mechanicarts Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα παιδιά! Έχω CYTA εδώ και καιρό, με απαίσιες ταχύτητες (λόγω υποδομής, και ΟΤΕ HOL WIND είχαμε χαμηλή ταχύτητα και δεν γινόταν τίποτε). Επειδή όμως και το μόντεμ μου βγάζει προβλήματα που δεν παίζει να είναι απο την σύνδεση (επανεκκινήσεις κάθε βράδυ, δεν συνδέει νέους clients μερικές φορές κλπ) αποφάσισα να πάρω ένα καινούριο χωρίς να χω ψάξει τίποτε, ακολουθώντας μόνο τη γνώμη του πωλητή, νόμιζα απλά το βάζουμε και τέλος (όπως είχα κάνει παλιά με ένα άλλο μόντεμ, δε θυμάμαι σε ποια εταιρία).Turns out:- Το μόντεμ θέλει ειδικές ρυθμίσεις- Το μόντεμ μπορώ να το χρησιμοποιήσω ΜΟΝΟ αν ειναι bridged με αυτό της CYTA γιατί μόνο εκείνο υποστηρίζει και τηλέφωνο- Για τις ρυθμίσεις δε μπορεί να προσφέρει υποστήριξη η CYTA, και πρέπει να τις βρω μονος μου.Μετά από κανά 3ωρο στην τεχνική υποστήριξη και αφού μου το κανανε bridge αλλά δε μπορούσε να με βοηθήσει κανένας από τους 4 αντιπροσώπους τους, ζήτησα να μου κάνουν reset τις ρυθμίσεις και να τα ακυρώσουν όλα μέχρι να δω τι θα κάνω.Και εδώ έρχεστε εσείς! Χρειάζομαι βοήθεια σχετικά με τις ρυθμίσεις που πρέπει να βάλω από τη στιγμή που θα γίνει το bridge. Προσπάθησα μόνος μου αλλά μετά το bridge χάνονται όλες οι ρυθμίσεις από το παλιό μόντεμ της CYTA (ΖΤΕ ZXHN H208N), πριν δεν ξέρω τι να κοιτάξω και βασικά δεν έχω ιδέα τι να βάλω που. Έψαξα στο google χωρίς αποτέλεσμα. Όποιος μπορεί να μου δώσει ένα step by step τον ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων.
poulinos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 α.κακη επιλογη η Cyta λογω voip γιατι δεν αλλαζεις ετσι ευκολα ρουτερ. β.δεν θες adsl router αλλα θες σκετο ρουτερ εκτος αν το 8968 υποστηριζει wan θυρα. απο οτι βλεπω ευτυχως το 8968 υποστηριζει wan.(δες ποια Lan Παιζει σαν wan) μετα πρεπει να μπεις στο ρουτερ και να το βαλεις να κανει Κληση pppoe Προς το adsl router της cyta. εκει θα βαλεις τα στοιχεια που σου εχει δωσει ηcyta αν σου εχει δωσει.αν δεν εχει στοιχεια απλα βαζεις κατι στην τυχη μονο και μονο για να μην ειναι αδειο το πεδιο ωστε να μπορεις να συνεχισεις.το manual λογικα θα σου λεει και πως το σεταρεις να παιξει με την wan σαν pppoe.αν δεν το βρεις πες μου να δω το Manual.εκει θα γραφει και ποια ethernet παιζει σαν wan εκτος αν σε αφηνει να το ορισεις εσυ ποια θες να κανεις.γενικως μπλεκεις λιγακι αλλα ενταξει θα γινει. απλα θα πρεπει να στο ξαναγυρισουν σε bridge μετα. αν εβγαζες τελειως το ρουτερ της cyta θα χανες την τηλεφωνια που λογικα την θες.ρυθμισεις για ρουτερ δεν θα σου δωσει η Cyta εννοειται.πρεπει να τις κανεις εσυ.
mechanicarts Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Ξέχασα να σας ενημερώσω για ένα αρκετά σημαντικό θέμα: Αφού μου κάνανε το bridge, το μοντεμ της σύτα συνέχισε να έχει αναμμένο το λαμπάκι του Ιντερνετ. Από την υποστήριξη μου είπαν ότι δεν θα έπρεπε να συμβαίνει και πιθανότατα αυτός είναι ο λόγος που δεν έχω ίντερνετ στο δικό μου μόντεμ, ότι δηλαδή αυτό της σύτα δεν πασάρει σύνδεση στο δικό μου, παρ'όλο που έχουν γίνει bridge. Ideas? PS: Η θύρα WAN είναι LAN/WAN και είναι η 4. Εκεί είχα το καλωδιο, και στην 1 σε αυτό της σύτα (που είχα ζητήσει το bridge)
poulinos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 για το ρουτερ της Cyta δεν ξερω για να πω.σε thomson οσο θυμαμαι παντως το internet συνεχιζε να ειναι αναμμενο οταν ηταν bridge. αν θες δοκιμασε να φτιαξεις μεσα απο τα windows μια pppoe συνδεση και να βαλεις τα στοιχεια της συνδεσης(αν δεν εχει η cyta απλα βαζεις στην τυχη οτι θες) και να δεις αν θα συνδεθει απο εκει.αν συνδεθει σημαινει οτι κατι δεν εχεις φτιαξει καλα στο tp link>αν δεν συνδεθει κατι εχουν κανει λαθος οποτε hard reset και τους ξαναπαιρνεις τηλεφωνο.αλλιως καπου θα κυκλοφορουν τα στοιχεια του admin για να το κανεις εσυ bridge.δεν ξερω ποσο ευκολο ειναι βεβαια στο συγκεκριμενο ρουτερ και αμα πιανουν τα χερια σου. αυτο ειναι ενα ευκολο τεστ για να δεις αν φταιει το tp link ή η cyta.στην θεση δηλαδη του tp link βαζεις το Pc σου να παιξει σαν router πως να το πω.απλα φτιαχνεις συνδεση broadband οχι dial up
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα