Προς το περιεχόμενο

παλιό καλό Ms-DOS !!!

evkar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπόν παιδιά ,

προτείνω σε όλους τους νέους χρήστες , που δεν ξέρουν από Dos , να καθίσουν να μάθουν τουλάχιστον τις βασικές εντολές και λειτουργίες του.

Ακούστε λοιπόν τι έπαθα σήμερα , την αποφράδα αυτή ημέρα . έχω ένα σύστημα με δυο δίσκους πάντα σε raid 1 (mirror) για ευνόητους λόγους . Το σ΄συστημα λειτουργούσε συνεχώς τα δύο τελευταία χρόνια. Σήμερα κτύπησε ο ένας από τους δυο IBM . Εντάξει , λέω εγώ , δεν τρέχει τίποτα , τα αρχεία τα έχω στον κρυφό (δεύτερο) δίσκο.

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο το σ΄συστημα λολο αυτό το διάστημα ΔΕΝ έγραφε τα αρχεία ταυτόχρονα και στον δεύτερο σκληρό , με αποτέλεσμα αυτός να είναι εντελώς άδειος . Τρελλάθηκα !!!!!!.

Να μην σας τα πολυλογώ , κάνω το εξής : Μπουτάρω από δισκέτα win 98 , που είχε φροτωμένα τα αρχεία συστήματος , από κει , δεν ξέρω πως καταφέρνω και βλέπω και τους δυο δίσκους και με την εντολή copy του DOS καταφέρνω να μεταφέρω στον καλό δίσκο όσα αρχεία μου χρειάζονταν από τον κτυπημένο , ο οποίος "ξεψύχησε" ακριβώς με την μεταφορά και του τελευταίου αρχείου . :!: Δεν δούλεψε ΚΑΝΕΝΑ άλλο πρόγραμμα αντιγραφής . Ούτε της symantec ούτε τίποτα . Χρειάστηκα με το χέρι 4,5 ώρες , αλλά τα έσωσα .

Κουφάλα νεκροθάφτη δεν θα πεθάνουμε .

Δημοσ.

Nai nai.. kalo to dos... alla prepei evkar na peis stoys kainoyrioys pos na petyxenoyn kai ena kalo raid-1... xwris na antimetopisoyn to problima poy antimetwpises esy.. Apo ta lathi ton allon mporei na mathenoyn oi ypoloipoi

Δημοσ.

DOS RULES!!!

axxxxxxxxxxxx... o palios kalos kairos pou ola ma OLA etrexan roloi kai mexri kai 2 fores poio grhgora apo ta windows...

KLAPS... bye bye old friend...

(Dosshell RULES!!! Mhn gelate... alhtheia lew ;D)

Δημοσ.

λοιπόν παιδιά ,

μετά από πολύ ψάξιμο και με τη πολύτιμη βοήθεια φίλου ηλεκτρονικού , ειδικευμένου στην τεχνολογία ολοκληρωμένων κυκλωμάτων , κατέληξα στο συμπέρασμα ότι έφταιγε το πανηλίθιο , τρισάθλιο , ελεεινό board της Iwill. Αυτό λοιπόν είχε ενσωματωμένο έναν raid controller της High point τον 372. Σημειώνω ότι η High point θεωρείται η κορυφαία σε raid controller (EIDE). Με ειδικά όργανα μετρήσαμε τις τάσεις του board σε συνδυασμό με τους πυκνωτές , αντιοστάσεις κλπ (μη ρωτάτε παραπάνω ούτε και εγώ κατάλαβα) , και διαπιστώθηκε το εξής . Η μητρική είχε δύο διόδους παροχής ρεύματος στον κοντρόλλερ , για κάποιο άγνωστο λόγο η μια από τις δύο δούλευε με χαμηλώτερη τάση (ή κάτι τέτοιο) από την κανονική , με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο controller να στέλνει δεδομένα ταυτόχρονα και στους δυο δίσκους .

Κάτι άλλο που έμαθα σήμερα . Όταν αγοράζουμε μητρική να προσέχουμε τον αριθμό των πυκνωτών , που έχει πάνω της , και ειδικά αυτών που είναι γύρω από τη βάση του επεξεργαστή .

Τι μαθαίνει κανείς κάθε μέρα !!!

Δημοσ.
Nai nai.. kalo to dos... alla prepei evkar na peis stoys kainoyrioys pos na petyxenoyn kai ena kalo raid-1... xwris na antimetopisoyn to problima poy antimetwpises esy.. Apo ta lathi ton allon mporei na mathenoyn oi ypoloipoi

φίλε μου , πρώτη προυπόθεση για raid 1 είναι η ύπαρξη δύο πανομοιότυπων δίσκων , ει δυνατόν και της ίδιας σειράς . Μετά απαιτείται η ύπραξη ενός πολύ καλού controller κατά προτίμηση High point ή Adaptec . Σημαντικό στοιχείο είναι η επιλογή του μεγάθους του cluster μέσα από το πρόγραμμα του controller . Προσωπικά , επειδή δουλέυω NTFS , επιλέγω μέγεθος , ίδιο με το ελάχιστο του NTFS , δηλ. 4 Κb.

Σημειώνω εδώ ότι μετά το φορμάρισμα (υπάρχει ειδική εντολή στο πρόγραμμα του ελεγκτή) των δύο δίσκων , το σύστημα τους βλέπει σαν ένα δίσκο.

Μετά την περιπέτεια που είχα , κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ προτιμότερο να έχεις ανεξάρτητο ελεγκτή σε pci slot . Για όσους ενδιαφέρονται γβγάζει η Adaptec τον 1200Α , που έχει πάνω high point 372 , σε πολύ καλή τιμή . Εγώ αυτόν πήρα , αφού το raid δεν το αποχωρίζομαι με τίποτα .

Δημοσ.
erotisi.. egw eixa grapsei to skliro se ena dvd alla den mou to evlepe apo disketa ekkinisis...

i entoli copy den sintasetai

copy d:\(px apo to dvd) c:\ ??

copy D:\ *.* C:\

αν θέλεις να μεταφέρεις συγκεκριμένα αρχεία , π.χ. τύπου xls

τότε η εντολή είναι

copy D:\ xls .* C:\

Αν δεν σου βλέπει το D , σημαίνει ότι δεν έχει φροτώσει τους drivers για τη συσκευή dvd.

Πήγαινε στο http://www.bootdisk.com και κατέβασε από εκεί έτοιμη δισκέττα εκκίνησης.

Δημοσ.

evkar, Meta apo tin ekteni anafora soy pano sta RAID k.l.p. exo na soy po pos parolo to oti kai ego eimai enas apo aftoys poy epilegoyn gia polloys kai diaforoys logoys to NTFS, dystixws den epilego kai kapoio IDR-RAID controller mono kai mono giati to posa polla exoyn dei ta matia moy me IDE einai allo prama.

Ektos toy oti mporei na exeis problimata me tin egkatastasi toy OS soy k.l.p. mporei gia polloys kai diaforoys logoys na yparxoyn diafora kallimata ta opoia einai dyskolo na ta entopiseis xrisimopoiontas kapoio software kai akoloythoyn fenomena opos to diko soy.

Prosopika ta mona raid poy empistebomai einai ta SCSI kai an einai dinaton hotswap apo IBM , COMPAQ i kai HP.

To IDE-RAID einai kalitero na to kaneis me software mirroring para me harwdware giati an to theleis kai katastofikologontas an katsei to array toy RAID... einai polles oi ores ARI..

Δημοσ.

Μεγάλε, τα ξέχασες κι όλας;

Για συγκεκριμένα αρχεία πχ "τύπου" (επέκτασης) xls:

copy D:\*.xls C:\

Η επέκταση είναι πάντα τελευταία!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...