Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

θελω να αγορασω ενα ups για βάλω πάνω του τα παρακάτω μηχανήματα. 

σε τι μέγεθος πρέπει να κινηθω για να με καλύπτει και αν εχετε καποιο συγκεκριμενο να προτεινετε

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=40019&cat=10&sub=0&pmanuf=0&sort=3&step=1

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=44224&cat=77&sub=0&pmanuf=10&sort=3&step=undefined

http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/ektipotes/polimixanima/HP-Laserjet-Pro-M127FN-Laser-Polumhxanhma-CZ181A.htm 

Δημοσ.

1) Tο θέμα είναι πόσο θέλεις να κρατάει το ups με από διακοπή ρεύματος;

2) Για την οθόνη που ανέφερες και το pc με ένα ups 1000VA είσαι καλυμμένος για κανα 10 λεπτο χωρίς ρεύμα

3) Καλό θα ήταν να μην βάλεις laser εκτυπωτή στο ups διότι ο laser διαθέτει φούρνο για να “λιώσει” τρόπος του λέγειν το toner ώστε να κολλήσει στο χαρτί, με αποτέλεσμα να τραβάει  πολύ ρεύμα και απότομα κάτι που δεν είναι καλό για το ups…όσον αφορά τον εκτυπωτή που λες καίει 480w για εκτύπωση…με το 1000VA ups που προανέφερα είσαι οριακά……Εγώ θα σου πρότεινα 2000VA ups για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο …….τώρα από μάρκες..APC…CYBERPOWER..EATON ότι θες και εννοείτε όσο ποιο αθόρυβο γίνεται

Δημοσ.

Yπερβολές θα το ξαναπώ. Τι 2000VA;

Στο σύστημα της υπογραφής μου, σε κανονικά χρήση (οχι OC,gaming κτλ) καταναλώνει κοντά στα 130W. Συνεπώς ενα 900VA ups (που προμηθεύτηκα) κρατάει το πισι ανοικτο κάνα 50λεπτο.

Αντε λοιπόν σε παιχνιδι να ζητήσει 400-500W; πάμε λοιπόν στα 5 και κάτι λεπτά πανω κατω με το 900ρι.

Ο εκτυπωτής, δεν υπάρχει λογος να'ναι στο battery. Σιγα που θα τυπώνεις ολη μέρα και θα πρεπει να μη διακοπεί η εκτύπωση!

Δημοσ.

Tώρα να σου πώ να πάρεις αυτό που πήρα κι εγώ; πόσο αντικειμενικός θα'μαι...χαχαχα.

Οπως και να εχει, πήρα το APC ΒR900GI.

Απο περιέργεια ετρεξα μολις furmark/prime95 ταυτόχρονα (σε νορμαλ ρολογια) και με κουτί/οθόνη 24ρα/ηχεια/ρουτερ πανω στη μπαταρία είχα κοντά 400W.

Πάντα σύμφωνα με το πρόγραμμα της APC.

Ε στο παιχνιδι πόσο παραπάνω να σηκώνει πια;

Kαι το σωστό που ειπώθηκε, ειναι το πόσο χρόνο ζητάς να'σαι με μπαταρία...Εμένα προσωπικά είτε σπιτι είτε γραφείο τα 5 λεπτά μου επαρκούν να κλεισω autocad ή ΄χαρτες ή office...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Yπερβολές θα το ξαναπώ. Τι 2000VA;

Στο σύστημα της υπογραφής μου, σε κανονικά χρήση (οχι OC,gaming κτλ) καταναλώνει κοντά στα 130W. Συνεπώς ενα 900VA ups (που προμηθεύτηκα) κρατάει το πισι ανοικτο κάνα 50λεπτο.

Αντε λοιπόν σε παιχνιδι να ζητήσει 400-500W; πάμε λοιπόν στα 5 και κάτι λεπτά πανω κατω με το 900ρι.

Ο εκτυπωτής, δεν υπάρχει λογος να'ναι στο battery. Σιγα που θα τυπώνεις ολη μέρα και θα πρεπει να μη διακοπεί η εκτύπωση!

Μάλλον φιλέ μου δεν διάβασε καλά το post μου…. στο νούμερο 2 λέω αυτά που λες και εσύ ότι 1000VA ο φίλος μας δεν θα έχει πρόβλημα….. το αρχικό post ήτανε να τα είχε όλα συνδεδεμένα επάνω στο ups…..το ποτέ θα εκτυπώνει κάποιος δεν το γνωρίζω αλλά όπως είπα…το αρχικό post του φίλου μας έλεγε όλα επάνω στο ups!!!

Και στο νούμερο 3 αναφέρω.... αν θέλει παρ' όλα αυτά να έχει τον εκτυπωτή συνδεδεμένο συνέχεια και να τυπώνει οποτε θέλει χωρίς το UPS χτυπάει pick τότε θέλει ενα στα 1400VA όχι ποιο κάτω....αντε πες το 2000VA να ειναι πολυ!!!!

Επεξ/σία από Georgantas
Δημοσ.

Επειδή είχα και εγώ θέμα προχθές με την καταιγίδα,, σκέφτομαι να πάρω UPS για το σύστημα της υπογραφής. Πρέπει να κινηθώ σε UPS όσο είναι η ισχύς του τροφοδοτικού δηλ. 760 Watt ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1)Tο θέμα είναι πόσο θέλεις να κρατάει το ups μετα από διακοπή ρεύματος;

2) Για να αποφασίσουμε τωρα για την ισχύ σε VA του UPS που θα αγοράσουμε θα πρέπει να διαβάσουμε τις πινακίδες όλων των μηχανημάτων που θέλουμε να εξυπηρετήσουμε. Εάν οι πινακίδες εκφράζουν την ισχύ σε WATT, αθροίζουμε όλα τα WATT και τα διαιρούμε με το 0,8 για να βρούμε τα VA που πρέπει να έχει το UPS και προσθέτουμε ένα 30% με 35% επί πλέον για περιθώρια ασφαλείας. Άρα για κατανάλωση 760W ή 950VA  χρειαζόμαστε UPS 950VA + 30% = 1235VA και επιλέγουμε το αμέσως επόμενο σε πιο κοντινό σε ισχύ (VA) UPS.

Επεξ/σία από Georgantas
Δημοσ.

1)Tο θέμα είναι πόσο θέλεις να κρατάει το ups μετα από διακοπή ρεύματος;

2) Για να αποφασίσουμε τωρα για την ισχύ σε VA του UPS που θα αγοράσουμε θα πρέπει να διαβάσουμε τις πινακίδες όλων των μηχανημάτων που θέλουμε να εξυπηρετήσουμε. Εάν οι πινακίδες εκφράζουν την ισχύ σε WATT, αθροίζουμε όλα τα WATT και τα διαιρούμε με το 0,8 για να βρούμε τα VA που πρέπει να έχει το UPS και προσθέτουμε ένα 30% με 35% επί πλέον για περιθώρια ασφαλείας. Άρα για κατανάλωση 760W ή 950VA  χρειαζόμαστε UPS 950VA + 30% = 1235VA και επιλέγουμε το αμέσως επόμενο σε πιο κοντινό σε ισχύ (VA) UPS.

Δεν θέλω πολύ ώρα να μένει ανοιχτό το σύστημα.Πιό πολύ για ασφάλεια το θέλω. Έχω πολύμπριζο turbo-x :ph34r:  (μην βαράτε όταν το πήρα πριν μια 10ετια την είχα για πολύ ψηλά την επωνυμία :-D ) και επειδή προχθές με κευραυνό μου έκαψε το modem του ΟΤΕ (1η φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο στο σπίτι) σκέφτομαι αν αξίζει να δώσω ένα 40αρι και να αλλάξω το πολύμπριζο https://www.skroutz.gr/s/6230953/APC-PMF83VT-GR.html?from=recommendation ή να πάω σε UPS.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...