Προς το περιεχόμενο

OC σε GPU R9 280

AbyssD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδεια εχω την Asus radeon r9 280 strix και θελω την γνωμη σας για το Overclocking που της εκανα αν πρεπει να προσεξω κατι η αν μπορω να κανω κατι καλυτερο. Ειναι η πρωτη φορα που κανω Overclocking και δεν πειραξα ρευματα γι αυτον τον λογο.. Εκανα benchmarks με Unigine Valley και νομιζω πως ειναι ολα ενταξει..

post-320944-0-45338400-1442853100_thumb.jpg

post-320944-0-03433500-1442853105_thumb.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θερμοκρασιες να προσεχεις μην ανεβασει σε επικινδυνα επιπεδα (80+ κελσιου) και να δεις αν το voltage που εχεις βαλει, υποστηριζεται απο το τροφοδοτικο σου στην ταμπελα που εχει πανω μην το εχεις στα ορια και σου σκασει.

• Like 1

Δοκίμασε και παιχνίδια για να σιγουρευτείς πως είσαι stable. Προσωπικά , το πιο απαιτητικό για μένα είναι το battlefield 4 , μιας και ενώ ήμουν σταθερός σε valley, shadow of mordor κλπ. , εκεί μετά από κάποια ώρα μου πετούσε dx error.

Η τάση είναι οκ στα 1.25 , είναι το default για τις 7950 boost/280. Από θερμοκρασίες είσαι οκ πάντως. 

• Like 1

Απο τροφοδοτικο ειμαι ενταξει :P ειναι 2 μερες που πηρα στα χερια μου το Evga supernova 850 g2

Οι θερμοκρασιες στην Strix δυστυχως ειναι συνεχως υψηλες στην asus μου ειπαν οσο ειμαι κατω απο 90 ειμαι ενταξει.. Εγω για να ειμαι σιγουρος ρυθμισα τα fan να πεταξουν στους 80+ :P

Θελω να ρωτησω κατι. Αν βαλω Core Voltage ανεβαζω ταυτοχρονα και θερμοκρασιες? Επισης αν ανεβασω core voltage μπορω να κανω και περισσοτερο OC?

Ναι , το core voltage επηρεάζει και τις θερμοκρασίες , και το πόσο θα ανέβεις. Γενικά , δεν έχεις και πολύ μεγάλο περιθώριο από θέμα τάσης , στα 1.3v είναι το μέγιστο που μπορείς να βάλεις. Επίσης δεν είναι σίγουρο πως θα ανέβεις πολύ παραπάνω αν το κάνεις αυτό , μια εκτίμηση είναι πως ίσως φτάσεις τα 1250mhz core clock , δεδομένου του ότι τώρα είσαι απόλυτα σταθερός.

• Like 1

Λετε να το αφησω ετσι? Θα δοκιμασω και κανενα βαρυ game να σιγουρευτω οπως λες.

Ναι , το core voltage επηρεάζει και τις θερμοκρασίες , και το πόσο θα ανέβεις. Γενικά , δεν έχεις και πολύ μεγάλο περιθώριο από θέμα τάσης , στα 1.3v είναι το μέγιστο που μπορείς να βάλεις. Επίσης δεν είναι σίγουρο πως θα ανέβεις πολύ παραπάνω αν το κάνεις αυτό , μια εκτίμηση είναι πως ίσως φτάσεις τα 1250mhz core clock , δεδομένου του ότι τώρα είσαι απόλυτα σταθερός.

Βασικα να μην κανω ενα 3DMark τεστ δεν ειναι καλυτερο αυτο?

Πιστεύω είναι μια χαρά στα 1200 , τώρα να ανεβάσεις με το ζόρι άλλα 50 πχ και να βάλεις και παραπάνω τάση για να το πετύχεις , δεν πιστεύω πως αξίζει.

Το καλύτερο είναι να τεστάρεις όσο πιο πολλά μπορείς.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...