Kostas93 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 ωρε φίλε τι διαβάζουμε εδώ μέσα...κάποιοι έχουν πολύ ψηλά τον αμανέ.
Johnnywu Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Αν αφήσετε τους συναισθηματισμούς και την ανάγκη σας να νιώσετε ηθικοί προστάτες μίας κοινωνικής ομάδας θα μπορέσετε να καταλάβετε τι λέω. Δεν κράζω κάποιον, απλά αναφέρω κάτι ως γνώμη μου.
ANHLIKOS Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τελειώσει Πανεπιστήμια και είναι μπετοβλακες χωρίς κριτική σκέψη και με μηδέν μόρφωση. Απλά εξειδικευτηκαν κάπου. Δεν με νοιάζει να μπω καθόλου στο τρυπακι να κρίνω την εξυπνάδα από το τι σχολή έβγαλαν. Έχω δει μαθηματικούς να μην μπορούν να βάλουν δύο λέξεις δίπλα δίπλα και φιλολογους να μην ξέρουν να βρίσκουν το %. Τι πάει να πει αυτό; 7
Flaoutistas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 εδω μεσα υπαρχει θεμα ολοκληρο σχετικα με τον στρατο και συνεχεια ρωτανε πως θα μπορεσουν να αποφυγουν τη στρατευση Αν και φοβάμαι ότι κινδυνεύω να βγω εκτός τόπικ, υπάρχει όντως αυτό το θέμα, αλλά εδώ πρόκειται για κάτι διαφορετικό. Επίσης η στράτευση δυστυχώς πιο πολύ σφουγγάρισμα μαθαίνει παρά ο,τιδήποτε άλλο θα χρειαζόταν σε έναν οπλίτη. Κατά τη γνώμη μου επίσης, ο ανώτερος στο στρατό πρέπει να εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη στους φαντάρους και ο ίδιος να σέβεται τους φαντάρους του. Κάτι τέτοιο δυστυχώς υπάρχει πολύ σπάνια και πιο πολύ υπάρχει μια σχέση διαφορετική (απλά ο φαντάρος βρίζει από μέσα του τον ανώτερο για αυτά που κάνει). Είναι δουλειές που είναι βρώμικες και επικίνδυνες, και μπορεί να τις κάνει ο οποιοσδήποτε με εκπαίδευση λίγων λεπτών. Δεν απαιτούν καμία μόρφωση η ακόμη και σωστή χρήση της τοπικής γλώσσας. Μπορείς να είσαι ακόμη και οριακά καθυστερημένος και να τις κάνεις. Αυτοί οι παράγοντες τις καθιστούν ελκυστικές σε αμόρφωτους ανθρώπους που δεν έχουν επιλογές καθώς και σε άτομα που κοινωνικά είναι στον πάτο. Προφανώς δεν είναι όλοι έτσι, αλλά σε γενικές γραμμές δεν πάνε ούτε οι πιο έξυπνοι, ούτε οι πιο χαρισματικοί η δημιουργικοί άνθρωποι σε τέτοιες δουλειές. Επίσης σε τέτοιες δουλειές σπάνια υπάρχει η δυνατότητα επαγγελματικής ανόδου και δεν οδηγούν απολύτως πουθενά. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ο TS διαφέρει από αυτούς; Δε το λέω για κακό, απλά έτσι είναι. Δεν τον ενδιαφέρει ο δρόμος που περνάει από τα πανεπιστήμια απότι φαίνεται. Με το ζόρι να του αλλάξουμε γνώμη δύσκολο. Αν και πιστεύω κατά βάση είναι έλλειμμα παιδείας και ωριμότητας. Πρέπει θεωρώ όλοι να έχουν τουλάχιστον ένα απολυτήριο λυκείου. Η γνώση σου δίνει το δικαίωμα της επιλογής.
Johnnywu Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τελειώσει Πανεπιστήμια και είναι μπετοβλακες χωρίς κριτική σκέψη και με μηδέν μόρφωση. Απλά εξειδικευτηκαν κάπου. Δεν με νοιάζει να μπω καθόλου στο τρυπακι να κρίνω την εξυπνάδα από το τι σχολή έβγαλαν. Έχω δει μαθηματικούς να μην μπορούν να βάλουν δύο λέξεις δίπλα δίπλα και φιλολόγους να μην ξέρουν να βρίσκουν το %. Τι πάει να πει αυτό; Το πόσο έξυπνος είσαι έχει να κάνει με το τι παράγεις στην κοινωνία που ζεις. Για παράδειγμα ένας εξαιρετικός οικονομολόγος σε μία Αφρικανική φυλή στη μέση του πουθενά είναι "βλάκας" επειδή σε ότι έχει να κάνει με την επιβίωση του σε αυτόν τον χώρο είναι άχρηστος. Δλδ στο κυνήγι, την επιβίωση στη φύση κλπ. Στην κοινωνία μας οι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν καμία γνώση η ικανότητα που να είναι χρήσιμη και άρα να έχει ζήτηση κάνουν τις χειρότερες δουλειές με τα λιγότερα χρήματα και ζουν σε πολύ χειρότερες συνθήκες διαβίωσης από τους υπόλοιπους. Ναι οκ, έχουμε οικονομική κρίση και δεν υπάρχουν δουλειές κλπ, συμφωνώ σε αυτό και προφανώς εξαιρώ τον άνθρωπο που έχει γνώσεις αλλά η Ελληνική αγορά δεν έχει χρήματα για να τον απορροφήσει.
Basilhs23___ Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 ωρε φίλε τι διαβάζουμε εδώ μέσα... κάποιοι έχουν πολύ ψηλά τον αμανέ. Μα αφου λέμεν έλαβα πτυχίον νομικής πρόσφατα. Όλες οι ράφτρες και οι πλύστρες του δρόμου μου με κρυφοκοιτάνε από τα μπαλκόνια τους και λιώνουν. Οι μανάδες τους παραμιλάνε στον δρόμο και λένε οτι ψάχνουν να τους κάνουν προξενιό με μένα. Τα μαθε και ο παπας..... 1
Johnnywu Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Αν και φοβάμαι ότι κινδυνεύω να βγω εκτός τόπικ, υπάρχει όντως αυτό το θέμα, αλλά εδώ πρόκειται για κάτι διαφορετικό. Επίσης η στράτευση δυστυχώς πιο πολύ σφουγγάρισμα μαθαίνει παρά ο,τιδήποτε άλλο θα χρειαζόταν σε έναν οπλίτη. Κατά τη γνώμη μου επίσης, ο ανώτερος στο στρατό πρέπει να εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη στους φαντάρους και ο ίδιος να σέβεται τους φαντάρους του. Κάτι τέτοιο δυστυχώς υπάρχει πολύ σπάνια και πιο πολύ υπάρχει μια σχέση διαφορετική (απλά ο φαντάρος βρίζει από μέσα του τον ανώτερο για αυτά που κάνει). Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ο TS διαφέρει από αυτούς; Δε το λέω για κακό, απλά έτσι είναι. Δεν τον ενδιαφέρει ο δρόμος που περνάει από τα πανεπιστήμια απότι φαίνεται. Με το ζόρι να του αλλάξουμε γνώμη δύσκολο. Αν και πιστεύω κατά βάση είναι έλλειμμα παιδείας και ωριμότητας. Πρέπει θεωρώ όλοι να έχουν τουλάχιστον ένα απολυτήριο λυκείου. Η γνώση σου δίνει το δικαίωμα της επιλογής. Δεν γνωρίζω αν είναι διαφορετικός αλλά προσωπικά πιστεύω στην δύναμη της επιλογής και με λυπεί όταν ένα παιδί επιλέγει έναν τέτοιο καταστροφικό δρόμο. Γνωρίζει πως να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο και να γράφει χωρίς λάθη. Πόσο δύσκολο του είναι να τελειώσει το ρημάδι το λύκειο και να πάρει και ένα πτυχίο σε κάτι χρήσιμο;
dionisis1925 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Αν και φοβάμαι ότι κινδυνεύω να βγω εκτός τόπικ, υπάρχει όντως αυτό το θέμα, αλλά εδώ πρόκειται για κάτι διαφορετικό. Επίσης η στράτευση δυστυχώς πιο πολύ σφουγγάρισμα μαθαίνει παρά ο,τιδήποτε άλλο θα χρειαζόταν σε έναν οπλίτη. Κατά τη γνώμη μου επίσης, ο ανώτερος στο στρατό πρέπει να εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη στους φαντάρους και ο ίδιος να σέβεται τους φαντάρους του. Κάτι τέτοιο δυστυχώς υπάρχει πολύ σπάνια και πιο πολύ υπάρχει μια σχέση διαφορετική (απλά ο φαντάρος βρίζει από μέσα του τον ανώτερο για αυτά που κάνει). Το ίδιο ισχύει ακριβώς ισχύει και στην κοινωνία,οι περισσότεροι εργοδότες δεν σέβονται τους εργαζόμενους. Είπαμε να είστε μερικοί κατά της στράτευσης σεβαστό,αλλά μην σας φταίει και για όλα η στράτευση έτσι ? μη νομίζουν πως έξω από το στρατό είναι όλα ωραία και ανθηρά. 1
Kostas93 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 και αυτό που ξεχνάνε πολλοί που πάνε φαντάροι είναι πως πρέπει να δείξουν και σεβασμό.Γιατί πάνε και το παίζουν "ο μάγκας ο πολλά βαρύς" και τρώνε τις κατραπακιές την μία πίσω απο την άλλη.Τις περισσότερες φορές αν δειξεις φιλότιμος και σοβαρός δε θα έχεις θέμα, αν πας όμως με τη λογική "ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε αγράμματε καραβανά?" θα τα θέλει ο κώλος σου. 5
dionisis1925 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 και αυτό που ξεχνάνε πολλοί που πάνε φαντάροι είναι πως πρέπει να δείξουν και σεβασμό. Γιατί πάνε και το παίζουν "ο μάγκας ο πολλά βαρύς" και τρώνε τις κατραπακιές την μία πίσω απο την άλλη. Τις περισσότερες φορές αν δειξεις φιλότιμος και σοβαρός δε θα έχεις θέμα, αν πας όμως με τη λογική "ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε αγράμματε καραβανά?" θα τα θέλει ο κώλος σου. Ναι συμφωνώ,αν είσαι τυπικός και προβλεπόμενος κανένας δεν θα σε πειράξει,εγώ έφυγα από την μονάδα και δεν με ήξερε ο Διοικητής..
eddie1996 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 TS. Πότε ήταν που έμεινες στην ίδια τάξη? Όταν υπήρχε το σύστημα της τράπεζας θεμάτων? Με τις βάσεις 10 κτλ? Τώρα αυτό δεν υπάρχει πλέον και περνάς πολύ εύκολα. Χωρίς απολυτήριο λυκείου δεν πας πουθενά μόνο σε κάτι αστείες δουλειές και σύνταξη πότε δεν θα βγάλεις.Βέβαια μας έλεγε μια καθηγήτρια μαθηματικών που την έχουμε και φέτος ότι το λύκειο δεν είναι υποχρεωτικό άμα θες πας. Εγώ που είμαι Γ λυκείου τι νομίζεις? Δεν βαριέμαι να ακούω μαθημάτα που δεν μου αρέσουν? πχ ιστορία κτλ ? Να ξυπνάω κάθε πρωί τις 7 και μετά να κάνω ιδαιέτερα? Τα κάνω όμως για να πάρω ένα απολυτήριο της προκοπής και μετά να συνεχίσω την ζωή μου.. Έχω μια φίλη μου που έμεινε τότε με αυτό το σύστημα την ξανάεκανε την α λυκείου και τώρα είναι στην β λυκείου. Όμως για ποιο λόγο λες να το έκανε? Για να πάρει απολυτήριο μετά να σπουδάσει κάτι που της αρέσει και τέλος να βγει στην αγορά να εργάζεται και να ζει μόνη της. 2
dionisis1925 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτό το σύστημα το πρόλαβα και εγώ,μαρτύριο. Που να υπήρχε και το σύστημα που έδινες και στην Δευτέρα Λυκείου Πανελλήνιες.
Basilhs23___ Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Που να υπήρχε και το σύστημα που έδινες και στην Δευτέρα Λυκείου Πανελλήνιες. Οι τελευταίοι που το προλάβαμε! Εγώ θα έλεγα καθόλου μαρτύριο, ισα ισα ξέραμε πως θα είναι οι πανελλήνιες στην επόμενη τάξη και απέφυγα το πολύ άγχος το οποίο είχα στην β λυκείου λόγω πρώτης φοράς πανελληνίων.
Flaoutistas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ νομίζω ότι όλοι έχουν μια κλίση που πρέπει να τη βρουν. Και την κλίση θα τη βρείς ψάχνοντας, όχι αφήνοντας. Εγώ μέχρι στιγμής έχω την εικόνα ενός παιδιού όπου ο εαυτός του είναι εντελώς "ακατέργαστος". Το βρίσκω εξαιρετικά απαισιόδοξο ένα νέο παιδί να μην έχει ένα όνειρο και η φιλοδοξία για το μέλλον του να είναι να πάει φαντάρος και να βγάλει δίπλωμα. Όλοι τα έχουμε περάσει όλα αυτά αλλά είναι στην πορεία που κυνηγάμε μια φιλοδοξία. Και ακόμα και να αποτύχει κάποιος.. το ταξίδι μετράει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις