Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο αδερφός μου έχει εναν 5741g με i3 330M, 4gb μνήμη,GT320M,windows 7  και ήρθε η ώρα για αναβάθμιση γιατί έχει αρχίσει να κολάει απίστευτα και να ανεβάζει θερμοκρασία . Σκέφτομαι για καθαρισμό και καινούρια πάστα στον επεξεργαστή ,ssd τον crucial BX100 και windows 8.1 ή 10. Αλλά αφου θα τον ανοίξω για καθαρισμό σκέφτομαι και για αλλαγή επεξεργαστή ,μάλλον τον i5-430Μ ή τον i5-560Μ.

Εσείς τι λέτε,να προχωρήσω στις αλλαγές;

Δημοσ.

Ο αδερφός μου έχει εναν 5741g με i3 330M, 4gb μνήμη,GT320M,windows 7  και ήρθε η ώρα για αναβάθμιση γιατί έχει αρχίσει να κολάει απίστευτα και να ανεβάζει θερμοκρασία . Σκέφτομαι για καθαρισμό και καινούρια πάστα στον επεξεργαστή ,ssd τον crucial BX100 και windows 8.1 ή 10. Αλλά αφου θα τον ανοίξω για καθαρισμό σκέφτομαι και για αλλαγή επεξεργαστή ,μάλλον τον i5-430Μ ή τον i5-560Μ.

Εσείς τι λέτε,να προχωρήσω στις αλλαγές;

Για εμένα δεν αξίζει. Η κάρτα γραφικών σου μόνο για counter strike 1.6 είναι. Σκέφτομαι να κάνω και εγώ στο δικό μου το sony που έχω i5 430m, ati 5650 με chipset intel hm55 να πάρω σίγουρα ένα μεγαλύτερο ac adapter, εναν i7 620m με ένα 50αρικο για πιο πάνω η τιμή ανεβαίνει πολύ και ενα oc το gpu. αλλά αυτο βρε φίλε το gpu σου είναι πολυ αδύναμο πάρε ένα λαπτοπ με 400 ευρο και θα έιναι χ3 φορές καλύτερο

Δημοσ.

Ξέχασα να γράψω οτι το λαπτοπ το χρησιμοποιεί μόνο για δουλειά,καθόλου gaming. Απλά συνήθως έχει 10αρια σελίδες ανοιχτές,fb,email.το site του,skype,viber και μερικά αλλα οπότε πιστεύω οτι μια μικρή αναβάθμιση θα ήταν καλύτερα.  Για καινούριο με 400 ευρω δεν νομίζω να είναι και πολυ καλυτερο.

Δημοσ.

Ξέχασα να γράψω οτι το λαπτοπ το χρησιμοποιεί μόνο για δουλειά,καθόλου gaming. Απλά συνήθως έχει 10αρια σελίδες ανοιχτές,fb,email.το site του,skype,viber και μερικά αλλα οπότε πιστεύω οτι μια μικρή αναβάθμιση θα ήταν καλύτερα.  Για καινούριο με 400 ευρω δεν νομίζω να είναι και πολυ καλυτερο.

τότε καλά θα κάνεις να πάρεις έναν SSD και μπορεί  να σε καλύψει αυτο για να μη μπλέκεεις με cpu και βγάλε βάλε. Αλλά και ο i3 330m είναι μια χαρά.

Δημοσ.

ο i3 είναι όντως μια χαρά, μην κοιτάς τώρα που οι i3 u δεν είναι δυνατοί. Να ξέρεις πάντως, σε αντίθεση με τον προλαλήσαντα, ότι άνοιγμα και καθαρισμό θέλει, άσχετα με το εάν αλλάξεις επεξεργαστή. Και οι θερμοκρασίες θα μειωθούν, που δε θα μειωθούν με απλή αλλαγή επεξεργαστή. Πρακτικά  θα ανέβουν μάλιστα με έναν i5 κατά μέσο όρο (θεωρητικά είναι ίδιας θερμικού αντικτύπου).

SSD πάντα βολεύει και αποδίδει και θα μειωθεί και η θερμοκρασία και η κατανάλωση ρεύματος.

Δημοσ.

ο i3 είναι όντως μια χαρά, μην κοιτάς τώρα που οι i3 u δεν είναι δυνατοί. Να ξέρεις πάντως, σε αντίθεση με τον προλαλήσαντα, ότι άνοιγμα και καθαρισμό θέλει, άσχετα με το εάν αλλάξεις επεξεργαστή. Και οι θερμοκρασίες θα μειωθούν, που δε θα μειωθούν με απλή αλλαγή επεξεργαστή. Πρακτικά  θα ανέβουν μάλιστα με έναν i5 κατά μέσο όρο (θεωρητικά είναι ίδιας θερμικού αντικτύπου).

SSD πάντα βολεύει και αποδίδει και θα μειωθεί και η θερμοκρασία και η κατανάλωση ρεύματος.

εντάξει δεν είπα οτι δεν θέλει άνοιγμα για καθαρισμό αλλά δεν θα δεί και ΤΗΝ διαφορα με τον ι5. τζάμπα τα λευτά για 5% βελτίωση. και εγω κάθε χρόνο το ανοίγω για φύσημα αλλα παστα απο τοτε που το πείρα 2010 δεν άλλαξα. αφου δεν πάει πάνω απο 80 βαθμούς συν όταν ήταν καλοκαίρι συν με ένα 15% oc στο gpu. cpu 80 βαθμούς, gpu 70 και χωρίς βάση. όταν πιάσει τα 90 με απλά πράγματα τότε σίγουρα.

Δημοσ.

αλλαγή πάστας θέλει στα 4 το πολύ 5 χρόνια.Έχω ανοίξει αρκετά λάπι...

Καθαρισμό κάθε 2 χρόνια αλλά στο HP που είχα ήταν ταυτόσημο το καθάρισμα της ψήκτρας με την αλλαγή πάστας, το έλυνες όλο...

εκει που είναι ο σκληρος θα δεις διαφορά, πολλές φορές καιει και το πληκτρολόγιο από πάνω. Με SSD δεν ανεβάζει καθόλου, τίποτα και καταναλώνει λιγότερο ρεύμα και δεν συνεισφέρει και στην υπερθέρμανση του εσωτερικού (που έχει βέβαια πλαστικά διαχωριστικά μεταξύ δίσκου και εσωτερικού).

Δημοσ.

Τον ssd θα τον πάρει έτσι κι αλλιως. Απλά σκεφτόμουν πως αφού θα τον ανοίξω για καθάρισμα γτ υπάρχουν στιγμές που κλείνει απο θερμοκρασία έλεγα μήπως βρω κανένα φτηνό επεξεργαστή απο ebay και να τον αλλάξω

Δημοσ.

Από i3-330m @ i5-560m θα εχεις (περιπου) +35% cpu -been there done that-

εαν αυτό το χρειαζεσαι και αξιζει ως upgrade, αναλόγως εσυ το υπολογιζεις  :ph34r:

Ναι θα έχει τόσο αλλά στο να ανοίξει 10 καρτέλες στο chrome εκει θα έχει 5% και ααν έτσι είπε δηλαδή για "10αρια σελίδες ανοιχτές,fb,email.το site του,skype,viber" ο i3 είναι αρκετά δυνατός για αυτα. Το τη λένε τα benchmark για +35% οκ αλλά για γρηγοράδα δεν βλέπω να έχει μεγάλη διαφορά. ας δώσει και τα +50 η όσο κάνει να πάρει ακόμα καλύτερο ssd

Δημοσ.

Ο i3 του αντιστοιχει ~ στον [επισης θεωρουμενο "παλιο" κατ' ορισμένους] i3-3217U 1.8GHz Ivy Bridge,
με τον οποιο μια χαρα θα μπορουσε να ζησει κανεις (βοηθούμενος απο 8GB ram + ssd, αυτά σε ΝUC)
Aπό την άλλη, αρκετοι θα πουν, ότι εκει είναι "στο οριο" -και θα ηθελαν τουλάχιστον κατι παραπανω :whistle: 
^^ ένα παράδειγμα για σκεψη: εαν ολοι ηταν ανετοι με[χρι] i3, δεν θα ψαχνονταν για μεγαλύτερες cpu...
Μπορει να είναι, τοσο επιπλαστη/placebo, οσο και πραγματικη αναγκη (sic!) Ας το εξετασει καθενας :-) 

Δημοσ.

Ότι ειπαν τα παιδιά δεν τετοια χρήση που ειναι το laptop βάλε εναν ssd και δές μηπως μπορείς να βάλεις και περισσότερο απο 4gb ram δηλαδή 8 και θα υπάρχει αισθητή διαφορά σε ολα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...