Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο mh20 φεγγει πιο μακρυα .

Ο A6 στα πρωτα πχ 50 μετρα σου δειχνει και με το παραπανω την διαφορα , αφου η δεσμη απλωνει μετα τα 15-20 μετρα.

Περιμενω αλλο ενα οπτικο , λιγοτερων μοιρων , 10° για την ακριβεια , για τον Α6 . Των 15 που ειχα δωσει ενα λινκ πιο πανω που του εχω αυτη τη στιγμη , ειναι και αυτο πολυ καλο . θεωρώ οτι με αυτο ο A6 πεταει οσο και ο mh20 ισως και περισσοτερο , με πολυ ομορφο beam οσο μεγαλωνει η αποσταση , δηλαδη χωρις τοσο φως περιμετρικα οσο ο mh20 , αλλα και μεγαλυτερο hotspot , ομοιομορφο παντου...

• Like 1
  • Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εισαι στο σωστο μερος μην αγχωνεσαι.

Φακους εχουμε να σου προτεινουμε πολλους και ποιοτικους αλλα εγω προσωπικα θα σταθω στο κομματι που τονισα με τα Bold

Αν σκοπευεις να εχεις το φως σε Strobe Mode υπαρχει περιπτωση να εχεις μπλεξιματα.

Σε χωρες που υπαρχουν εδω και χρονια νομοι για τα ποδηλατα υπαρχουν περιορισμοι για το ποσο δυνατο φως μπορεις να εχεις πανω στο ποδηλατο (το λευκο δυνατο φως των φακων ειδικα αυτων με το μεγαλο Throw που γκαβωνουν),αλλα και για την λειτουργια Strobe (σε πολλες χωρες φωτα που αναβοσβηνουν επιτρεπεται να εχουν μονο τα οχηματα εκτακτου αναγκης).

Τωρα ειναι και στην κριση του καθε τροχαιου που θα σε σταματησει αλλα σαν οδηγος το χειροτερο μου ειναι να ερχεται αναποδα στην πορεια του δρομου ενας ποδηλατης με εναν φακο που φτανει τα 500μετρα και με περναει ακτινογραφια/γκαβωνει/καταστρεφει τον αμφιβληστροειδη/με κανει να θελω να βαλω γυαλια ηλιου ή ακομα καλυτερα να μου πεταει το Strobe στα μουτρα λες και ειμαι σε Disco Party του 70 και μου προκαλει αποπροσανατολισμο (γιαυτο υπαρχει αυτη η λειτουργια στους φακους σαν Defensive Mode) ή να μου προκαλει κρισεις επιληψιας.

Για να μην παρεξηγηθω το ιδιο λεω και για τα αυτοκινητα και μηχανες με Xenon 9999999999 κεριων σε τερμα ψηλα σκαλα.

Υπάρχουν φακοί για ποδήλατα,που έχουν ειδικό strobe mode για ποδήλατα,που είναι αργό.Εχω δει πολλούς τέτοιους.Αμα ψάξεις θα βρεις.

Ο mh20 φεγγει πιο μακρυα .

Ο A6 στα πρωτα πχ 50 μετρα σου δειχνει και με το παραπανω την διαφορα , αφου η δεσμη απλωνει μετα τα 15-20 μετρα.

Περιμενω αλλο ενα οπτικο , λιγοτερων μοιρων , 10° για την ακριβεια , για τον Α6 . Των 15 που ειχα δωσει ενα λινκ πιο πανω που του εχω αυτη τη στιγμη , ειναι και αυτο πολυ καλο . θεωρώ οτι με αυτο ο A6 πεταει οσο και ο mh20 ισως και περισσοτερο , με πολυ ομορφο beam οσο μεγαλωνει η αποσταση , δηλαδη χωρις τοσο φως περιμετρικα οσο ο mh20 , αλλα και μεγαλυτερο hotspot , ομοιομορφο παντου...

Αυτό το μπιχλιμπίδι  των 2,5€,που είχα παραγγείλει από την Kaidomain για να μπει στον Α6,και μου είχες πει εσύ,τι κάνει;Γιατί κάποια στιγμή θα έλθει κι αυτό .Μήπως υπάρχει κάποιο βίδεο;

Δημοσ.

Αν υπαρχει βιντεο για το πως μπαινεις ρωτας Θοδωρε ? Δεν υπαρχει .

Απλα ξεβιδωνεις τον φακο πανω απο εκει που γραφει blf a6/astrolux s1 , βγαζεις το refector που λογικα ειναι στο τζαμακι ακομα διπλα , και βαζεις το οπτικο . Βιδωνεις πολυ αργα να μην ξεκανεις το led , και τελος.

Δημοσ.

Απλα ξεβιδωνεις τον φακο πανω απο εκει που γραφει blf a6/astrolux s1 , βγαζεις το refector που λογικα ειναι στο τζαμακι ακομα διπλα , και βαζεις το οπτικο . Βιδωνεις πολυ αργα να μην ξεκανεις το led , και τελος.

Kαι για το πως γίνεται η δέσμη.

Εννοείς ότι αυτό μπαίνει πάνω από το led;Και δε χρειάζεται τώρα ο καθρέφτης καθόλου;

Δημοσ.

Kαι για το πως γίνεται η δέσμη.

Πριν λιγο περιεγραψα πιο πανω .

Στενευει αρκετα , και προφανως φεγγει πιο μακρυα ... Εχει μια , ομορφη για μενα , δεσμη καθως και φεγγει μακρυα , χωρις ομως να ειναι λιγοτερο φωτεινος στις ακρες και να εχει πολυ συγκεντρωμενο φως(στενο hotspot) στο κεντρο.

Δημοσ.

Kοίτα,άμα ξεβιδώσω εκεί που βλέπω,μου μένουν δύο κομμάτια,που το ένα έχει τη μπαταρία,και το άλλο φακό-ηλεκτρονικά,αλλά εκεί που ανοίγει,εγώ βλέπω μόνον το ελατήριο που πατάει η μπαταρία.

Δημοσ.

Υπάρχουν φακοί για ποδήλατα,που έχουν ειδικό strobe mode για ποδήλατα,που είναι αργό.Εχω δει πολλούς τέτοιους.Αμα ψάξεις θα βρεις.

Δεν υπαρχει νομιμο Strobe Mode για ποδηλατα ή για οποιοδηποτε οχημα και στην τελικη προταθηκε ενας All in One φακος (καλη επιλογη δεν μπορω να πω) και οχι κατι εξειδικευμενο ;)

Οποτε πριν προτεινουμε εναν Strobolight Γκαβωτικο Defensive Mode φακο για χρηση σε ποδηλατο χωρις να ξερουμε τι οριζει ο ΚΟΚ και παρουμε κανεναν στο λαιμο μας (το προστιμο ειναι το λιγοτερο σε σχεση με ενα ατυχημα) διαβαζουμε λιγο ή φρεσκαρουμε τι λενε οι νομοι και η λογικη.

Βαρετοι Κωδικες του ΚΟΚ που ριχνουν λιγο φως για το τι μπορεις να βαλεις στο ποδηλατο σου.

6. Τα στις παραγράφους 3 και 4 του άρθρου αυτού προβλεπόμενα φώτα πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές ως προς το χρώμα, την ένταση και την τοποθέτηση, οι οποίες καθορίζονται για τα αντίστοιχα φώτα των αυτοκινήτων οχημάτων κ.λπ., εκτός των μοτοποδηλάτων, τα οποία επιβάλλεται να έχουν φανούς μέτριας έντασης. )

Αρθρο 80

Γενικές διατάξεις για τo φωτισμό

1. Tα φώτα oδικoύ oχήματoς ή ρυμoυλκoύμενoυ, εκτός από τα φώτα των δεικτών κατεύθυνσης και τα φώτα έκτακτης ανάγκης, απαγoρεύεται να αναβoσβήνoυν ή να μεταβάλλoυν ένταση.

ΑΡΘΡΟ 76 : Φώτα ποδηλάτων 1. Τα ποδήλατα επιβάλλεται να είναι εφοδιασμένα με ένα λευκό ή κίτρινο φως μπροστά και ένα ερυθρό φως και ανταλακλαστικό στοιχείο πίσω, ως και με έναν τουλάχιστον αντανακλαστήρα σε κάθε πλευρά. Ομοίως αντανακλαστικό στοιχείο κίτρινου χρώματος επιβάλλεται να τοποθετείται σε κάθε ποδομοχλό. Εξαιρούνται της υποχρέωσης να φέρουν τα ως άνω φώτα, εφόσον δεν κυκλοφορούν τη νύκτα, τα ποδήλατα των οποίων η διάμετρος τροχού δεν υπερβαίνει τα 500 χιλιοστά, τα αγωνιστικά και τα ορειβατικά ποδήλατα. 2. Αυτός που θέτει σε κυκλοφορία, καθώς και αυτός που οδηγεί ποδήλα το, το οποίο δεν είναι εφοδιασμένο με τα πιο πάνω προβλεπόμενα φώτα και αντανακλαστικά στοιχεία, που να λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο σαράντα (40,00) ευρώ.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν υπαρχει νομιμο Strobe Mode για ποδηλατα ή για οποιοδηποτε οχημα και στην τελικη προταθηκε ενας All in One φακος (καλη επιλογη δεν μπορω να πω) και οχι κατι εξειδικευμενο ;)

Οποτε πριν προτεινουμε εναν Strobolight Γκαβωτικο Defensive Mode φακο για χρηση σε ποδηλατο χωρις να ξερουμε τι οριζει ο ΚΟΚ και παρουμε κανεναν στο λαιμο μας (το προστιμο ειναι το λιγοτερο σε σχεση με ενα ατυχημα) διαβαζουμε λιγο ή φρεσκαρουμε τι λενε οι νομοι και η λογικη.

Βαρετοι Κωδικες του ΚΟΚ που ριχνουν λιγο φως για το τι μπορεις να βαλεις στο ποδηλατο σου.

6. Τα στις παραγράφους 3 και 4 του άρθρου αυτού προβλεπόμενα φώτα πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές ως προς το χρώμα, την ένταση και την τοποθέτηση, οι οποίες καθορίζονται για τα αντίστοιχα φώτα των αυτοκινήτων οχημάτων κ.λπ., εκτός των μοτοποδηλάτων, τα οποία επιβάλλεται να έχουν φανούς μέτριας έντασης. )

Αρθρο 80

Γενικές διατάξεις για τo φωτισμό

1. Tα φώτα oδικoύ oχήματoς ή ρυμoυλκoύμενoυ, εκτός από τα φώτα των δεικτών κατεύθυνσης και τα φώτα έκτακτης ανάγκης, απαγoρεύεται να αναβoσβήνoυν ή να μεταβάλλoυν ένταση.

ΑΡΘΡΟ 76 : Φώτα ποδηλάτων 1. Τα ποδήλατα επιβάλλεται να είναι εφοδιασμένα με ένα λευκό ή κίτρινο φως μπροστά και ένα ερυθρό φως και ανταλακλαστικό στοιχείο πίσω, ως και με έναν τουλάχιστον αντανακλαστήρα σε κάθε πλευρά. Ομοίως αντανακλαστικό στοιχείο κίτρινου χρώματος επιβάλλεται να τοποθετείται σε κάθε ποδομοχλό. Εξαιρούνται της υποχρέωσης να φέρουν τα ως άνω φώτα, εφόσον δεν κυκλοφορούν τη νύκτα, τα ποδήλατα των οποίων η διάμετρος τροχού δεν υπερβαίνει τα 500 χιλιοστά, τα αγωνιστικά και τα ορειβατικά ποδήλατα. 2. Αυτός που θέτει σε κυκλοφορία, καθώς και αυτός που οδηγεί ποδήλα το, το οποίο δεν είναι εφοδιασμένο με τα πιο πάνω προβλεπόμενα φώτα και αντανακλαστικά στοιχεία, που να λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο σαράντα (40,00) ευρώ.

Εγώ βρήκα αυτό. http://road.cc/content/buyers-guide/175884-your-guide-best-front-lights-cycling-beam-comparison-engine

Δημοσ.

Εννοειται οτι αν οδηγας ποδηλατο στην Αγγλια θα ακολουθησεις τον δικο τους ΚΟΚ,τι σχεση εχει με την Ελλαδα οπου ολα τα Strobe Modes σε οχηματα ειναι παρανομα; :) 

Anyway ας μεινουν καπου οι νομοι μπας και τους διαβασει κανενας και γλυτωσουμε απο ποδηλατα UFOs.

• Like 1
Δημοσ.

Εννοειται οτι αν οδηγας ποδηλατο στην Αγγλια θα ακολουθησεις τον δικο τους ΚΟΚ,τι σχεση εχει με την Ελλαδα οπου ολα τα Strobe Modes σε οχηματα ειναι παρανομα; :) 

Anyway ας μεινουν καπου οι νομοι μπας και τους διαβασει κανενας και γλυτωσουμε απο ποδηλατα UFOs.

Εγώ έχω δει πολλά ποδήλατα με αργό strobe,τόσο εμπρός,όσο και πίσω.

Δημοσ.

Το ότι βλέπετε καθημερινά να καταπαταται ο νόμος παντού στο κωλοχανειο που ζούμε δεν σημαίνει κάτι. Σας έβαλε ο sotos τον νόμο τον ίδιο κι εσείς εκεί " ναι αλλά εγώ μπλα μπλα".

Καμία ελπιδα

• Like 3
Δημοσ.

μιας και αναφερεστε σε ποδηλατικους φακους δωστε μου τη γνωμη σας. εχω κατι αντιστοιχο με Link.png Site: αυτον . θελω να παρω μια τετραδα μπαταριες και διαβαζοντας σκεφτηκα να παρω Link.png Site: αυτες . αν και θα ηθελα 3500 σε χωρητικοτητα θεωρω (υποθετω) οτι οι highdrain σωστη λυση. πρατω σωστα ? δεν επιλεγω protected για ειχα διαβασει οτι καποιοι (παλιοι) φορτιστες εχουν θεμα στο φορτισμα. οι μπαταριες θα μπουν ανα ζευγαρι σε σειρα και μετα παραλληλα.

Δημοσ.

Επειδη το ολο σου συστημα δεν ξερω αν εχει προστασια , ωστε να μην αποφορτιζει τελειως τις μπαταριες , και στις χαλασει (να αποφορτιζει δηλαδη τις μπαταριες κατω απο 2.5V πχ), καλο θα ηταν να παρεις protected (ειδικα εφοσον υπαρχουν μπαταριες σε σειρα , μπορει να εξαντλειτε η μια πιο γρηγορα απο την αλλη). Η πιο καλη επιλογη για μενα σε protected :

http://m.gearbest.com/batteries/pp_189833.html

Σε φορτιστη , λιγοι ειναι που δεν υποστηριζουν τις protected , αν μας πεις ποιον εχεις ισως σε βοηθησουμε. Κατα τ'αλλα αυτες που εδωσες ειναι μια πολυ καλη επιλογή.

Δημοσ.

Επειδη το ολο σου συστημα δεν ξερω αν εχει προστασια , ωστε να μην αποφορτιζει τελειως τις μπαταριες , και στις χαλασει (να αποφορτιζει δηλαδη τις μπαταριες κατω απο 2.5V πχ), καλο θα ηταν να παρεις protected (ειδικα εφοσον υπαρχουν μπαταριες σε σειρα , μπορει να εξαντλειτε η μια πιο γρηγορα απο την αλλη). Η πιο καλη επιλογη για μενα σε protected :

http://m.gearbest.com/batteries/pp_189833.html

Σε φορτιστη , λιγοι ειναι που δεν υποστηριζουν τις protected , αν μας πεις ποιον εχεις ισως σε βοηθησουμε. Κατα τ'αλλα αυτες που εδωσες ειναι μια πολυ καλη επιλογή.

ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση.

φορτιστες εχω τρεις. ο ενας ειναι ο Link.png Site: soshineh2-v2 . ο αλλος ειναι του φακου. το μονο που λεει σαν λεπτομεριες ειναι li-ion charger , 8.4vDC 1000mA MODEL charger zy-084100.

σκεφτομαι να παραγγειλω Link.png Site: αυτητη θηκη κι αν κανει ο soshine να αφαιρω τις μπαταριες και να τις φορτιζω ανα ζευγαρι. παροπλισμενο φορτιστη εχω Link.png Site: αυτον .

παντως ο φακος οταν αδειαζαν οι μπαταριες εσβηνε με την μια και παρολο που πρεπει να εχει μουφομπαταριες ακομα βαστανε καλα.

βεβαια τωρα που τις παρατηρω ειναι οχταδα κι οχι τετραδα οπως νομιζα (ειμαι τελικα ανοιχτοματης).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...