Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με θερμοκρασιες σε fm2+

IceFrog

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορουσα να σκεφτω κανα δυο αιτιες αλλα το να εχεις ακριβως το ιδιο θεμα με τελειως διαφορετικη μητρικη και επεξεργαστη ειναι εντελως πρωτακουστο και ανεξηγητο.Εκτος και αν κατι παιζει με την ψυχτρα,ασχετο με το αν οι θερμοκρασιες ειναι ενταξει.

Επεσε στο ματι μου πως αρκετοι εχουν παρομοια προβληματα, και μαλλον ειναι θεμα της amd. Η ψυκτρα τι μπορει να εχει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οσοι ειχαν παρομοιο προβλημα το ελυσαν με bios update. Εχεις κανει;

Ειμαι στο προτελευταιο.. Θα κανω bios update και θα επανελθω.

Οσοι ειχαν παρομοιο προβλημα το ελυσαν με bios update. Εχεις κανει;

Καμια διαφορα.. μηπως να αφαιρεσω την ψυκτρα, και να βαλω της amd?

Επεσε στο ματι μου πως αρκετοι εχουν παρομοια προβληματα, και μαλλον ειναι θεμα της amd. Η ψυκτρα τι μπορει να εχει?

Και οταν ειχες τον i5?

H ψυκτρα μπορει να μην δουλευει καλα.Δεν δοκιμαζεις μια αεροψυκτρα να δουμε?

Και οταν ειχες τον i5?

H ψυκτρα μπορει να μην δουλευει καλα.Δεν δοκιμαζεις μια αεροψυκτρα να δουμε?

Ναι σωστα το ξεχασα :P. θα βαλω της amd. Εαν δεν αλλαξει κατι με αυτο με βλεπω να ξηλωνω τα δεκαρια και να περναω στα 7 να ριχνω και κανα bench στη hot. χαχαχ

Καλο θα ηταν να ελεγχεις θερμοκρασιες με το προγραμμα της amd. Αυτο πρεπει να δειχνει σωστα.

Το amd overdrive? εχω ποσταρει screenshot οπου εχω thermal margin 59 βαθμους. Οποτε λες να μην μπω στον κοπο να κανω αλλαγη στη ψυκτρα παστες κλπ? Το cpu μου ηρθε τη Κυριακη, και Δευτερα το περασα. Το θεμα ομως το ειχα και με τον  860k.

Εβαλα windows 7, εβαλα τη ψυκτρα της amd, και οι θερμοκρασιες ηταν απλα 10 βαθμοι επανω. Οποτε εβαλα ξανα την h100i και απλα θα χρησιμοποιω μονο το amd overdrive. Παιζει με καποιο τροπο να κανω calibration τον σενσορα?

Τρέξε και ένα speedfan, δείχνει σίγουρες θερμοκρασίες στα socket της amd. Επίσης αποκλείεται να έχεις 54 βαθμούς σε load, έχεις h100i και kaveri, ή κάτι παίζει με την h100i ή οι αισθητήρες λένε ότι θέλουν. Σε full load κανονικά δεν πρέπει να έχεις πάνω από 45 βαθμούς.

Το πρόγραμμα της asus και το bios λένε τη θερμοκρασία του socket και όχι των πυρήνων , οπότε είναι φυσιολογική μάλλον αφού οι πυρήνες είναι καμια δεκαριά βαθμούς κάτω.

Τρέξε και ένα speedfan, δείχνει σίγουρες θερμοκρασίες στα socket της amd. Επίσης αποκλείεται να έχεις 54 βαθμούς σε load, έχεις h100i και kaveri, ή κάτι παίζει με την h100i ή οι αισθητήρες λένε ότι θέλουν. Σε full load κανονικά δεν πρέπει να έχεις πάνω από 45 βαθμούς.

54 δεν ειναι πολυ οταν βαλεις llc στο high και ρευμα 1,490

Το speedfan νομιζω το προτεινε και καποιο παιδι πιο πριν. εκει μου ελεγε 100 βαθμους :P

Το πρόγραμμα της asus και το bios λένε τη θερμοκρασία του socket και όχι των πυρήνων , οπότε είναι φυσιολογική μάλλον αφού οι πυρήνες είναι καμια δεκαριά βαθμούς κάτω.

Μαλλον θα σταματησω να το ψαχνω, δεν ξερω τι να πω. Μια θεωρια λεει οτι οταν οι θερμοκρασιες ειναι χαμηλα, οι αισθητηρες μετρανε οτι ναναι, για να δειξουν σωστα πρεπει να ανεβασω temps μαλλον

BIOS μόνο θερμοκρασίες όταν τα προγράμματα δείχνουν ότι να'ναι και μη τα εμπιστεύσε σε τέτοιες περιπτώσεις αν συμβαίνουν τέτοια σκαμπανεβάσματα μη τη πατήσεις σα το λύκο μετα πρόβατα...

• Like 1

Δυο πραγματα παιζουν. Η η μητρικη και ο επεξεργαστης μου ειναι πολυ καινουρια και τα προγραμματα διαβαζουν οτι ναναι, Η στις χαμηλές θρμοκρασιες οι σενσορες διαβαζουν οτι ναναι. Οπως και να εχει οι τιμες που δινει το προγραμμα τις corsair, το bios και το overdrive ειναι το ιδιο.

Eφόσον στο overdrive έχεις άπλετο thermal margin , είσαι απολύτως οκ από θερμοκρασίες. Μην ξεχνάς πως άλλο το margin και άλλο η κανονική θερμοκρασία , το margin όσο μεγαλύτερο είναι τόσο το καλύτερο. Αφού είσαι στους 60 βαθμούς margin λοιπόν είσαι άψογος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...