Alex-V Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Τι πιστευετε? Αξιζει η απενεργοποιηση μερικων υπηρεσιων των windows? Δινει καθολου % αποδοσης? Πιο παλια απενεργοποιουσα μερικες υπηρεσιες σε xp και 7 συμφωνα με το site του blackviper. http://www.blackviper.com/service-configurations/black-vipers-windows-7-service-pack-1-service-configurations/
gtajunkie Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Πιο παλια απενεργοποιουσα μερικες υπηρεσιες σε xp και 7 συμφωνα με το site του blackviper. Όταν το έκανες είχες παρατηρήσει καμμιά διαφορά στις επιδόσεις?
Alex-V Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Πολυ ελαχιστη να πω την αληθεια. Δεν εκανα και καποιο benchmark.
gtajunkie Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Επειδή με το συγκεκριμένο σπορ ασχολούμουν από την εποχή των XP χρησιμοποιώντας το nLite, δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα πως έβλεπα διαφορές στις επιδόσεις. Περισσότερο πιστεύω πως ήταν ιδέα μου πως το σύστημα ανταποκρινόταν καλύτερα με τις αλλαγές που είχα κάνει επειδή ήξερα πως το είχα πειράξει, παρά στην πραγματικότητα. Με τα σημερινά μηχανήματα που έχουμε δεν πιστεύω πως θα δούμε κάτι ουσιαστικό άμα απενεργοποιήσουμε κάποια services. Aν πάντως θέλεις να κάνεις disable κάποιες υπηρεσίες των Windows, το Blackviper είναι αξιόπιστο.
Alex-V Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Μμμ καταλαβα. Καλα αυτο ειναι σιγουρο με τα σημερινα pc. Αυτο πιο πολυ αξιζει να το κανεις σε καποιο low end οπως σε netbook. Να περασεις xp και να απενεργοποιησεις καποιες. Οπως να πειραξεις την εκδοση με το nlite και να αφαιρεσεις με προσοχη παντα αχρηστα πραγματα.
gtajunkie Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Είχα συρρικνώσει ένα XP iso που κανονικά είναι γύρω στα 650MB στα 300ΜΒ με το nLite. Windows services, registry tweaks, κάτι παιχνίδια όπως Ναρκαλιευτής και άλλα που είναι ενσωματωμένα στα XP αφαιρέθηκαν τελείως. Το σύστημα ήταν σταθερότατο, έκανα τα πάντα αλλά μετά από κάνα τρίμηνο, το PC συμπεριφερόταν όπως και πριν πετσοκόψω τα XP. Μιλάμε βέβαια για PC με Sempron και 512MB μνήμη. Αν έχεις αδύναμο μηχάνημα, έχεις αδύναμο μηχάνημα. Δε σώζεται η κατάσταση με tweaks. Tη σήμερον ημέρα όλα αυτά μου φαίνονται άσκοπα.
Rage_unseen Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 αν ξερεις τι κανεις κ διαβασεις απο εγκυρα σαιτ τοτε το συστημα γινεται ποιο αποκρισιμο οσο ημουν στα win παντα εκανα καποια βασικα tweeks οπως το να σουταρω το indexing κ να απενεργοποισω το swap
Alex-V Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Καλα αυτα τα μικρα tweaks σιγουρα βοηθανε εχεις δικιο το εχω παρατηρησει. Απενεργοποιηση του indexing, gadgets κτλ κτλ
gtajunkie Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 οσο ημουν στα win παντα εκανα καποια βασικα tweeks οπως το να σουταρω το indexing Το πρώτο που κάνω και γω αλλά λόγω SSD. Alex κοίτα και δω http://www.techpowerup.com/forums/threads/windows-xp-optimization-guide.11119/ αν θες κάτι αν και είναι για XP. Μπορείς να πάρεις όμως μια ιδέα πέραν του BlackViper.
Alex-V Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Wow! Εχει μπολικο πραμα. Θα του ριξω μια ματια για του netbookακι μου tnx
gtajunkie Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Ένας τύπος εδώ στο Insomnia σε ένα παλιό post είχε έναν φανταστικό οδηγό για το nLite και εξηγούσε ποιά services αξίζει να απεγκατασταθούν και γιατί. εδώ http://www.insomnia.gr/wiki/_/windows/windows-xp-tweaks-part-2-r67 είσαι φίλε. Κοίτα στα "Services". Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2015 από gtajunkie 1
mindreader Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2018 Στις 26/9/2015 στις 8:33 ΜΜ, Alex-V είπε Μμμ καταλαβα. Καλα αυτο ειναι σιγουρο με τα σημερινα pc. Αυτο πιο πολυ αξιζει να το κανεις σε καποιο low end οπως σε netbook. Να περασεις xp και να απενεργοποιησεις καποιες. Οπως να πειραξεις την εκδοση με το nlite και να αφαιρεσεις με προσοχη παντα αχρηστα πραγματα. Επαναφερω το θεμα, γιατι παντα υπαρχουν 'πιο αδυναμα' μηχανηματα(πχ ενα υβριδικο tablet/netbook με win10 που εν γνωσει μου αγορασα και ως ωρας ειμαι ευχαριστημενος), και χωρις βεβαια να περιμενει κανεις θαυματα, λιγο ξεφορτωμα σιγουρα δεν θα εβλαπτε, απεναντιας... Εγω θα ηθελα να ξερω, αν υπαρχει καποιο προγραμματακι σαν wizard, που με απλη γλωσσα να σου λεει τι θες/τι επιλεγεις να κανεις, και αναλογως των προτιμησεων, να πηγαινει να κανει enable/disable τα services. Κι εγω εχω παει κατα καιρους και εχω απενεργοποιησει services, μονο οταν ηξερα τι κανουν, η περιγραφη βοηθουσε, google search κλπ. Αλλα ομως, πολλα services συσχετιζονται και μεταξυ τους, οποτε δεν ειναι ποτε κανεις και απολυτα σιγουρος, αν κλεινοντας κατι, δεν θα εχει προβλημα-ντομινο κατι αλλο. Οκ, δεν γινεται και καμια καταστροφη, το πολυ πολυ να τα ξανακανεις start, αλλα αν υπηρχε κατι πιο αυτοματοποιημενο να κανει τη δουλεια για μας, θα ηταν πολυ βολικο.
tkats Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Καλησπέρα, δες αυτό https://www.sordum.org/8637/easy-service-optimizer-v1-2/ και εδώ ένα βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=-Dcd7G4f97w 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα