Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

i) Το ποσό που διαθέτουμε: 200€ ώς 320€ ανώτατο.

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (αναφέρετε επίσης αν θα ασχοληθείτε με το mining ή όχι : καθημερινή, βίντεο Utube, παιχνίδια, οχι απαιτητικές εφαρμογές.

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: όχι

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? Οθόνη : Samsung LS22A100N

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) Επιθυμώ την αγορά απο αξιόπιστο κατάστημα με aftersales υποστήριξη.

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το συναρμολογίσω ο ίδιος.

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Win 7, υπάρχει.

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> Αναβάθμιση ναι, διπλή κάρτα γραφικών οχι.

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> Οχι

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> Όχι

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:

Υπάρχουν :

1. Asrock 970 extreme 3

2. CPU FX-6100

3. SSD Samsung 840evo 120gb

4. HDD Caviar Blue 500gb

5. 7950 3gb

6. Ram Kingston 1600 8gb

7. Samsung LS22A100N

Θα ήθελα την γνώμη σας αμερόληπτα, υπάρχει η μητρική η οποία σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Asrock μπορεί να δεχθεί επεξεργαστή ώς τον AMD 8370Ε.

Το ερώτημα μου είναι να πάρω τον 8370Ε δεδομένου οτι είναι στα 234€ και δεν χρειάζομαι και

μητρική ?

Ή να πάω σε 4590-4690 + μητρική και να φτάσω το ταβάνι μου στα 320€ ??

Αν υπάρχουν και προτάσεις μητρικής + επεξεργαστή θα μπουν στο μύλο της επεξεργασίας .Σε αυτή την περίπτωση προτιμώ Asrock καθως οι μνήμες που έχω είναι συμβατές ..

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Επεξ/σία από Bill Restos
Δημοσ.

Τι επεξεργαστη εχεις τωρα? Η χρηση που περιγραφεις ειναι πολυ απλη εκτος απο τα παιχνιδια, ασχολεισαι πολυ με το gaming? Γενικα κανεις κατι συγκεκριμενο με το υπαρχον συστημα και δεν εισαι ευχαριστημενος με τις επιδοσεις του?

Δημοσ.

Με το gaming ασχολούμαι περιστασιακά , αλλά παίζω πχ. skyrim, metro .. Επειδή η μητρικη υποστηρίζει τον 8370Ε και η τιμή του είναι σχετικά καλή έλεγα να τον αγοράσω.Στον γύρω του διαδυκτίου που έκανα όμως αν και οι απόψεις που είδα είναι οπαδών της Ιντελ, με έβαλαν σε σκέψεις ..που ανεβάζουν όμως το κοστος κατα 100-120€ για αγορά επεξεργαστη και μητρικής.Τα 100€ είναι υπολογίσημο νούμερο για μένα.Επεξεργαστή έχω τον fx-6100!

Δημοσ.

Ο πιο vfm επεξεργαστης ειναι ο 8320, ο οποιος με καλο OC φτανει πολυ καλες επιδοσεις. Βεβαια απο την αλλη η μητρικη σου δεν ενδεικνυται για μεγαλο κλοκαρισμα. Θα μπορουσες να παρεις κατι ενδιαμεσο, δηλαδη τον 8350 που ειναι στοκ στα 4Ghz (συχνοτητα που ο 8320 φτανει ανετα με μια σωστη μητρικη και μια καλη ψυκτρα). Ολα αυτα στα λεω γιατι εχεις ηδη amd μητρικη, οποτε για αναβαθμιση χρειαζεσαι μονο επεξεργαστη, ενω στην αλλη περιπτωση (intel) χρειαζεσαι και μητρικη οποτε ανεβαινει το κοστος.

Αφου ασχολεισαι περιστασιακα θα σου ελεγα να παρεις εναν 8320 που εχει καλη σχεση αποδοσης/τιμης, δεν προκειται να υπαρξει bottleneck με την υπαρχουσα καρτα γραφικων.

Δημοσ.

παιδια θελω να ρωτησω κατι,δεν ξερω σε ποιο θεμα να γραψω γι αυτο θα γραψω εδω.Βρηκα εναν ssd samsung evo απο eBay και θελω να ρωτησω αν ισχυει η εγγυηση της samsung στην Ελλαδα(μη τυχων και τον παρω και δεν εχω εγγυηση)

Δημοσ.

παιδια θελω να ρωτησω κατι,δεν ξερω σε ποιο θεμα να γραψω γι αυτο θα γραψω εδω.Βρηκα εναν ssd samsung evo απο eBay και θελω να ρωτησω αν ισχυει η εγγυηση της samsung στην Ελλαδα(μη τυχων και τον παρω και δεν εχω εγγυηση)

Μπορεις να γραψεις στο νημα που ειναι σχετικο με τους σκληρους δισκους. Λογικα θα ισχυει η πανευρωπαϊκη εγγυηση.

Δημοσ.

Παρε τον 8320 κάνε και ενα o.c στα 4-4,2 ghz που πηγαινει η μητρική σου και θα είσαι οκ. Λογικά στα 4 θα θέλει και undervolt οποτε μένεις και με την μαμά ψυχτρα.

Δημοσ.

Μπορεις να γραψεις στο νημα που ειναι σχετικο με τους σκληρους δισκους. Λογικα θα ισχυει η πανευρωπαϊκη εγγυηση.

Eυχαριστω φιλε.Θα γραψω εκει.

Δημοσ.

H μητρική (970 extreme3 R1) σύμφωνα με την Asrock δεν δέχεται τον 8350 & τον 8320 λόγω του υψηλού TDP .. έτσι η δυνατότητα μου είναι μόνο για τον 8320Ε ή 8370Ε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...