SwAToNeR Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 εξαρταται τι λες με το "ασχοληθει". Αν ειναι για entry level δωρεαν πρακτικη τοτε ισως να μη χρειαζεται portfolio. Για προσληψη σε δουλεια ομως με μισθο πανω απο 1 ευρω, χωρις portfolio στο υποσχομαι πως ουτε που θα σε κοιταξουν. Ειχαμε τις προαλες συνεντευξη στην εταιρεια που δουλευω και ψαχναμε designer, εναν τυπο που επι μιση ολοκληρη ωρα δεν εβαλε γλωσσα μεσα και μας ελεγε ποσο φοβερος και τρομερος developer ειναι, οτι γνωριζει τα παντα, μας ορκιζοταν πως ηταν η καλυτερη επιλογη, πως ειναι πολυ εξυπνος πως πως πως.. Τον ρωταγα (οποτε σταματουσε να μιλαει δηλαδη..) πολυ βασικα προβληματα στο web design στυλ ποια ειναι τα πρωτα βηματα που κοιτας αν μια σελιδα ειναι αργη και αυτος μου απανταγε "θα ψαξω στο google να βρω ενα Plugin , παντου υπαρχει λυση κτλ κτλ" Buuuuuuuuuuuuullshiiiiiit Αυτά στα απαντάω και εγώ και δεν είμαι designer. Θα με προσλάβετε; Γενικά η ανεύρεση εργασίας είναι χάλι. Ζητάνε συνήθως λαγούς με πετραχήλια και κάνεις άλλα πράγματα. Ξέρω εταιρεία που ψάχνει μηχανογράφο και απαιτεί πολύ καλές γνώσεις SQL. Ο μισθός είναι λίγο low, οι ώρες πολλές και βασικά δεν ασχολούνται τόσο με SQL. Τρέχουν έτοιμα scripts. Περισσότερο ασχολούνται με αν περάσαν τα φορτηγά service, να βγάλουν άδειες για το προσωπικό, γιατί κολλάει ο P4 του λογιστηρίου στο internet κλπ. Επειδή έχω περάσει κάποιες συνεντεύξεις, πολύ λίγες εταιρείες πραγματικά ικανοποιούν αυτά που απαιτούν. Πχ πιστοποιήσεις. Τι να σας λέω γενικά απότι έχω ακούσει. Αλλά αν δε πας και με την ψυχολογία τα ξέρω όλα πως θα πουλήσεις τον εαυτό σου; Όλοι ψάχνουν τον ειδικό για να τους κάνει βασικά πράγματα και απόλα. Εξωτερικό αρκετοί φίλοι και συγγενείς που έχουν και χαρτιά πτυχία και προυπηρεσία από Ελλάδα τους παίρνουν και κάνουν ένα κομμάτι και καλά. Και όταν περνάνε απόλα τα τμήματα για να δούν τους φαίνεται περίεργο που ξέρεις λίγο απόλα πως δουλεύουν. Θεωρώ ότι γενικά αν και είμαστε λίγο βάζω σάλτσα στα λόγια μου, μας έχει κάνει η αγορά να είμαστε έτσι.
XPHSTOS_ Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 1) Μην σκαλώνεις όταν διαβάζεις ότι ζητάνε κάποιον με εμπειρία. Στέλνε αν νομίζεις ότι ξέρεις κάποια από τα απαιτούμενα. 2) Χρειάζεσαι portfolio. Είτε scripts, plugins ανεβασμένα στο github είτε μακέτες από δημιουργικά ανεβασμένα στο behance.Που θα βρεις ιδέες για portfolio!? Στο internet...Δεν είναι ανάγκη να είναι επαγγελματικά projects.Όταν ο άλλος βλέπει δουλειές σου και είναι έμπειρος, μπορεί να δει σε αυτές τον τρόπο σκέψης σου και θα σε ρωτήσει μερικές φορές γιατί το έκανες έτσι γιατί όχι έτσι... και περιμένει μια απάντηση τεκμηριωμένη όχι γιατί έτσι το έλεγε ο τάδε...Αν γράφεις κώδικα, εύκολα ο άλλος μπορεί να δει πόσο ασχολήθηκες με αυτό, αν έχεις commenting στον κώδικά σου, αν είναι τσαπατσούλικα τα functions σου και οι ονομασίες τους... Κάποιος που ξέρει, θα τα δει όλα αυτά.Εναλλακτικά, στέλνε βιογραφικά (ή ακόμη καλύτερα πήγαινε αυτοπροσώπως) και ζήτα οικειοθελώς να δουλέψεις κάποιου με σκοπό να αποκτήσεις δείγμα εργασιών. Έστω και 3-4 ώρες την ημέρα...(Δυστυχώς η Ελλάδα δεν προσφέρεται για placement... ενώ σπουδάζεις!) 3) Μην το παίζεις έξυπνος/μάγκας στις συνεντεύξεις, αλλά μη δείχνεις και ητοπαθείς.Δείξε ότι έχεις όρεξη για μάθηση και ενθουσιάζεσαι με την θέση!Ακόμη και η συμπεριφορά σου στην συνέντευξη αποκτιέται με εξάσκηση, θα "καταστρέψεις" μερικές συνεντεύξεις μέχρι να πετύχεις κάποια! 4
halvas0000 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Μπές στο μυαλό του εργοδότη. Ποιός θα σε εμπιστευθεί αν δεν έχεις να παρουσιάσεις δικια σου δουλεια;
Aisthimatiaas Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Ειμαι προπτυχιακος φοιτητης πληροφορικης και το τελευταιo διαστημα εψαχνα για καποια εργασια πανω στο web (εστω και part-time). Προς μεγαλη μου απογοητευση παρατηρησα οτι στο 90% ζητανε προυπηρεσια 2+ χρονια. Δηλαδη καποιος σαν και εμενα που δεν την εχει τι ακριβως πρεπει να κανει?? Προσωπικα νομιζω πως μονο 2 λυσεις εχεις που και οι 2 ειναι αποκαρδιωτικες (αλλα λογικες ετσι οπως ειναι τα πραματα) : α) να εργαστει καποιος εθελοντικα προκειμενου να αποκτησει προυπηρεσια β) να ασχοληθεις υπερβολικα πολυ μονος σου ωστε να εχεις να παρασουσιασεις καποια αξιολογα project ( χωρις βεβαια να σου εγγυαται κανεις οτι θα ειναι "επαγγελματικα"). Εχεις κανεις εικονα σχετικα με τα παραπανω? Υ.Γ Γενικα εχω να πω πως τεινω στην α επιλογη. Σίγουρα θέλουν να έχεις 2+ χρόνια προυπηρεσία γιατί αυτό δείχνει ότι κάτι θα έχεις μάθει... Ωστόσο, αν έχεις portfolio(Github), και νομίζεις ότι είσαι καλός, τους λες ευγενικά "άντε μαμ***τε απο εδώ... εδώ είναι η δουλειά μου, ξέρω από αυτή τη δουλειά...". Αυτό που έχει σημασία είναι να δείξεις τις γνώσεις σου (μέσω portfolio, συνέντευξης κλπ). Αν έχεις αυτά, τότε τα 2 χρόνια προυπηρεσία είναι αστείος λόγος να μην σε πάρει κάποιος...
zynif Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Αν όμως ο Έλληνας εργοδότης κοιτάει μόνο αν έχεις προυπηρεσία και όχι τό github ;
zio10 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Στείλε βιογραφικά με αυτά που ξέρεις να κάνεις και κάποια πράγματα που έχεις κάνει. Οι περισσότερες αγγελίες ζητάνε υπερβολικά πράγματα απλά για να γίνει ένα αρχικό ξεκαθάρισμα, δεν ισχύουν πολλές φορές αυτά που γράφουν οπότε μην σε αποθαρρύνει αυτό από τα να στείλεις βιογραφικά... (μιλάω γενικά για αγγελίες δουλειάς, όχι αποκλειστικά για web development κλπ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα