feinuper Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Σε στοκ με την nepton θα παίζεις γύρω στους 50 και πιο κάτω. Σου είπα πριν αγοράσεις την nepton κάνε μια δοκιμή με την υπάρχουσα ψύκτρα, δοκίμασε να την επανατοποθετήσεις την ίδια όπως και την πάστα. Ωραια θα το ξαναδοκιμασω ευχαριστω πολυ :-D
skopelmix Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Και με 4690κ oc ασ πουμε στα 4,4 το καλοκαίρι,με την ίδια ψύκτρα τέτοιες θερμοκρασίες θα είχες. 1
Fulgore Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπερα σε ολους, εφτιαξα πριν 6 μηνες περιπου το συστημα της υπογραφης μου και σκεφτομουν να αλλαξω MOBO/CPU και να παω σε intel λογο υψηλων θερμοκρασιων του 8350 Αξιζει να δωσω καποια χρηματα για μια καλη υδροψηξη ή αν βρω να δωσω και τα 2 και να παω σε intel 4690k και ενα εξισου δυνατο mobo σαν αυτο που εχω (M5A99FX PRO R2.0) ? (Η Ψυκτρα μου ειναι η Raijintek Ereboss) Ευχαριστω Χρηση υπολογιστη ομως δεν μας ειπες 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Τι να πει χρήση υπολογιστή, βρίσκεις λογική αλλαγή ολόκληρης πλατφόρμας μόνο και μόνο για μια χαζομάρα με τις θερμοκρασίες ; Εγώ δεν βρίσκω λογική μια τέτοια μετάβαση, εκτός αν έχει απαιτήσεις που δεν τις καλύπτει ο 8350. 1
TRILOBYTER Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτο που μου αρεσει ειναι οτι κανενας δεν αναφερει οτι IN FACT!! το σοκετ 1150 4690κ 4790κ και ειδικοτερα τα παλια μοντελα 4770κ ειναι θερμαστρες. 2
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν αναφέρουμε το in fact γιατί θα γίνουμε πάλι vs και γήπεδο. Στην ουσία ψάχνουμε να δούμε αν ο ts έβγαλε άκρη με την ereboss ή θα πάει σε aio, οτιδήποτε άλλο θα είναι σπίθα για άλλο ένα vs θέμα. 1
Fulgore Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Τι να πει χρήση υπολογιστή, βρίσκεις λογική αλλαγή ολόκληρης πλατφόρμας μόνο και μόνο για μια χαζομάρα με τις θερμοκρασίες ; Εγώ δεν βρίσκω λογική μια τέτοια μετάβαση, εκτός αν έχει απαιτήσεις που δεν τις καλύπτει ο 8350. Να πει χρηση υπολογιστη και απο τι αποτελειται το υπολοιπο συστημα για να ξερουμε στην ουσια τι ισχυει. Αν πχ πει gaming και δουμε φθηνοτερα parts στα υπολοιπα κομματια προφανως και αξιζει να προτεινουμε αναλογα(ειτε να κατσει ως εχει ειτε φθηνοτερο I5 πχ) Αν η χρηση ειναι all around παλι να κατσει ως εχει. Αν η χρηση ειναι overclocking να γινει η μεταβαση αλλα αφου και το υπολοιπο συστημα ειναι αναλογο απο πλευρας κουτιους,ψυξης,ram κλπ 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Μα το θέμα είναι ότι έχει θέμα θερμοκρασιών, δεν έχει θέμα επιδόσεων...το αναφέρει άλλωστε. Το να παροτρύνω κάποιον να αλλάξει cpu-mobo μόνο και μόνο για καλύτερες θερμοκρασίες το θεωρώ ανώφελο, όταν ειδικά με χαμηλότερο κόστος πάει σε μια aio υδρόψυξη και τελειώνει η υπόθεση. Μιλάω για aio μιας και όλες οι ψύκτρες στο am3+ μπαίνουν κάθετα, μεγάλο μειονέκτημα μιας και όση θερμότητα εκλύεται από την κάρτα γραφικών ρουφιέται από τον ανεμιστήρα της ψύκτρας και το αποτέλεσμα είναι αισχρό ως προς την ψύξη του επεξεργαστή. 1
Fulgore Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπερα σε ολους, εφτιαξα πριν 6 μηνες περιπου το συστημα της υπογραφης μου και σκεφτομουν να αλλαξω MOBO/CPU και να παω σε intel λογο υψηλων θερμοκρασιων του 8350 Αξιζει να δωσω καποια χρηματα για μια καλη υδροψηξη ή αν βρω να δωσω και τα 2 και να παω σε intel 4690k και ενα εξισου δυνατο mobo σαν αυτο που εχω (M5A99FX PRO R2.0) ? (Η Ψυκτρα μου ειναι η Raijintek Ereboss) Ευχαριστω Για να μην αναφερω το γεγονος οτι η μητρικη που εχει ειναι απο τις ακριβοτερες του am3+ αν θυμαμαι καλα και σε αντιστοιχο κοστος σε Intel μιλαμε για 240-250+ευρω μητρικες. Κοινως μιλαμε για πολλα παραπανω χρηματα ακομα και αν πουλησει τα ηδη υπαρχοντα parts και να πρεπει να αγορασει και μια καλη ψυξη αναλογα την χρηση. Για αυτο λεω οτι πρεπει να ξερουμε τι χρησης ειναι ο υπολογιστης. 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Η m5 a99fx pro r2.0 κάνει 150 ευρώ και όχι δεν είναι από της ακριβότερες για am3+. Με 4690k θα είχε καλύτερες θερμοκρασίες μόνο και μόνο επειδή η ereboss θα κοιτούσε κανονικά και όχι προς τα επάνω, όμως όπως είπα με μια aio καθαρίζει, με πολύ λιγότερα χρήματα. 1
Fulgore Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Η m5 a99fx pro r2.0 κάνει 150 ευρώ και όχι δεν είναι από της ακριβότερες για am3+. Με 4690k θα είχε καλύτερες θερμοκρασίες μόνο και μόνο επειδή η ereboss θα κοιτούσε κανονικά και όχι προς τα επάνω, όμως όπως είπα με μια aio καθαρίζει, με πολύ λιγότερα χρήματα. http://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes.html?keyphrase=am3%2B&page=4 Αν κρινω παντως απο αυτες τις τιμες ειναι,αλλα anyway. Προφανως και το να παραμεινει στο συστημα που εχει ειναι το καλυτερο κυριως απο οικονομικης πλευρας(και φυσικα επειδη ειναι και νεο το συστημα) 2
hliastsek Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Μα το θέμα είναι ότι έχει θέμα θερμοκρασιών, δεν έχει θέμα επιδόσεων...το αναφέρει άλλωστε. Το να παροτρύνω κάποιον να αλλάξει cpu-mobo μόνο και μόνο για καλύτερες θερμοκρασίες το θεωρώ ανώφελο, όταν ειδικά με χαμηλότερο κόστος πάει σε μια aio υδρόψυξη και τελειώνει η υπόθεση. Μιλάω για aio μιας και όλες οι ψύκτρες στο am3+ μπαίνουν κάθετα, μεγάλο μειονέκτημα μιας και όση θερμότητα εκλύεται από την κάρτα γραφικών ρουφιέται από τον ανεμιστήρα της ψύκτρας και το αποτέλεσμα είναι αισχρό ως προς την ψύξη του επεξεργαστή. Αν δεν κανω λαθος, καπου εδω στο forum πηρε το ματι μου, οτι στην 212 evo ρυθμιζεις εσυ απο που θα παρει αερα! 1
achilles_g_ Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Πριν πάρω την Η100 είχα την xigmatek aegir. Πολύ καλή ψύκτρα και δεν κοιτάει προς τα πάνω. 1
LouCi4er Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 για αυτο ελεγα μηπως να μη παρω γιατι δε με ψηνει ιδιαιτερα να μου καουν ολα Εμενα με ενδιαφερει σε full load να μη ξεπερναω 60-62 σε stock speeds Οτι τωρα εσυ τα εχεις ολα σωστα τοποθετημενα,παστες-ψυκτρες κτλ,οι ανεμιστηρες του κουτιου σου βαζουν-βγαζουν απο/προς την σωστη κατευθυνση αερα και με αυτη την γκουμουτσα για ψυκτρα,εχεις προβλημα με θερμοκρασιες στο mad max.Δυσκολευομαι να το πιστεψω πρωτον γιατι εχω τον 8320 στα 4.0Ghz με την 212(που ειναι η μιση ψυκτρα απο την δικια σου) και 62 δεν ειδα ουτε στα 4.5Ghz και δευτερον πριν λιγο επαιζα mad max και το load του επεξεργαστη μετα βιας αγγιζε το 40% και η θερμοκρασια ηταν περιπου στους 40 βαθμους.Βεβαια παιζει ρολο που ρουφαει τον ζεστο αερα απο την gpu αλλα και παλι τοσο πολυ μου φαινεται δυσκολο. Αμα δεν εχεις σκοπο να κλοκαρεις,μια 212 ή καποια αντιστοιχων χρηματων ειναι εως και υπερβολικη θα ελεγα για στοκ 8350.Την παιρνεις και ξεμπερδευεις.Επισης η 212 σου δινει την επιλογη να την τοποθετησεις οπως θελεις,ειτε να βγαζει αερα στην πισω πλευρα του κουτιου,ειτε στην πανω.Να παρεις υδροψηξη ή την Noctua που εδειξες,100€ ψυκτρα για να τρεχει στοκ συχνοτητα,ειναι μαλακια. 3
feinuper Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Συγγνωμη για την καθυστερηση !Η χρηση ειναι λιγο video editing gaming κ μουσικη παραγωγη! Απλα συγκεκριμενα στο mad max με ολα στο τερμα εκτος απο AA φτανω 69-70 και η gpu φτανει γυρω στα 70 + οτι το load του cpu οταν παιζω ειναι γυρω στα 80% Επισης ακομα και οταν κανω εξπορτ ενα βιντεο με πολλα εφε παει πανω απο 65 βαθμους θα δοκιμασω να την ξανατοποθετησω αν και με δυσκολευει παρα πολυ αυτη η ψυκτρα λογο ογκου για αυτο και σκεφτομαι να παω σε aio που θα ειναι ολα πολυ πιο ευκολα ! Το αλλο που σκεφτηκα ειναι να κατεβασω την gpu στο τελευταιο slot του mobo ωστε να μην παιρνει κατευθειαν τοσο ζεστη η ψυκτρα! Επισης μου τυχαινει ακομα και με mozilla ανοιχτο να φτανει 93% το cpu
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα