dacourt Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Θα πάρει αυτοκίνητο!! και θα το σπρώχνει; γιατί δουλειά δεν θα έχει να βάζει βενζίνη... ή μήπως περιμένει να τον ταΐζουν μέχρι να γεράσει;
Mau-Maus Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 και θα το σπρώχνει; μπορει να το θελει για τις κατηφόρες μόνο 1
denexwzwh Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Σταματήστε την ειρωνεία.έλεος. Το τι θα κάνω στη ζωή μου είναι δικό μου θέμα. Ας απαντήσει κάποιος που ξέρει από αυτό που ρώτησα.
dacourt Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Σταματήστε την ειρωνεία.έλεος. Το τι θα κάνω στη ζωή μου είναι δικό μου θέμα. Ας απαντήσει κάποιος που ξέρει από αυτό που ρώτησα. η απάντηση είναι ΜΙΑ...................ΜΑΘΕ ΤΕΧΝΗ ΚΙ ΑΣΤΗΝΕ ΚΑΙ ΑΜΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ ΠΙΑΣΤΗΝΕ... η συμβουλή για να σπουδάσεις είναι 1000 φορές καλύτερη από το να πας στον Στρατό.
Unabomber Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 @ ts, τι σε οδηγησε σε αυτο το username ? 3
Mau-Maus Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Η αισιοδοξία του ως προς το Tι Μέλλει Γενέσθαι 1
Tenshi Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Και γιατί να χωθεί (χαθεί) στα στρατά το παλικάρι,ενώ μπορεί κάλλιστα να είναι έξω πολίτης και να πέφτει το μαγιόκο ζεστό ζεστό κάθε μέρα; Boytoy είναι η λύση.Χρυσαφί βρακί/προπέλα και έτοιμος ο Φώντας...
nikos-thess Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν απαντάς στην ερώτηση μου όμως... Θα σου απαντήσω αφού θες... Άλλο πράγμα η ειδίκευση (που έρχεται μέσω της μορφώσεως) σε ένα αντικείμενο και άλλο πράγμα το μυαλό ή η εξυπνάδα. Πιστεύω ότι και εσύ αυτό εννοείς. Αρνούμαι να πιστέψω ότι κρίνεις το μυαλό του καθενός με τη δουλειά που έχει... Πράγματι το επαγγελμα του βενζινα/καθαριστη δεν απαιτει ιδιαιτερες δεξιοτητες και γνωσεις σε σχεση με εναν μηχανολογο πχ. Ο μηχανολογος μπορει να διάβαζε νύχτα-μέρα για να καταφερει να γινει και οι γονεις του να του παρειχαν τα πάντα για να μπορεσει να γινει μηχανολογος. Ο βενζινας από την άλλη μπορεί να μην τα είχε αυτά και να έζησε υπό άλλες συνθήκες καταλήγοντας έτσι στο βενζινάδικο... Στο μυαλό και οι δύο μπορεί να είναι το ίδιο έξυπνοι, ή ο μηχανολόγος να είναι πιο έξυπνος ή ο βενζινάς εξυπνότερος ή μπορεί να έχουμε τον ηλίθιο και τον πανηλίθιο... Η ουσία λοιπόν είναι ότι δεν έχει να κάνει το μυαλό με το επίπεδο μορφώσεως του καθενός, στο οποίο ο μηχανολόγος είναι ανώτερος σαφέστατα. Και δεν εννοώ την κοινωνική μόρφωση γιατί και αυτό είναι άλλο πράγμα... 1
Johnnywu Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Θα σου απαντήσω αφού θες... Άλλο πράγμα η ειδίκευση (που έρχεται μέσω της μορφώσεως) σε ένα αντικείμενο και άλλο πράγμα το μυαλό ή η εξυπνάδα. Πιστεύω ότι και εσύ αυτό εννοείς. Αρνούμαι να πιστέψω ότι κρίνεις το μυαλό του καθενός με τη δουλειά που έχει... Πράγματι το επαγγελμα του βενζινα/καθαριστη δεν απαιτει ιδιαιτερες δεξιοτητες και γνωσεις σε σχεση με εναν μηχανολογο πχ. Ο μηχανολογος μπορει να διάβαζε νύχτα-μέρα για να καταφερει να γινει και οι γονεις του να του παρειχαν τα πάντα για να μπορεσει να γινει μηχανολογος. Ο βενζινας από την άλλη μπορεί να μην τα είχε αυτά και να έζησε υπό άλλες συνθήκες καταλήγοντας έτσι στο βενζινάδικο... Στο μυαλό και οι δύο μπορεί να είναι το ίδιο έξυπνοι, ή ο μηχανολόγος να είναι πιο έξυπνος ή ο βενζινάς εξυπνότερος ή μπορεί να έχουμε τον ηλίθιο και τον πανηλίθιο... Η ουσία λοιπόν είναι ότι δεν έχει να κάνει το μυαλό με το επίπεδο μορφώσεως του καθενός, στο οποίο ο μηχανολόγος είναι ανώτερος σαφέστατα. Και δεν εννοώ την κοινωνική μόρφωση γιατί και αυτό είναι άλλο πράγμα... Συμφωνώ μαζί σου. Φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι που δεν είχαν τις δυνατότητες να σπουδάσουν η να τελειώσουν το σχολείο οπότε έμειναν πίσω ενώ θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα στη ζωή τους. Το μόνο που προσπαθώ να εξηγήσω είναι ότι μου φαίνεται λογικό πως σε δουλειές που δεν απαιτούν καμία ειδίκευση και γνώση και μπορεί να τις κάνει ο οποιοσδήποτε, οι άνθρωποι που μαζεύονται δεν θα είναι ιδιαίτερα έξυπνοι, μορφωμένοι και καλλιεργημένοι. Σίγουρα μπορεί να υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά είναι εκεί για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Και το να βρίσκεσαι σε μία δουλειά που δεν θα σε πάει πουθενά στη ζωή σου, και που θα έχεις επαφές με τέτοια άτομα θα σε πάει πίσω και εσένα σαν άτομο. Το περιβάλλον σου σε επηρεάζει. Αν κάνεις παρέα με καταθλιπτικούς και ηττοπαθείς ανθρώπους θα γίνεις και εσύ έτσι. Εάν κάνεις παρέα με ηλίθιους δεν θα γίνεις εξυπνότερος κοκ 1
idomeneas7 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Εδώ αν είσαι άνεργος για πολύ καιρό χαζεύεις (που θεωρητικά έχεις χρόνο να κάνεις ο,τι θέλεις), δεν θα χαζέψεις αν η δουλειά σου είναι μονότονη, απλοϊκή και βαρετή?
EvilEyes Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Είναι δουλειές που είναι βρώμικες και επικίνδυνες, και μπορεί να τις κάνει ο οποιοσδήποτε με εκπαίδευση λίγων λεπτών. Δεν απαιτούν καμία μόρφωση η ακόμη και σωστή χρήση της τοπικής γλώσσας. Μπορείς να είσαι ακόμη και οριακά καθυστερημένος και να τις κάνεις. Αυτοί οι παράγοντες τις καθιστούν ελκυστικές σε αμόρφωτους ανθρώπους που δεν έχουν επιλογές καθώς και σε άτομα που κοινωνικά είναι στον πάτο. Προφανώς δεν είναι όλοι έτσι, αλλά σε γενικές γραμμές δεν πάνε ούτε οι πιο έξυπνοι, ούτε οι πιο χαρισματικοί η δημιουργικοί άνθρωποι σε τέτοιες δουλειές. Επίσης σε τέτοιες δουλειές σπάνια υπάρχει η δυνατότητα επαγγελματικής ανόδου και δεν οδηγούν απολύτως πουθενά. Ξέχασες αγαπητέ να αναφέρεις τον παράγοντα ανάγκη που θα έχει κάποιος να δουλέψει. Θα σου δώσω παράδειγμα προσωπικό. Δουλεύω σε πιτσαρία διανομέας 3 χρόνια. Με αυτή τη δουλειά συντηρώ την οικογένεια και το σπίτι μου. Είμαι πτυχιούχος ΤΕΙ εφαρμογών πληροφορικής. Η κοπέλα που δουλεύει λάντζα είναι πτυχιούχος δημοσίων σχέσεων και τα 2 παιδιά που είναι στο σέρβις ο ένας είναι πτυχιούχος φυσικοχημικός και ο άλλος τεχνικός δικτύων. Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου δηλαδή, 4 άτομα με πτυχίο είμαστε αμόρφωτοι, κοινωνικά στον πάτο, δεν είμαστε έξυπνοι, ούτε και χαρισματικοί. Πριν πετάξεις λοιπόν τη μπούρδα σου, σκέψου λίγο σε τι κατάσταση μπορεί να βρίσκεται ο άλλος για να κάνει μια τέτοια δουλειά. 9
Kostas93 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Ξέχασες αγαπητέ να αναφέρεις τον παράγοντα ανάγκη που θα έχει κάποιος να δουλέψει. Θα σου δώσω παράδειγμα προσωπικό. Δουλεύω σε πιτσαρία διανομέας 3 χρόνια. Με αυτή τη δουλειά συντηρώ την οικογένεια και το σπίτι μου. Είμαι πτυχιούχος ΤΕΙ εφαρμογών πληροφορικής. Η κοπέλα που δουλεύει λάντζα είναι πτυχιούχος δημοσίων σχέσεων και τα 2 παιδιά που είναι στο σέρβις ο ένας είναι πτυχιούχος φυσικοχημικός και ο άλλος τεχνικός δικτύων. Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου δηλαδή, 4 άτομα με πτυχίο είμαστε αμόρφωτοι, κοινωνικά στον πάτο, δεν είμαστε έξυπνοι, ούτε και χαρισματικοί. Πριν πετάξεις λοιπόν τη μπούρδα σου, σκέψου λίγο σε τι κατάσταση μπορεί να βρίσκεται ο άλλος για να κάνει μια τέτοια δουλειά. τι καθεσαι και ασχολείσαι? ο άνθρωπος δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα.
zio10 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πάντως και αυτό με την τέχνη.. νομίζω υποτιμά την ίδια την τέχνη.. όποιος δηλαδή ασκεί μια τέχνη δε σημαίνει αναγκαστικά ότι απέτυχε σε όλα τα άλλα ή δεν έπαιρνε τα γράμματα. Η τέχνη θέλει μεράκι και ταλέντο, δεν είναι το αποκούμπι των αποτυχημένων επί της γης. Προσωπικά δεν το εννοούσα καθόλου έτσι. Δεν υποτιμώ καθόλου τις τέχνες και οποιαδήποτε τεχνική ή χειρωνακτική εργασία. Το προτείνω απλά ως λύση, δεν μπορεί όλοι να σπουδάσουν! Όπου έχει κλίση ο καθένας! Γι'αυτό πρότεινα στρατό να ξεμπερδεύει και μετά ν ασχοληθεί με κάτι που του αρέσει πραγματικά και να γίνει καλός σε αυτό
_hopelesscase_ Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Εδώ αν είσαι άνεργος για πολύ καιρό χαζεύεις (που θεωρητικά έχεις χρόνο να κάνεις ο,τι θέλεις), δεν θα χαζέψεις αν η δουλειά σου είναι μονότονη, απλοϊκή και βαρετή? Αυτό, Η εξυπνάδα δεν είναι κάτι στατικό, Ακόμα και να ήσουν ξυράφι στα 18 σου, αν μετά έγινες δημ. υπάλληλος που βαρούσε σφραγίδες και μετά στο σπίτι χάζευε τηλεόραση, και μετά ύπνο, επί 40 χρόνια, μετά θα το χτυπήσεις το αλτσχάιμερ. Πρέπει να δίνουμε συνεχώς κίνητρα στο μυαλό μας, ακόμα κι αν παραδίδουμε πίτσες ως επάγγελμα. Οντόπικ: Δεν υπάρχει οντόπικ. Τρολλοθρέντ με τα όλα του. 2
zio10 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτό, Η εξυπνάδα δεν είναι κάτι στατικό, Ακόμα και να ήσουν ξυράφι στα 18 σου, αν μετά έγινες δημ. υπάλληλος που βαρούσε σφραγίδες και μετά στο σπίτι χάζευε τηλεόραση, και μετά ύπνο, επί 40 χρόνια, μετά θα το χτυπήσεις το αλτσχάιμερ. Πρέπει να δίνουμε συνεχώς κίνητρα στο μυαλό μας, ακόμα κι αν παραδίδουμε πίτσες ως επάγγελμα. Οντόπικ: Δεν υπάρχει οντόπικ. Τρολλοθρέντ με τα όλα του. Εγώ πιστεύω ότι ο φίλος ρωτάει σοβαρά. Κατά τα άλλα συμφωνώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις