Προς το περιεχόμενο

Σκάνδαλο με την Volkswagen που “έκλεβε” στις μετρήσεις ρύπων πολλών δημοφιλών μοντέλων αυτοκινήτων diesel

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators

Οταν ακους ιαπονικο αυτοκίνητο το μυαλο σου παει στο χιουνται δεν παει ας πουμε στο τουοτα

ασε που το χιουνται δεν ειναι γιαπονεζικο :-)  

Και πάλι, συγκρίνουμε λοιπόν Toyota με Audi & BMW? Αυτό προσπαθώ να καταλάβω γιατί το έγραψες πολύ γενικά και δεν ισχύει. :) Και σου ξαναλέω πως έχω ΚΙΑ Ceed αλλά είναι αστείο να το συγκρίνω με ένα golf ή ένα audi κλπ. Να είμαστε και λίγο ρεαλιστές!

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και πάλι, συγκρίνουμε λοιπόν Toyota με Audi & BMW? Αυτό προσπαθώ να καταλάβω γιατί το έγραψες πολύ γενικά και δεν ισχύει. :)

αν το πας σε θέμα αξιοπιστίας το toyota είναι πολύ καλύτερο.

Αν το πας σε θέμα τιμής/κατηγορίας οι αντίστοιχες lexus είναι πολύ καλύτερες σε όλους σχεδόν τους τομείς.

Υ.Γ. ούτε το kia είναι ιαπωνικό.

• Like 2

• Super Moderators

αν το πας σε θέμα αξιοπιστίας το toyota είναι πολύ καλύτερο.

Αν το πας σε θέμα τιμής/κατηγορίας οι αντίστοιχες lexus είναι πολύ καλύτερες σε όλους σχεδόν τους τομείς.

Υ.Γ. ούτε το kia είναι ιαπωνικό.

Είπα πουθενά πως δεν ξέρω απο που είναι το αμάξι που έχω? :P

Α και τώρα απο τα TOYOTA ξαφνικά πήγαμε στα Lexus που είναι εντελώς άλλη κατηγορία (ας πούμε toyota premium για να συννενοηθουμε). Έχουμε γεμίσει lexus λοιπόν έξω και δεν το έχω πάρει χαμπάρι? :P

Α και τώρα απο τα TOYOTA ξαφνικά πήγαμε στα Lexus που είναι εντελώς άλλη κατηγορία (ας πούμε toyota premium για να συννενοηθουμε). Έχουμε γεμίσει lexus λοιπόν έξω και δεν το έχω πάρει χαμπάρι? :P

Προφανώς όταν μιλάς για BMW ή Audi θα πας στις αντίστοιχες μάρκες.

Lexus, Infiniti.

• Like 1

Είπα πουθενά πως δεν ξέρω απο που είναι το αμάξι που έχω? :P

Bill...συγκρινες Ιαπωνικο με Γερμανικο και εφτασες να μιλας για Kia και Hyundai.

Συγκρινεις Ιαπωνικο ιδιου κυβισμου με Γερμανικο ιδιου κυβισμου(εννοειται και μοντελο ε?)

Απλο.

το lexus είναι toyota.

Απλά επειδή ο φίλος μίλησε για ιαπωνικά και εσύ απάντησες για hyundai και kia, είπα πως μπορεί να μπερδεύτικες.

Αν είναι να συγκρινεις στο ίδιο εύρος τιμής, προφανώς θα κοιτάξεις και τα premium ιαπωνικά, δε θα λες "η sls εχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής απο το yaris", άλλη κατηγορία το ένα, αλλη το άλλο.

Πάρε όμως μια μέση περίπτωση, πχ ένα audi A4 και κοίτα τα αντίστοιχα ιαπωνικά, πχ για μένα το mazda 6. Δεν συγκρίνονται τα 2 αυτοκίνητα όπως και να το κάνουμε, και το mazda είναι και πολύ φθηνότερο. (γενικά η mazda δε συγκρίνεται σε θέμα αξιοπιστίας με κανένα γερμανικό αυτοκίνητο, όπως και η lexus που αναφέραμε πάνω).

• Super Moderators

Προφανώς όταν μιλάς για BMW ή Audi θα πας στις αντίστοιχες μάρκες.

Lexus, Infiniti.

Α οπότε σε αυτή την κατηγορία που ο περισσότερος κόσμος επιλέγει Audi και BMW δεν είναι σχετικός φαντάζομαι και τα αγοράζει για μόστρα? Όπως με το iphone ας πούμε? :P

Bill...συγκρινες Ιαπωνικο με Γερμανικο και εφτασες να μιλας για Kia και Hyundai.

Συγκρινεις Ιαπωνικο ιδιου κυβισμου με Γερμανικο ιδιου κυβισμου.

Απλο.

Α με τον κυβισμό τα συγκρίνουμε? Οπότε αν πάρουμε ένα ξύλινο σασί και του καρφώσουμε έναν κινητήρα 1800cc, θα μπορούμε μετά να το συγκρίνουμε και ένα audi 1800? :P  Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω... Αν τα Γερμανικά αυτοκίνητα ήταν προβληματικά δεν θα είχε γεμίσει ο τόπος απο αυτά.

Πάρε όμως μια μέση περίπτωση, πχ ένα audi A4 και κοίτα τα αντίστοιχα ιαπωνικά, πχ για μένα το mazda 6. Δεν συγκρίνονται τα 2 αυτοκίνητα όπως και να το κάνουμε, και το mazda είναι και πολύ φθηνότερο. (γενικά η mazda δε συγκρίνεται σε θέμα αξιοπιστίας με κανένα γερμανικό αυτοκίνητο, όπως και η lexus που αναφέραμε πάνω).

Τα σιχαίνομαι τα mazda. Μέσα κι έξω :P Δεν ξέρω για εσάς αλλά όταν ψάχνω να αγοράσω κάτι, οτιδήποτε, δεν μου αρκούν μόνο τα νούμερα στα specs. Υπάρχουν χιλιαδες παράμετροι που με οδηγούν στην τελική απόφαση.

μη παίρνεις ως παράδειγμα την ελλάδα που είναι μια σταλιά και έχουμε την μόστρα ως μέτρο σύγκρισης.
Στην αμερική γιατι πουλάνε τα ιαπωνικά σαν τρελά σε αντίθεση με τα γερμανικά? εκεί γιατί γέμισε ο τόπος?

Α με τον κυβισμό τα συγκρίνουμε? Οπότε αν πάρουμε ένα ξύλινο σασί και του καρφώσουμε έναν κινητήρα 1800cc, θα μπορούμε μετά να το συγκρίνουμε και ένα audi 1800? :P  Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω... Αν τα Γερμανικά αυτοκίνητα ήταν προβληματικά δεν θα είχε γεμίσει ο τόπος απο αυτά.

Οχι εσυ συγκρινε Yaris με passat... :P

• Like 1

Α οπότε σε αυτή την κατηγορία που ο περισσότερος κόσμος επιλέγει Audi και BMW δεν είναι σχετικός φαντάζομαι και τα αγοράζει για μόστρα? Όπως με το iphone ας πούμε? :P

Αδιάφορο το τι αγοράζει ο κόσμος και γιατί.

Απλά είπα ποια είναι η σωστή σύγκριση.

• Super Moderators

Αδιάφορο το τι αγοράζει ο κόσμος και γιατί.

Απλά είπα ποια είναι η σωστή σύγκριση.

Και καταλλήξαμε στο γνωστό... 'Ο,τι κάνουμε όταν σφαζόμαστε για smartphones κλπ. :)

Τα σιχαίνομαι τα mazda. Μέσα κι έξω :P Δεν ξέρω για εσάς αλλά όταν ψάχνω να αγοράσω κάτι, οτιδήποτε, δεν μου αρκούν μόνο τα νούμερα στα specs. Υπάρχουν χιλιαδες παράμετροι που με οδηγούν στην τελική απόφαση.

Αυτό δε παύει να τα κάνει πολύ πιο αξιόπιστα από καθε τι γερμανικό που κινείται.

Παράξενο πάντως, ειδικα τα τελευταία facelift είναι πάρα πολύ ωραία. Και η mazda έχει προσφέρει πάρα πολλά στην αυτοκινητοβιομηχανία γενικότερα, άσχετα με τις πωλήσεις στην ελλάδα είναι πολύ σημαντική εταιρία.

• Super Moderators

Αυτό δε παύει να τα κάνει πολύ πιο αξιόπιστα από καθε τι γερμανικό που κινείται.

Παράξενο πάντως, ειδικα τα τελευταία facelift είναι πάρα πολύ ωραία. Και η mazda έχει προσφέρει πάρα πολλά στην αυτοκινητοβιομηχανία γενικότερα, άσχετα με τις πωλήσεις στην ελλάδα είναι πολύ σημαντική εταιρία.

Όλες οι εταιρίες είναι σημαντικές. Η κάθε μία στον τομέα της. Το πρόβλημά μου είναι πως βγάλαμε άχρηστη όλη την VW με αφοργμή τις λαμογιές στις μετρήσεις.

Μην τα συζητας..."χαλια" ειναι... :-D

http://images.thecarconnection.com/hug/2015-mazda-mazda6_100466567_h.jpg

• Like 1

Όλες οι εταιρίες είναι σημαντικές. Η κάθε μία στον τομέα της. Το πρόβλημά μου είναι πως βγάλαμε άχρηστη όλη την VW με αφοργμή τις λαμογιές στις μετρήσεις.

Προσωπικά δεν είπα πουθενά ότι η vw ή οποιαδήποτε εταιρία είναι άχρηστη.

Απλά η κάθε μία έχει τη θέση της. Όταν μιλάμε για αξιοπιστία η vw απλά δεν υπάρχει (σε σχέση με τον ανταγωνισμό). Σε άλλους τομείς καλή είναι.

Το κακό με την vw είναι ότι ήθελε να γίνει no1 χωρίς να μπορεί, αυτό την έκανε να ρίξει την ποιότητα και να ξεκινήσει τις λαμογιες που βλέπουμε, αυτά πληρώνονται, και πρέπει να πληρώνονται ανεξαρτήτως με το ποιος τα κάνει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...