Επισκέπτης Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 To apt βαζει και τις suggested εξαρτησεις εξ' ορισμου, αλλα οχι τις recommended. ------------------------------------------ Αν μιλάμε για εγκατάσταση συμβαίνει το αντίθετο (δλδ install γίνετε στα recommended). -- http://askubuntu.com/questions/18545/installing-suggested-recommended-packages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rurouni89 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτο που λες παραπανω, πως οταν εβγαλες την mysql μπηκε η mariadb ισως να ειναι ο λογος που ειχες προβλημα. Καποιο προγραμαμ ηθελε οποσδηποτε βαση δεδομενων και αφου εβγαλες την mysql, το apt επρεπε να βαλει κατι αλλο και εβαλε την mariadb. Το λογο για τον οποιο κολλησε η mariadb δεν τον ξερω. Επισης, οι εξαρτησεις ενος πακετου για το apt χωριζονται σε υποχρεωτικες, προτινομενες και προαιρετικες (χαλια μεταφραση αλλα τι να κανω :/). Εστω ο firefox. Θα εχει για υποχρεωτικη εξαρτηση πχ τις βιβλιοθηκες τις gtk2 επειδη το interface του ειναι γραμμενο σε gtk2, για προτινομενη καποιο branding που βαζει το ubuntu για να εχει πχ αναζητηση στα πακετα απο το search πανω δεξια και για προαιρετικη καποιο extension σαν το adblock. Ο ff μπορει να δουλεψει χωρις το branding του ubuntu ή το adblock, αλλα δεν μπορει να δουλεψει αν δεν μπορει να ζωγραφισει το ιδιο του το interface... Αυτες αναφερονται σαν suggested και recommended στο apt και στη σελιδα αναζητησης πακετων (packages.ubuntu.com) To apt βαζει και τις suggested εξαρτησεις εξ' ορισμου, αλλα οχι τις recommended. Επισης, για να δεις το αναποδο του apt-cache depends, δηλαδη οχι αν ο amarok εξαρταται απο τη mysql/mariadb αλλα αν η mysql/mariadb μπορει να αποτελεσει εξατηση του amarok, υπαρχει το apt-cache rdepends. Πχ, αν βαλεις καποιο απο ολα αυτα τα πακετα, παιρνεις δωρακι τον amarok! $ apt-cache rdepends amarok amarok Reverse Depends: tangerine remuco-amarok |plait moodbar ezgo-multimedia education-desktop-kde |cairo-dock-musicplayer-plug-in amarok-utils amarok-utils amarok-doc amarok-dbg amarok-commonμιας και ολα αυτα τον εχουν σαν αμεση εξαρτηση. Τελος, αν κατι το εχεις ηδη εγκατεστημενο και σκεφτεσαι να το βγαλεις και σε ενδιαφερει τι θα παρει μαζι του, υπαρχει το aptitude why. Πχ εχω εγκατεστημενες τις βιβλιοθηκες της qt5 γιατι τις θελουν αυτα τα πακετα στο συστημα μου $ aptitude why libqt5gui5 i smtube Depends libqt5gui5 (>= 5.0.2)Χμμμ... ναι... μονο ενα όπότε αμα θέλω να δώ ποιες οι εξαρτήσεις ενός προγράμματος γραφω sudo apt-cache depends amarok και μου βγάζει τι θέλει ο amarok για να παίξει και αμά θέλω να δώ ποια προγράμματα χρησιμοποιούν μια εξάρτηση τρέχε sudo apt-cache rdepends amarok ? καλα το καταλάβα ? Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι, αλλα δουλευει και χωρις sudo μπροστα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rurouni89 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι, αλλα δουλευει και χωρις sudo μπροστα. σε ευχαριστώ πολύ πολύ χρήσιμες εντολές /respect Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stefant24 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Προβλήματα που συναντούσα Α)Οι οδηγοί της κάρτας γραφικών Β)Το μόνο σταθερό σε μια φάση interface ήταν το xfce Γ)Πρόβλημα με χαμένα εικονίδια κάτω στην μπάρα όπως δικτύου ήχου Δ)Μια φορά μετά απο ένα kernel update μου έχασε τον ήχο και τον επανέφερα Ε)Πάλι μια φορά μετά απο kernel update έτρωγε ξέμπαρκα και τυχαία freeze ύστερα απο ψάξιμο ήταν ο πυρήνας και μέσα απο live-cd και ένα δυνατό chroot ήρθα στο παλίο kernel γιατί για κάποιο λόγο κατα την εκκίνηση δεν ήθελε να μπεί με τον παλίο Kernel ΣΤ)σε κάποιες φάσεις όταν άνοιγα το μηχάνημα ύστερα απο μια παρατηρημένη σταθερότητα 5 ημέρων τρελαινόταν Ζ)Σε κάποιες φάσεις δεν ήθελε να κάνει Update παρα μόνο ύστερα απο gksudo και ακόμα θυμάμαι πιο παλία όταν ήμουν μικρός πριν το ubuntu δεν θυμάμαι είχα βάλει μια άλλη έκδοση μετα απο ενημέρωση μου ήρθε σερβιριστό ένα kernel Panic βέβαια τότε δεν μπορούσα να ασχοληθώ πολύ Προσοχή δεν τα θάβω προσπαθώ να δω τι κάνω λάθος σέβομαι το λειτουργικό με τις δυνάμεις και τις αδυναμίες του Ευχαριστώ Φίλε μου απορώ με τα προβλήματα που σου εμφανίστηκαν εγώ έχω σύστημα Π4 ΣΟΚΕΤ 775 και έχω αλλάξει 2 φορές κάρτα γραφικών από 220 σε 730 GeForce Gigabyte και δεν αντιμετώπισα κανένα μα κανένα πρόβλημα σε UBUNTU MAΛΙΣΤΑ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rurouni89 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Φίλε μου απορώ με τα προβλήματα που σου εμφανίστηκαν εγώ έχω σύστημα Π4 ΣΟΚΕΤ 775 και έχω αλλάξει 2 φορές κάρτα γραφικών από 220 σε 730 GeForce Gigabyte και δεν αντιμετώπισα κανένα μα κανένα πρόβλημα σε UBUNTU MAΛΙΣΤΑ και εγώ απορώ με τα προβλήματα αυτά δεν είμαι και μέσα στο σύστημα για να πω και στους δύο μας πάντως τώρα είναι οκ έτσι λέει δηλαδη :Ρ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stefant24 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 και εγώ απορώ με τα προβλήματα αυτά δεν είμαι και μέσα στο σύστημα για να πω και στους δύο μας πάντως τώρα είναι οκ έτσι λέει δηλαδη :Ρ Ότι προκύψει μοιράσου το Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rurouni89 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Ότι προκύψει μοιράσου το εννοείται ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noa113 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2015 Χωρίς να θέλω να το παίξω έξυπνος, νομίζω ότι οποιοσδήποτε θέλει να εμβαθύνει παραπάνω από τα βασικά θα πρέπει να ρίξει και το ανάλογο διάβασμα. Για παράδειγμα για ό,τι έχει σχέση με το σύστημα διαχείρισης πακέτων (Debian package management) μπορεί κανείς να ξεκινήσει από εδώ: https://www.debian.org/doc/manuals/debian-reference/ch02.en.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα