Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυστυχώς,τελειώνοντας το σχολειο,Τα ερεθίσματα περι προγραμματισμού,αλλα και πληροφορικής γενικότερα,ηταν(ειναι ακόμα?δεν ξερω) μηδαμινα.

Ε εμείς εδώ μαθαίνουμε θρησκευτικά, τι, θα αφήσουμε τον Θεό για να μάθουμε φυσική και προγραμματισμό; Αστεία πράγματα!

Και ούτε καν θρησκειολογια,να τις μελετήσεις ως φαινόμενο γενικότερα τουλαχιστον.Φουλ κατήχηση.

Δημοσ.

Δεν χρειάζονται τρίτες μελέτες. Μία ματιά στη συζήτηση για Προγραμματισμό σε αυτό εδώ το φόρουμ, βλέπει κανείς την Ελληνική πραγματικότητα.

PHP, Python, Ansi C, C++  είναι οι προτάσεις από τους "ειδικούς" εκεί πέρα, σε όποιον νέο εμφανιστεί να ρωτήσει από που να ξεκινήσει.

Όποιος γράψει το αυτονόητο που ζητά η αγορά εργασίας  ASP.NET MVC με Bootstrap και AngularJS, έχουν βγάλει τα ξύλα, τους πυρσούς και του βάζουν φωτιά ως αιρετικό.

Εδώ κατέβηκα Ελλάδα για διακοπές αρχές το μήνα, και αρκετοί απόφοιτοι προγραμματιστές άνεργοι γνωστοί αλλά και γνωστοί φίλων και όταν πιάσαμε συζήτηση για τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, αυτοί έχουν μείνει στην καλύτερη περίπτωση στα Winforms.

Και χαλβαδιάζουν web apps και τους λέω αυτό που βλέπεις είναι 2 γραμμές κώδικας σε boostrap μέσα σε Razor (CSHTML) και νομίζουν τους δουλεύω.

Τί λέμε τώρα. Εδώ έχουμε ήδη ξεκινήσει UWP μαζί με τα υπόλοιπα που έγραψα παραπάνω.

Εδώ οι καθηγητές δεν ξέρουν σωστό MVC, θες να ξέρουν οι φοιτητές;

Έχεις δεί ποτέ εργασία που δίνουν στα παιδιά από δημόσια πανεπιστήμια; Επειδή μια φορά έκατσα να φτιάξω μια εργασία σε Java μόνο και μόνο από την εκφώνηση μπορώ να σου πω ότι ο καθηγητής ήτανε άσχετος. Και αν θές στην στέλνω και με pm για να μην νομίζεις ότι μιλάω στον αέρα :D

Νόμιζα ότι φταίει η Ελληνική νοοτροπία αλλά βλέπω ότι τα παιδιά δεν έχουν τύχη όσο καλή διάθεση και να έχουνε.

Δημοσ.

Αστειο και μονο το clopy paste που εκανες απο fb φιλοσοφιες...

Δεν εχεις καταλαβει πως λειτουργει το παγκοσμιο εμποριο και η πολιτικη...

Μαλλον θα εισαι του αριστερισμου και συ που ειναι της μοδας...

ΥΓ. Στα διορθωσα και λιγο γιατι απο γεωγραφια εισαι καλος δεν λεω...

Tip:Του (ακρο)Δεξιού ειναι.

αν δεν υπήρχε το trojan-virus frappe να είστε σίγουροι πως η Ελλάδα θα έβγαζε τα καλύτερα μυαλά...

Αυτό πάλι,απο πού προέκυψε?

Δηλαδή ακόμα και στο τοπικ που γράφει πόσο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ειμαστε,εμεις οτι μαμαμε κ δερνουμε θα λέμε?

Δημοσ.

Γιατί να πρέπει να μαθαίνω συνέχεια κάθε γλώσσα προγραμματισμού που βγαίνει ώστε να γίνομαι ανταγωνιστικός χωρίς όμως να απασχολούμαι πουθενά και χωρίς να πληρώνομαι για τις γνώσεις αυτές? Και κυρίως να έχω από το πουθενά 3τής προυπυρεσία. Όχι, με 500 ευρώ, με άθλια συμπεριφορά εργοδότη-γιατί όλοι οι έλληνες εργοδότες είναι σαν τα βαμπίρ, με απλήρωτες υπερωρίες, με τρελές απαιτήσεις κτλ.

• Like 2
Δημοσ.

Σε οποιαδηποτε πανεπιστημιακη σχολη εχουν μαθημα προγραμματισμου με εστω την στοιχειωδη C++ απο εκει και κατω το χαος!

Η ψευδογλωσσα των πανελληνιων σε παιδια τεχνολογικη κατευθυνσης ειναι ενα αστειο οταν αυτο το μαθημα επρεπε να γινεται απο την Δευτερα δημοτικου.

Αν υπηρχε συστημα θα εκαναν ενα μαθημα με Arduino και Raspberry PI σε μικρη ηλικια με μορφη παιχνιδιου και τα παιδια δεν θα το εβλεπαν σαν ελευθερη ωρα και αγγαρεια.

Ζευγαρι φιλων προγραμματιστων (ο ενας μονο με πτυχιο και περγαμηνες,η γυναικα του αυτοδιδακτη) στην Ελβετια καθαριζαν 14.000€ τον μηνα αυτος 9.000€ αυτη με πληρωμενο σπιτι,ιδιωτικο σχολειο για τα παιδια,αμαξαρα και παροχες ενος κρατους που ολα σχεδον δουλευουν.

Δεν ηταν ομως Ελλαδα,οποτε η γυναικα γυρισε και ειναι σε αναζητηση εργασιας τωρα.

Με ενα βιογραφικο τουμπανιαρικο οι μισθοι στην Ελλαδα ειναι στο 1,500€αρι,δηλαδη 600€ παραπανω απο μια ανειδικευτη 8ωρη στα Bershka.

Nuff said.

Δημοσ.

Το Ελληνικό σχολέιο σαν πρωταρχική βάση έχει την μόρφωση = παιδεία .

Η εκπαίδευση σε συγκεκριμένο αντικείμενο είναι κάτι που έρχεται στην πορεία ... πανεπιστήμιο , δουλειά κ.λ.π.

1000 φορες να έχει μια χώρα μορφωμένου πολίτες παρά εκπαιδευμένους πολίτες ....

Το καλύτερο θα ήταν να έχει και από τα δυο... αλλά στα 24 λίγο δύσκολο.

Αν στα 16του ένα παιδί είναι γνώστης προγραμματισμού, κάτι δεν πάει καλά με το ίδιο και την ένταξή του στο κοινωνικό σύνολο.

• Like 1
Δημοσ.

Η εκπαίδευση σε συγκεκριμένο αντικείμενο είναι κάτι που έρχεται στην πορεία ... πανεπιστήμιο , δουλειά κ.λ.π.

Η ενσωματωση της λογικης επιλυσης προβληματων μεσω προγραμματισμου ειναι οσο χρησιμη οσο και τα ανωτερα μαθηματικα οσο υπερβολικο και αν ακουγεται.

Δυστυχως βλεπεις παιδια 16 και 17 χρονων να ζοριζονται να σου επιλυσουν ενα προβλημα με if και else ενω ξερουν σε δευτερολεπτα να αλλαξουν τις ρυθμισεις ασφαλειας του Facebook τους....

• Like 2
Δημοσ.

1000 φορες να έχει μια χώρα μορφωμένου πολίτες παρά εκπαιδευμένους πολίτες ....

Το καλύτερο θα ήταν να έχει και από τα δυο... αλλά στα 24 λίγο δύσκολο.

Αν στα 16του ένα παιδί είναι γνώστης προγραμματισμού, κάτι δεν πάει καλά με το ίδιο και την ένταξή του στο κοινωνικό σύνολο.

Τι αυθαίρετα συμπεράσματα ειναι αυτα?

Η οικιακή οικονομία,τα θρησκευτικα και τα αρχαία τον βοήθησαν στην ενταξη του,ας πούμε?

Ο,τι να ναι.

Δημοσ.

μπες μες την τρύπα σου ρε ξανα

πέστα ρε συ! βρήκαν και οι μογγόλοι internet!

Οι θέσεις για προγραμματιστή στην Ελλάδα είναι από τις καλοπληρωμένες αυτή τη στιγμή. Προσωπικά χωρίς προϋπηρεσία (σαν προγραμματιστής) βρήκα θέση εργασίας με 950€ παρακαλώ!

Την απέρριψα γιατί απλά δεν το έχω και δεν θέλω να ασχοληθώ/δεν μου αρέσει.

Αγγλία είναι εξίσου καλοπληρομένες δουλειές αλλά φυσικά με περισσότερα benefits

Τουλάχιστον είμαστε σε πολύ καλό μαθηματικό επίπεδο !!

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα ισχύει το έξης ρητό

Όσο πιο μακριά είσαι από την παραγωγή τόσο περισσότερα λεφτά βγάζεις

Τι να το κάνω εάν γράφω 10 γλώσσες προγραμματισμού και έχω τον manager από πάνω μου να παίρνει τα 3000αρα με τα αμάξια και τα bonus χωρίς να ξέρει πως ανοίγει ο υπολογιστής και εγώ να παίρνω βία 1000 και λιγότερα

Βέβαια εάν γράφεις κώδικα σοβαρά πιστεύω ότι θα πάρεις καλά λεφτά

Σε εταιρία φίλου μου με ανοικτή αγγελία για προγραμματιστή έχουν έρθει 50 άτομα για συνέντευξη και κανένας δεν ήξερε σοβαρά προγραμματισμό ασε που στα βιογραφικά τους έγραφαν ότι γράφουν κώδικα 10 και 20 χρόνια είμαστε όλοι για τα μπάζα για να μην εξαιρέσω τον εαυτό μου

Αφήστε  και εγώ πληροφορική τελείωσα και στα 100 άτομα οι 99 ασχολούνται με δίκτυα και άλλα παρά με προγραμματισμό που είναι αρκετά δύσκολος

• Like 3
Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα ισχύει το έξης ρητό

Όσο πιο μακριά είσαι από την παραγωγή τόσο περισσότερα λεφτά βγάζεις

Τι να το κάνω εάν γράφω 10 γλώσσες προγραμματισμού και έχω τον manager από πάνω μου να παίρνει τα 3000αρα με τα αμάξια και τα bonus χωρίς να ξέρει πως ανοίγει ο υπολογιστής και εγώ να παίρνω βία 1000 και λιγότερα

Βέβαια εάν γράφεις κώδικα σοβαρά πιστεύω ότι θα πάρεις καλά λεφτά

Σε εταιρία φίλου μου με ανοικτή αγγελία για προγραμματιστή έχουν έρθει 50 άτομα για συνέντευξη και κανένας δεν ήξερε σοβαρά προγραμματισμό ασε που στα βιογραφικά τους έγραφαν ότι γράφουν κώδικα 10 και 20 χρόνια είμαστε όλοι για τα μπάζα για να μην εξαιρέσω τον εαυτό μου

Αφήστε  και εγώ πληροφορική τελείωσα και στα 100 άτομα οι 99 ασχολούνται με δίκτυα και άλλα παρά με προγραμματισμό που είναι αρκετά δύσκολος

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω! Δεν είναι έτσι με τους manager!

Και εγώ το ίδιο νόμιζα αδερφέ, αλλά αυτοί οι λίγοι manager κάποτε γράφανε κώδικα για withdraw money στα Ελληνικά ATM. Ξέρουν σίγουρα κάτι παραπάνω, έχουν κάποια χρόνια προϋπηρεσίας και (οι περισσότεροι τουλάχιστον) έχουν περάσει από το level του απλού προγραμματιστή.

Για να μην περιπλανιούνται μερικοί προγραμματιστής δεν γράφει ένα πρόγραμμα με χιλιάδες γραμμές κώδικα. Το πρόγραμμα σπάει σε κομμάτια και μια εργασία μπορεί να είναι 200 σειρές πρόγραμμα οι οποίες θα κολλήσουν με τα υπόλοιπα κομμάτια

Δημοσ.

Οι managers που αναφέρεις είναι ελάχιστοι και πολύτιμοι

Οι περισσότεροι που ξέρω εγώ είναι κουστουματοι βολεψακηδες που φόρεσαν το κουστούμι ενώ ήταν ακόμα στη σχολή και πήγαν φυτευτοί από τα 25 τους σε διευθυντικές θέσεις

Άσε που οι περισσότεροι δεν έχουν σχέση με την πληροφορική και είναι άλλων ειδικοτήτων

• Like 3
Δημοσ.

Τι αυθαίρετα συμπεράσματα ειναι αυτα?

Η οικιακή οικονομία,τα θρησκευτικα και τα αρχαία τον βοήθησαν στην ενταξη του,ας πούμε?

Ο,τι να ναι.

Το βοηθούν να γίνει καλύτερος άνιρωπος. Ανθρωπος σημαίνει να βλέπει πίσω από κάθε συμπολίτη του την ανθρώπινη αξία, αντί τα ακριβά αυτοκίνητα, τα σπίτια και την φαντεζή ζωή χωρίς νόημα .... που ανέφερε ο από πάνω .....

Τα αρχαία τα διδάσκεσαι γιατί πολύ απλά μέσω αυτών έχεις πρόσβαση στις αξιες του Ελληνικού πολιτισμού.

Οι έλληνες νέοι , μια χαρά μαθηματική σκέψη έχουν, ενώ τα μαθηματικά που διδάσκονται σε ηλικία 14-17 ετών είναι σαφώς ανώτερα από τα μαθηματικά που διδάσκονται πολλοί από τους ευρωπαίους και τους Αμερικάνους .

Δεν είναι μόνο ο προγραμματισμός ο δούρειος ίππος μεταφοράς της λογικής σκέψης σε ένα άτομο...

Το ότι η Ελληνική παιδεία θα μπορούσε να γίνει καλύτερη και στους παραπάνω τομείς το δέχομαι, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο.

• Like 4
Δημοσ.

Μαζί με τα θρησκεύτηκα θ έπρεπε να διδάσκετε και φιλοσοφία άλλα εδώ βλέπουμε ότι τα ξένα πανεπιστήμια δεν βγάζουν πλέων επιστήμονες αλλά υπάλληλους

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...