giampoul Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Καλημέρα, έχω έναν hdd wd blue 1tb (WDC WD10EZEX) σε συνδυασμό με τον ssd στο pc μου αγορασμένο πριν περίπου 2 χρόνια. Τρέχω ανά καιρούς στο λειτουργικό μου (windows 7 64bit) κάποια διαγνωστικά για να τσεκάρω την υγεία τους και τον τελευταίο καιρό βλέπω την υγεία του hdd <100%, αλλά όχι στο επίσημο διαγνωστικό της WD. Ορίστε και τα screenshots : hd sentinel: crystal disk info: wd diagnostics : wd diagnostics quick test : Τι λέτε ; Πάω για αλλαγή; Αν ναι ξέρετε τι γίνεται με εγγύηση ;
giampoul Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 που ειναι τα screenshots? sorry, ανέβηκαν 1
SPANK Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 χμμμ κοίτα αν δεν εχεις λειτουργικό πρόβλημα στον δίσκο δεν νομίζω οτι υπάρχει ανάγκη για αλλαγή και να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω και αν το συγκεκριμένο error σημαίνει οτι εχει σοβαρό πρόβλημα ο δίσκος , θα σου έλεγα να στείλεις μια φωτογραφία με το συγκεκριμένο error στην wd και θα σου πούν αν υπάρχει πρόβλημα και αν δικαιούσαι αντικατάσταση 1
giampoul Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 χμμμ κοίτα αν δεν εχεις λειτουργικό πρόβλημα στον δίσκο δεν νομίζω οτι υπάρχει ανάγκη για αλλαγή και να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω και αν το συγκεκριμένο error σημαίνει οτι εχει σοβαρό πρόβλημα ο δίσκος , θα σου έλεγα να στείλεις μια φωτογραφία με το συγκεκριμένο error στην wd και θα σου πούν αν υπάρχει πρόβλημα και αν δικαιούσαι αντικατάσταση Δεν είναι και λίγο περίεργο που δεν ολοκληρώνει το quick test; Έβαλα το s/n στο site της wd και λεει οτι είμαι εκτός εγγύησης για αντικατάσταση.
SPANK Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Έ αν εχει περάσει η εγγύηση λογικό ειναι ... , ποτε τον αγόρασες ?
giampoul Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Έ αν εχει περάσει η εγγύηση λογικό ειναι ... , ποτε τον αγόρασες ? Νομίζω 7/13. Δωσε full ss απο το hdsentinel... Δεν μπορώ γιατί μετά την ειδοποίηση του trial, μου βγάζει αυτό το μήνυμα Πατάω το οκ και βγαίνει.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Ρε παιδιά, τι screenshot από το sentinel? Δίνει "Failed read test element" ο δίσκος στο διαγνωστικό της WD και κόβει το quick test. Άρα, ή φεύγει για αντικατάσταση αν είναι εντός εγγύησης, ή πάει για πέταμα αν είναι εκτός.
SPANK Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Ο δίσκος ειναι λειτουργικός έχει καποιο πρόβλημα ?
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 @SPANK, από τη στιγμή που δίνει failed read test element, σημαίνει ότι έχει ζήτημα. Δείτε κι εδώ: http://support.wdc.com/classic/techinfo/general/errorcodes.asp όπου για κωδικούς 0001 - 0008 (άρα και για 7) λέει κατ' ευθείαν "Replace Drive"
SPANK Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Εντάξει δεν αντιλέγω αλλα ο δίσκος ειναι εκτός εγγύησης ετσι και αλλιως οπως αναφέρθηκε παραπάνω , δεν μας ειπε ο φίλος ομως στην πράξη αν εχει πρόβλημα με τον δίσκο να κολλάει κτλπ
giampoul Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δε βρέθηκε το πρόβλημα του απο λειτουργική δυσκολία, για παράδειγμα δεν καθυστερεί ή δεν ακούγεται παράξενα. Απλά το τσέκαρα και το εντόπισα. Οπότε καλύτερα να τον αντικαταστήσω απο ότι καταλαβαίνω.
SPANK Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ θα σου έλεγα αφου δεν εχει ουσιαστικό πρόβλημα ο δίσκος να τον κρατήσεις ως έχει απλα κράτα backup για παν ενδεχόμενο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα