Προς το περιεχόμενο

CM Hyper 212 evo σε case Thermaltake V4 Black edition

**G**

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το θέμα πάνω κάτω τα λέει όλα. Έχω το παραπάνω case, και δεν είμαι σίγουρος αν μπορώ να περάσω την hyper 212 evo για τον 8350 γιατί απ' ότι είδα και σε διάφορα benchmarks/stress tests στο internet είναι το μόνο που κρατάει safe τη cpu (==61C max temp) με λίγα λεφτά σε stock voltages κ συχνότητα. Το case λέγεται ότι χωράει heatsinks της τάξης των 160mm και το hyper 212 evo είναι 159mm. Οκ λογικά χωράει. Όμως, κάποιος που να το έχει δοκιμάσει ή να έχει ακούσει κάτι παραπάνω?! Μην έχω ανοιχτό το κουτί τώρα κρίμα είναι.

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η 212 evo φτάνει και περισσεύει για τον 8350 και θα είναι μια χαρά στο κουτί σου. Σε πολύωρο stress test θα παίζεις άνετα αρκετά κάτω από τους 60 βαθμούς, το οποίο σημαίνει πως σε gaming θα είσαι 50 ή και πιο κάτω. Κλείσε το turbo core, γλυτώνεις άνετα έως 5 βαθμούς, είναι άχρηστο και το μόνο που κάνει είναι να σου αυξάνει την θερμοκρασία του επεξεργαστή. Επίσης το θερμικό όριο των 83xx fx είναι οι 65 βαθμοί κελσίου, το οποίο σημαίνει πως θα είσαι υπερκαλυμμένος με την 212 evo.

Η 212 evo φτάνει και περισσεύει για τον 8350 και θα είναι μια χαρά στο κουτί σου. Σε πολύωρο stress test θα παίζεις άνετα αρκετά κάτω από τους 60 βαθμούς, το οποίο σημαίνει πως σε gaming θα είσαι 50 ή και πιο κάτω. Κλείσε το turbo core, γλυτώνεις άνετα έως 5 βαθμούς, είναι άχρηστο και το μόνο που κάνει είναι να σου αυξάνει την θερμοκρασία του επεξεργαστή. Επίσης το θερμικό όριο των 83xx fx είναι οι 65 βαθμοί κελσίου, το οποίο σημαίνει πως θα είσαι υπερκαλυμμένος με την 212 evo.

Άμα χωράει τέλεια, την παραγγέλνω. Σίγουρα 65?! Έχω ακόμα το σίχαμα την stock ψύκτρα.. Ακύρωσα την CM tx3 evo επειδή λέω δε θα φτάσει για τη cpu και αποφάσισα να πάω με 212 για λίγο περισσότερη ασφάλεια. CS GO όλα high η CPU έφτασε 61 και η mobo (m5a99x) για fail safe λογικά μου έριξε συχνότητες και voltage και κόλλησα (με alt tab ξεκόλλησα).

• Like 1

Απλα να επιβεβαιώσω αυτό που είπε ο φίλος Mult1C0r3Cpu ότι το hyper 212 evo μπαίνει κανονικά σε Thermaltake V4 Black edition και περισσεύουν 3-4mm! Οι θερμοκρασίες 32-34 idle, 57 full load με stress test. Thanks my friend!

• Like 2

Καλημέρα. 61 βαθμούς έφτανες με στην stock ψύκτρα? σε full load stress? και τώρα 57 με την evo?

Όχι, δεν τόλμησα να κάνω stress test με την stock ψύκτρα. Κάτω από πολύ λίγο load κατάφερνα να φτάσω 61C (πχ CS:GO όλα στα high). Συν το γεγονός ότι πέρασα σήμερα το πρωί την 212, και παίζει να μην έχει στεγνώσει καλά η πάστα ακόμα (η οποία ούτε καν arctic silver 5 δεν είναι. Αυτή που είχε μέσα έβαλα). Σίγουρα θα πέσει σιγά σιγά. Σε full load έπιασε 1400rpm, και δεν κατάφερε να ξεπεράσει τους 57C. Και επίσης νόμιζα ότι θα σταματούσε στους 56 γιατί ήταν πολλή ώρα, αλλά τελικά έπιασε 57. Αθόρυβη 100%... Δεν ακούγεται πραγματικά τίποτα.

Χαίρομαι που η ψύκτρα δεν έχει θέμα στο κουτί σου. Επίσης πάει μέχρι τις 1600 στροφές ο ανεμιστήρας, εκεί θα σου ρίξει κιάλλο τις θερμοκρασίες. Μια συμβουλή, για καλύτερες θερμοκρασίες πάρε μια arctic mx-4 πάστα και επίσης κλείσε το turbo core του 8350, άχρηστο όπως έχω ξαναπεί και το μόνο που κάνει είναι να θερμαίνει τον επεξεργαστή. Επειδή έκατσα και το έψαξα, οι αυξημένες θερμοκρασίες φταίνε στο γεγονός ότι η ψύκτρα κοιτάει προς τα επάνω και φυσικά τραβάει όλη την ζέστη από την κάρτα, δυστυχώς είναι ένα μειονέκτημα του am3+ socket, μιας και οι περισσότερες αερόψυκτρες κοιτάνε προς τα επάνω. Κατά τα άλλα με αυτά τα 3 πράγματα που σου είπα άνετα κερδίζεις 5 βαθμούς κελσίου, δηλαδή με την πάστα, την αύξηση των στροφών της ψύκτρας και το κλείσιμο του turbo core. 

• Like 1

Χαίρομαι που η ψύκτρα δεν έχει θέμα στο κουτί σου. Επίσης πάει μέχρι τις 1600 στροφές ο ανεμιστήρας, εκεί θα σου ρίξει κιάλλο τις θερμοκρασίες. Μια συμβουλή, για καλύτερες θερμοκρασίες πάρε μια arctic mx-4 πάστα και επίσης κλείσε το turbo core του 8350, άχρηστο όπως έχω ξαναπεί και το μόνο που κάνει είναι να θερμαίνει τον επεξεργαστή. Επειδή έκατσα και το έψαξα, οι αυξημένες θερμοκρασίες φταίνε στο γεγονός ότι η ψύκτρα κοιτάει προς τα επάνω και φυσικά τραβάει όλη την ζέστη από την κάρτα, δυστυχώς είναι ένα μειονέκτημα του am3+ socket, μιας και οι περισσότερες αερόψυκτρες κοιτάνε προς τα επάνω. Κατά τα άλλα με αυτά τα 3 πράγματα που σου είπα άνετα κερδίζεις 5 βαθμούς κελσίου, δηλαδή με την πάστα, την αύξηση των στροφών της ψύκτρας και το κλείσιμο του turbo core. 

Όπου θες μπορείς να τη βάλεις να κοιτάει. Εμένα κοιτάει πίσω. Με το ψαλίδι το ρυθμίζεις αυτό. Το turbo το έχω κλειστό :) . Παραθέτω και pic για να δεις. Ντρέπομαι βέβαια λίγο για την 9800GT αλλά ακόμα δεν χρειάζομαι καινούρια gpu :P12028693_1681939385355002_55077896572383

• Like 3

Αυτό δεν το ήξερα **G**, ότι δηλαδή με το ψαλίδι που έχει ρυθμίζεις την φορά πραγματικά δεν το είχα δει πουθενά στο internet, όλοι κάθετα την εγκαθιστούσαν. Μην ντρέπεσαι για την 9800gt, μια χαρά βαστάει για απλή κάρτα.

• Like 1

Αυτό δεν το ήξερα **G**, ότι δηλαδή με το ψαλίδι που έχει ρυθμίζεις την φορά πραγματικά δεν το είχα δει πουθενά στο internet, όλοι κάθετα την εγκαθιστούσαν. Μην ντρέπεσαι για την 9800gt, μια χαρά βαστάει για απλή κάρτα.

Κυκλοφορεί πολύ στο internet το "οι amd κουμπώνουν οριζόντια, οι intel κάθετα", που είναι εντελώς αστείο, όταν δεις πως λειτουργεί το ψαλιδάκι που έχουν μέσα. Να επισημάνω σε όλους όσους συγκρίνουν θερμοκρασίες, ότι αυτές που ανέφερα ήταν SOCKET temps όπως μου έκανε report η m5a99x. Η core temp ήταν max στους 49C μετά από prime95, όμως αυτή η θερμοκρασία πέφτει χαμηλότερα από τη θερμοκρασία δωματίου, και μου φαίνεται αρκετά αναξιόπιστη (πχ 10 βαθμούς κάτω).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...