thant Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Κάποτε αγόρασα ενα αυτοκίνητο και μετα απο 6 μήνες εχασα τη δουλειά μου. Επειδή δεν μπορουσα να το συντηρώ και συγχρόνως να πληρώνω και γραμμάτιο στην τραπεζα, αποφάσισα να καταθεσω πινακιδες και να το αφήσω καπου μεχρι να μπορεσω ξανα να το κινήσω. Παντα ειχα τον φόβο μην ερθει ο δημος και παρει το αμαξι μου που έφτυσα αίμα για να το παρω, αλλα τα έφερε ετσι η ζωη... Και ρωτάω... Οποιος δεν εχει την πολυτέλεια να εχει γκαραζ χανει το αυτοκίνητό του? αυτο δηλαδή ειναι σωστό? δεν θα μπορούσε να υπάρχει καποια άλλη λύση? 1
zio10 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Κάποτε αγόρασα ενα αυτοκίνητο και μετα απο 6 μήνες εχασα τη δουλειά μου. Επειδή δεν μπορουσα να το συντηρώ και συγχρόνως να πληρώνω και γραμμάτιο στην τραπεζα, αποφάσισα να καταθεσω πινακιδες και να το αφήσω καπου μεχρι να μπορεσω ξανα να το κινήσω. Παντα ειχα τον φόβο μην ερθει ο δημος και παρει το αμαξι μου που έφτυσα αίμα για να το παρω, αλλα τα έφερε ετσι η ζωη... Και ρωτάω... Οποιος δεν εχει την πολυτέλεια να εχει γκαραζ χανει το αυτοκίνητό του? αυτο δηλαδή ειναι σωστό? δεν θα μπορούσε να υπάρχει καποια άλλη λύση? Κι εμένα αυτό μου φαίνεται κάπως...ίσως σε κάποια έκταση που ανήκει στο δήμο θα μπορούσε να μείνει κάποιο διάστημα
paylidis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 <p> Κάποτε αγόρασα ενα αυτοκίνητο και μετα απο 6 μήνες εχασα τη δουλειά μου. Επειδή δεν μπορουσα να το συντηρώ και συγχρόνως να πληρώνω και γραμμάτιο στην τραπεζα, αποφάσισα να καταθεσω πινακιδες και να το αφήσω καπου μεχρι να μπορεσω ξανα να το κινήσω.<br /> Παντα ειχα τον φόβο μην ερθει ο δημος και παρει το αμαξι μου που έφτυσα αίμα για να το παρω, αλλα τα έφερε ετσι η ζωη...<br /> <br /> Και ρωτάω... Οποιος δεν εχει την πολυτέλεια να εχει γκαραζ χανει το αυτοκίνητό του? αυτο δηλαδή ειναι σωστό? δεν θα μπορούσε να υπάρχει καποια άλλη λύση?<br /> </p><p> </p><p>Για να καταθέσεις πινακίδες ζητάνε Ε9 που βα φαίνεται οτι εχεις έκταση για να το αποθηκεύσεις καθώς και υπεύθυνη δήλωση. <br /> Το να μείνει στο δρόμο επισύρει το αδικημα της ψεύδους υπεύθυνης δήλωσης και 2-3 ακομα και τιμωρείται έως και με φυλάκιση εάν κάποιος σε κυνηγήσει άγρια κ με το γράμμα του νόμου. <br /> Σε καμία όμως περίπτωση δε γινεται να κατασχεθεί χωρίς ειδοποίηση πάνω στο τζαμι 1-2 μήνες πριν...</p> 1
Tenshi Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Κάποτε αγόρασα ενα αυτοκίνητο και μετα απο 6 μήνες εχασα τη δουλειά μου. Επειδή δεν μπορουσα να το συντηρώ και συγχρόνως να πληρώνω και γραμμάτιο στην τραπεζα, αποφάσισα να καταθεσω πινακιδες και να το αφήσω καπου μεχρι να μπορεσω ξανα να το κινήσω. Παντα ειχα τον φόβο μην ερθει ο δημος και παρει το αμαξι μου που έφτυσα αίμα για να το παρω, αλλα τα έφερε ετσι η ζωη... Και ρωτάω... Οποιος δεν εχει την πολυτέλεια να εχει γκαραζ χανει το αυτοκίνητό του? αυτο δηλαδή ειναι σωστό? δεν θα μπορούσε να υπάρχει καποια άλλη λύση? Όσο για το ερώτημά σου,τουλάχιστον στην περιοχή μου που έχω μια εικόνα,οι ιδιοκτήτες εγκαταλελειμμένων περιμένουν μέχρι να τους κολλήσουν την ειδοποίηση στο παρμπριζ.Μετά απλά το βάζουν 3 τετράγωνα πιο κάτω και κερδίζουν άλλους 4~6 μήνες.
Joshua21 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Τι προβλέπει ο νόμος Η απομάκρυνση των εγκαταλειμμένων οχημάτων γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 116 ΦΕΚ 81 Α'/05-03-2004. Αρχικά γίνεται εντοπισμός του σταθμευμένου οχήματος και καταγραφή αυτού. Ένα μεταφορικό μέσο χαρακτηρίζεται εγκαταλελειμμένο διότι: · αφέθηκε σε δημόσιο ή κοινοτικό δρόμο στον οποίο απαγορεύεται η στάθμευση για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 ημέρες, · αφέθηκε σε δημόσιο, δημοτικό ή κοινοτικό λιμενικό κοινόχρηστο χώρο για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες χωρίς την άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας ή Αρχής, · αφέθηκε σε ιδιωτικό χώρο χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση του κυρίου ή του νομέα του χώρου κατά δήλωσή του, · αποτελεί γενικά κίνδυνο για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, καθώς και για τη δημόσια ή ιδιωτική περιουσία. Εφόσον συντρέχει κάποιος από τους παραπάνω λόγους το σταθμευμένο μεταφορικό μέσο χαρακτηρίζεται ως εγκαταλελειμμένο και επικολλάται σε αυτό ειδικό αυτοκόλλητο. Μέσα σε 45 ημέρες από την επικόλληση καλείται με το ειδικό αυτοκόλλητο ο ιδιοκτήτης να το απομακρύνει. Μετά την παρέλευση των 45 ημερών, το σταθμευμένο μεταφορικό μέσο, εάν παραμένει στην ίδια θέση, απομακρύνεται και παραδίδεται σε εγκεκριμένη εταιρεία ανακύκλωσης, η οποία αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία για τη διαγραφή του οχήματος και την ανακύκλωσή του, παρέχοντας στο τέλος πιστοποιητικό καταστροφής στο δήμο. Το όχημα παραμένει στην εταιρεία ανακύκλωσης σε αναμονή του ιδιοκτήτη του επί 10ημέρου. Στην περίπτωση που τα εγκαταλειμμένα οχήματα φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας, ο δήμος μέσω του αρχείου του υπ. Μεταφορών αναζητά τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και τον ενημερώνει σχετικά. Εάν αυτός επιθυμεί να κρατήσει το όχημα χωρίς να το κινεί για συναισθηματικούς ή άλλους λόγους, τότε υποχρεούται να το αποθηκεύσει σε ιδιωτικό χώρο ιδιοκτησίας του ή ιδιοκτησίας τρίτου. Πηγή: http://www.thestival.gr/self-government/item/101162-22skoypa22-gia-ta-egkataleimmena-oximata-sto-dimo-neapolis-sykezrhhrdkwoownvnxzfjjewiiwcebfzrhhrdkwoownvnxzfjjewiiwn Έχω ακούσει ότι έχει αλλάξει ο νόμος, και πως ο Δήμος τα μαζεύει χωρίς πρώτα να αφήσει ειδοποίηση. Δεν μπόρεσα να βρω κάτι όμως που να το επιβεβαιώνει. Κάποτε αγόρασα ενα αυτοκίνητο και μετα απο 6 μήνες εχασα τη δουλειά μου. Επειδή δεν μπορουσα να το συντηρώ και συγχρόνως να πληρώνω και γραμμάτιο στην τραπεζα, αποφάσισα να καταθεσω πινακιδες και να το αφήσω καπου μεχρι να μπορεσω ξανα να το κινήσω. Παντα ειχα τον φόβο μην ερθει ο δημος και παρει το αμαξι μου που έφτυσα αίμα για να το παρω, αλλα τα έφερε ετσι η ζωη... Και ρωτάω... Οποιος δεν εχει την πολυτέλεια να εχει γκαραζ χανει το αυτοκίνητό του? αυτο δηλαδή ειναι σωστό? δεν θα μπορούσε να υπάρχει καποια άλλη λύση? Θα μπορούσες να το βάλεις σε κάποιο ιδιωτικό χώρο(όχι απαραίτητα γκαράζ, αλλά σε κάποιο οικόπεδο ή χωράφι), δεν υπήρχε λόγος να το εγκαταλείψεις σε δημόσιο δρόμο.
thant Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Θα μπορούσες να το βάλεις σε κάποιο ιδιωτικό χώρο(όχι απαραίτητα γκαράζ, αλλά σε κάποιο οικόπεδο ή χωράφι), δεν υπήρχε λόγος να το εγκαταλείψεις σε δημόσιο δρόμο. Την επόμενη φορά που θα αναγκαστώ να καταθέσω πινακίδες θα προσφερθεις να μου παραχωρήσεις το οικόπεδό σου ή το χωράφι σου?
kalogeros Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Την επόμενη φορά που θα αναγκαστώ να καταθέσω πινακίδες θα προσφερθεις να μου παραχωρήσεις το οικόπεδό σου ή το χωράφι σου? Αδερφέ, τα πράγματα είναι απλά. Για να μπορείς να χρησιμοποιείς, με οποιονδήποτε τρόπο, δημόσιο δρόμο, θα πρέπει να πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας. Εφόσον έχεις καταθέσει τις πινακίδες, δεν πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας και γι' αυτό δεν έχεις το δικαίωμα να χρησιμοποιείς τον δημόσιο δρόμο για να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου. Θα πρεπει να το παρκάρεις σε κάποιον ιδιοτικό χώρο. Αν δεν έχεις πυλωτή ή δικό σου πάρκινγκ, μπορείς να το βάλεις στην πυλωτή του πατέρα σου ή στην αυλή του θείου σου ή στο χωράφι του κουμπάρου σου. Όπου θες, αρκεί να μην είναι σε δημόσιο δρόμο. Αν παρόλα αυτά εξακολουθείς να μην έχεις χώρο, τι να πω! Καλύτερα πούλα το. 4
Joshua21 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Την επόμενη φορά που θα αναγκαστώ να καταθέσω πινακίδες θα προσφερθεις να μου παραχωρήσεις το οικόπεδό σου ή το χωράφι σου? Όχι, σε κάποιον άγνωστο δεν θα έκανα τέτοια εξυπηρέτηση. Τυγχάνει να διαθέτω τέτοιο χώρο, και τον έχω παραχωρήσει αρκετές φορές(και τον παραχωρώ ακόμα) χωρίς αντάλλαγμα σε φίλους με παρόμοιο πρόβλημα. Και φυσικά μόνο σαν προσωρινή λύση, δεν προσφέρω τον χώρο μου ως χώρο εγκατάλειψης. Εγώ μπορώ να καταλάβω το πρόβλημά σου, εσύ μπορείς να καταλάβεις ότι είναι δικό σου πρόβλημα και όχι των άλλων? Μπορείς να καταλάβεις ότι απαγορεύεται να εγκαταλείψεις το αυτοκίνητο σου σε δημόσιο δρόμο? Τα εγκαταλελειμένα αυτοκίνητα εκτός από το αισθητικό κομμάτι αποτελούν εστίες μόλυνσης, και σε μερικές περιπτώσεις στερούν θέσεις πάρκιν. Πέρα από το τι ορίζει ο νόμος δεν είναι λύση να φορτώνεις σε άλλους τα προβλήματα σου, γαϊδουριά θα έλεγα πως είναι. 3
Ntinaras Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Την επόμενη φορά που θα αναγκαστώ να καταθέσω πινακίδες θα προσφερθεις να μου παραχωρήσεις το οικόπεδό σου ή το χωράφι σου? την επομενη φορα που δε θα χω λεφτα να παρω ταξι να παρω το αμαξι σου? 4
thant Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 την επομενη φορα που δε θα χω λεφτα να παρω ταξι να παρω το αμαξι σου? πάρ' το να ησυχάσω... 1
Avon Pro Xtreme Rain Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Την επόμενη φορά που θα αναγκαστώ να καταθέσω πινακίδες θα προσφερθεις να μου παραχωρήσεις το οικόπεδό σου ή το χωράφι σου? ξερεις ποσο βγαινει ενα ιδιωτικο parking (λιγο πιο μακρια απο heavy commercial zones) αν ρωτησεις τιμη για 1+ χρονο;
thant Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 ξερεις ποσο βγαινει ενα ιδιωτικο parking (λιγο πιο μακρια απο heavy commercial zones) αν ρωτησεις τιμη για 1+ χρονο; Οχι. Δηλαδή τι θες να πεις? οτι κάποιος μπορει να έχει λεφτα για να πληρώνει ιδιωτικό parking αλλα δεν εχει λεφτα για τελη κυκλοφοριας?
Avon Pro Xtreme Rain Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 υπαρχουν ανεκμεταλλευτες ιδιωτικες εκτασεις και κανεναν δεν χαλαει ενα μικρο χαρτζιλικι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα