαφορα στο internet μου?? Γιατι αν ειναι να χαλασω τοσα λεφτα για απειροελαχιστη διαφορα καλυτερα να μην ξοδευτω (Υπολογιστε και τα λεφτα του τεχνικου που θα ερθει να τα σενιαρει ολα αυτα γιατι τρυπες στους τοιχους δεν θελω.. Θελω παστρικη δουλεια οπως τα ειχα.. Με τα καναλακια τους και τις ιστοριες τους και σαφως την ρυθμιση του καινουριου router).. Και κατι τελευταιο.. Να αναβαθμησω σε VDSL?? Ευχαριστω για την υπομονη σας.. 

τα 15 μετρα καλωδιο τηλεφωνου που εκανες πατέντα ειναι ΛΑΘΟΣ για την γραμμη σου αν θες αποδοσεις.

Μεινε με το πολυ 1,5 μετρο καλωδιο τηλεφώνου και καλυψε την υπολοιπη αποσταση μεχρι τον υπολογιστη σου με καλωδιο utp

• Like 1
Δημοσ.

τα 15 μετρα καλωδιο τηλεφωνου που εκανες πατέντα ειναι ΛΑΘΟΣ για την γραμμη σου αν θες αποδοσεις.

Μεινε με το πολυ 1,5 μετρο καλωδιο τηλεφώνου και καλυψε την υπολοιπη αποσταση μεχρι τον υπολογιστη σου με καλωδιο utp

Κανοντας και τα αλλα που λεω δηλαδη αγορα gigabit router, καλωδιο ethernet cat6, VDSL και fastpath δεν θα υπαρξει αισθητη αναβαθμηση?? Να μεινω μονο στην αλλαγη θεσης του router??

• Like 1
Δημοσ.

Κανε τα βηματα ενα-ενα και βλεπε την εξελιξη.
Μετα την μειωση του μηκους του τηλεφωνικου καλωδιου,μπορεις να ζητησεις και το fastpath.
Και τα 2 αυτα δεν κοστιζουν τιποτα,ειναι ευκολο να τα δοκιμασεις.
Απο εκει κ περα,σιγουρα και το modem παιζει ρολο,αλλα κυριως παιζει η τοποθεσια σου και η αποσταση απο τον πλησιεστερο κόμβο του παρόχου σου.
Οταν μιλησεις για να ζητησεις fast path,κάνε και μια ερωτηση για την αποσταση απο τον κομβο.
Αμα σου πουνε 5 χλμ πχ(εγω ας πουμε μένω σε τετοια αποσταση),ξέρω οτι δεν μπορώ να ελπιζω σε πολλα,ο,τι και να κάνω σπίτι μου,γιατι θεωρείται μεγάλη αποσταση.

• Like 1
Δημοσ.

Στο speedtest εχω ping 15ms, download speed 15.25, upload speed 0.87.. Τα πραγματικα ομως ms στο παιχνιδι που παιζω το World Of Tanks ειναι οτι εδω και 3 χρονια που παιζω δεν εχω δει να πεφτουν κατω απο 70 τις καθημερινες ενω τα σαββατοκυριακα ειμαι σταθερα πανω απο 100 ακομα και βραδυνες ωρες.. Πραγματικο download speed οταν κατεβαζω ταινιες παιζει μεταξυ 1,6 και 1,8.. Πριν 1-2 χρονια ητανε 2,0 με 2,2.. Σκεψου οτι για να παιξω εστω και υποφερτα σταματαω το downloading, κλεινω το wifi του router και μια μικρη βελτιωση οταν τα κανω αυτα την βλεπω.. Οκ παω να αγορασω καλωδιο ethernet 10 - 15 μετρα cat6 γιατι δεν εχω, διαμορφωνω καλυτερα τον χωρο μου και σου λεω αποτελεσματα..

Δημοσ.

15 ms ping se speedtest το θεωρω προσωπικα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ(σχεδον απιστευτο).
Δεν νομιζω να μπορεις να πας πιο χαμηλα απο αυτο...
μηπως φταινε οι σερβερ του παιχνιδιου που παιζεις?

Δημοσ.

Δεν σου λεω ψεματα.. Αν θες ελα σε teamviewer να το διαπιστωσεις και μονος σου.. Η Wargaming για το World Of Tanks στην ευρωπη σου δινει 2 επιλογες στους servers EU1 και EU2 αλλα ειδικα το σαββατοκυριακο υπαρχει πληρωτητα της ταξεως του 85 με 90%.. Τωρα για τον κομβο.. Εγω γνωριζω για τον βρογχο που δεν ξερω αν ειναι ιδιος με τον κομβο.. Για οσους ξερουν απο Αθηνα περνω γραμμη απο τον βρογχο του Κεραμεικου.. Ομως δεν γνωριζω την ακριβη θεση του.. Εγω μενω στα Κατω Πετραλωνα καπου αναμεσα στο 12ο Γυμνασιο - Λυκειο και τον σταθμο του ηλεκτρικου των Πετραλωνων που σημαινει μια αποσταση που στην μικρη τιμη της μπορει να ειναι και κατω απο χιλιομετρο αλλα στην ανωτερη ακομα και 3 χιλιομετρα.. Εστειλα τον αδερφο μου για καλωδιο ethernet.. 

Δημοσ.

15 ms ping se speedtest το θεωρω προσωπικα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ(σχεδον απιστευτο).

Δεν νομιζω να μπορεις να πας πιο χαμηλα απο αυτο...

μηπως φταινε οι σερβερ του παιχνιδιου που παιζεις?

http://www.speedtest.net/my-result/4711869992

μπορείς να πας και παρακατω,για ελλάδα φυσικά(το αναφέρει και το παιδί αλλωστε 15ms έχει με ελληνικό server)

εαν ειχε 15ms με εξωτερικό πχ γερμανια κάτι δεν παει καλα η έχει τρομερό VDSL :-)

Δεν σου λεω ψεματα.. Αν θες ελα σε teamviewer να το διαπιστωσεις και μονος σου.. Η Wargaming για το World Of Tanks στην ευρωπη σου δινει 2 επιλογες στους servers EU1 και EU2 αλλα ειδικα το σαββατοκυριακο υπαρχει πληρωτητα της ταξεως του 85 με 90%.. Τωρα για τον κομβο.. Εγω γνωριζω για τον βρογχο που δεν ξερω αν ειναι ιδιος με τον κομβο.. Για οσους ξερουν απο Αθηνα περνω γραμμη απο τον βρογχο του Κεραμεικου.. Ομως δεν γνωριζω την ακριβη θεση του.. Εγω μενω στα Κατω Πετραλωνα καπου αναμεσα στο 12ο Γυμνασιο - Λυκειο και τον σταθμο του ηλεκτρικου των Πετραλωνων που σημαινει μια αποσταση που στην μικρη τιμη της μπορει να ειναι και κατω απο χιλιομετρο αλλα στην ανωτερη ακομα και 3 χιλιομετρα.. Εστειλα τον αδερφο μου για καλωδιο ethernet.. 

η γραμμή σου πάντως είναι πολύ καλή,είσαι κοντά στο αστικό κέντρο και η πτώση που παρατηρείς (απο τα 2 στο 1,6)είναι επειδή είτε αρχίζει να γεμίζει ο dslam είτε υπάρχει παραδιαφωνία στα καλώδια(με γείνοτες πχ στην πολυκατοικία κλπ)το καλύτερο που μπορείς να δεις εαν εχεις ups ώστε να το εξακριβώσεις ειναι σε διακοπή ρεύματος δες πόσο συγχρονίζεις!!!

Δημοσ.

http://www.speedtest.net/my-result/4711869992

μπορείς να πας και παρακατω,για ελλάδα φυσικά(το αναφέρει και το παιδί αλλωστε 15ms έχει με ελληνικό server)

εαν ειχε 15ms με εξωτερικό πχ γερμανια κάτι δεν παει καλα η έχει τρομερό VDSL :-)

η γραμμή σου πάντως είναι πολύ καλή,είσαι κοντά στο αστικό κέντρο και η πτώση που παρατηρείς (απο τα 2 στο 1,6)είναι επειδή είτε αρχίζει να γεμίζει ο dslam είτε υπάρχει παραδιαφωνία στα καλώδια(με γείνοτες πχ στην πολυκατοικία κλπ)το καλύτερο που μπορείς να δεις εαν εχεις ups ώστε να το εξακριβώσεις ειναι σε διακοπή ρεύματος δες πόσο συγχρονίζεις!!!

3 play της nova εχω με adsl 24 αλλα το router μου ειναι το Thomson TG585 v8 (Αρκετα παλιο) με λαθος συνδεσμολογιες που θα τροποποιησω σημερα κιολας.. Η αγορα καινουριου router μαλλον θα αργησει γιατι δεν υπαρχουν λεφτα.. Διαβασε το αρχικο μου post να καταλαβεις..

Δημοσ.

με ενα αλλο καλύτερο μόντεμ θα δεις και παραπάνω συγχρονισμό πιθανότατα.

Ευκολότερα γίνεται να ρωτήσεις την forthnet τι chipset έχουν στην "κάρτα" σου ώστε να πάρεις αντίστοιχο σε μόντεμ και να επιτύχεις τον καλύτερο συνδιασμό.

πχ alcatel κάρτα με broadcom μόντεμ(broadcom=chipset στο μόντεμ,οχι μάρκα :-D )

Δημοσ.

με ενα αλλο καλύτερο μόντεμ θα δεις και παραπάνω συγχρονισμό πιθανότατα.

Ευκολότερα γίνεται να ρωτήσεις την forthnet τι chipset έχουν στην "κάρτα" σου ώστε να πάρεις αντίστοιχο σε μόντεμ και να επιτύχεις τον καλύτερο συνδιασμό.

πχ alcatel κάρτα με broadcom μόντεμ(broadcom=chipset στο μόντεμ,οχι μάρκα :-D )

Καρτα δικτυου του σταθερου μου ειναι του motherboard Asus H97 Pro Gamer η οποια ειναι Gigabit σε ταχυτητα.. To wifi του modem-router μου το χρησιμοποιω μονο για το κινητο αρεα και που

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...