Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα PC του οποιου τα κομματια του hardware ειναι 5ετιας εως και 7ετιας.

Εδω και κανα 2 χρονια οταν το πατουσα να ανοιξει εκανε κανα 5-7λεπτο μεχρι να ανοιξει αλλα αφοτου ανοιγε δεν ειχε κανενα προβλημα.
Ηταν σε ολα του πληρως λειτουργικο και παιζει μεχρι και ελαφρια games.

Απο χθες οταν το παταω να ανοιξει στα 1.30-2.30 λεπτα παθαινει ανακοπη και σβηνει (δηλαδη δεν ανοιγει ποτε).
Δοκιμασα να τον ανοιξω και χωρις να εχω καμια περιφερειακη συσκευη συνδεδεμενη πανω (μηπως βραχυκυκλωνει καποια) αλλα παλι τιποτα.

Ποια ειναι η γνωμη σας? 

Δημοσ.

Κανεις Reset CMOS (Δες google πως), δοκιμαζεις με ενα στικακι Ram,  αποσυνδεεις το τροφοδοτικο και το ελεγχεις μονο του αν λειτουργει (παλι δες google, το πιο ευκολο ειναι να βραχυκυκλωσεις δυο συγκεκριμενα pins). Αν μπορεις να βρεις και ενα motherboard speaker (αν δεν εχεις ηδη) για να ακουσεις τα μπιπ που κανει θα βοηθουσε πολυ.

Δημοσ.

Τελικα οταν ξανα ανοιξα το κουτι εντοπισα το προβλημα.
Η ψυκτρα του επεξεργαστη δεν κανει καλη επαφη με τον επεξεργαστη γιατι εχουν σπασει τα πλαστικα απο τα 2 ποδαρακια (απο τα 4 συνολο) που κουμπωνουν πανω στη motherboard. Δοκιμασα να τον ανοιξω κρατωντας με το χερι πατημενη τη ψυκτρα κατω (δηλαδη να κανει επαφη) και ανοιξε και λειτουργουσε μια χαρα. Μολις αφησα τη ψυκτρα μετα απο μισο λεπτο εκλεισε.
Επομενως θα χρειαστω καινουρια ψυκτρα για τον επεξεργαστη και αφου τον ανοιξα θα ανανεωσω και την παστα του επεξεργαστη.
Ο επεξεργααστης μου ειναι     Intel core 2 quad core Q6600 @ 2.4GHZ  (αγορασμενος στις 20/06/08).
Εχετε να μου προτεινετε καποια ψυκτρα σχετικα φθηνη και τι πρεπει να κοιταξω οταν θα αγορασω ψυκτρα?

Δημοσ.

To 5-7 λεπτα υπηρχε ανεκαθεν αλλα ποτε δεν εκατσα να το ψαξω γιατι δεν ειδα καποια αλιωση στις λειτουργιες του υπολογιστη.

Σε τι μπορει να ωφειλεται?

Δημοσ.

Στον δισκο που εχεις εγκατεστημενο το λειτουργικο, αν ειναι παλιος και του εχεις βαλει και πολλα προγραμματα να ανοιγουν κατα το start up, καθυστερει να ανοιξει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...