groot Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα. Χτες μου έλεγε ο πατέρας μου ότι μπορώ να πάω στρατό από φέτος που είμαι 17 σαν εθελοντής. Γίνεται; Σχολείο δεν πάω το έχω σταματήσει. Περιμένω απαντήσεις όσο πιο γρηγορότερα γίνεται. Θενξ Κανένα πρόβλημα που σταμάτησες το σχολείο εάν δεν τραβούσες. Όμως, μην σε τραβήξει ο βούρκος που λέγεται "σταματάω το σχολείο". Δηλαδή, μην χαθείς σε παρέες και μαγκιές. Βρες μία τέχνη! Εν ανάγκη, τραβήξου στην επαρχία και μάθε την από κάποιο μάστορα. Π.χ., πέτρα. Αυτή την στιγμή υπάρχουν ελάχιστοι Έλληνες μαστόροι που δουλεύουν πέτρα για μάντρες, σπίτια κτλ. Οι πιο πολλοί είναι από Αλβανία. Γιατί να μην πας να την μάθεις; Επίσης, θα μπορούσες να ασχοληθείς με τα ζώα (τα τετράποδα ). Από το να καλλιεργήσεις σαλιγκάρια μέχρι και στρουθοκαμήλους. ΜΗΝ μείνεις στο "παράτησα το σχολείο, είμαι μάγκας" κτλ. Εσύ θα χάσεις. Στρατό μην το σκέφτεσαι σε τέτοια φάση εκτός και εάν είσαι εκ φύσης άνθρωπος χωρίς στόχους και όρεξη να κάνεις κάτι. Εάν πήγαινες αξιωματικός, τότε έχει ωραία πράγματα να μάθεις. Έτσι όμως όπως το σκέφτεσαι είναι χάλια. 3
denexwzwh Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θέλω να πάω στρατό τώρα για να αποληθώ του χρόνου που θα γίνω 18 επειδή θέλω να πάρω αυτοκίνητο! Και επίσης αν πάω θα μου κάνει πάρα πολύ καλό! 1
michael92 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Απάντηση και στα δύο από πάνω σχόλια. Ναι οκ, είμαστε στην Ελλάδα, σε μία χώρα που ο όρος "Ελεύθερη Αγορά" δεν διδάσκεται ούτε στα σχολεία αλλά και πάλι θεωρώ ότι έχεις πολύ καλύτερες πιθανότητες να ανέβεις αν έχεις ένα πτυχίο, να κάνεις πιο καθαρές δουλειές, να σε πάρουν στα σοβαρά και τα σχετικά. Και όταν λέω πτυχίο εννοώ και να έχεις τελειώσει ηλεκτρολόγος η κάτι χρήσιμο τελοσπάντων. Δεν θέλεις να κάνεις τις δουλειές που μπορεί να κάνει ένας Πακιστανός για λιγότερα χρήματα και που δεν πρόκειται να ανέβεις ποτέ και να πετύχεις κάτι καλύτερο στη ζωή σου. Πολύ τέλειες οι σπουδές στην Αμερική, όχι μόνο είσαι άνεργος αλλά έχεις και χρέος για μια ζωή! Αν κάτι μας διδάσκει η ελεύθερη αγορά είναι ότι οι κορσμένοι κλάδοι οδηγούν σε κακοπληρωμένους υπαλλήλους. Δεν έχει να κάνει με την Ελληνική νοοτροπία αλλά με το πολύ απλό ότι δεν μπορούν να είναι όλοι γιατροί ή δικηγόροι.
Johnnywu Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δωσε ενα παράδειγμα τετοιας δουλειάς για να καταλαβω τι εννοεις. Παντως γενικως ειναι και θεμα ικανοτητων και στο φινάλε καποιος πρεπει να κανει και αυτες τις δουλειές. Κατατα εγω θα ελεγα πως ειναι καλο να παει. Στο κάτω κάτω να περιμενει γιατί? Βενζινάς, καθαριστής σε πολυκατοικίες, λαντζέρης και πλανόδιος πωλητής είναι κάποια από τα επαγγέλματα που σκέφτομαι. Κάποιος πρέπει να τις κάνει αυτές τις δουλειές, σύμφωνοι. Και τις κάνουν οι άνθρωποι που δεν έχουν καμία άλλη επιλογή...
Pablo_Hasan Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θέλω να πάω στρατό τώρα για να αποληθώ του χρόνου που θα γίνω 18 επειδή θέλω να πάρω αυτοκίνητο! Και επίσης αν πάω θα μου κάνει πάρα πολύ καλό! Σε τι ακριβώς θα σου κάνει καλό; Νυχτοφυλακας θες να γίνεις; 2
Johnnywu Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Πολύ τέλειες οι σπουδές στην Αμερική, όχι μόνο είσαι άνεργος αλλά έχεις και χρέος για μια ζωή! Αν κάτι μας διδάσκει η ελεύθερη αγορά είναι ότι οι κορσμένοι κλάδοι οδηγούν σε κακοπληρωμένους υπαλλήλους. Δεν έχει να κάνει με την Ελληνική νοοτροπία αλλά με το πολύ απλό ότι δεν μπορούν να είναι όλοι γιατροί ή δικηγόροι. Ναι, αλλά στην ελεύθερη αγορά επιλέγεις τι θα σπουδάσεις. Αν εσύ πήγες να γίνεις γιατρός χωρίς να κάνεις μία έρευνα να δεις πως είναι αυτός ο κλάδος δεν σου φταίει κανένας. Ειδικά στην Αμερική όταν πας να σπουδάσεις κοιτάς τι θα πληρώσεις, μετά κοιτάς πως είναι ο κλάδος και υπολογίζεις αν σε συμφέρει να σπουδάσεις αυτό το αντικείμενο. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θέλω να πάω στρατό τώρα για να αποληθώ του χρόνου που θα γίνω 18 επειδή θέλω να πάρω αυτοκίνητο! Και επίσης αν πάω θα μου κάνει πάρα πολύ καλό! Καλό θα σου κάνει να μορφωθείς... 1
Flaoutistas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Πραγματικά δε ξέρω τι πρέπει να απαντήσεις σε ένα τέτοιο ποστ.. 1
idomeneas7 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θέλω να πάω στρατό τώρα για να αποληθώ του χρόνου που θα γίνω 18 επειδή θέλω να πάρω αυτοκίνητο! Και επίσης αν πάω θα μου κάνει πάρα πολύ καλό! Μην πάρεις αυτοκίνητο, μηχανάκι πάρε να κάνεις και σούζες. 8
noFEARgr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 οι γονεις φταινε καθαρα οχι τα παιδια . κανονας 5
hliastsek Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θέλω να πάω στρατό τώρα για να αποληθώ του χρόνου που θα γίνω 18 επειδή θέλω να πάρω αυτοκίνητο! Και επίσης αν πάω θα μου κάνει πάρα πολύ καλό! Εννοειτε πως θα σου κανει καλο φιλε! Αμα εχεις σκοπο στην ζωη σου να καθαριζεις τουαλετες και να κοβεις πατατες! Περα απο την πλακα, αφου το σχολείο το παράτησες (κακως), πηγαινε να τελεινεις και με αυτη την μπουρδα μια ωρα νωριτερα
Dinos_12345 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Αν θες μπορείς να μείνεις και μόνιμος στρατού. Καλά, όχι μόνιμος μόνιμος, αλλά 5 χρόνια θα πληρώνεσαι ο κόσμος να χαλάσει, και ένας η θητεία, 6. Και το αμάξι σου θα πάρεις και δεν θα γίνεσαι τόσο πολύ "βάρος" στους δικούς σου. Επίσης, μάθε μια τέχνη αν δεν έχεις σκοπό να κάνεις τίποτα, ή πήγαινε σε κανένα ιεκ φωτογραφίας.
Basilhs23___ Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θέλω να πάω στρατό τώρα για να αποληθώ του χρόνου που θα γίνω 18 επειδή θέλω να πάρω αυτοκίνητο! Και επίσης αν πάω θα μου κάνει πάρα πολύ καλό! Εντάξει ετοιμαζόμουν να σου απαντήσω σοβαρά, αλλά εδώ σταματάω να ασχολούμαι πλέον. Δεν θες/τραβάς/γουστάρεις το σχολείο που το έκοψες από Α΄ λυκείου, οι γονείς σου δεν έχουν πρόβλημα, δεν έχεις δουλειά για να βγάζεις και κάτι και να δεις πως είναι να δουλεύεις και να βγάζεις μόνος σου χρήματα, που κακά τα ψέμματα αν δεν έχεις χαρτί λυκείου σήμερα ούτε για σκουπιδιάρη δεν σε παίρνουν που λέμε, θέλεις να πάρεις και αυτοκίνητο...... πήγαινε στρατό χέσε το σχολείο γιατί είχα και γνωστό μου που δεν τα πήγαινε και τελικά τέλειωσε την 3η λυκείου στα 23, τράβα να δουλέψεις στο καπάκι μετά κι όταν βγάλεις λεφτά πάρε αυτοκίνητο.
lepaterious Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Και επίσης αν πάω θα μου κάνει πάρα πολύ καλό! Σε τι ακριβώς δηλ? Θα σε κάνει άντρα?
Runner25 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 αισχος και ονυδος να μη θελετε να υπηρετησετε την πατριδα.....για αυτο παμε κατα διαολου 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις