Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι αντιπροσωπευτικά της κατάστασης. Συνήθως στην Ελλάδα αν κάποιος δεν έχει σπουδάσει προγραμματισμό δεν έχει ιδέα από κώδικα. 

 

Τώρα δεν είμαι σίγουρος αν χρειάζεται όλοι να ξέρουν να γράφουν δύο γραμμές κώδικα, αλλά θα μου άρεσε να μπορούν τουλάχιστον να καταλάβουν τα βασικά, έστω και ένα hello world!

Δημοσ.

Προγραμματακια σε ειδικη γλωσσα γραφαμε στις πανελληνιες. Αρα αν εννοει αυτο, το ΣΕΠΕ υποστηριζει οτι μολις το 8,7 εγραψε πανω απο 5 στο μαθημα αυτο. 

 

Σε γενικες γραμμες δηλαδη, fail. 

 

Παραταύτα, ισχύει ότι η νεολαία είναι τεχνολογικά αναλφάβητη σε εξοργιστικό βαθμό. Δεν χρειάζεται να ξέρεις να γράφεις ψευδοκώδικα για να μπορείς να κάνεις βασική διαμόρφωση κειμένου στο word ή να χρησιμοποιήσεις 2 συναρτήσεις στο excel.

 

 

αυτο που κανουν στο σχολειο δεν ειναι γλωσσα προγραμματισμου...μια ψευδογλωσσα ειναι για να παρουν μια ιδεα. εννοειται δεν μπορεις να την χρησιμοποιησεις πουθενα και το αρθρο μιλαει για κανονικες γλωσσες..

  • Like 1
Δημοσ.

Και εγώ ασχολούμαι με τον κλάδο πληροφορικής τα τελευταία 5 χρόνια (σαν διαχειριστής δικτύων και συστημάτων), και μπορώ να πώ ότι στο πρώτο μου πτυχίο (όχι πληροφορικής) που είχε 3 μαθήματα προγραμματισμού C μαζί με 3 εργαστήρια, ο καθηγητής που είχαμε δεν είχε καθόλου μεταδοτικότητα και με έκανε και μίσησα τον προγραμματισμό. Πρώτα να βελτιωθεί η ποιότητα της εκπαίδευσης στους τομείς αυτούς και ύστερα να μιλάμε για πσοσοστά.

Δημοσ.

Ε εμείς εδώ μαθαίνουμε θρησκευτικά, τι, θα αφήσουμε τον Θεό για να μάθουμε φυσική και προγραμματισμό; Αστεία πράγματα!

  • Like 4
Δημοσ.

Δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο..! Εκτός του ότι όλη η τεχνολογική κατεύθυνση έχει κάνει προγραμματισμό, για σκεφτείτε αν στον δικό σας περίγυρο είναι αληθή τα παραπάνω δεδομένα..! Ρωτήστε 10 γνωστούς σας, στις ηλικίες που λέει το κείμενο. Αν αυτά που αναφέρονται παραπάνω είναι ορθά, τότε μόνο ένας θα πρέπει να έχει αγγίξει κώδικα στη ζωή του.        

 

Έλα να ρωτήσεις όλους τους νέους συναδέλφους μου στο τμήμα των πωλήσεων και θα διαπιστώσεις πως οι μισοί δεν ξέρουν καν από που ανοίγει ο υπολογιστής. Μιλάμε για ανθρώπους ηλικίας 25-35 και για 200 άτομα περίπου..

Δημοσ.

μη περιμενετε απο καμια κυβερνηση και εργοδοτη να ασχοληθει. μονοι μας πρεπει να το κανουμε, τωρα με το ιντερνετ υπαρχουν ευκαιριες. μπορουμε να μαθουμε οτιδηποτε προγραμματιστικο θελησουμε μεσω ιντερνετ και  μετα να βρουμε καποια δουλιτσα επισης μεσω ιντερνετ. ξεχαστε εταιρειες και εργοστασια!

τελευταια υπαρχει μεγαλη κινητικοτητα σε startups που εχουν σχεση με την Πολυ νεα τεχνολογια του blockchain!

(ναι, το bitcoin δινει δουλεια σε πολυ κοσμο εκει εξω!)

 

ένα παραδειγμα:

https://discuss.nubits.com/t/b-c-exchange-is-hiring-another-c-developer/2659

Δημοσ.

Για όσους σχολιάζουν αρνητικά το είδος της γνώσης που προσφέρεται στα πανεπιστήμια:

Δεν υπάρχει μόνο το web, ούτε μόνο οι high level γλώσσες, ούτε τα trending frameworks.

 

Η μάθηση μιας γλώσσας όπως η C (ή έστω η C++) έχει τόση χρησιμότητα για την κατανόηση του αντικειμένου όση έχει το να μάθει κάποιος java, c#, ruby, javascript για να βγει στην αγορά. Που στο κάτω κάτω, αν έχει μάθει 2-3 γλώσσες μαθαίνεις άνετα να γράφεις και σε μια ακόμα.

 

Ούτως ή άλλως ο πολύς κόπος και χρόνος χρειάζεται για να μάθεις frameworks και βιβλιοθήκες, τα οποία αλλάζουν τόσο γρήγορα που απλώς πρέπει να τα παρακολουθείς μόνος σου.

 

Σας είπες, επίσης, κάποιος, ότι όλες οι δουλειές που υπάρχουν αφορούν το web; Υπάρχουν τα δικτυα, τα τηλεφωνικά, τα χρηματοοικονομικά, τα embedded.

 

Αν είναι ο κάθε καθηγητής να πρέπει να διδάσκει το 2001 php, το 2003 java servlets, το 2006 aspx, το 2013 angular και react και να χάνει την ουσία, που είναι οι προγραμματιστές να μάθουν πως να μαθαίνουν και να κατανοούν το όλο και όχι να μαθαίνουν απλώς να συνθέτουν με black boxes, τότε ζήτω η κατάντια μας.

 

Το αν ενδιαφέρονται οι καθηγητές και το τί πρέπει να γίνει για να μην υπάρχει γενικότερο έλλειμμα παιδείας στη χώρα μας: αυτό είναι άλλη, μεγάλη κουβέντα.

  • Like 3
Δημοσ.

Ο προγραμματισμός και η πληροφορική πάντως είναι το καλύτερο εισιτήριο για έξω. Στην συνάντηση Θεσσαλονίκης ήμασταν 9 άτομα, από αυτούς νομίζω 5 ζούσαμε έξω (4 προγραμματιστές, 1 στον ευρύτερο τομέα πληροφορικής), και ένας ήταν έτοιμος να φύγει πάλι ως πληροφορικάριος. 

  • Like 2
Δημοσ.

ε και? είμαστε πρώτοι όμως στην Ελλάδα (μην πω στον κόσμο), οτι αφορά των τρόπο που φτιάχνεται ο φραπές και των θεϊκό τρόπο που κάθεσαι στο καναπέ! !! και άσε τους άλλους να λένε ότι θέλουν

Δημοσ.

Το άρθρο πρέπει να γράφτηκε για μένα! πραγματικά!

Πληροφορική σπούδασα Αγγλία και φυσικά είχαμε και προγραμματισμό.
Δεν ήμουν ιδιαίτερα καλός, δεν μου άρεσε καθόλου και ούτε και θέλω να ασχοληθώ με προγραμματισμό!

Ο προγραμματισμός είναι ένας μπούσουλας που άμα δεν σαρέσει δεν μπορείς να το έχεις. Θέλει τρόπο σκέψης, και γενικά πρέπει να σου αρέσει!
Ε τι να κάνουνε τυγχάνει να είμαστε τελευταίοι σε κάτι ακόμα!

Δημοσ.

Καταρχήν, σωστά αναφέρθηκε ότι είναι πρόβλημα που αφορά κυρίως τους μη-επαγγελματίες προγραμματιστές. Οι υπόλοιποι, γενικά, είναι "αδρανείς" και δε μαθαίνουν τη δύναμη που τους παρέχει η δυνατότητα να προγραμματίζουν μόνοι τους. Καταρχήν, προγραμματισμός δε σημαίνει ότι θα αναπτύξεις ολόκληρο πληροφοριακό σύστημα! Προγραμματισμός είναι να γράψεις και ένα macro σε Excel ή να δουλεύεις Matlab και R.

 

Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι η γενιά που αναπτύχθηκε τα περιμένει λίγο πολύ όλα έτοιμα και δεν έχει ακόμα αντιληφθεί την ανάγκη της συμμετοχής και της παραγωγής από το ίδιο το άτομο. Συμμετέχοντας σε διάφορες κοινότητες modding, παλαιότερα, θυμάμαι ότι πριν 10 χρόνια ήμασταν 10x λιγότερα άτομα και ότι οι δημιουργοί περιεχομένου ήταν πολύ περισσότεροι, σε σχέση με την άνοδο που έφερε το ADSL στην Ελλάδα σε επισκέψεις, αλλά από παθητικούς χρήστες που το μόνο που έψαχναν ήταν για έτοιμα πράγματα.

 

Πιστεύω ότι ήταν μια μεταβατική κατάσταση και ότι αν στραφούμε στη σωστή κατεύθυνση κυρίως στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το πρόβλημα θα διορθωθεί εύκολα από μόνο του.

 

Υ.Γ.: Επειδή κάτι αναφέρθηκε για ASP .NET σαν να είναι ο Μεσσίας της πληροφορικής, μην τρελαθούμε... Η ASP .NET σήμερα έιναι (κατά την άποψή μου), περίπου, στα επίπεδα της Java πριν 5-10 χρόνια: όλοι την απεχθάνονται, όλοι ξέρουν ότι πλέον θα είναι σε πτωτική πορεία, αλλά έχει ακόμα αρκετό μέρος της αγοράς που απαιτεί συντήρηση και επέκταση, οπότε έχει ακόμα αρκετή δουλειά. Ήταν το μοντέρνο των 00s, αλλά όχι του σήμερα.

  • Like 3
Δημοσ.

Οκ, είναι είδηση αλλά είναι "αδιάφορη" αυτή την εποχή. Όταν τα κενά στα σχολεία είναι πόσες χιλιάδες καταλαβαίνουμε ότι έχουμε πολύυυυ μεγαλύτερα προβλήματα. 

 

Και επειδή μιλάμε για εκπαίδευση και τώρα να ξεκινούσαμε θα ήθελε κάποια χρόνια για να φανούν τα αποτελέσματα, οπότε θα είμαστε έτσι για αρκετά χρόνια ακόμα

Δημοσ.

Πως να μάθει κάποιος όταν δεν υπάρχει παιδεία από τα σχολικά χρόνια;

 

Το μάθημα της πληροφορικής θεωρείται ακόμη και σήμερα δευτερεύων! Εχει καταντήσει στις περισσότερες περιπτώσεις η ώρα του παιδιού, κάτι σαν τη γυμναστική...

 

Δεν μπορεί κάποιος που έκανε 1-2 ώρες/εβδομάδα , κυρίως ιστορία της πληροφορικής, να γίνει μετά σωστός επιστήμονας ακόμη και αν σπουδάσει σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

 

Οπως είναι αδιανότητα να γίνει κάποιος καλός φοιτητής σε φυσικομαθηματική σχολή, αν έχει διδαχτεί 1 ώρα την εβδομάδα τα αντίστοιχα μαθήματα.

Εγώ πάντως όντας τελευταία σειρά του συστήματος με τις Δέσμες, πήγα σε Τεχνικό Λύκειο (Τ.Ε.Λ. λεγόντουσαν τότε) και έχοντας ειδικότητα πληροφορική έκανα πάνω από 15-20 ώρες πληροφορική την εβδομάδα. Κάναμε GW Basic, Cobol και Pascal και πολλά άλλα όπως λογικά διαγράμματα κλπ. Κανείς από την τάξη μου βέβαια δεν έγινε προγραμματιστής :P. Εγώ ασχολούμαι μόνο σαν χόμπι και τις "σύγχρονες" γνώσεις μου τις έχω πάρει από courses στο internet μιας και το εκπαιδευτικό στην Ελλάδα είναι για τα μπάζα.

Κρίμα αν είναι έτσι πλέον τα πράγματα.

Δημοσ.

ok, ο προγραμματισμος ομως δεν ειναι το παν!

υπαροχυν χιλιαδες αλλοι τροποι να προσφερεις!

http://www.rt.com/usa/316250-teen-invents-ebola-test-google/

 

και μιλαμε για προσφορα οχι για "δουλειά".

το να "εργαζεσαι" μονο και μονο για να πληρωνεις σπιτια,αυτκινητα,κινητα,ταξιδια,κ.α.

δεν ειναι ζωη αυτη!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...