tilemaxos06 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 γεια σας εχω ενα προβλημα με τον pc μου οταν παιζω games εχω screan tearing το οποιο με ενωχλει και με δυσκολευει στο gameplay εχω δοκιμασει να ενεργοποιησω το vsync αλλα και παλι υπαρχει.οταν αλλαζω theme στα windows πχ στα basic αυξανεται κατα πολυ και στα aero μειωνεται αλλα παραμενει,καποιος που μπορει να με βοηθησει? 1
Millennium Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Ποιό είναι το σύστημα σου; Για αυτό υπάρχουν freesync/g-sync.
Sakiz105 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 δοκίμασε να παίξεις σε fullscreen και ενεργοποίησε το vsync μέσω του πίνακα ελέγχου της κάρτας γραφικών
tilemaxos06 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Ποιό είναι το σύστημα σου; Για αυτό υπάρχουν freesync/g-sync. fx 6350 8gb amd 7770 1gb 970a ud3p δοκίμασε να παίξεις σε fullscreen και ενεργοποίησε το vsync μέσω του πίνακα ελέγχου της κάρτας γραφικών το εχω δοκιμασει εκτος,απο οτι δεν δουλευει μου τρωει και τα fps.
discoboyminimal Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 και εγω παλιοτερα τα ειχα πολυ εντονα σε μια 3870 χ2. δεν μπορεσα να βρω λυση , και πηρα αλλη καρτα..
tilemaxos06 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 και εγω παλιοτερα τα ειχα πολυ εντονα σε μια 3870 χ2. δεν μπορεσα να βρω λυση , και πηρα αλλη καρτα.. και εγω φιλε τα ιδια,ειναι να παρω καρτα σε λιγους μηνες απλα μου την σπαει παρα πολυ αυτο το προβλημα με το screen tearing μεχρι να παρω την καρτα..
Pokemon640 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Βρήκα αυτό το νήμα καθώς είχα ανάλογο πρόβλημα, σε scrollάρισμα σελίδων, video στο youtube, video στον media player classic.Στις CRT οθόνες δεν είχα καθόλου tearing στο scrollάρισμα σελιδών, αλλά είχα στα video.Αλλάζοντας κάρτα γραφικών (από AMD σε Nvidia Quadro) δεν άλλαξε τίποτα ενώ νόμιζα ότι θα γινόταν. Τελικώς ανακαλύπτω ότι το πρόβλημα ήταν ο renderer στο media player classic, από EVR σε madVR δεν είχα καθόλου tearing και η εικόνα ήταν κρύσταλλο.Στο youtube δεν με απασχολεί καθώς ελάχιστα το προσέχω.Οπότε όσοι έχετε θέμα, προτείνω σε πρώτη φάση να δείτε τις ρυθμίσεις, και σε δεύτερη φάση την οθόνη. Αν έχετε μια άλλη οθόνη αλλάξτε την για τη δοκιμή να δείτε πως πάει. Το να χαλάσει η κάρτα γραφικών και να κάνει tearing ενώ δουλεύει στα υπόλοιπα ΟΚ είναι εξαιρετικά σπάνια περίπτωση. Επίσης πέρα από windows δοκιμάστε και σε linux διανομή. Είχα μια 8800GTX που ενώ στα windows ψιλοδούλευε (έβγαζε σπάνια BOSD) σε linux έβγαλε αμέσως artifacts οπότε την έχω πλέον για ενθύμιο Αν βγάζει μπλε οθόνη αραιά και που, η σε δοκιμές με 3Dmark, rendering με video η σε CAD πρόγραμμα κάνει γραμμές η λάθη στο αποτέλεσμα τότε είναι κάρτα γραφικών. Ευτυχώς έχω να πάθω τέτοια από τότε που χάλασε η GTX 480.Κάτι τελευταίο : πολλές φορές παίζει ρόλο και η ποιότητα του καλωδίου. Αν έχετε TFT οθόνη συνδέστε την με DVI καλώδιο καλής ποιότητας που να έχει φερρίτη μέσαΤο ίδιο και σε VGA καλώδιο, για όσους δουλεύουν σε CRT οθόνη και κάνουν μοντάζ.UPDATE :Μόλις έλυσα το θέμα με το scrolling στα κείμενα από την TFT οθόνη μου, ήταν αρκετά έντονο το tearing και τελικά η λύση ήταν το CRU. Βλ εδώ και εδώ.Είχε επιλογή 59Hz για άγνωστο λόγο από τα windows, ενώ στο Nvidia control panel έδειχνε 60. Μέσω του CRU έκανα το 59 σε 60 και.. voila ! Ελπίζω να βοήθησα ! καλές γιορτές Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2015 από Pokemon640
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα