Ονειρολογίτης Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 καλησπερα σας ! Εχω μια ερωτιση, και θελω ετσι τι γνωμη σας, και κυριως την γνωμη ατομων που εχουν σχεση με το θεμα που θα πω παρακατω. Λατρευω τους υπολογιστες απο μικρος. Ειμαι πλεον 16,5 χρονων και κανω παρα πολλα πραγματα. Μπορω να περασω λειτουργικα(linux,windows,hackintosh) να κανω φορματ και πολλα πολλα πολλα αλλα. Γεενικοτερα το "εσωτερικο" κομματι του υπολογιστη το δουλευω με χιλια. Μου αρεσε λοιπον ο προγραμματισμος και αρχισα με αυτο. Δυστηχως παρολου που μου αρεσει δεν βλεπω να τα καταφερνω να κανω κατι(μαλλον θα τα παρατησω), γιατι κυριως ειμαι ανθρωπος που "βλεπεις μαθαινεις". Περισσοτερο... "δια βιου μαθηση" ας το πουμε ετσι, και ο προγραμματισμος δεν ταιριαζει στον τροπο μου γενικοτερα.... Και σκεφτομε να ασχοληθω με το τεχνικο κομματι των υπολογιστων, στο οποιο δεν ξερω την τυφλα μου(νταξει ξερω καπια πραματα αλλα λιγα). Θα ηθελα να ξερω ποσο μελλον εχει το επαγγελμα του τεχνικου υπολογιστων, και στην Ελλαδα αλλα κυριως στο εξωτερικο.ΠΧ Αμερικη για παραδειγμα. Ενας τεχνικος καλος στη δουλεια του που θα εχει και παρα, μα παρα πολυ καλες γνωσεις στο "εσωτερικο" κομματι του υπολογιστη, απλα δεν θα ξερει προγραμματισμο. Το θεωρω ως την τελευταια μου ελπιδα να ασχοληθω με τους υπολογιστες που μου αρεσουν παρα πολυ, απλα πια υπαρχουν τοσοι τεχνικοι απ'οσο ξερω... που δεν ξερω αμα αξιζει να κανω τοσο κοπο γι'αυτο... Ευχαριστω και συγγνωμη που γραφω πολυ !! please no hate....
kougi Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Λιγο κορεσμενο θα το χαρακτηριζα αυτο που θες να κανεις, και πολυ συγκεκριμενο. Οι περισσοτεροι που προτεινουν στο thread "αναβαθμιση και νεα συστηματα" γνωριζουν παρα πολυ καλα το εσωτερικο των υπολογιστων, ξερουν να στησουν ενα συστημα απο την αρχη, να του περασουν λειτουργικο κλπ, και αρκετοι απο αυτους δεν εχουν καν επαγγελμα που σχετιζεται με την πληροφορικη, το εχουν απλα σαν χομπυ. Αν καταλαβα καλα θελεις να ασχοληθεις μονο με το hardware κομματι των υπολογιστων, αλλα το μονο που μπορω να σκεφτω προς το παρον ειναι καποιο τμημα service-συναρμολογησης. Δε θελω να σε απογοητευσω αλλα αυτα που ξερεις τα μαθαινει καποιος με ενα απλο γκουγκλαρισμα καποιων ωρων, στηνει και ενα δυο συστηματα μονος του και ειναι ετοιμος σε γενικες γραμμες. Βεβαια αν αγαπας κατι πολυ και το κυνηγησεις θα δικαιωθεις στο τελος. Εκτος αν εννοεις κατι πιο βαρυ με την φραση "πολυ καλες γνωσεις στο εσωτερικο κομματι του υπολογιστη", δηλαδη ολοκληρωμενα κυκλωματα και οτι σχετιζεται με αυτα. 1
ZAKKWYLDE Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Είναι πολύ λυπηρό να βλέπω νέους ανθρώπους να βάζουν τόσο χαμηλά τον πήχυ. Ο συλλογισμός σου μου θυμίζει συμμαθητές μου που λέγανε. "Χθές έμαθα να αλλάζω λάδια στο αυτοκίνητο, μου αρέσουν πολύ τα αυτοκίνητα αλλά επειδή δεν τό'χω θα γίνω φαναρτζής αντί να σπουδάσω μηχανικός". Έχεις ολόκληρη τη ζωή μπροστά σου. Πληροφορική δεν είναι μόνο προγραμματισμός, έχει άπειρους κλάδους και θα έχει ακόμα περισσότερους μέχρι να φτάσεις σε παραγωγική ηλικία. Τι θα πει "ο προγραμματισμός δεν μου ταιριάζει;". Βλέπω και μαθαίνω είναι και ο προγραμματισμός και ακόμα καλύτερα παίζω και μαθαίνω...ΑΛΛΑ θέλει άπειρες ώρες ενασχόλησης. Όχι κόλλησα σε μισή γραμμή κώδικα και τα παρατάω, θέλει απίστευτη επιμονή. Στο δια 'ταύτα. Άν θέλεις να βγάζεις κανα μεροκαματάκι με το ζόρι, γίνε τεχνικός. Αν θέλεις να έχεις μια ενδιαφέρουσα δουλειά, με σχετική εργασιακή ασφάλεια και αξιοπρεπείς αποδοχές κάτσε να λιώσεις και να μάθεις. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2015 από ZAKKWYLDE 5
kougi Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Συμφωνω απολυτα, με μια παρατηρηση. Ουτε το να κατσεις να λιωσεις δε φτανει απο μονο του δυστυχως, γιατι καλως η κακως θα πρεπει να εχεις κατι στα χερια σου που αποδεικνυει την ειδικευση και τις γνωσεις που κατεχεις (βλεπε πτυχιο, μεταπτυχιακο, διδακτορικο). Αυτο σημαινει οτι θα πρεπει για αρχη να σπουδασεις σε μια σχολη, στην οποια θα εχεις και πολλα μαθηματα που δε θα σου αρεσουν καθολου αλλα θα πρεπει να τα περασεις υποχρεωτικα. Το πιο κλασικο παραδειγμα που κολλαει και με αυτο το θεμα, ειναι τα απειρα μαθηματικα που υπαρχουν σε σχολες πληροφορικης, καθως πολλοι μπορει να λιωνουν ωρες καθε μερα προγραμματιζοντας αλλα να μην εχουν ιδεα απο μαθηματικα. 2
gon1332 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Για ψάξε μία για System Administrator (sysadmin). Μπορεί να είναι τελικά αυτό που θες. Αν όχι, μπορεί να σου κινήσει το ενδιαφέρον. 2
Moderators Kercyn Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Ηλεκτρονικός έχεις σκεφτεί να γίνεις; Τώρα βέβαια δεν ξέρω να σου πω ακριβώς τι κάνουνε και πώς, αλλά ρίξτου μια ματιά αν θες περισσότερο hardware. 1
Th@n@sis Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Καλο θα ηταν να κοιταξεις για καποια σχετικη σχολη να περασεις μιας και εισαι 1 χρονο λογικα πριν δωσεις πανελληνιες εχει αρκετες επιλογες.Το θεμα να βρεις τι σου αρεσει γενικοτερα αν αυτο ειναι καθαρα με υπολογιστες η θες να επεκταθεις και σε αλλους τεχνολογικους τομεις τοτε θα μπορουσεις να κοιταξεις σχολες οπως ηλεκτρολογων μηχανικων και μηχανολογων μηχανικων 1
The_Judas Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν θέλεις να περάσεις σε κάποια σχολή και να σπουδάσεις; Πάντως δεν είναι ντροπή η δουλειά του τεχνικού ούτε του φαναρτζή όπως ειπώθηκε... Στην Ελλάδα έχουμε γεμίσει με δεκάδες χιλιάδες υπεράριθμους και ψωνισμένους προγραμματιστές, μηχανικούς, ιατρούς, δικηγόρους, οι οποίοι αναρωτιόνται γιατί δεν έχουν δουλειά. Εφόσον δεν κατέχεις τον προγραμματισμό, δική μου άποψη είναι να δοκιμάσεις να ασχοληθείς και με το αντικείμενο του system admin, server admin κλπ. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει βέβαια αποκατάσταση αλλά στο εξωτερικό είναι καλύτερα τα πράγματα. Παρολα αυτά, είσαι ακόμη μικρός σε ηλικία και μπορείς να κοιτάξεις και κάποιο άλλο γνωστικό αντικείμενο εκτός του τεχνικού ή του προγραμματιστή. 2
SwAToNeR Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Είμαι system engineer\system administrator\junior IT (βάλε όσους τίτλους θέλεις) σε εταιρεία πληροφορικής. Ξεκίνησα και εγώ από μικρός κάπως όπως τα λες, έφτιαχνα υπολογιστές κλπ. Για να μην πολυλογώ. Το να γίνεις τεχνικός υπολογιστών είναι εύκολο κομμάτι σε γενικές γραμμές. Βέβαια όπως είναι τώρα η αγορά αν θέλεις να ασχοληθείς μόνο με αυτό και είσαι τυχερός θα βρεθείς για το υπόλοιπο της ζωής σου να φτιάχνεις υπολογιστές σε κάποια μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων εμπορίου Η/Υ με αβέβαιο μέλλον. Δεν κρατάνε μια ζωή ένα άτομο λόγο οτι κοστίζει. Για να εξελιξθείς στον τομέα αυτόν και καθαρά μόνο σε hardware είτε θα πας ως ηλεκτρονικός, θα αγαπήσεις το κολητήρι και θα πιάνεις τις πλακέτες απόλες τις συσκευές Η/Υ, servers, printers κλπ. Πάλι δε θα μείνεις όμως μόνο σε υπολογιστές γιατί αλλιώς θα πεινάσεις. Αν θέλεις να ακολουθήσεις το κομμάτι του SYS admin ξεκίνα το διάβασμα. Πρέπει να ασχοληθείς με Windows, Windows Servers, Active Directory, Exchange, SQL, Δίκτυα, Firewalls & UTMs, Switching, Linux Administration και ειδικά για εξωτερικό θέλεις πιστοποιήσεις για όλα αυτά. MCSE, MCSA, CCNA, Comptia A+ κλπ κλπ. Αν θέλεις να ακολουθήσεις Δίκτυα. Πας πάλι για πιστοποιήσεις Cisco (CCNA, CCNP κλπ), Firewalls, UTMs Αν θέλεις για Security επίσης έχει αρκετά κομμάτια που πρέπει να δείς, δεν μου έρχονται πιστοποιήσεις στο μυαλό να αναφέρω. Αλλά θέλεις Windows, Unix, Δίκτυα σίγουρα. Επίσης μπορείς να δείς για Forensics αλλά ο κλάδος είναι αρκετά πολύπλοκος και δύσκολα θα βρείς δουλειά γιατί είναι πολύ συγκεκριμένος και κυρίως σε σώματα ασφαλείας. Δεν ξέρω πολλές εταιρείες που να απασχολούν άτομα μόνο για αυτό. Σπουδές μόνο στο εξωτερικό. Ρομποτική. Πολύ προγραμματισμό και γνώσεις ηλεκτρονικού. Προγραμματισμό. Αυτή την στιγμή έχει την περισσότερη ζήτηση και εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα (πολύ περισσότερο απ' ότι το τεχνικό κομμάτι). Όλα τα παραπάνω θέλουν πολύ προσωπικό χρόνο και ασχολία. Και για πιστοποιήσεις αρκετά χρήματα αν δε μπορείς να διαβάσεις μόνος σου και να ασχοληθείς και θέλεις να πας σε κάποια σχολή. Γενικά η πληροφορική θέλει πολλές ώρες και ποτέ δε θα ασχολείσαι με ένα πράγμα αν κάτσεις Ελλάδα. Εδώ ο IT τα κάνει όλα. Στο εξωτερικό είναι ποιο συγκεκριμένα τα πράγματα. Άλλο ο windows admin, άλλο ο linux admin άλλο ο network admin. Όσο για υποστήριξη χρηστών. Το 80% είναι support χρήστη και εφαρμογές και 20% hardware (και πολύ λέω). Και τα προβλήματα που θα δείς τις περισσότερες φορές δεν είναι και εύκολα ή υπάρχουν έτοιμες λύσεις. Αποφάσισε και διάλεξε. Είσαι σε καλή ηλικία για να πάρεις το δρόμο σου. Και θα σου έλεγα ότι αποφασίσεις και αν μείνεις Ελλάδα για σπουδές ξεκίνα με το λιγότερο από ΤΕΙ. Μετράει αρκετά παραπάνω από ένα ΙΕΚ στην ανεύρεση εργασίας αν και τις περισσότερες φορές μπορεί να μάθεις λιγότερο σε ένα ΤΕΙ παρά σε ένα ΙΕΚ. Αλλά όπως σε όλα αν δε ασχοληθείς ο ίδιος προκοπή δε θα δείς. Αν σε ενδιαφέρει μπορείς να ξεκινήσεις και με online courses. Βίντεο το 2+ ωρών (έως και 32 ωρών έχω πετύχει) με διάφορα ενδιαφέροντα πραγματάκια. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2015 από SwAToNeR 4
defacer Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Περίπου αυτά που είπαν τα παιδιά παραπάνω. Προσωπικά πιστεύω βλέπεις μαθαίνεις και υπολογιστές σε τεχνικό επίπεδο δεν πολυσχετίζονται. Είτε είσαι προγραμματιστής είτε sysadmin είτε network engineer, για να είσαι καλός πρέπει να έχεις σκεπτικό engineer: διαβάζω μαθαίνω (και βλέποντας κιόλας γιατί όχι) και μετά σκέφτομαι αυτά που ξέρω πως μπορώ να τα εφαρμόσω στην τάδε περίπτωση. Όχι ότι δε γίνεται να έχεις δουλειά με προσέγγιση είδα κάτι το έμαθα το κάνω συνέχεια αλλά μη μου ζητάς παραπάνω, αλλά έτσι δεν πρόκειται να πας μακριά, θα είναι φανερό σε οποιοδήποτε έμπειρο πως δεν είσαι για παραπάνω. Δε θα το συνιστούσα γιατί προφανώς αν υπάρχει ζόρι είσαι ο πρώτος που θα φύγει, από την άλλη ξέρω κόσμο που το κάνει και δεν ιδρώνει το αυτί του. Τεχνικός υπολογιστών φάση το θεωρώ καταδίκη τελεία και παύλα, και γιατί είναι low skill job και γιατί έχουμε 2015, καλύτερα τεχνικός κινητών. Τεχνικός ηλεκτρονικών γενικά άλλη φάση, αλλά δεν έχει να κάνει με αυτό που αντιλαμβάνεσαι τώρα ως "υπολογιστές". 1
Ονειρολογίτης Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Καταλαβα. Αλλα το τεχνικο κομματι το αφηνουμε. Εψαξα για το sysadmin. ΕΙναι πραγματικα κατι που με ενδιαφερει και πιστευω οτι ειναι μεσα στα "νερα" μου. swatoner κατα ποσο κατι τετιο εχει μελλον / καλες οικονομικες απολαβες(μηλαω παντα για εξωτερικο). Επισης χτυπησα ενα απο αυτα που εγραψες το. MCSE. Μεσα εχει αυτα εδω: Ολα αυτα απαιτουνται για το MCSE για sysadmin η περνεις αναλογα οποιο θες(ΠΧ server infrastructure) με το "κομματι" που θελεις ?? Ηλεκτρονικος δεν με ενδιαφερει. Δεν θελω να μπω σε αυτο. Είναι πολύ λυπηρό να βλέπω νέους ανθρώπους να βάζουν τόσο χαμηλά τον πήχυ. Ο συλλογισμός σου μου θυμίζει συμμαθητές μου που λέγανε. "Χθές έμαθα να αλλάζω λάδια στο αυτοκίνητο, μου αρέσουν πολύ τα αυτοκίνητα αλλά επειδή δεν τό'χω θα γίνω φαναρτζής αντί να σπουδάσω μηχανικός". Έχεις ολόκληρη τη ζωή μπροστά σου. Πληροφορική δεν είναι μόνο προγραμματισμός, έχει άπειρους κλάδους και θα έχει ακόμα περισσότερους μέχρι να φτάσεις σε παραγωγική ηλικία. Τι θα πει "ο προγραμματισμός δεν μου ταιριάζει;". Βλέπω και μαθαίνω είναι και ο προγραμματισμός και ακόμα καλύτερα παίζω και μαθαίνω...ΑΛΛΑ θέλει άπειρες ώρες ενασχόλησης. Όχι κόλλησα σε μισή γραμμή κώδικα και τα παρατάω, θέλει απίστευτη επιμονή. Στο δια 'ταύτα. Άν θέλεις να βγάζεις κανα μεροκαματάκι με το ζόρι, γίνε τεχνικός. Αν θέλεις να έχεις μια ενδιαφέρουσα δουλειά, με σχετική εργασιακή ασφάλεια και αξιοπρεπείς αποδοχές κάτσε να λιώσεις και να μάθεις. Δεν ειναι οτι "χθες εβαλα λαδια σημερα τα παραταω και παω για φαναρτζης". Εδω και 1,5 χρονο ασχολουμε με αυτο το κομματι. Προσπαθησα παρα πολυ μεσω βιβλιων και βιντεο αλλα δεν εβγαλα τιποτα. Τωρα προσπαθω με μαθηματα αλλα δεν το βλεπω να "βγαινει". Παρολου που βαζω μου το ΕΙΝΑΙ μεσα στα μαθηματα(κα μαλιστα τα ηχογραφω και τα ξανα βλεπω μετα) και παλι δεν μου κολλαει. Πολυ απλα πραματα δεν μπορω να τα κανω. Πραματα που τα εκανα πριν 2 μαθηματα. Ειναι σαν να μολις(κουτσα στραβα) τελειοσο, τα πεταω στον καδο ανακοικλωσης και μαλιστα τα σβηνω με το CCleaner....και πραγματικα μου αρεσει ο προγραμματισμος.... δεν ξερω γιατι.... Οσο για τις απειρες ωρες, το 80% της ωρας(ελευθερος χρονος) μου παει στον προγραμματισμο οταν μπορω, το 15% στα Αγγλικα και το αλλο 5 % στις ταινιες M'αυτο θελω να πω οτι δεν το βλεπω και λεω "πωπω βουνο !!!" και απλα το βλεπω. Πραγματικα προσπαθω αλλα δεν βλεπω προοδο.... ΓΙ'αυτο βλεπω κατι αλλο...
gon1332 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 σο για τις απειρες ωρες, το 80% της ωρας(ελευθερος χρονος) μου παει στον προγραμματισμο οταν μπορω, το 15% στα Αγγλικα και το αλλο 5 % στις ταινιες M'αυτο θελω να πω οτι δεν το βλεπω και λεω "πωπω βουνο !!!" και απλα το βλεπω. Πραγματικα προσπαθω αλλα δεν βλεπω προοδο.... ΓΙ'αυτο βλεπω κατι αλλο... Μήπως αυτό το 80% δεν το αξιοποιείς μεθοδικά. Μπορεί η μέθοδός σου να είναι "σάπια" και να "μπάζει". Θα μπορούσες να ανοίξεις ένα θέμα που να αναφέρεσαι στο τί κάνεις μήπως και πέσουν προτάσεις πάνω σε αυτό το θέμα. 1
SwAToNeR Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Διαλέγεις ένα από αυτά. Πχ θες MCSE για server infrastucture https://www.microsoft.com/en-us/learning/mcse-server-infrastructure-certification.aspx Στην συγκεκριμένη περίπτωση όπως περάσεις το 410, 411 & 412 παίρνεις MCSA Cert και μετά δίνεις 413 & 414 και αναβαθμίζεις σε MCSE Δεν είναι εύκολα όμως μην νομίζεις. Θέλεις lab και δοκιμές γιατί οκ η θεωρία αλλά εφόσον δε τα πας και καλά με τον προγραμματισμό (θεωρία πολυ) τότε θα πρέπει τα περισσότερα να τα κάνεις πράξη. Προσωπικά ακόμα κυνηγάω το 410 μαζί με όλα τα άλλα. Αλλά δυστυχώς ο χρόνος μαζί με δουλειά και οικογένεια δε μου το επιτρέπει. Μπορείς να βρείς και online courses αν ψάξεις. Δεν ξέρω για δωρεάν αλλά το Udemy είχε πριν κάτι μέρες αρκετά exams video training με 17€ το ένα. Αγόρασα το 410 & 411 και ελπίζω να βρώ χρόνο να τα δώ. Παράλληλα διαβάζοντας και το βιβλίο για την 410. Πολύ ενδιαφέρον έχει και το Comptia A+ που είναι θεωρώ ποιο γενικό για Dekstop, Printers, Laptops, Λειτουργικά. http://certification.comptia.org/getCertified/certifications/a.aspx Είναι δυο εξετάσεις που δεν είναι τόσο δύσκολες αλλά θέλουν και αυτές διάβασμα. Πραγματικά μακάρι να είχαμε αυτά τα εργαλεία όταν ξεκίναγα και εγώ και να είχα και το μυαλό να ασχοληθώ. Το καλό που βρίσκω πάντως στην υπόθεσή σου είναι ότι έχεις κάνει βασικά προγραμματισμό. Θεωρώ ότι την ιδέα της δομής την έχεις. Το λέω γιατί ποια σε Windows Server κατα πολύ μεγάλο ποσοστό διευκολύνει το Powershell και scripts. Ειδικά με τις καινούργιες εκδόσεις Win Servers και την όλη cloud υπόθεση δεν βολεύει το GUI λόγο ταχύτητας. 1
Ονειρολογίτης Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Διαλέγεις ένα από αυτά. Πχ θες MCSE για server infrastucture https://www.microsoft.com/en-us/learning/mcse-server-infrastructure-certification.aspx Στην συγκεκριμένη περίπτωση όπως περάσεις το 410, 411 & 412 παίρνεις MCSA Cert και μετά δίνεις 413 & 414 και αναβαθμίζεις σε MCSE Δεν είναι εύκολα όμως μην νομίζεις. Θέλεις lab και δοκιμές γιατί οκ η θεωρία αλλά εφόσον δε τα πας και καλά με τον προγραμματισμό (θεωρία πολυ) τότε θα πρέπει τα περισσότερα να τα κάνεις πράξη. Προσωπικά ακόμα κυνηγάω το 410 μαζί με όλα τα άλλα. Αλλά δυστυχώς ο χρόνος μαζί με δουλειά και οικογένεια δε μου το επιτρέπει. Μπορείς να βρείς και online courses αν ψάξεις. Δεν ξέρω για δωρεάν αλλά το Udemy είχε πριν κάτι μέρες αρκετά exams video training με 17€ το ένα. Αγόρασα το 410 & 411 και ελπίζω να βρώ χρόνο να τα δώ. Παράλληλα διαβάζοντας και το βιβλίο για την 410. Πολύ ενδιαφέρον έχει και το Comptia A+ που είναι θεωρώ ποιο γενικό για Dekstop, Printers, Laptops, Λειτουργικά. http://certification.comptia.org/getCertified/certifications/a.aspx Είναι δυο εξετάσεις που δεν είναι τόσο δύσκολες αλλά θέλουν και αυτές διάβασμα. Πραγματικά μακάρι να είχαμε αυτά τα εργαλεία όταν ξεκίναγα και εγώ και να είχα και το μυαλό να ασχοληθώ. Το καλό που βρίσκω πάντως στην υπόθεσή σου είναι ότι έχεις κάνει βασικά προγραμματισμό. Θεωρώ ότι την ιδέα της δομής την έχεις. Το λέω γιατί ποια σε Windows Server κατα πολύ μεγάλο ποσοστό διευκολύνει το Powershell και scripts. Ειδικά με τις καινούργιες εκδόσεις Win Servers και την όλη cloud υπόθεση δεν βολεύει το GUI λόγο ταχύτητας. Χμ καταλαβα Οκ Αρα ουσιαστηκα με αυτα τα 5 (410,411,412,413,414) περνεις το MSCE για server infrastructure ?? Δηλαδη ουσιαστηκα αυτα(410,411 κ.τ.λ) ειναι κατι σαν "κεφάλαια". Οπως ειναι παραδειγμα στα Αγγλικα στο lower(αμα ξερεις) 1 part listening 1 part writing για παραδειγμα ? Μήπως αυτό το 80% δεν το αξιοποιείς μεθοδικά. Μπορεί η μέθοδός σου να είναι "σάπια" και να "μπάζει". Θα μπορούσες να ανοίξεις ένα θέμα που να αναφέρεσαι στο τί κάνεις μήπως και πέσουν προτάσεις πάνω σε αυτό το θέμα. Οντως. Αυτο ειναι πολυ καλη ιδεα Αυριο με καθαρο μυαλο θα ανοιξω ενα θεμα
ZAKKWYLDE Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν ειναι οτι "χθες εβαλα λαδια σημερα τα παραταω και παω για φαναρτζης". Εδω και 1,5 χρονο ασχολουμε με αυτο το κομματι. Προσπαθησα παρα πολυ μεσω βιβλιων και βιντεο αλλα δεν εβγαλα τιποτα. Τωρα προσπαθω με μαθηματα αλλα δεν το βλεπω να "βγαινει". Παρολου που βαζω μου το ΕΙΝΑΙ μεσα στα μαθηματα(κα μαλιστα τα ηχογραφω και τα ξανα βλεπω μετα) και παλι δεν μου κολλαει. Πολυ απλα πραματα δεν μπορω να τα κανω. Πραματα που τα εκανα πριν 2 μαθηματα. Ειναι σαν να μολις(κουτσα στραβα) τελειοσο, τα πεταω στον καδο ανακοικλωσης και μαλιστα τα σβηνω με το CCleaner....και πραγματικα μου αρεσει ο προγραμματισμος.... δεν ξερω γιατι.... Οσο για τις απειρες ωρες, το 80% της ωρας(ελευθερος χρονος) μου παει στον προγραμματισμο οταν μπορω, το 15% στα Αγγλικα και το αλλο 5 % στις ταινιες M'αυτο θελω να πω οτι δεν το βλεπω και λεω "πωπω βουνο !!!" και απλα το βλεπω. Πραγματικα προσπαθω αλλα δεν βλεπω προοδο.... ΓΙ'αυτο βλεπω κατι αλλο... Κοίταξε θέλει και επιμονή, αλλά θέλει και ακαδημαϊκή καθοδήγηση. Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο 1.5 χρόνος δεν είναι πολύς καιρός και είναι λογικό να βρίσκεσαι στο στάδιο, "'έκανα κάτι πριν λίγο, αλλά μετά απο 2 μέρες δεν θυμάμαι τι έκανα". Αυτο συμβαίνει πάρα πολύ συχνά, απλά αποκτώντας εμπειρία μπορείς να θυμηθείς πιο γρήγορα πως έφτασες εκεί. Όταν πρωτοπήγα και έκανα C στην σχολή, αν και μου άρεσε ο προγραμματισμός, απογοητεύτηκα τελείως και είπα και εγώ..."δεν κάνω για προγραμματιστής". Σήμερα βγάζω το ψωμί μου απο αυτό. Οπότε θα έλεγα για τώρα αντιμετώπισέ το σαν χόμπυ, βρες μια εύκολη γλώσσα (δεν πιστεύω να ξεκίνησες με καμιά C++) και κάνε πλακίτσα να μπείς στο νόημα. Όταν με το καλό περάσεις σε μια σχολή, με την ακαδημαϊκή καθοδήγηση που θα δεχθείς θα μάθεις ουσιαστικά να μαθαίνεις. Οπότε υπομονή και δες το σαν χόμπυ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα