DimitrisGt Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπερα, εχω εδω και λιγο καιρο αγορασει ενα lenovo g50. τωρα τελευταια μετα απο ανοιγμα adobe εφαρμογης ακουω το δισκο να σκρατσαρει τακτικα ακομα και μετα το κλεισιμο της εφαρμογης. οπως παρατηρησα στο task manager καθε σκρατσαρισμα συνχρονιζεται με την δραστηριοτητα του δισκου. επειτα ετρεξα αυτο το διαγνωστικο δισκου των windows και ολα καλα εβγαλε, το λαπτοπ πηγαινει ρολοι χωρις κοληματα. να ανησυχω?
xristoforos89 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Κατέβασε και το hd sentinel και τσέκαρε την κατάσταση του δίσκου σου. Φυσιολογικό πάντως είναι για έναν μηχανικό δίσκο να ..σκρατσάρει.
SPANK Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Και στο κάνει μονο με το συγκεκριμένο πρόγραμμα ?
DimitrisGt Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Κατέβασε και το hd sentinel και τσέκαρε την κατάσταση του δίσκου σου. Φυσιολογικό πάντως είναι για έναν μηχανικό δίσκο να ..σκρατσάρει. δηλαδη ακους και εσυ το λαπτοπ σου? Και στο κάνει μονο με το συγκεκριμένο πρόγραμμα ? ναι. (photoshop,illustrator) ο δισκος ειναι ο Western Digital WD10JPCX-24UE4T0 1TB σημαντικο: out of the box ειχε τα 8.1 με ολο το bloatware της lenovo. τα 10αρια τωρα ειναι απο clean install. μηπως πρεπει να βαλω καποια εφαρμογη παλι?(για να ρυθμισω τα πραγματα)
xristoforos89 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 δηλαδη ακους και εσυ το λαπτοπ σου? Πλέον δεν ακούω κάτι γιατί είμαι με ssd που δεν έχει μηχανικά μέρη. Παλιότερα μου τύχαιναν κάποια λαπτοπ που είχαν δίσκους που ακούγονταν κατά την εγγραφή δεδομένων σε αυτόν (πχ τορρεντ) Ξαναλέω, δες την κατάσταση μεσω hd sentinel και γράψε την υγεία του.
DimitrisGt Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2015 Πλέον δεν ακούω κάτι γιατί είμαι με ssd που δεν έχει μηχανικά μέρη. Παλιότερα μου τύχαιναν κάποια λαπτοπ που είχαν δίσκους που ακούγονταν κατά την εγγραφή δεδομένων σε αυτόν (πχ τορρεντ) Ξαναλέω, δες την κατάσταση μεσω hd sentinel και γράψε την υγεία του. και εκει ολα ενταξει δειχνει.
DimitrisGt Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Τελικά μετά από μια έρευνα που έκανα το πρόβλημα πρέπει να είναι damaged or crashed head. Πως είναι όμως δυνατόν σε 1 μηνός λάπτοπ? WD είναι ο δισκος και το HD sentinel εβγαλε πως έχει τέλεια υγεία και καμία απολύτως ζημια-προβλημα. Και τώρα τι κάνουμε?
xristoforos89 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Τρέξε και μέσω hd tune pro ένα full error test. Αν και για να μην το βγάζει το hd sentinel, δεν θα βρει κάποιο σφάλμα.
DimitrisGt Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Τρέξε και μέσω hd tune pro ένα full error test. Αν και για να μην το βγάζει το hd sentinel, δεν θα βρει κάποιο σφάλμα. Άρα πρέπει να πάω σε ssd από ότι φενεται..
xristoforos89 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Αν το διαθέτεις το χρήμα, σίγουρα δεν θα το μετανιώσεις.
DimitrisGt Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Αν το διαθέτεις το χρήμα, σίγουρα δεν θα το μετανιώσεις.Να παω στον 840 evo? Τι προτεινεις? Ο δισκος που έχει τώρα είναι παχους 9.5mm
xristoforos89 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Οι τωρινοί ssd είναι στα 7mm. Δεν θα έχεις θέμα όμως. Και πάλι θα κουμπώνει κανονικά. Αν είναι να πας σε 128gb, πας σε οποιονδήποτε εκτός απο kingston V300. Αν πας σε 240, πολύ καλοί επίσης είναι οι crucial bx100 και ocz arc 100. Τους δύο αυτούς του έχω σε συστήματα μου και μπορώ να εκφέρω γνώμη. Τον 840 evo 250gb τον έχω αγοράσει για ένα νετμπουκ του αδερφού μου. Σφαίρα πηγαίνει και εκείνος, αλλά είχε τα κλασσικά θέματα με το firmware. Κατά τα άλλα όλα οκ.
DimitrisGt Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Οι τωρινοί ssd είναι στα 7mm. Δεν θα έχεις θέμα όμως. Και πάλι θα κουμπώνει κανονικά. Αν είναι να πας σε 128gb, πας σε οποιονδήποτε εκτός απο kingston V300. Αν πας σε 240, πολύ καλοί επίσης είναι οι crucial bx100 και ocz arc 100. Τους δύο αυτούς του έχω σε συστήματα μου και μπορώ να εκφέρω γνώμη. Τον 840 evo 250gb τον έχω αγοράσει για ένα νετμπουκ του αδερφού μου. Σφαίρα πηγαίνει και εκείνος, αλλά είχε τα κλασσικά θέματα με το firmware. Κατά τα άλλα όλα οκ. Βρήκα τον bx100 500gb στα 195€. Ο 250gb ποσό πάει? (Εντάξει το βρήκα στα 90€ τον 250gb μάλλον γι αυτόν θα πάω)
xristoforos89 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Κάνεις και τον εσωτερικό 1 τέρρα, εξωτερικό μέσω θήκης και είσαι κομπλέ από χώρο.
DimitrisGt Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Κάνεις και τον εσωτερικό 1 τέρρα, εξωτερικό μέσω θήκης και είσαι κομπλέ από χώρο.Ακριβώς. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου και τη βοήθεια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα