armin Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 No offense αλλα εδώ εσύ μας λες ότι το Veep δεν είναι καν κωμωδία! Τόσα χρόνια που έπαιρνε το βραβείο καλύτερης κωμωδίας το Modern Family υπήρχαν σίγουρα αλλες σειρές που το αξίζανε. Πρωτον που ειδες εμενα να λεω οτι το veep δεν ειναι κωμωδια??!! Μια χαρα κωμωδια ειναι εχω δει καποια επεισοδια ,δεν εντυπωσιαστηκα και την σταματησα,οπως και με το parks and recreation.Υπαρχουνε κωμωδιες ομως πχ. friends,how i met your mother,modern family που απλα κολλησα και τα εβλεπα ξανα και ξανα. Και επαναλαμβανω αφου επαναλαμβανεσαι και ο ιδιος,για ποιο λογο νομιζεις εχεις τα προσοντα να λες οτι ΣΙΓΟΥΡΑ υπηρχανε αλλες καλυτερες κωμωδιες,ολα αυτα τα χρονια που το modern family σαρωνε τα βραβεια πολλαπλων κατηγοριων?
speedy23 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ 2 επεισόδια που είδα δεν είδα ούτε έξυπνο ούτε κοφτερό ούτε ίχνος χιούμορ. Δηλαδή θες να μου πεις ότι το βλέπεις και υπάρχουν σκηνές που γελάς; Μαλιστα. 2 επεισοδια... Ναι σου λεω οτι το βλεπω και υπαρχουν σκηνες που γελαω (γεια σου ρε Φωσκολε). Ειπαμε... εξυπνο χιουμορ στις καταλληλες δοσεις. Δεν χρειαζεται/πρεπει να ειναι ολες οι κωμωδιες σαν το friends, σε καθε σχεδον σκηνη με το forced γελιο.
Kasrith Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρωτον που ειδες εμενα να λεω οτι το veep δεν ειναι κωμωδια??!! Μια χαρα κωμωδια ειναι εχω δει καποια επεισοδια ,δεν εντυπωσιαστηκα και την σταματησα,οπως και με το parks and recreation.Υπαρχουνε κωμωδιες ομως πχ. friends,how i met your mother,modern family που απλα κολλησα και τα εβλεπα ξανα και ξανα. Και επαναλαμβανω αφου επαναλαμβανεσαι και ο ιδιος,για ποιο λογο νομιζεις εχεις τα προσοντα να λες οτι ΣΙΓΟΥΡΑ υπηρχανε αλλες καλυτερες κωμωδιες,ολα αυτα τα χρονια που το modern family σαρωνε τα βραβεια πολλαπλων κατηγοριων? Γράψε λάθος - άλλος είπε ότι δεν είναι καν κωμωδία. Απο μερικά επεισόδια δεν νομίζω να δημιουργεί κανείς σωστή γνώμη για κάποια σειρά (είτε κωμωδία είτε κάτι άλλο). Αν έκρινα το Parks and Rec με βάση την πρώτη σεζόν θα έλεγα τι κάνουν οι τρελοί και το βλέπουν τόσα χρόνια και όμως είναι ήταν ( ) μια απο της καλύτερες κωμωδίες των τελευταίων χρόνων. Τα Emmys δεν είναι απαραίτητα σωστός τρόπος καταμέτρησης της αξίας μια σειράς. Αν ήσουν στην επιτροπή φέτος θα το δινες στο Modern Family, αλλα αν ήμουν εγώ στην επιτροπή θα το έδινα αλλού. Τόσο απλά βλέπουμε ότι ο καθένας έχει τα γούστα του - έτσι και τα Emmys το δίνουν όπου γουστάρουν. Δεν υπάρχει κάποιος αντικειμενικός κανόνας για το τι εστί καλή σειρά. Όσο για τα "προσόντα" που λες, θαρρώ πως το να έχω δει κάποιες κωμικές σειρές πλήρως και έχω μόνο "κάποια επεισόδια" μου δίνει κάποια - υποκειμενικά πάντα - προσόντα για να κρίνω μια σειρά με κάποια άλλη, και έτσι βγάζω συμπεράσματα για το τι μαρέσει και το τι θεωρώ ότι αξίζει περισσότερο κάποιο βαρβείο. 1
armin Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Γράψε λάθος - άλλος είπε ότι δεν είναι καν κωμωδία. Απο μερικά επεισόδια δεν νομίζω να δημιουργεί κανείς σωστή γνώμη για κάποια σειρά (είτε κωμωδία είτε κάτι άλλο). Αν έκρινα το Parks and Rec με βάση την πρώτη σεζόν θα έλεγα τι κάνουν οι τρελοί και το βλέπουν τόσα χρόνια και όμως είναι ήταν ( ) μια απο της καλύτερες κωμωδίες των τελευταίων χρόνων. Τα Emmys δεν είναι απαραίτητα σωστός τρόπος καταμέτρησης της αξίας μια σειράς. Αν ήσουν στην επιτροπή φέτος θα το δινες στο Modern Family, αλλα αν ήμουν εγώ στην επιτροπή θα το έδινα αλλού. Τόσο απλά βλέπουμε ότι ο καθένας έχει τα γούστα του - έτσι και τα Emmys το δίνουν όπου γουστάρουν. Δεν υπάρχει κάποιος αντικειμενικός κανόνας για το τι εστί καλή σειρά. Όσο για τα "προσόντα" που λες, θαρρώ πως το να έχω δει κάποιες κωμικές σειρές πλήρως και έχω μόνο "κάποια επεισόδια" μου δίνει κάποια - υποκειμενικά πάντα - προσόντα για να κρίνω μια σειρά με κάποια άλλη, και έτσι βγάζω συμπεράσματα για το τι μαρέσει και το τι θεωρώ ότι αξίζει περισσότερο κάποιο βαρβείο. Ε καλα ρε παιδια ειπα εγω καποια επεισοδια και εσεις αμεσως να πεσετε να με φατε!!Οκ απο veep ειδα μονο 5 επεισοδια και το παρατησα,αλλα απο parκs and recreation του εδωσα την ευκαιρια μια ολοκληρης σεζον,αλλα εν τελει δεν ικανοποιηθηκα.Δεν νομιζω οτι με κανει εγκληματια κατι τετοιο,ουτε και με υποβιβαζει μπροστα σε εσας. Σορι αν φανηκα πριν λιγο επιθετικος,απλα με ενοχλει οταν ο κοσμος λεει οτι μια σειρα η ταινια, η ηθοποιος δεν αξιζε να παρει ενα βραβειο.Αυτη η υποχρεωση εχει ανατεθει σε πολυ εμπειρους επαγγελματιες του ειδους ,οι οποιοι αμφιβαλλω αν επηρεαζονται απο την κοινη γνωμη ,η ακομα και απο τις δικες τους προτιμησεις.Απλα κρινουνε αντικειμενικα τους υποψηφιους και αποφασιζουνε αναλογως. Δηλαδη τι νομιζετε ,οτι το modern family πληρωνε τους κριτες,η καμια sofia vergara τους εκανε τα γλυκα ματια ,με αποτελεσμα να παιρνουν το βραβειο αυτο καθε χρονια??!!
Moderators Praetorian Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτη η υποχρεωση εχει ανατεθει σε πολυ εμπειρους επαγγελματιες του ειδους ,οι οποιοι αμφιβαλλω αν επηρεαζονται απο την κοινη γνωμη ,η ακομα και απο τις δικες τους προτιμησεις.Απλα κρινουνε αντικειμενικα τους υποψηφιους και αποφασιζουνε αναλογως.Κάνεις κάποιες υποθέσεις που δεν ισχύουν. Τα κριτήρια τους είναι υποκειμενικά (την γνώμη τους εκφράζουν με την ψήφο τους, δεν έχουν κάποια λίστα αξιολόγησης ούτε υποχρεούνται να αιτιολογήσουν την ψήφο τους κάπως). Και είναι αμφίβολο αν όντως έχουν παρακολουθήσει όλο το υλικό που έχει υποβληθεί για τις υποψηφιότητες πάνω στο οποίο ψηφίζουν. Τα μέλη της επιτροπής που ψηφίζουν ήταν μέχρι πρότινος (πριν το 2015) εθελοντές από διάφορους κλάδους (σεναριογράφοι, ηθοποιοί κλπ) "που δίνουν το λόγο τους" να παρακολουθήσουν το υλικό στο σπίτι τους, στο δικό τους χρόνο (κανείς δεν τους ελέγχει σε αυτό). Ως το 2014 οι εθελοντές οργανώνονταν ανάλογα με τον κλάδο τους και ο κάθε εθελοντής κριτής μπορούσε να ψηφίσει σε έως 4 κατηγορίες. Δύο σχετικές με τον κλάδο του, και δυο που αφορούσαν οποιοδήποτε τηλεοπτικό πρόγραμμα. Επίσης, τυπική σημείωση, οι κριτές ψηφίζουν αποκλειστικά πάνω στις υποψηφιότητες που έχουν προκριθεί στο πρώτο στάδιο. Το παρακάτω άρθρο εξηγεί πώς δούλευε η ψηφοφορία (από τα 80s, 90s, τι και γιατί άλλαξε στα 00s), αλλά δεν αναφέρει την αλλαγή για το 2015. http://entertainment.howstuffworks.com/emmy2.htm Το 2015 αυτό που άλλαξε (σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο) είναι ότι πλέον έχουν δυνατότητα να ψηφίζουν σε μια κατηγορία όλα τα μέλη που συμμετείχαν στο στάδιο που προκρίνονται οι υποψηφιότητες αυτής της κατηγορίας. Πάλι το υλικό το παρακολουθούν στο σπίτι τους και οφείλουν να δηλώσουν ότι δεν έχουν κάποια σύγκρουση συμφερόντων με τους υποψήφιους (honor system), αλλά πλέον είναι περισσότεροι και είναι πιο πιθανό να έχουν παρακολουθήσει υποψήφιο υλικό που δεν είναι τόσο δημοφιλές (γιατί ανήκουν σε αυτούς που το πρόκριναν για υποψήφιο). Ένας από τους λόγους για αυτή την αλλαγή ήταν και τα σερί από βραβεία σε δημοφιλείς σειρές/ ηθοποιούς (το άρθρο αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα τον Parsons (TBBT) και το Modern Family). http://www.hollywoodreporter.com/race/emmys-does-new-voting-process-803040 Προφανώς εξακολουθούν να υπάρχουν θέματα με το πόσο σωστά γίνεται η ψηφοφορία. Αλλά έτσι κι αλλιώς τα Emmys δύσκολα θα αποτελέσουν (ή δε θα έπρεπε να αποτελούν) κριτήριο για κάποιον να διαλέξει μια σειρά για να παρακολουθήσει και να απορρίψει μια άλλη. 1
armin Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Συγγνωμη δεν ηξερα τι παιζοτανε στα Εμμυ,αλλα ενταξει εγω αναφερομουνα και σε αλλες περιπτωσεις που με εχουνε ενοχλησει οπως με οσκαρ χρυσες σφαιρες κτλ(τουλαχιστον εκει νομιζω οτι τα πραγματα ειναι πιο επισημα και αξιοκρατικα).Αλλα και παλι απο αποψη χρυσων σφαιρων το modern family το βλεπω πολυ πιο δυνατο απο αλλες κωμικες σειρες της εποχης, και απο αποψη νικων αλλα και υποψηφιοτητων,οχι μονο της σειρας αλλα και των ηθοποιων.
tonypapadovic Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Αντιστοιχία θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει μεταξύ των Emmy και των Oscar μιας και μιλάμε για ακαδημίες μελών, οι Χρυσές Σφαίρες από την άλλη δίνονται από λιγότερα από 100 άτομα, οι οποίοι είναι απλά δημοσιογράφοι - ένα χαλαρό παρτάκι είναι γενικά αυτά τα βραβεία. Τα φετινά Emmy είναι άξια αναφοράς, βραβεύτηκαν σειρές για πρώτη φορά, βραβεύτηκε η πρώτη αφροαμερικανή ηθοποιός (Viola Davis), υπήρξε άνοιγμα με την νίκη του Game of Thrones στην μεγάλη κατηγορία και σε κάτι διαφορετικό (πρώτη φορά fantasy, άντε και σε sci-fi στο μέλλον). Γενικά μάλλον καλό έκανε το νέο σύστημα ψηφοφορίας. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2015 από tonypapadovic
armin Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Καλα ρε παιδια μιλαω για Εμμυ με ξεφτιλιζετε, μιλαω για χρυσες σφαιρες με ξεφτιλιζετε κι εκει.... Τι πρεπει να κανουμε δηλαδη για να αποφασισουμε ποια σειρα να δουμε,αν δεν εχουμε για κριτηρια τα κορυφαια βραβεια του κοσμου??Δηλαδη τι εμεινε πιο επανω απο οσκαρ και χρυσες σφαιρες ,τα Νομπελ?? Α και btw και να ψηφιζονται απο 100 προφανως εξειδικευμενους δημοσιογραφους αυτο δεν κανει την νικη μιας σειρας λιγοτερο σημαντικη...και οι δημοσιογραφοι αυτοι δεν νομιζω να χρηματιζονται απο τους παραγωγους του modern family η του game of thrones ,με αποτελεσμα να τα ψηφιζουνε καθε χρονο.Προφανως κατι βλεπουνε στη σειρα που εσεις δεν το εχετε διακρινει ακομα.
tonypapadovic Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 A εγώ μια χαρά περνάω με το Modern Family, από τις αγαπημένες μου είναι. Όχι ότι έχει κάποια δυσκολία στο να διακρίνει κανείς το χιούμορ της σειράς. Πάντως αν δεν το έχεις υπόψη σου, το Modern Family αλλά και το Game of Thrones έχουν πάρει από μόλις μία Χρυσή Σφαίρα. Η γνώμη μου βέβαια είναι ότι δεν χρειάζεσαι βραβεία για να αποφασίσεις ποια σειρά θα δεις, ό,τι γουστάρει βλέπει ο καθένας!
gavros10 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Καλα ρε παιδια μιλαω για Εμμυ με ξεφτιλιζετε, μιλαω για χρυσες σφαιρες με ξεφτιλιζετε κι εκει.... Τι πρεπει να κανουμε δηλαδη για να αποφασισουμε ποια σειρα να δουμε,αν δεν εχουμε για κριτηρια τα κορυφαια βραβεια του κοσμου??Δηλαδη τι εμεινε πιο επανω απο οσκαρ και χρυσες σφαιρες ,τα Νομπελ?? Α και btw και να ψηφιζονται απο 100 προφανως εξειδικευμενους δημοσιογραφους αυτο δεν κανει την νικη μιας σειρας λιγοτερο σημαντικη...και οι δημοσιογραφοι αυτοι δεν νομιζω να χρηματιζονται απο τους παραγωγους του modern family η του game of thrones ,με αποτελεσμα να τα ψηφιζουνε καθε χρονο.Προφανως κατι βλεπουνε στη σειρα που εσεις δεν το εχετε διακρινει ακομα. Ρε αρχοντα, σ' αρεσει μια σειρα; Δες την. Δεν σου αρεσει; Μην την δεις. Τοσο απλο. Τι καθεσαι και ασχολεισαι τι να δεις με βαση το ποσα βραβεια πηρε. Δεν εχει καμια σημασια. BTW, ο πρωτος κυκλος του parks and recreation ειναι δοκιμαστικος. Συνεχισε την 2η σεζον οπου η ποιοτητα ανεβαινει κατακορυφα. Αναπτυσσονται οι χαρακτηρες περισσοτερο και απο τον 3ο κυκλο φευγει και ο μαρκ μπραντανοβιτς 1
armin Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Ενταξει εχουνε παρει μονο μια χρυση αλλα εμενα μου αρεσει να εκτιμω και τις υποψηφιοτητες,απο τις οποιες εχουνε αμετρητες αν συμπεριλαβεις και τους ηθοποιους. Ε καλα προφανως και δεν πρεπει να κρινεις μια σειρα προ της ωρας της,με μονο κριτηριο τα βραβεια που εχει λαβει,αλλα εγω προσωπικα μετα απο μια 2 σειρες που τις αρχισα και τις εμαθα απο φιλους ,μετα αρχισαν α ψαχνω και λιγο βραβεια για να δω ποια σειρα μπορει να αξιζει την ωρα μου.Πιστευω πως δεν ειμαι ο μονος που το κανει αυτο.... Ρε αρχοντα, σ' αρεσει μια σειρα; Δες την. Δεν σου αρεσει; Μην την δεις. Τοσο απλο. Τι καθεσαι και ασχολεισαι τι να δεις με βαση το ποσα βραβεια πηρε. Δεν εχει καμια σημασια. BTW, ο πρωτος κυκλος του parks and recreation ειναι δοκιμαστικος. Συνεχισε την 2η σεζον οπου η ποιοτητα ανεβαινει κατακορυφα. Αναπτυσσονται οι χαρακτηρες περισσοτερο και απο τον 3ο κυκλο φευγει και ο μαρκ μπραντανοβιτς Οκ θα της δωσω μια ευκαιρια ,εχε χαρη που λατρευω Nick Offerman και τον τυπο απο το guardians of the galaxy.
Kasrith Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Θα σου λεγα να μην κοιτάς καν τα βραβεία για να κρίνεις ποια σειρά θα ξεκινήσεις. Τα βραβεία να τα παρακολουθείς αφου έχεις δει τις σειρές να δεις αν η σειρά που σαρέσει θα το πάρει (πολύ συχνά όμως δεν γίνεται αυτό ). Imo ο καλύτερος τρόπος για να δεις ποια σειρά να ξεκινήσεις είναι να διαβάσεις reviews, να βλέπεις βαθμολογίες, αλλα κυρίως να σου δίνουν τις προτιμήσεις τους γνωστοί οι οποίοι έχουν ίδιο η παρόμιο γούστο 3
Johnyman Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Imo ο καλύτερος τρόπος για να δεις ποια σειρά να ξεκινήσεις είναι να διαβάσεις reviews, να βλέπεις βαθμολογίες, αλλα κυρίως να σου δίνουν τις προτιμήσεις τους γνωστοί οι οποίοι έχουν ίδιο η παρόμιο γούστο συμφωνώ,ειδικά με το τελευταίο.συνήθως προσπαθώ να αποφύγω να ακούσω/διαβάσω εκτενέστατη περιγραφή για κάτι που θα σκεφτόμουν να δω,προτιμώ ένα ''δες το,θα σου αρέσει'' από κάποιον που έχουμε παρεμφερή γούστα.
*nenya* Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Καλα ρε παιδια μιλαω για Εμμυ με ξεφτιλιζετε, μιλαω για χρυσες σφαιρες με ξεφτιλιζετε κι εκει.... Τι πρεπει να κανουμε δηλαδη για να αποφασισουμε ποια σειρα να δουμε,αν δεν εχουμε για κριτηρια τα κορυφαια βραβεια του κοσμου??Δηλαδη τι εμεινε πιο επανω απο οσκαρ και χρυσες σφαιρες ,τα Νομπελ?? Α και btw και να ψηφιζονται απο 100 προφανως εξειδικευμενους δημοσιογραφους αυτο δεν κανει την νικη μιας σειρας λιγοτερο σημαντικη...και οι δημοσιογραφοι αυτοι δεν νομιζω να χρηματιζονται απο τους παραγωγους του modern family η του game of thrones ,με αποτελεσμα να τα ψηφιζουνε καθε χρονο.Προφανως κατι βλεπουνε στη σειρα που εσεις δεν το εχετε διακρινει ακομα. Ρε αρχοντα, σ' αρεσει μια σειρα; Δες την. Δεν σου αρεσει; Μην την δεις. Τοσο απλο. Τι καθεσαι και ασχολεισαι τι να δεις με βαση το ποσα βραβεια πηρε. Δεν εχει καμια σημασια. Αυτό ακριβώς!!Και για να δώσω και ένα παράδειγμα από ταινίες: το 'Rush' δεν υπήρξε υποψήφιο για Oscar. Και μιλάμε για ταινιαρα. Και κατέβηκαν υποψηφιες τότε κάτι μαλακιουλες μπροστά του, σορρυ κιόλας. Αν ήταν να ασχοληθώ δλδ με πόσα Oscar πήρε το Rush θα είχα χάσει ένα διαμαντακι. Πλέον δεν κοιτάω ποτέ τα βραβεία που μαζεύει μια ταινία/σειρά γιατί οι διαγωνισμοι παραειναι σικέ. Βασίζομαι στην προσωπική μου κρίση ή σε γνώμες φίλων που όμως ξέρουν καλά τα γούστα μου και άρα ακούω τις προτάσεις τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα