mihalis19 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Γεια σας παιδιά. Θα ήθελα να μάθω πως μπορώ την menu bar Που έχω να την προσαρμόσω σε όλες τις σελίδες μου (περίπου 80 σελίδες). Δηλαδή να υπάρχει μια σελίδα που να είναι η menu bar και από εκεί και πέρα σε όλες τις άλλες να τραβιέται με κάποιο tag. Η σελίδα μου είναι html (δεν είναι ακόμα online) Ευχαριστώ
DiversionR Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Θα πρέπει να βάλεις τον κώδικα του menu bar που έχεις σε όλες τις html σελίδες σου.
dios231 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Μπορείς να το κανεις δυναμικά με php η python
mihalis19 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 ναι το να το βαλω σε όλες τις σελίδες έιναι το εύκολο και ταυτόχρονα το δύσκολο γιατί όταν θέλω να κάνω μια αλλαγή στο μενού θα πρέπει να το κάνω σε 80 σελίδες. με php πως? για πείτε περισσότερες οδηγίες. και γενικά όλη την διαδικασία
mentoras28 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Εν συντομια γραψε τον κωδικα για το μενου και αποθηκευσε το σε ενα αρχειο ας πουμε navmenu.php Στο div που θα εγραφες τον κωδικα για το menu γραψε <?php include("navmenu.php"); ?> Για να τρεξει php σε html αρχειο θα πρεπει να πειραξεις λιγο το .htaccess αρχειο. Διαφορετικα αποθηκευσε τις σελιδες σε .php αρχεια. Οσο πιο απλα μπορω να σου εξηγησω η php ειναι serverside γλωσσα οποτε χρειαζεσαι ενα server(apache, nginx) για να τρεχει.Για να το δουλεψεις τοπικα θα σου προτεινα να δοκιμασεις καποιο ετοιμο πακετo οπως XAMP για να μην ταλαιπωρηθεις με την εγκατασταση επιμερους πραγματων. Αν παλι θες να το πειραζεις online οποιοδηποτε πακετο hosting σε linux εχει αυτα που χρειαζεσαι, Γενικα θα σου προτεινα να κοιταξεις να ψαξεις την php παρεα με html και css.
leonidas_fs Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Βάλτην στο Header.php Απο κει και πέρα βάλε κάθε σελίδα να κάνει include το header.php, οπότε οτι αλλαγή θες να κάνεις, θα την κάνεις μονο στο αρχείο header.php και θα είναι το ιδιο σε όλο το site!
mihalis19 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 ok μισό γιατί μπερδεύτηκα. φτιάχνω το αρχείο header php. αυτό τι μορφή πρέπει να έχει ακριβώς? δεν ξέρω php. το header.php θα ενημερώνει οπότε την Index Και όλες τις υπόλοιπες?? θα εκτιμούσα μια βοήθεια στο πως πρέπει να γραφτεί η header.php και τι tag πρέπει να υπάρχει στις άλλες σελίδες
Cr1MsOn Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 φτιάχνεις ένα ξεχωριστό αρχείο header.php και εκεί μέσα βάζεις τον συγκεκριμένο κώδικα. <div id="navmenu"> <li><a href="index.php">Home</a></li> <li><a href="contact.php">Contact</a></li> <li><a href="about.php">About Us</a></li> </div> το id και τα links τα αλλάζεις και βάζεις αυτά που θες για να τα κανεις style με css μετά και απλά σε κάθε σελίδα σου θα κανεις include το header.php <?php include('header.php'); ?> για να μην πλέξεις με .htaccess καλύτερα θα ήταν να αλλάξεις όλα τα files σου σε .php
XPHSTOS_ Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Αν δεν απατώμαι, μπορείς να κάνεις import το κωμάτι html που θέλεις ως object αλλά δεν είναι και η καλύτερη τακτική.Βέβαια, πλέον πρέπει να ισχύει και το import. Δες εδώ.Αλλά δεν ξέρω τι compatibility παίζει...
mihalis19 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Cr1MsOn ευχαριστώ φίλε. θα το δοκιμάσω. Κάτι είχα διαβάσει ότι η index πρέπει σε αυτήν την μέθοδο να είναι php. εμένα δεν είναι. Παίζει ρόλο?? XRHSTOS_ ναι φαίνεται λίγο πιο περίεργο αυτό Θα δοκιμάσω την πρώτη περίπτωση και τα λέμε!! mentoras28 τώρα είδα το μήνυμα σου και εσένα. σε ευχαριστώ. Δεν γίνεται να πειράξω το index.html πρέπει οπωσδήποτε να βγαίνει σε .html και όχι php άρα τι ακριβώς πρέπει να ψάξω? δεν κατάλαβα τι ακριβώς πρέπει να αλλάξω ώστε να: βάλω το μενού σε όλες τις σελίδες και ταυτόχρονα να είναι τα αρχεία μου html ας είναι php μόνο το header.php Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2015 από mihalis19
mentoras28 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 H php ειναι server side . Ουσιαστικα αυτο σημαινει οτι αν δεν εχεις τρεχεις σε καποιο server την php και να σου σερβιρει τις σελιδες se html μην περιμενεις να δεις αποτελεσματα στο browser. Αν δουλευεις το site σε καποιο hosting provider λογικα δεν εχεις προβλημα . Αν εισαι τοπικα πρεπει να εγκαταστησεις καποια πραγματατα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα