Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυσκολο να σκεφτω καποιο πιτσιρικι να μην εχει καποια κονσολα ηδη στο σπιτι για παιχνιδια. Οποτε στο θεμα του λαπτοπ για το σχολειο (εφοσον το gaming ειναι εκτος των ζητουμενων προδιαγραφων..), ποιο σχολειο..  βασικα για χρηση facebook σε πιο βολικη μορφη απο το κινητο που ηδη εχουν. Αντε και ισως καμια εγγραφη κειμενου αν τους ζητηθει απο το σχολειο σε εκτυπωμενη μορφη. 

Εγω θα προτεινα απλο λαπτοπ με fanless λυση με καποιον N2840 με Windows 8.1 (η 10 αν κυκλοφορουν ηδη) και εναν εκτυπωτη. Για την δουλεια που θα το χρησιμοποιησουν πραγματικα θα ειναι υπεραρκετο. Για το fanless που εγραψα παραπανω υπαρχει λογος...  τα παιδια εχουν την ταση να κακομεταχειριζονται και να χρησιμοποιουν/παρατανε το λαπτοπ πανω σε κρεβατι η καναπε για ωρες να μην πω μερες. Τοποθετηστε σε αναλογη θεση εναν i3 η δυνατοτερο επεξεργαστη και υπολογιστε το αποτελεσμα. 

Φοιτητες που εχουν μεγαλυτερες και ιδιαζουσες αναγκες πιστευω εχουν την ικανοτητα να επιλεξουν τι ακριβως τους βολευει. Για πιο μικρες ηλικιες ενα απλο λαπτοπ ειναι ηδη περισσοτερο απο οτι χρειαζονται. Και μιλωντας για μικροτερες ηλικιες μιλω για 14-17 και παντα με επιτηρηση. Σε μικροτερες ηλικιες ειναι εγκλημα. 

• Like 1
Δημοσ.

Όλα τα laptop του άθλια άκου εκεί όλα μα όλα U ...? Πόσο θύματα είναι αυτοί που δεν ξέρουν και πάνε και αγοράζουν από τέτοια μαγαζιά που στόχο έχουν μόνο να εξαπίστευτο είναιύν το κόσμο σειρά U ότι ποιο άθλιο μισές επιδόσεις από το μοντέλο που έχει

δηλαδη ποιο ειναι το αντιστοιχο του i5 5200U που πχ φοραει το 5558 της Dell?

Δημοσ.

'''''Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλούς γονείς τις τελευταίες ημέρες είναι ποιο laptop να επιλέξουν για το παιδί τους.'''''

Το ''απασχολει πολλους γονεις η αγορα laptop για τα παιδια τους''απο που προκυπτει παλι???

• Like 2
Δημοσ.

Δυσκολο να σκεφτω καποιο πιτσιρικι να μην εχει καποια κονσολα ηδη στο σπιτι για παιχνιδια. Οποτε στο θεμα του λαπτοπ για το σχολειο (εφοσον το gaming ειναι εκτος των ζητουμενων προδιαγραφων..), ποιο σχολειο.. βασικα για χρηση facebook σε πιο βολικη μορφη απο το κινητο που ηδη εχουν. Αντε και ισως καμια εγγραφη κειμενου αν τους ζητηθει απο το σχολειο σε εκτυπωμενη μορφη.

Εγω θα προτεινα απλο λαπτοπ με fanless λυση με καποιον N2840 με Windows 8.1 (η 10 αν κυκλοφορουν ηδη) και εναν εκτυπωτη. Για την δουλεια που θα το χρησιμοποιησουν πραγματικα θα ειναι υπεραρκετο. Για το fanless που εγραψα παραπανω υπαρχει λογος... τα παιδια εχουν την ταση να κακομεταχειριζονται και να χρησιμοποιουν/παρατανε το λαπτοπ πανω σε κρεβατι η καναπε για ωρες να μην πω μερες. Τοποθετηστε σε αναλογη θεση εναν i3 η δυνατοτερο επεξεργαστη και υπολογιστε το αποτελεσμα.

Φοιτητες που εχουν μεγαλυτερες και ιδιαζουσες αναγκες πιστευω εχουν την ικανοτητα να επιλεξουν τι ακριβως τους βολευει. Για πιο μικρες ηλικιες ενα απλο λαπτοπ ειναι ηδη περισσοτερο απο οτι χρειαζονται. Και μιλωντας για μικροτερες ηλικιες μιλω για 14-17 και παντα με επιτηρηση. Σε μικροτερες ηλικιες ειναι εγκλημα.

Το λαπτόπ με n2840 είναι για να το πετάξεις στο κεφάλι αυτών που τα έφτιαξαν για να κοροϊδεύουν τους χαζους. Ακόμα και ο I3 που πρότεινα παραπάνω είναι για παιδάκια. Και όποιος νομίζει ότι μπορεί να κάνει έλεγχο το παιδί του που είναι 14-17 είναι για γέλια . Αν μπορείς να του δώσεις να καταλάβει πως έχουν τα πράγματα είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για το παιδί σου. Όπως και το να περιορίζεις τις ώρες του είναι λάθος. Τα παιδιά από τα 14 θα πρέπει είδη να ψάχνονται και να κατανοουν πράγματα. Αν το παιδί σου έχει τάση στον προγραμματισμό και δεν τον αφήνεις μπορεί να το καταστρέψεις και πολλά άλλα παραδείγματα. Παιδιά που καταπιεζονται πάντα αντιδρούν κάπως. Είναι ολόκληρο κεφάλαιο αυτό και είδη επεκτάθηκα πολύ. Πάνω στο θέμα ο φοιτητής θα πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα λαπτοπ αξίας 700-800 ευρώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το λαπτόπ με n2840 είναι για να το πετάξεις στο κεφάλι αυτών που τα έφτιαξαν για να κοροϊδεύουν τους χαζους. Ακόμα και ο I3 που πρότεινα παραπάνω είναι για παιδάκια. Και όποιος νομίζει ότι μπορεί να κάνει έλεγχο το παιδί του που είναι 14-17 είναι για γέλια . Αν μπορείς να του δώσεις να καταλάβει πως έχουν τα πράγματα είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για το παιδί σου. Όπως και το να περιορίζεις τις ώρες του είναι λάθος. Τα παιδιά από τα 14 θα πρέπει είδη να ψάχνονται και να κατανοουν πράγματα. Αν το παιδί σου έχει τάση στον προγραμματισμό και δεν τον αφήνεις μπορεί να το καταστρέψεις και πολλά άλλα παραδείγματα. Παιδιά που καταπιεζονται πάντα αντιδρούν κάπως. Είναι ολόκληρο κεφάλαιο αυτό και είδη επεκτάθηκα πολύ. Πάνω στο θέμα ο φοιτητής θα πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα λαπτοπ αξίας 700-800 ευρώ.

Μια χαρα ειναι τα Ν2840 (και γενικως τα entry level) για το ευρος χρησης που προοριζονται, μην λεμε οτι μας κατεβει. Αν ενα παιδι χρειαζεται i5 και i7 για να μπει στο facebook και να τρεξει ενα office..  τοτε μαλλον εχω χασει πολλα επεισοδια. Γιατι περα απο χαζεμα σε πασης φυσεως site, facebook, youtube βιντεακια, καμια ταινια, κατεβασμα τραγουδιων, βασικη επεξεργασια φωτογραφιας (για να ανεβαζουν στο facebook οχι για κανενα αλλο λογο!) και χρηση ενος office..  πολυ δυσκολα θα κινηθει καποιο παιδι σε αυτες τις ηλικιες. Για θεμα παιχνιδιου, προσωπικα απο τα παιδια μου και απο τα παιδια φιλων και συγγενων, στα xbox και playstation εχουν ριξει το βαρος αυτο. Τι μοδα ειναι αυτη να θελει σωνει και καλα να εχεις ενα παντοδυναμο λαπτοπ για να κανεις τα αυτονοητα βασικα πραγματακια που ενα λαπτοπ των 200 ευρω τα κανει μια χαρα, αδυνατω να το κατανοησω. Εκτος αν εχεις κανενα πιτσιρικα που θα θελει να τρεχει CAD και Ray Tracing εφαρμογες. Παντως θα ηθελα πολυ να δω ποσο θα αντεξει ενας i5 στα χερια πραγματικης χρησης ενος παιδιου, διχως να παιρνει αερα απο τις κατω γριλιες, την στιγμη που θα βρισκεται πανω σε ενα κρεβατι σχεδον ολη την ωρα. Γιατι 8 στις 10 φορες θα ειναι πεταμενο επανω εκει, αυτο ειναι δεδομενο σε ενα παιδικο δωματιο. Οι υπολοιπες 2 απο τις 10 θα ειναι πεταμενο πανω σε καναπε.

Για το θεμα ελεγχου και περιορισμου, ο καθε γονιος κανει οτι πιστευει οτι ειναι καλυτερο. Αν πιστευεις πως σε ενα 14χρονο παιδι μπορεις να του εξηγησεις πραγματα και να μεινεις εφησυχασμενος πως θα μεινει προσκολημενο σε αυτα.. πασο. Οπως επισης πασο και στο αν θελεις να παρεις σε ενα παιδι ενα πανακριβο μηχανημα που δεν θα εκμεταλλευτει καθολου και θα του ειναι δυσχρηστο (με επιπλεον βαρος και μειωμενη φορητοτητα).

Για το θεμα φοιτητης, με βαση αυτο που σπουδασα (νομικη) αν ειχα να επιλεξω σημερα ενα λαπτοπ θα επαιρνα σιγουρα ενα chromebook και θα μου ηταν υπεραρκετο. Αλλα σιγουρα καποιος που θα ακολουθησει κλαδο αρχιτεκτονικης θα χρειαστει οτι δυνατοτερο μπορει να βρει για να μπορει να τρεχει εξειδικευμενες απαιτητικες εφαρμογες. Ολα εχουν να κανουν με τις αναγκες, πρακτικες κατα κυριο λογο και επειτα απο θεμα μοδας, μαρκας κλπ.. αν και απο την εμπειρια μου οι περισσοτεροι φοιτητες που γνωριζω 8 στους 10 εχουν apple και οχι για καποιον ιδιαιτερο λογο.

Σεβαστη η γνωμη σου οπως και να εχει φιλε.

Επεξ/σία από pvrytube
Δημοσ.

Απορώ γιατί βάζει ο Κωτσόβολος διαφημίσεις στο φόρουμ.

Οι φορουμίστες υποτίθεται είναι ψαγμένοι, ποιός θα "τσιμπήσει" από αυτές?

Προφανώς και ποντάρει στους πολύ απλούς χρήστες που δεν είναι τόσο ψαγμένοι όπως λες και είναι και αυτοί που αγοράζουν και turbo-x προιόντα από το πλαίσιο... :huh:

Δημοσ.

Προφανώς και ποντάρει στους πολύ απλούς χρήστες που δεν είναι τόσο ψαγμένοι όπως λες και είναι και αυτοί που αγοράζουν και turbo-x προιόντα από το πλαίσιο... :huh:

εγω είμαι ψαγμένος και αγορασα turbo x προ 3ετιας (i7, 8gb ram, GeForce 635m) με κατι λιγοτερο από 700 ευρω, λες να πιαστηκα κορόιδο?? (ξερω την φημη που υπαρχει για τα turbo x αλλα εγω δεν το εχω κλεισει πανω από 20 φορες αυτά τα 3 χρονια, πραγματικα βγηκε 'χρυσος' για τα λεφτα του και ημουνα εντελως διστακτικος λογο της φημης τους, δεν πηρα καν την επεκταση εγγυησης.) επειδή όμως η 635m αν και παιζει ακομα τα περισσοτερα, αρχιζει να κουράζεται ευκολα, θα το πουλησω, θα βαλω αλλα 300 και παλι turbo x με κανενα 700αρι θα παρω (εκτος και αν βρω κατι καλο μεταχειρισμενο)

η εντυπωση που μου εχουν δωσει είναι πως μενεις μακρια από κάθε συσκευή turbo x (κατι περιφερειακα των λιγων ευρω) και από laptop γενικης χρησης (οντως ξερω απειρα ατομα με προβλήματα) αλλα δεν ειχα ποτε πρόβλημα / αρνητικες εμπειριες από gaming laptop τους, βεβαια ανηκω και στην κατηγορια ατομων που τα πραγματα τους τα διατηρουν σαν να βγηκαν μολις από το κουτι τους ακομα και μετα από χρονια (τα περισσοτερα laptop γνωστων στα οποια εχω κανει επισκευή ήταν σε τραγικη κατασταση.)

Δημοσ.

Aν και είναι μικρή ακόμα η κόρη μου, όταν θα μεγαλώσει (τότε, μετά από κάνα 2άρι χρόνια), προφανώς και θα της πάρω το (τότε) iPad pro.

Κι ένα για μένα (είμαι designer, είναι ιδανικό τάμπλετ για μένα).

Δημοσ.

εγω είμαι ψαγμένος και αγορασα turbo x προ 3ετιας (i7, 8gb ram, GeForce 635m) με κατι λιγοτερο από 700 ευρω, λες να πιαστηκα κορόιδο?? (ξερω την φημη που υπαρχει για τα turbo x αλλα εγω δεν το εχω κλεισει πανω από 20 φορες αυτά τα 3 χρονια, πραγματικα βγηκε 'χρυσος' για τα λεφτα του και ημουνα εντελως διστακτικος λογο της φημης τους, δεν πηρα καν την επεκταση εγγυησης.) επειδή όμως η 635m αν και παιζει ακομα τα περισσοτερα, αρχιζει να κουράζεται ευκολα, θα το πουλησω, θα βαλω αλλα 300 και παλι turbo x με κανενα 700αρι θα παρω (εκτος και αν βρω κατι καλο μεταχειρισμενο)

η εντυπωση που μου εχουν δωσει είναι πως μενεις μακρια από κάθε συσκευή turbo x (κατι περιφερειακα των λιγων ευρω) και από laptop γενικης χρησης (οντως ξερω απειρα ατομα με προβλήματα) αλλα δεν ειχα ποτε πρόβλημα / αρνητικες εμπειριες από gaming laptop τους, βεβαια ανηκω και στην κατηγορια ατομων που τα πραγματα τους τα διατηρουν σαν να βγηκαν μολις από το κουτι τους ακομα και μετα από χρονια (τα περισσοτερα laptop γνωστων στα οποια εχω κανει επισκευή ήταν σε τραγικη κατασταση.)

Εντάξει εσύ είσαι από τους λίγους που αγόρασαν turbo x και βγήκαν εκτός από ευχαριστημένοι και ''μάγκες''...

Δημοσ.

απο turbox ειμαι και γω υπερευχαριστημενος. απ το 2006/2007 εχω και ειναι σκυλι το ατιμο (πεθαμενη μπαταρια-κραταει 2 λεπτα, πληκτρολογιο οφφ-εγω φταιω)

το πηρα 1200 τοτε και σε αντιστοιχο σονυ που κοιτουσα επρεπε να σκασω 1800+. για hp κλπ 1500+

βεβαια τωρα δε νομιζω να επαιρνα ξανα (αλλες εποχες τοτε ή μαλλον αλλες τωρα). θα προτιμουσα επωνυμο, εκτος αν εβρισκα καμια καλη προσφορα

Δημοσ.

Παντως θα ηθελα πολυ να δω ποσο θα αντεξει ενας i5 στα χερια πραγματικης χρησης ενος παιδιου, διχως να παιρνει αερα απο τις κατω γριλιες, την στιγμη που θα βρισκεται πανω σε ενα κρεβατι σχεδον ολη την ωρα. Γιατι 8 στις 10 φορες θα ειναι πεταμενο επανω εκει, αυτο ειναι δεδομενο σε ενα παιδικο δωματιο. Οι υπολοιπες 2 απο τις 10 θα ειναι πεταμενο πανω σε καναπε.

Είχα υπολογιστή από 12 χρονών κι λαπτοπ κι σταθερό κι τα έχω ακόμα κι τα δύο εφτα χρόνια μετά. Δεν νομίζω ότι ένα παιδί 14 χρονών δεν μπορεί να προσέξει ενα λαπτοπ(εννοείται ότι πρέπει να σέβεται κι τα χρήματα που έδωσαν οι γονείς του για να το πάρουν).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...