Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καθώς βρίσκομαι υπό αναζήτηση νέου φορητού ψάχνω να βρω εταιρίες που έχουν για την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των μπαταριών τους κατάλληλο software που απενεργοποιεί τις συχνές μικροφορτίσεις τους (ειδικά τώρα που οι περισσότερες είναι και ενσωματωμένες). Μπορεί κάποιος που έχει Dell φορητό να μου πει πως ακριβώς λειτουργεί το Dell Battery Longevity mode στην πράξη (το οποίο αντικατέστησε αν κατάλαβα καλά το πολύ καλό disable battery charge των windows 7); Υπάρχουν σε άλλες εταιρίες αντίστοιχα προγράμματα, ποια και πως λειτουργούν στην πράξη;

Δημοσ.

Σύμφωνα μ' Link.png Site: αυτόν   , αν κατάλαβα καλά, όταν συνδέεις τον φορητό με ρεύμα, η μπαταρία δεν φορτίζεται αν είναι κάτω από 88% φορτισμένη. Κάποιος που έχει Dell  ή απλώς γνωρίζει μπορεί να το επιβεβαιώσει; 

Δημοσ.

Υπάρχουν σε άλλες εταιρίες αντίστοιχα προγράμματα, ποια και πως λειτουργούν στην πράξη;

ναι υπαρχουν, εγω σε ενα λαπτοπ lenovo εχω το lenovo energy manager. εχει διαφορα προφιλ επιδοσεων και μπαταριας οπως οτι οταν συνδδεεις το ρευμα σου κρατα την μπαταρια παντα γυρω στο 60% που ειναι το βελτιστο ποσοστο φορτιου

• Like 1
Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Σε αυτό υπάρχει επιλογή να σταματήσεις την φόρτιση σε κάποιο ποσοστό που θέτεις ο ίδιος ή είναι προκαθορισμένο από το πρόγραμμα στο 60%; Επίσης εάν για παράδειγμα η μπαταρία είναι π.χ. στο 80% και συνδέσεις τον φορητό στο ρεύμα θα σταθεροποιηθεί στο 80% ή θα συνεχίσει να αποφορτίζεται μέχρι να φθάσει στο 60%;

Δημοσ.

Ναι αξίζουν. Η μπαταρία μου μετά από 5 χρόνια είναι στο 50% της αποδοτικότητας της και την χρησιμοποιούσα πολύ, απλώς δεν την φόρτιζα αν δεν πήγαινε - κατά κανόνα - στο 20% της χωρητικότητας της. Έτσι απέφυγα εκατοντάδες μικροφορτίσεις που θα την έφθειραν πολύ γρηγορότερα. Η επιλογή που θα κάνω για αγορά φορητού θα εξαρτηθεί από την ύπαρξη τέτοιου προγράμματος, ειδικά τώρα που πολλές μπαταρίες είναι ενσωματωμένες στον φορητό. Κατά περίεργο τρόπο οι 2 εταιρίες που φαίνεται να έχουν τέτοια προγράμματα (Dell και Lenovo) έχουν και καλή εγγύηση. Απλώς δεν γνωρίζω πως άλλαξαν στην πράξη με τα windows 8 και 10. Για παράδειγμα το disable battery charge στο Dell με τα Windows 7 (Fn + F3) άλλαξε στα 8  με το Longevity mode το οποίο δεν είμαι βέβαιος πως λειτουργεί. Κάτι παρόμοιο πρέπει να έγινε και με την Lenovo νομίζω. Η Acer και τα Turbo-x δεν έχουν τίποτα. Για τις άλλες δεν γνωρίζω και ψάχνω. Θεωρώ ότι το να βγάζεις την μπαταρία είναι λάθος.

Δημοσ.

Δεν ξέρω δεν μου γεμίζουν το μάτι αυτα τα προγράμματα νομίζω το καλύτερο ειναι να την αφήνεις εκτός οταν δουλεύεις με ρεύμα , και παλι αυτο ομως δεν απόλυτο ουτε θα σου καθορίσει ενα πρόγραμμα ποσο θα σου κρατήσει η μπαταρία τον χρόνο ζωής της κτλπ καμια φορά ειναι  και θέμα τύχης σε τι κομμάτι θα πέσεις

Δημοσ.

Χωρίς το προγραμματάκι της Dell η μπαταρία μου θα ήταν στην κατάσταση που είναι σήμερα από τα τέλη 2012 με μέσα 2013 δηλαδή σε 2 με 2,5 χρόνια χρήσης και αυτό εάν η μπαταρία ήταν καλής ποιότητας. Δεν γνωρίζω τι αποτελεσματικότητα έχει π.χ. της Lenovo με το 60% και πως αυτό λειτουργεί στην πράξη. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι με το disable battery charge στο Dell μία φόρτιση κρατούσε μέρες. Χωρίς αυτό θα πραγματοποιόντουσαν στο ίδιο χρονικό διάστημα πολλαπλές μικροφορτίσεις με την μπαταρία να φθάνει συνεχώς το 100% και να φθείρεται διαρκώς. Αλλά δυστυχώς στα windows 8 το αντικατέστησαν με το Longevity mode που δεν γνωρίζω από πρώτο χέρι πως λειτουργεί και η αγγλική περιγραφή λειτουργίας του με μπερδεύει.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

το γραφει σαν "λειτουργια επιτραπεζιου υπολογιστη" και αυτο που λεει οτι κανει ειναι οτι φορτιζει την μπαταρια μεταξυ 50% και 100%...

δν ξερω αν λειτουργει στην πραξη γιατι την μπαταρια την εχω εκτος, ειδικα το καλοκαιρι που σηκωνει περισσοτερη θερμοκρασια το λαπτοπ..

Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση. Αυτό είναι το λεγόμενο Desktop mode. Νομίζω ότι το Longevity mode είναι αυτό που θα έκανε περιττή την αφαίρεση την μπαταρίας αφού απλά αν ήταν ενεργοποιημένη η σχετική επιλογή δεν θα φόρτιζε αλλά θα παρέμενε σταθερή στο ποσοστό φόρτισης που την άφησες. Αυτό μπορείς να το δεις αν αφού ενεργοποιήσεις την σχετική επιλογή στην συνέχεια  χρησιμοποιήσεις το φορητό χωρίς ρεύμα μέχρι να πέσει η μπαταρία κάτω του 87% φόρτισης και στην συνέχεια να το ξανασυνδέσεις στο ρεύμα να δούμε αν θα φορτίσει η μπαταρία ή αν θα μείνει σταθερή στο ποσοστό που την άφησες. Θεωρητικά δεν πρέπει να φορτίσει (άρα είναι στην πράξη το disable battery charge των Win7).

Δημοσ.

η μπαταρια ειναι αναλωσιμο του φορητου.αν κρατησει 3 χρονια,δλδ κοντα 20 ευρω ζημια το χρονο,ειναι ασχημο;τσαμπα χολοσκατε......ημανε σαν εσας καποτε....

Δημοσ.

ναι αλλα τι γινεται οταν κλεινεις το λαπτοπ?! η μπαταρια θα φορτισει μεχρι το 100%..

αυτες οι εφαρμογες εχω την εντυπωση οτι ειναι για να μην κανει ολοκληρους κυκλους η μπαταρια , οτι θα φορτιζει και θα ξεφορτιζει νομιζω ειναι το μονο σιγουρο..

βασικα εγω τη βγαζω μονο για τις θερμοκρασιες..

Δημοσ.

Θεωρητικά θα μένει όπως την άφησες. Αλλιώς ποιος ο λόγος ύπαρξης του. Αλλά δεν μου τό έχει επιβεβαιώσει κανένας.

Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Σε αυτό υπάρχει επιλογή να σταματήσεις την φόρτιση σε κάποιο ποσοστό που θέτεις ο ίδιος ή είναι προκαθορισμένο από το πρόγραμμα στο 60%; Επίσης εάν για παράδειγμα η μπαταρία είναι π.χ. στο 80% και συνδέσεις τον φορητό στο ρεύμα θα σταθεροποιηθεί στο 80% ή θα συνεχίσει να αποφορτίζεται μέχρι να φθάσει στο 60%;

1. Είναι προκαθορισμένο από το πρόγραμμα στο 60%

2. Αν η μπαταρία είναι στο 80% και συνδέσεις τον φορητό στο ρεύμα θα συνεχίσει να αποφορτίζεται μέχρι να φθάσει στο 60%.

Πάντως δεν καταλαβαίνω την πρεμούρα για να συντηρηθεί η μπαταρία, που είναι αναλώσιμο που μπορεί να αντικατασταθεί με κόστος γύρω στα 30€.

Κοιτάζετε το ίδιο πράγμα όταν πάτε να αγοράσετε κινητό?

Άλλα πράγματα πιστεύω ότι είναι πιο σημαντικά για την επιλογή ενός laptop.

Δημοσ.

το ιδιο πραγμα ειναι ειναι και τα δυο..στη λειτουργια επιτραπεζιου υπολογιστη λεει αμα αφησεις το λαπτοπ συνεχομενα πανω απο 2 βδομαδες η μπαταρια θα φορτιζει μεταξυ 50 και 100% , στη λειτουργια μακροβιοτητας λεει αμα συνδεεις και αποσυνδεεις συχνα στο ρευμα θα φορτιζει μεταξυ 88 και 100%...

τελοςπαντων επειδη προσβαλλονται μερικοι για 30 ψωροευρω αστην πανω την μπαταρια γιατι λειτουργει και σαν ups  :lol:  :wacko:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...