Ονειρολογίτης Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Κοίταξε θέλει και επιμονή, αλλά θέλει και ακαδημαϊκή καθοδήγηση. Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο 1.5 χρόνος δεν είναι πολύς καιρός και είναι λογικό να βρίσκεσαι στο στάδιο, "'έκανα κάτι πριν λίγο, αλλά μετά απο 2 μέρες δεν θυμάμαι τι έκανα". Αυτο συμβαίνει πάρα πολύ συχνά, απλά αποκτώντας εμπειρία μπορείς να θυμηθείς πιο γρήγορα πως έφτασες εκεί. Όταν πρωτοπήγα και έκανα C στην σχολή, αν και μου άρεσε ο προγραμματισμός, απογοητεύτηκα τελείως και είπα και εγώ..."δεν κάνω για προγραμματιστής". Σήμερα βγάζω το ψωμί μου απο αυτό. Οπότε θα έλεγα για τώρα αντιμετώπισέ το σαν χόμπυ, βρες μια εύκολη γλώσσα (δεν πιστεύω να ξεκίνησες με καμιά C++) και κάνε πλακίτσα να μπείς στο νόημα. Όταν με το καλό περάσεις σε μια σχολή, με την ακαδημαϊκή καθοδήγηση που θα δεχθείς θα μάθεις ουσιαστικά να μαθαίνεις. Οπότε υπομονή και δες το σαν χόμπυ. Xμ... καταλαβαινω.... χαχαχα οχι ! αρχισα με C# !!! Αρα ουσιαστηκα αυτο που λες ειναι οτι αυτο το "δεν θυμαμε" ειναι συχνο στο προγραμματισμο ?? Αμα ειναι ετσι τοτε να 'χαλαρωσω' γιατι το χω παρει πολυ βαρια αυτ το θεμα με το 'δεν θυμαμε'....
ZAKKWYLDE Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Xμ... καταλαβαινω.... χαχαχα οχι ! αρχισα με C# !!! Αρα ουσιαστηκα αυτο που λες ειναι οτι αυτο το "δεν θυμαμε" ειναι συχνο στο προγραμματισμο ?? Αμα ειναι ετσι τοτε να 'χαλαρωσω' γιατι το χω παρει πολυ βαρια αυτ το θεμα με το 'δεν θυμαμε'.... Είναι πάρα πολύ συχνό φαινόμενο. Είναι και συνηθισμένο να πεις "χμμμ θέλω να κάνω αυτό, για το οποίο είχα κάνει κάτι παρόμοιο σε ένα προηγούμενο project...η χμμμ το είδα σε ένα παράδειγμα σε ένα tutorial", και να πας πίσω να δεις τι είχες κάνει. Απλά με την εμπειρία αυτό το φαινόμενο εξομαλύνεται. 3
groot Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Εμ... όταν τα λέω εγώ ότι θα πρέπει να περιμένετε το Uni για να ασχοληθείτε δεν ακούτε! Καταρχάς, αγαπητέ OP και μην το πάρεις προσβλητικά, ο προγραμματισμός είναι το μικρότερο πρόβλημα που έχεις. Εάν επικεντρωθείς στο σχολειό σου τότε θα βελτιώσεις την ορθογραφία σου καθώς και την έκφρασή σου. Επίσης, θα μάθεις βασικές έννοιες και τεχνικές για λύνεις προβλήματα, κάτι που θα σε βοηθήσει στην αναλυτική και αλγοριθμική σκέψη που απαιτείται από τα περισσότερα τεχνολογικά επαγγέλματα. Άρα! Αφού σου αρέ το programming, άραξε και ασχολήσου με το σκολειό. Παίζε τα video games σου, παίζε τα κανονικά games σου, ασχολήσου με τα μαθήματά σου και εάν έχεις χρόνο άκου μουσική και διάβασε κανένα βιβλίο λογοτεχνικό. Όλα τα άλλα θα τα βρεις στο uni.
Ονειρολογίτης Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Εμ... όταν τα λέω εγώ ότι θα πρέπει να περιμένετε το Uni για να ασχοληθείτε δεν ακούτε! Καταρχάς, αγαπητέ OP και μην το πάρεις προσβλητικά, ο προγραμματισμός είναι το μικρότερο πρόβλημα που έχεις. Εάν επικεντρωθείς στο σχολειό σου τότε θα βελτιώσεις την ορθογραφία σου καθώς και την έκφρασή σου. Επίσης, θα μάθεις βασικές έννοιες και τεχνικές για λύνεις προβλήματα, κάτι που θα σε βοηθήσει στην αναλυτική και αλγοριθμική σκέψη που απαιτείται από τα περισσότερα τεχνολογικά επαγγέλματα. Άρα! Αφού σου αρέ το programming, άραξε και ασχολήσου με το σκολειό. Παίζε τα video games σου, παίζε τα κανονικά games σου, ασχολήσου με τα μαθήματά σου και εάν έχεις χρόνο άκου μουσική και διάβασε κανένα βιβλίο λογοτεχνικό. Όλα τα άλλα θα τα βρεις στο uni. Συγγνωμη αλλα αν μου επιτρεπεις, θα διαφωνησω. Καταρχας η ορθογραφια μου και η εκφραση μου νομιζω οτι ειναι μια χαρα. Οσο για το σχολειο, μπορω με να σου πω, οτι το 95% ολων οσων ξερω στα 16,5 χρονια που ζω, ειναι απο τα βιβλια(που διαβαζω παρα μα παρα πολυ) τις ταινιες που τις βλεπω στα Αγγλικα, και απο τα games που παιζω. Στο αλλο 5% μπορω να πω, οτι εχει βοηθισει το σχολειο. Αυτοι ηταν οι τροποι που εχω μαθει οσα εχω μαθει, γιατι ο μονομπατος τροπος με τον οποιον διδασκουν δεν ειναι κατανοητος απο μενα, γι'αυτο και οπως ειπα, οσα εχω μαθει ηταν, και ειναι με αυτους τους "εναλλακτικους" τροπους. Για παραδειγμα, εκανα 4 χρονια Γαλλικα στο σχολειο. Η μονη λεξη που θυμαμε να γραψω, ειναι το bonjour και το petit dejeuner. Αυτα ειναι. 4 χρονια διαβασμα πεταμενα. Τωρα, οσο για τα μαθηματικα, ναι. Δεν ειμαι καλος με τους αριθμους. Ξερω φυσικα τη βασικη αριθμητικη, αλλα δεν ειμαι καλος απο κει και περα. Αλλα το περιεργο ξερεις πιο ειναι ? Μπορω να υπολογισω, οταν βλεπω ενα αυτοκινητο, και την ταχυτητα του, (χωρις να μπλεκω τους αριθμους) να ξερω ποσα δευτερολεπτα/λεπτα χρειαζετε για να φτασει απο το ενα σημειο στο αλλο, με τεραστια ακρίβεια. Επισης απο πολυ μικρος μπορουσα να υπολογισω την συμπεριφορα ενος ατομου. Παραδειγμα τι θα κανει καθε μερα. Πως θα το κανει και ποση ωρα θα χρειαστει για να το κανει. Ακομα κι αν το ατομο το ηξερα ελαχιστα.Οπως επισης μπορω να υπολογισω οταν θα δω ενα σχοινι το οποιο ειναι κολουριασμενο, να υπολογισω μεχρι που ακριβως θα φτασει. Με διαφορα ενος μετρου το πολυ. Δεν ειναι μαθηματικα. Δεν βαζω μαθηματικα για να τα υπολογισω αυτα. Δηλαδη αριθμους. Αλλα οταν λεω σε αλλα παιδια(αλλα και μεγαλους) να κανουν ακριβως το ιδιο, που βγαζουν στα μαθηματικα ενα 19αρι, μου λενε οτι δεν μπορουν να το κανουν. Ναι, δεν ειμαι καλος στα μαθηματικα αλλα εχω μαθηματικη σκεψη. Παλι κατι στο οποιο το σχολειο δεν με βοηθισε. Μ'αυτο θελω να σου πω οτι ΝΑΙ, το σχολειο βοηθαει. ΑΛλα η εκπαιδευση στην Ελλαδα ειναι πατος. Γι'αυτο κι ολα τα παιδια βριζουν χωρις λογο, εχουμε bullying κ.τ.λ Γιατι το επιπεδο των παιδιων ειναι χαμηλο, και το σχολειο αντι να βοηθαει σε αυτο(οπως θα επρεπε) ισα ισα, συνεχιζει απτοητο Είναι πάρα πολύ συχνό φαινόμενο. Είναι και συνηθισμένο να πεις "χμμμ θέλω να κάνω αυτό, για το οποίο είχα κάνει κάτι παρόμοιο σε ένα προηγούμενο project...η χμμμ το είδα σε ένα παράδειγμα σε ένα tutorial", και να πας πίσω να δεις τι είχες κάνει. Απλά με την εμπειρία αυτό το φαινόμενο εξομαλύνεται. Χμμ... μου δινεις κουραγιο 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Φίλε μη μασάς, άρπαξε τη ζωή από τα μαλλιά, έχεις πολύ χρόνο μπροστά σου! Είμαι 37, και κυνηγάω σχολές και πιστοποιήσεις, επειδή το γουστάρω. Δεν πήγα τριτοβάθμια εκπαίδευση δυστυχώς κι αυτό μου στοιχίζει σε σφαιρική και εις βάθος γνώση. Αν θες τη γνώμη μου, προσπαθησε να μπεις σε ένα ΤΕΙ (θεωρώ τα δίκτυα και τις τηλεπικοινωνίες ιδανικό τομέα) και παράλληλα ψάξε το μόνος σου!
liakos356 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Φίλε μη μασάς, άρπαξε τη ζωή από τα μαλλιά, έχεις πολύ χρόνο μπροστά σου! Είμαι 37, και κυνηγάω σχολές και πιστοποιήσεις, επειδή το γουστάρω. Δεν πήγα τριτοβάθμια εκπαίδευση δυστυχώς κι αυτό μου στοιχίζει σε σφαιρική και εις βάθος γνώση. Αν θες τη γνώμη μου, προσπαθησε να μπεις σε ένα ΤΕΙ (θεωρώ τα δίκτυα και τις τηλεπικοινωνίες ιδανικό τομέα) και παράλληλα ψάξε το μόνος σου! Μια από τα ίδια και εγώ. Ότι και να ακολουθήσεις, κοίτα να το αγαπάς για να μην χρειαστείς να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου. Να κάνεις το χόμπυ σου επάγγελμα. Το μεγαλύτερο λάθος στο προγραμματισμό ειναι τα περίπλοκα εργαλεία που απαιτούν μία μέρα για να τα στήσεις και να δεις ένα hello world. Πήγαινε εδώ : http://www.typescriptlang.org/Playground διάβασε λίγο, πέτα και μερικές εντολές και δες πως θα σε πάει. Εκεί θα μάθεις τα βασικά για το 95% των γλωσσών, τι είναι κλάση, τι είναι script, πως βγάζουμε τα αποτελέσματα, η γλώσσα μπορεί να τρέχει αφού την έχουμε μαγειρέψει (compile) ή ωμή (script) κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα