Mikeasdf Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπερα Καποιες φορες τρωω ακυρα frame dips στη Dota 2 (κατι που νομιζω δε θα πρεπε να συμβαινει με το συστημα μου) και σημερα παρατηρησα πως ο επεξεργαστης μου κανει idle στα 3.8 ghz (ενω οι στοκ ταχυτητες ειναι 3.5) χωρις να τον εχω κανει ποτε οβερκλοκ η να εχω πειραξει τα ρολογια του και σκεφτομαι μηπως ειναι απο αυτο.Τα μονα που εχω κανει απο bios ειναι να κλεισω cool n quiet, c6, c1 turbo boost και να ανοιξω το HPC. Ειναι κατι που πρεπει να αλλαξω η να το αφησω ως εχει? Οσον αφορα τα frame drops φταιει το "σαπακι" μου??
Πέτρος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Άνοιξε το CnQ, άνοιξε το turbo, μην ασχολείσαι με c1/c6 αφού δεν κάνεις overclock και κλείσε αν θέλεις και το SVM. To turbo γιατί να μην το χρησιμοποιείς από τη στιγμή που δεν κλοκάρεις? Αν θέλεις πάντως, εύκολα τον φτάνεις στα 4.2-4.4 χωρίς καν να δώσεις παραπάνω τάση και οπότε θα δεις διάφορα καλά. Αν ενδιαφέρεσαι, ψάξε στα σχετικά νήματα στο Overclocking & Casemodding (http://www.insomnia.gr/topic/502667-8320-oc-%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF/)
Mikeasdf Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Άνοιξε το CnQ, άνοιξε το turbo, μην ασχολείσαι με c1/c6 αφού δεν κάνεις overclock και κλείσε αν θέλεις και το SVM. To turbo γιατί να μην το χρησιμοποιείς από τη στιγμή που δεν κλοκάρεις? Αν θέλεις πάντως, εύκολα τον φτάνεις στα 4.2-4.4 χωρίς καν να δώσεις παραπάνω τάση και οπότε θα δεις διάφορα καλά. Αν ενδιαφέρεσαι, ψάξε στα σχετικά νήματα στο Overclocking & Casemodding (http://www.insomnia.gr/topic/502667-8320-oc-%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF/) Το CnQ δε ριχνει τα ρολογια? νομιζω αυτο μου εριχνε πολυ τα fps σε παιχνιδια οταν το ειχα ον.Οπως και το turbo ειχα διαβασει οτι ειναι λιγο ασταθες?? Διορθωσε με αν κανω λαθος δεν ειμαι πολυ σχετικος με αυτα Απο βδομαδα παντως περιμενω την ψυκτρα (raijintek ereboss) και λεω να κανω ενα ελαφρυ οβερκλοκ Ειναι λογικες αυτες οι συχνοτητες σε idle ενω ο επεξεργαστης εχει σαν στοκ τα 3.5? Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2015 από Mikeasdf
sakks80 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Το CnQ δε ριχνει τα ρολογια? νομιζω αυτο μου εριχνε πολυ τα fps σε παιχνιδια οταν το ειχα ον.Οπως και το turbo ειχα διαβασει οτι ειναι λιγο ασταθες?? Διορθωσε με αν κανω λαθος δεν ειμαι πολυ σχετικος με αυτα Απο βδομαδα παντως περιμενω την ψυκτρα (raijintek ereboss) και λεω να κανω ενα ελαφρυ οβερκλοκ Ειναι λογικες αυτες οι συχνοτητες σε idle ενω ο επεξεργαστης εχει σαν στοκ τα 3.5? Πανε στο Power options.αν το εχεις εκεινο perfomance τοτε ειναι λογικο να τρεχει μονιμα στα 3.8. 1
Mikeasdf Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Πανε στο Power options.αν το εχεις εκεινο perfomance τοτε ειναι λογικο να τρεχει μονιμα στα 3.8. Ναι, απο αυτο ειναι το εχω performance.Good to know! Σας ευχαριστω για τις απαντησεις
Πέτρος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Το CnQ δε ριχνει τα ρολογια? νομιζω αυτο μου εριχνε πολυ τα fps σε παιχνιδια οταν το ειχα ον.Οπως και το turbo ειχα διαβασει οτι ειναι λιγο ασταθες?? Διορθωσε με αν κανω λαθος δεν ειμαι πολυ σχετικος με αυτα Απο βδομαδα παντως περιμενω την ψυκτρα (raijintek ereboss) και λεω να κανω ενα ελαφρυ οβερκλοκ Ειναι λογικες αυτες οι συχνοτητες σε idle ενω ο επεξεργαστης εχει σαν στοκ τα 3.5? Το CnQ σου ρίχνει τα ρολόγια όταν ο επεξεργαστής κάθεται, σε idle. Όταν χρειάζεται να τραβάει, παραμένει σταθερός ψηλά εκτός κι αν ζεσταθεί πολύ οπότε μπαίνουν άλλοι μηχανισμοί. Το turbo, δεν ξέρω πόσο καλά λειτουργεί, δεν το χρησιμοποίησα ποτέ (πήγα σε o/c απευθείας). Ξέρω απλά πως πάει κάποιους/όλους τους πυρήνες στα 3.8 στην περίπτωση του 8320 όταν χρειάζεται και μπορεί (δεν θα σε ρίξει κάτω από τα 3.5 πάντως). Εννοείται πως το performance θα έχεις επιλεγμένο και σε συνδιασμό με το CnQ ο επεξεργαστής παίζει από 5-100% (ποτέ 5%, αλλά λέμε) ανάλογα τί κάνεις. Σε gaming πάντως που ζητά CPU, η λογική είναι πως είναι στο τέρμα (αν φυσικά το παιγνίδι μπορεί να εκμεταλλευθεί τους παραπάνω πυρήνες). Με το καλό και στο o/c. 1
LouCi4er Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Το CnQ δε ριχνει τα ρολογια? νομιζω αυτο μου εριχνε πολυ τα fps σε παιχνιδια οταν το ειχα ον.Οπως και το turbo ειχα διαβασει οτι ειναι λιγο ασταθες?? Διορθωσε με αν κανω λαθος δεν ειμαι πολυ σχετικος με αυτα Απο βδομαδα παντως περιμενω την ψυκτρα (raijintek ereboss) και λεω να κανω ενα ελαφρυ οβερκλοκ Ειναι λογικες αυτες οι συχνοτητες σε idle ενω ο επεξεργαστης εχει σαν στοκ τα 3.5? Αν θυμασαι τι εχεις πειραξει απο το bios,ξανα βαλτα οπως ηταν,αλλιως κανε ενα cmos.Ουτε το turbo ειναι ασταθες,ουτε το cnq σου ριχνει frames.Εγω τον ειχα κλοκαρισμενο στα 4.5 με ολα ανοιχτα και δεν ειχα κανενα θεμα,εχεις εσυ στοκ?Δεν νομιζω.Για ποιο λογο να καθεται ολη την ωρα στα 3.8 ο επεξεργαστης σου? Οταν ερθει η ψυκτρα,κλεισε μονο το turbo και κλοκαρισε τον,δεν θα εχει θεμα.C1,C6 κτλ να τα κλεισεις αμα πας για extreme oc.
Mikeasdf Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Αν θυμασαι τι εχεις πειραξει απο το bios,ξανα βαλτα οπως ηταν,αλλιως κανε ενα cmos.Ουτε το turbo ειναι ασταθες,ουτε το cnq σου ριχνει frames.Εγω τον ειχα κλοκαρισμενο στα 4.5 με ολα ανοιχτα και δεν ειχα κανενα θεμα,εχεις εσυ στοκ?Δεν νομιζω.Για ποιο λογο να καθεται ολη την ωρα στα 3.8 ο επεξεργαστης σου? Οταν ερθει η ψυκτρα,κλεισε μονο το turbo και κλοκαρισε τον,δεν θα εχει θεμα.C1,C6 κτλ να τα κλεισεις αμα πας για extreme oc. Θυμαμαι.Ηταν το CnQ on, turbo on, c1, c6 on και HPC off. Με τα παραπανω στο shadows of mordor ειχα frame dips ακομα και στα medium settings και παρατηρησα οτι το core usage του επεξεργαστη επεφτε σε ακυρα διαστηματα.Απο τη στιγμη που τα αλλαξα εφυγαν τα frame drops και τα performance spikes και το σηκωνει maxed out.. Στο ιντερνετ που εψαξα ελεγαν οτι οι ρυθμισεις που ειναι για το eco-friendly σου ριχνουν τα ρολογια απο τους πυρηνες που δε χρησιμοποιουνται και οτι αυτο μπορει να επηρεαζει και τους υπολοιπους που δουλευουν για το προγραμμα εκεινη τη στιγμη .Επισης με το turbo διαβασα πως ανεβαζε θερμοκρασιες (με στοκ ψυκτρα) με αποτελεσμα ο επεξεργαστης να τρωει throttle.Η αληθεια ειναι οτι με τα default βαρουσε και 60αρια+ ενω τωρα 55 max. Δε ξερω πως και γιατι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα