Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με θερμοκρασιες σε fm2+

IceFrog

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αντιμετωπιζω ενα πολυ περιεργο προβλημα, οι θερμοκρασιες που μου εμφανιζει για το cpu στο bios ειναι 31 βαθμοι idle. Στο προγραμμα τις asus aisuite μου εμφανιζει τις ιδιες θερμοκρασιες. Στο core temp μου εμφανισει 8 βαθμους.!! Στο cpuid harware monitor 70. Να σημειωσω οτι οι θερμοκρασιες τις motherboard εμφανιζονται παντου σωστα. Ισως κατι να παιζει με τον αισθητηρα του cpu.

Η ψυκτρα μου ειναι η h100i. Στο προγραμμα τις corsair οι θερμοκρασιες ειναι ιδιες με το bios. Να σημειωσω πως και με το προιγουμενο rig με τον i5 αντιμετωπιζα ακριβως το ιδιο προβλημα.

Το θεωρω απιθανο οι θερμοκρασιες μου να ειναι πανω απο 30 βαθμους αλλα βλεποντας αυτη τη κατασταση αρχιζω και αναρωτιεμαι μηπως εχω θεμα.

Πως μπορω να μαθω ποια ειναι η πραγματικη θερμοκρασια μου?

Μηπως ειμαι καταραμενος? :P

Για πειτε καμια ιδεα τι μπορω να κανω..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Τωρα προσεξα οτι εγραψες πως και με το i5 ειχες το ιδιο θεμα? Δηλαδη διαφορετικες ενδειξεις απο διαφορετικα προγραμματα? Δεν το εχω ξανακουσει αυτο,παντως προφανως ο μονος κοινος παρανομαστης ειναι η ψυξη σου.

Προσωπικά θεωρώ το hwinfo32/64 το πιο αξιόπιστο πρόγραμμα για θερμοκρασίες. Αν δεν σου κάνει κόπο δες κι εκεί τι γράφει. Και βάλε και κανα screenshot από το coretemp να δούμε τι παίζει.

Για ριξτε μια ματια..

Προσωπικά θεωρώ το hwinfo32/64 το πιο αξιόπιστο πρόγραμμα για θερμοκρασίες. Αν δεν σου κάνει κόπο δες κι εκεί τι γράφει. Και βάλε και κανα screenshot από το coretemp να δούμε τι παίζει.

PJTwYwc.png

amd=amd overdrive για θερμοκρασίες μαζί με hwinfo.

δεν υπάρχει κάτι αλλο πιο αξιόπιστο μετά.

και το overdrive

JKSPSmP.png

προσωπικά έχω διαπιστώσει ότι το overdrive δείχνει πάντοτε σωστά.

συνεπώς έχεις 60 βαθμους πριν φτάσεις τον επεξεργαστή στο θερμικό του όριο.

• Like 2

Νομίζω πως στο hwinfo , το cpu0 και το  cpu0 package έπρεπε να είναι ίδια. Υπάρχει όμως μια απόκλιση ακριβώς 49 μονάδων μεταξύ τους αν κρίνω από τα min/max κλπ. To ίδιο πρόβλημα έχει κι αυτός εδώ βλέπω. https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/2vtrw3/hwinfo_false_cpu_temp_readings/

Αν στρεσάρεις τον επεξεργαστή , σε τι τιμές μεταβάλλονται οι θερμοκρασίες; Γενικά όταν είναι idle ο αισθητήρας στους amd υπολειτουργεί υποτίθεται , οπότε αν όντως αληθεύει αυτό η ένδειξη για 8 βαθμούς είναι λανθασμένη αλλά είσαι σίγουρα αρκετά χαμηλά σε θερμοκρασίες.

• Like 1

Πυρετό σίγουρα δεν έχει , τώρα το ποια ακριβώς είναι η θερμοκρασία του παραμένει ένα μυστήριο  :-D

χαχαχαχ νομιζω πως οτι λεει το bios ειναι το σωστο. Το aida 64 δειχνει ιδιες θερμοκρασιες με το bios και τα προγραμματα τις asus. Απλα εκανα κατι δοκιμες με llc και τα λοιπα και νομιζα οτι το ανεβασα πολυ η κατι.

Το stability test του overdrive πχ το εβγαλα κανονικα στα 5 λεπτα. Επισης μεσα απο το bios εχω βαλει στους 75 βαθμους να κλεισει. Μεχρι στιγμης δεν μου συνεβει ποτε.. Δεν ξερω τι να πω.

Μπορουσα να σκεφτω κανα δυο αιτιες αλλα το να εχεις ακριβως το ιδιο θεμα με τελειως διαφορετικη μητρικη και επεξεργαστη ειναι εντελως πρωτακουστο και ανεξηγητο.Εκτος και αν κατι παιζει με την ψυχτρα,ασχετο με το αν οι θερμοκρασιες ειναι ενταξει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...