Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια γεια σας εκει που το ρουτερ συγχρονιζε στα 20mbps με πειραγμεν οτ snr τωρα εχει παει στα 15 τι μπορει να φταιει? να παω οτι η συνδεση ειναι ΟΤΕ η δευτερη γραμμη που εχω και ειναι Cyta δεν παρουσιασε καποια μεταβολη προχθες η θεια μου σε διπλανο σπιτι εβαλε adsl απο ΟΤΕ 4mbps λετε να φταιει η συνακροαση δεδομενου οτι εχουμε την ιδιο κουτι δηλαδη τα καλωδια ερχονται απο το ιδιο box το attenuation δεν εχει ανεβει καθολου. Εαν κλεισω το ρουτερ της θεια μου υπαρχει περιπτωση να συγχρονισω πιο ψηλα εαν ειναι θεμα συνακροασης?

Δημοσ.

πριν λιγο το δοκιμασα εκλεισα το ρουτερ της θειας μου και αμεσω συγχρονισα στα 20mbps οταν το ανοιξε παλι η θεια μου επεσα παλι στα 15 ειναι δυνατον μια γραμμη 4mbps να δημιουργει τετοιο θεμα? η αλλη μου γραμμη γιατι δεν επηρεαστηκε?

Δημοσ.

τωρα με εχουν κλειδωσει στα 12mbps δεν ξερω τι παιζει πρεπει να ερθει τεχνικος απλα τωρα προσπαθω να τους οτι υπαρχει θεμα με την γραμμη

Δημοσ.

εχουν δηλωσει οτι η γραμμη μου αποσυγχρονιζει οταν ειναι σε fast path με εχουν κλειδωμενο στα 12mbps ειπα για την συνακροαση και ενω του εξηγησα νομιζε οτι εχω προβλημα με σινακροαση στο τηλεφωνο. εκανα το λαθος να ζητησω fast path και τωρα περιμενω μπας και στειλουν τεχνικο

Δημοσ.

crosstalking ειναι οπως φαινεται.ειτε στο κεντρικο ζευγαρι ειτε στο απερχομενο απο το box.εκτος αν ειναι κατι μετα απο το box στο δικο σας χωρο που δυσκολο .εκει πρεπει ο οτε να αλλαξει ζευγαρι σε εναν απο τους 2.μην το λες συνακροαση γιατι συνηθως ετσι λενε το προβλημα του να ακουει ο ενας τον αλλον .συνηθως το λενε παραδιαφωνια στα ελληνικα αν και η σωστη εκφραση ειναι crosstalk.το εχω πετυχει αυτο και ειχαν αλλαξει ζευγαρι στις μια απο τις δυο γραμμες.ναι το fast path θα τα κανει χειροτερα.ελπιζω να σου αλλαξουν ζευγαρι και να ειναι ολα οκ.και ελπιζω να μην ειναι στο δικο σας χωρο

Δημοσ.

επειδη ειαμστε στην ιδια αυλη εχουμε κοινο κουτι στην καγκελοπορτα απο εκει φευγου καλωδια για 4 γραμμες παλαιοτερα που ειχε ιντερνετ ο ξαδερφος μου και αλλα και η θεια μου ταυτοχρονια δεν ειχα θεματα. η γραμμη μου με snr στο 3.8 που το εχω κλειδωνει 20mbps και παιζει πολυ καλα δεν εχω αποσυνδεσεις αμα επανελθει η γραμμη δεν θα υπαρχει θεμα με το fast path πιστευω. η γραμμη μου ειναι καλη γενικως αυριο ειπαν θα ερθει τεχνικος. ενημερωτικη ερωτηση σε ποια γραμμη μπορει να δημιουργησει προβλημα το fast path σε μια γραμμη που κλειδωνει ψηλα η σε μια γραμμη που εχει μεαγλο attenuation?

Δημοσ.

Το fast path δημιουργει ως επι το πλειστον προβλημα σε γραμμες με ασταθεια. Ενας βασικος λογος για για μια ασταθη γραμμη ειναι συνηθως το μεγαλο καλωδιακο μηκος (attenuation). Αν αυτο συνοδευεται κι απο μεγιστη ταχυτητα, τοτε ο κινδυνος αποσυνδεσεων ειναι ακομα μεγαλυτερος. Γι' αυτο και οι τεχνικοι σε παρομοιες περιπτωσεις, το πρωτο που κανουν ειναι να χαμηλωσουν ταχυτητα. 

Ο λογος που συμβαινει αυτο ειναι οτι αυξανονται τα σφαλματα γραμμης. Πολλα απ' αυτα ομως διορθωνονται απο την "διορθωση γραμμης" που λειτουργει στο dslam. Το fast path για να πετυχει καλυτερους χρονους αποκρισης (ping) στο adsl, καταργει στην ουσια αυτη την διορθωση. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να πολλαπλασιαζονται τα σφαλματα CRC, ενω ταυτοχρονα μηδενιζονται τα FEC (διορθωμενα σφαλματα), και η γραμμη γινετε πιο ευαλωτη σε αποσυνδεσεις. Γι' αυτον λοιπον τον λογο, το fast path ειναι καλο μονο για σταθερες γραμμες...

Δημοσ.

επειδη ειαμστε στην ιδια αυλη εχουμε κοινο κουτι στην καγκελοπορτα απο εκει φευγου καλωδια για 4 γραμμες παλαιοτερα που ειχε ιντερνετ ο ξαδερφος μου και αλλα και η θεια μου ταυτοχρονια δεν ειχα θεματα. η γραμμη μου με snr στο 3.8 που το εχω κλειδωνει 20mbps και παιζει πολυ καλα δεν εχω αποσυνδεσεις αμα επανελθει η γραμμη δεν θα υπαρχει θεμα με το fast path πιστευω. η γραμμη μου ειναι καλη γενικως αυριο ειπαν θα ερθει τεχνικος. ενημερωτικη ερωτηση σε ποια γραμμη μπορει να δημιουργησει προβλημα το fast path σε μια γραμμη που κλειδωνει ψηλα η σε μια γραμμη που εχει μεαγλο attenuation?

εχε στο μυαλο σου οτι το Fast path γενικοτερα κανει μια γραμμη πιο ευαλωτη στις αποσυνδεσεις.

εννοειται οτι οσο μεγαλυτερο attenuation εχεις τοσο πιο πολλα errors και τοσο πιο χαμηλα παιζει η γραμμη οποτε το Fast path μπορει να κανει το προβλημα των αποσυνδεσεων εντονοτερο.αλλα αυτο δεν ισχυει παντα.μπορει δηλαδη καποιος να ειναι κοντα οπως εσυ και να μην εχει ομως καλο χαλκο οποτε παρολο που ειναι κοντα να μην μπορει να παιξει ουτε με χαμηλο snr πχ 6 ουτε με fast path ενω αντιθετα καποιος που ειναι μακρυα να παιζει καλα.δηλαδη δεν ειναι μονο η αποσταση αλλα και η ποιοτητα του χαλκου διοτι δεν ειναι παντου ιδιο.αλλα ναι σε καλες συνθηκες πιο προβληματικα θα παιξει αυτος που ειναι μακρυα και αυτος που εχει το πιο χαμηλο snr.

εγω εχω 17db attenuation οποτε λογκα δεν θα εχω θεμα

ναι εσυ εχεις καλη γραμμη ή μαλλον ειχες:P

ακομα και να ειχες θεμα με το fast path απλα ανεβαζεις λιγο το Margin.

Δημοσ.

ηρθαν εχθες οι τεχνικοι του ΟΤΕ και μου ειπαν οτι αλλαξαν την γραμμη πλεον ειμαι στα 19 mbps με 3.8db snr παιζω απροβληματιστα με ειχα βλαει για λιγο χθες σε 16αρι προφιλ δεν ηξερα οτι υπαρχουν και τετοια προφιλ

Δημοσ.

Μια χαρα.ναι υπαρχουν διαφορα Profile>

πχ σε Forthnet παιζει 6,8,11,15.

σε οτε παιζει 9 ,11 και παει και παραπανω .η Hol εχει σιγουρα 6,9,11.γενικα μπορεις να φτιαξεις ενας παροχος πολλα Profile και οχι μονο με το target margin αλλα και με αλλα πραγματα .rfi,inp κτλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...