Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν χρειάζονται τρίτες μελέτες. Μία ματιά στη συζήτηση για Προγραμματισμό σε αυτό εδώ το φόρουμ, βλέπει κανείς την Ελληνική πραγματικότητα.

PHP, Python, Ansi C, C++  είναι οι προτάσεις από τους "ειδικούς" εκεί πέρα, σε όποιον νέο εμφανιστεί να ρωτήσει από που να ξεκινήσει.

Όποιος γράψει το αυτονόητο που ζητά η αγορά εργασίας  ASP.NET MVC με Bootstrap και AngularJS, έχουν βγάλει τα ξύλα, τους πυρσούς και του βάζουν φωτιά ως αιρετικό.

Εδώ κατέβηκα Ελλάδα για διακοπές αρχές το μήνα, και αρκετοί απόφοιτοι προγραμματιστές άνεργοι γνωστοί αλλά και γνωστοί φίλων και όταν πιάσαμε συζήτηση για τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, αυτοί έχουν μείνει στην καλύτερη περίπτωση στα Winforms.

Και χαλβαδιάζουν web apps και τους λέω αυτό που βλέπεις είναι 2 γραμμές κώδικας σε boostrap μέσα σε Razor (CSHTML) και νομίζουν τους δουλεύω.

Τί λέμε τώρα. Εδώ έχουμε ήδη ξεκινήσει UWP μαζί με τα υπόλοιπα που έγραψα παραπάνω.

ASP.Net ΟΚ, αλλά ASP.NET MVC με Bootstrap και AngularJS? Περίεργη αγορά βλέπεις. Εγώ δίνω δουλειές σε ASP.Net και τέτοια δεν θέλω.

Άσε που το θέμα μας είναι αν ξέρουν προγραμματισμό. Και για να μάθεις δεν θα ξεκινήσεις από τις κοτσάνες που λες που σε 5 χρόνια θα έχουν αλλάξει. Μην σας ταίζουν σανό, η τεχνολογία είναι δευτερεύων για να φτιάξεις κάτι, σχεδόν σε όλα τα εργαλεία μπορείς να κάνεις θαύματα αρκεί να τα ξέρεις.

Ξέρουν λέει ASP.NET MVC με Bootstrap και AngularJS και αν δεις εφαρμογές τους είναι για τα πανηγύρια.

• Απαντ. 152
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

8.7% ;;;

Σα πολύ υψηλό μου φαίνεται...

Είμαι σε μία σχολή πληροφορικής και αμφιβάλλω εάν 1 στους 10 τελειόφοιτους (4ο έτος +) του τμήματος μπορεί να γράψει 5 "ωμές" γραμμές HTML, δεν μιλάμε καν για MVC έτσι... Μεγάλο κρίμα! Αυτό το φαινόμενο υπάρχει και θα υπάρχει όσο η δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν κάνει motivate τα παιδιά ώστε κάποια από αυτά να ευαισθητοποιηθούν και να ασχοληθούν σοβαρά και όχι από σπόντα με το software engineering. Αυτά παθαίνεις όταν εδώ και 30 χρόνια νομίζεις πως οι "υπο-λογιστές" είναι κατώτεροι και από τους "λογιστές"... Αλλά δε πειράζει, έχουμε μπόλικα αρχαία να δείχνουμε και μια ξακουστή Μύκονο.

• Like 2
Δημοσ.

Κάποιοι (ΣΕΠΕ) έχουν πολύ θράσος για να γράφουν τέτοια άρθρα. Και στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί τέτοιοι. Η πραγματικότητα είναι αυτή :

Ο μονος που εθεσε το θεμα σε σωστη βαση :)

• Like 2
Δημοσ.

Απόλυτη άγνοια της πραγματικότητας.. Πακιστανοι και Ινδοί θεωρούνται world class programmers. Και όχι μόνο δεν έχεις επαφή με το θέμα, όταν ο άλλος σου έκανε ευγενική παρατήρηση ότι έχεις ατυχεστατο σχόλιο συνεχίζεις επιθετικά.

Ο μύθος των Πακιστανων/Ινδων έχει αρχήσει ήδη να καταρέει φίλτατε ειδικά στις υπηρεσίες freelancer. Καλή ήτανε η φούσκα τους.

• Like 1
Δημοσ.

Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει προοπτική εργασίας σε θέση προγραμματιστή στην Ελλάδα με καλές απολαβές και μία κοινωνία σε ρυθμούς ανάπτυξης και κατανάλωσης. Πιστεύετε ότι μόνο αυτός ο κλάδος πάσχει στην Ελλάδα; Έχουμε φοβερούς μαθηματικούς, φυσικούς, τεχνικούς, γιατρούς, δικηγόρους, λογιστές κτλ κτλ. Γιατί; Λεφτά-Προοπτική συνεχούς δουλειάς.

Δημοσ.

Συγνώμη αλλά στην Ελλάδα της Μίζας υπάρχον 2-3 εταιρίες στον χώρο (Accenture, Cognity  κτλ ) που παίρνουν αρκετά έργα από μεγάλες εταιρίες και Δημόσιο τα τελευταία 10 χρόνια σερί πετώντας εκτός διαγωνισμών τους rest γκουχ γκουχ.

Οι σπουδασμένοι γνώστες / δούλοι βαράνε υπερωρίες υποχρεούμενοι σακάκια με 40c με αμοιβές και άντε να πάρουν κανένα bonusάκι αν πετύχουν τα milestones / release τους. Πετυχαίνουν και κάποια καλά καθιερωμένα support συμβόλαια και αρμέγουν αρκετά χιλιάρικα τις ευθυνόφοβες Ελληνικές εταιρίες που προτιμάνε να σκάνε εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο σε αυτές , παρά να προσλάβουν και να επενδύσουν σε 10 δικούς τους ανθρώπους που θα τους εκπαιδεύσουν να κάνουν παπάδες.

Οι μικρομεσαίες  εταιρίες από την άλλη προσλαμβάνουν έναν φουκαρά ζητώντας 10 πτυχία και φορτώνοντας τον 10 αρμοδιότητες και του ζητάνε να κάνει πράγματα αμείβοντάς τον ψίχουλα , μερικές του χρωστάνε . 

Αν εξαιρέσουμε τους μαθητές λυκείου που πετυχαίνουν στους διαγωνισμούς και φτιάχνουν με μεράκι προγράμματα για τον τυφλό πατέρα τους κτλ. τι άλλο κίνητρο έχει ένας νέος Έλληνας για να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο όταν βλέπει πως στο συγκεκριμένο αντικείμενο η χώρα μας είναι έτη φωτός πίσω ; 

Γαιτί δεν αναφερεις και την Εψιλον όπου εκεί η "Senior Consultant" παίρνει 2800 μηνιάτικο χωρίς να γνωρίζει να πατήσει το reset ας πουμε(μην τολμησετε να ρωτησετε τον τροπο που πλησιαζει πελατες.......αυτα για ιδιαιτερη συζητηση)?

• Like 1
Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι στα σχολεία λυκείου όπου αυτοί που ακολουθούν το προγραμματισμό οι καθηγητές τους διδάσκουν basic,cobol,pascal, όταν αυτές οι γλώσσες είναι νεκρές πλέον και δεν τις χρησιμοποιεί κανένας εκεί έξω.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν προσλαμβάνονται ως καθηγητές νέοι πτυχιούχοι που ξέρουν απο σύγχρονες γλώσσες προγραμματισμού όπως C#,php,python ktl

Γιατί στο διορισμό των καθηγητών δεν υπάρχει αξιοκρατία αλλά κομματοκρατία σε αυτή τη χώρα

Δημοσ.

Για Ινδούς/Πακιστανούς δεν ξέρω αν είναι top αλλά σε google και microsoft είναι παντού.

Γιατί στο διορισμό των καθηγητών δεν υπάρχει αξιοκρατία αλλά κομματοκρατία σε αυτή τη χώρα

Αν εννοείς πανεπιστημιακούς καθηγητές ίσως έχεις δίκιο αλλά αν εννοείς στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση κάνεις λάθος.

Δημοσ.

Δεν είναι για όλους ο προγραμματισμός...Το να μπαίνεις στο facebook ή να μπορείς να διαχειρίζεσαι σωστά έναν υπολογιστή σε καμία περίπτωση δεν σε κάνει προγραμματιστή...Το πιο κακό είναι ότι μερικά παιδιά όντως ακολουθούν αυτήν την πορεία και μόλις καταλάβουν ότι δεν κάνουν για τέτοια πράγματα ειναι αρκετά αργά...

Αυτό που θα πω μπορεί να ακουστεί κακό...Αλλά καλύτερα για εμάς που σπουδάζουμε το συγκεκριμένο επάγγελμα...

Δημοσ.

Για Ινδούς/Πακιστανούς δεν ξέρω αν είναι top αλλά σε google και microsoft είναι παντού.

Ναι... στα call center τους.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω ειμαι σε ΕΠΑΛ πληροφορικης, και στην δευτερα ταξη καναμε pascal.... απο εκει καταλαβαινεις τι θα πει ΠΑΙΔΕΙΑ..

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι στα σχολεία λυκείου όπου αυτοί που ακολουθούν το προγραμματισμό οι καθηγητές τους διδάσκουν basic,cobol,pascal, όταν αυτές οι γλώσσες είναι νεκρές πλέον και δεν τις χρησιμοποιεί κανένας εκεί έξω.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν προσλαμβάνονται ως καθηγητές νέοι πτυχιούχοι που ξέρουν απο σύγχρονες γλώσσες προγραμματισμού όπως C#,php,python ktl

Δεν νομίζω ότι σου μαθαίνουν cobol pascal και basic για να τις χρησιμοποιήσεις...Τώρα βέβαια θα προτιμούσα να μου μαθαίνανε C αντί cobol αλλά τι να κάνεις...

Πάντως αν μαθαίνουνε ακόμα αυτές τις γλώσσες τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Νομίζω ήτανε ξεπερασμένες πριν 18 χρόνια που τις έκανα εγώ....σκέψου τώρα.

Δημοσ.

Εγω ειμαι σε ΕΠΑΛ πληροφορικης, και στην δευτερα ταξη καναμε pascal.... απο εκει καταλαβαινεις τι θα πει ΠΑΙΔΕΙΑ..

Και το 1997 Cobol έκανα....Αυτό πάει να πει σταθερή αξία :D

Δημοσ.

Τελειωσα Δημοσιο ΙΕΚ "Τεχνικος Εφαρμογων Πληροφορικης".

Πηγα γιατι Πραγματικα γουσταρα και γουσταρω την πληροφορικη. Τα μαθηματα ηταν σωστα. C, C++, Mysql.

Ποτε καναμε μαθημα? Ποτε. Απο τα 20 ατομα που ειχε η ταξη, τα 15 πηγαν για να μην τους τα πρηζουν οι γονεις τους η για να γλυτωσουν στρατο. Μερικοι καθηγητες ηταν ασχετοι με το αντικειμενο. Ποσοι απο εμας εδωσαν πιστοποιηση για να παρουν το πτυχιο? Εγω και δεν ειδα κανεναν απο τους συμφοιτητες μου...

Τα συμπερασματα δικα σας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...