Speculoos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Κάτι που δε θίγεται όταν ανοίγουν τέτοια νήματα πέρα από τα σουβλάκια, μισθούς, καιρό και μέγεθος βυζιών του ντόπιου πληθυσμού είναι η ηλικία αυτού που θα αποφασίσει να κάνει το βήμα για την αλλοδαπή. Τελείως άλλες προσδοκίες/απαιτήσεις εχει ο 22χρονος που μόλις τέλειωσε το πανεπιστήμιο και άλλες ο 35άρης. Και για να μείνουμε στο πνεύμα του τόπικ προσωπικά τα δύο τελευταία χρόνια περνάω 60% του χρόνου στην Ιρλανδία, 30% στο Βέλγιο και ένα 10% στις κωλοΗΠΑ. 1
kathytherion Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Κάτι που δε θίγεται όταν ανοίγουν τέτοια νήματα πέρα από τα σουβλάκια, μισθούς, καιρό και μέγεθος βυζιών του ντόπιου πληθυσμού είναι η ηλικία αυτού που θα αποφασίσει να κάνει το βήμα για την αλλοδαπή. Τελείως άλλες προσδοκίες/απαιτήσεις εχει ο 22χρονος που μόλις τέλειωσε το πανεπιστήμιο και άλλες ο 35άρης. Και για να μείνουμε στο πνεύμα του τόπικ προσωπικά τα δύο τελευταία χρόνια περνάω 60% του χρόνου στην Ιρλανδία, 30% στο Βέλγιο και ένα 10% στις κωλοΗΠΑ. Με ολο το θαρρος πως και τοσες μετακινησεις? Θα πρεπει να χει ενδιαφερον ν αλλαζεις περιβαλλον μια στο τοσο..
Speculoos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Ζούσα για μια δεκαετία στο Βέλγιο (και περιστασιακά Ολλανδία) και δούλευα για μια εταιρεία εκεί. Πριν από 2 χρόνια μου έγινε πρόταση να μεταφερθώ στην Ιρλανδία. Επειδή η οικογένεια και οι φίλοι είναι στο Βέλγιο είμαι Δευτέρα-Πέμπτη Ιρλανδία, και την Παρασκευή δουλεύω στο Βέλγιο (όπου περνάω κ το σαββατοκύριακο). Δε γίνεται πάντα αλλά σχεδόν. Λόγω της θέσης στην Ιρλανδία πρέπει να είμαι 4-6 βδομάδες το χρόνο σε κάποιες από τις τοποθεσίες της εταιρείας στις ΗΠΑ. Θεωρούσα τον εαυτό μου κάτοικο Βελγίου πλέον και Ιρλανδίας. Αμερικής όχι φυσικά, απλά επειδή οι βδομάδες είναι μαζεμένες μένω και σε σπίτι εκεί πέρα από ξενοδοχείο. Ελπίζω να μη μου γίνει ποτέ πρόταση να εγκατασταθώ μόνιμα στην Αμερική πάντως.
kathytherion Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Ζούσα για μια δεκαετία στο Βέλγιο (και περιστασιακά Ολλανδία) και δούλευα για μια εταιρεία εκεί. Πριν από 2 χρόνια μου έγινε πρόταση να μεταφερθώ στην Ιρλανδία. Επειδή η οικογένεια και οι φίλοι είναι στο Βέλγιο είμαι Δευτέρα-Πέμπτη Ιρλανδία, και την Παρασκευή δουλεύω στο Βέλγιο (όπου περνάω κ το σαββατοκύριακο). Δε γίνεται πάντα αλλά σχεδόν. Λόγω της θέσης στην Ιρλανδία πρέπει να είμαι 4-6 βδομάδες το χρόνο σε κάποιες από τις τοποθεσίες της εταιρείας στις ΗΠΑ. Θεωρούσα τον εαυτό μου κάτοικο Βελγίου πλέον και Ιρλανδίας. Αμερικής όχι φυσικά, απλά επειδή οι βδομάδες είναι μαζεμένες μένω και σε σπίτι εκεί πέρα από ξενοδοχείο. Ελπίζω να μη μου γίνει ποτέ πρόταση να εγκατασταθώ μόνιμα στην Αμερική πάντως. Πως ειναι στην Αμερικη? Σε ποια περιοχη πηγαινεις?
mentoras99 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Συνθήκες εργασίας αφορούν θέματα όπως: * Να δουλεύεις 8 ώρες τη μέρα, εφόσον τόσες γράφει το συμβόλαιο σου. * Να πληρώνεσαι τον μισθό τον οποίο έχεις συμφωνήσει. * Να πληρώνεσαι εγκαίρως όπως έχεις συμφωνήσει. * Να κάνεις τη δουλειά που έχει συμφωνήσει (και όχι κάνεις οτιδήποτε άλλο που δεν είναι στα καθήκοντά σου) * Να έχεις ένα λογικό αριθμό αδειών * Να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις άδειες αυτές όποτε τις χρειάζεσαι εφόσον ενημερώσεις εγκαίρως (και όχι όποτε θέλει το αφεντικό σου) * Να έχεις την πιθανότητα να πάρεις αύξηση εφόσον κάνεις καλή δουλειά. * Να πάρεις την αποζημίωση που δικαιούσαι εάν απολυθείς. κοκ Δυστυχώς μερικά από τα παραπάνω είναι ανέκδοτα πλέον στην Ελλάδα από οτι ακούω. Αυτονοητα πραγματα, που φροντισαν ολα τα ζωα που μας κυβερνουν τις τελευταιες δεκαετιες, να τα διαλυσουν ολα, και να υπαρχει ζουγκλα στην αγορα εργασιας της Ελλαδας, και να μην ισχυει απολυτως τιποτε!
Unabomber Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Λέτε και λίγο πως σας φαίνεται η ζωή σε κάθε πόλη, να ξέρουμε τι να αποφεύγουμε! Ναι (ρε) πείτε 2 λόγια παραπάνω για τη πόλη Στα γρηγορα. NYC- Αναλογα σε ποια περιοχη μενεις και με τι ποσα παιζεις….. -Γρηγοροι ρυθμοι. -Multicultural as usual, -Nightlife στα καλυτερα του πιστευω (αρκει να ξερεις που πας) -About food, εχει ολες τις κουζινες του κοσμου για να διαλεξεις. -Εχει να κανεις απειρες δραστηριοτητες-Hobbies -Περιπου 2.5 ωριτσες flight μεχρι το Μiami και 2 ωριτσες μεχρι το Atlantic City (by car) -Το καλοκαιρι ειναι σε νορμαλ θερμοκρασιες, και το χειμωνα θα φτιαξεις και τον snowman…. -Moma & Metmuseum ofc -Hundreds of street art performances and installations -Eλαχιστο πρασινο -Αρκετο traffic jam συχνα πυκνα στους δρομους. London- Δεν ειναι τοσο τρελοκομειο οσο το big apple, καπως πιο χαλαροι ρυθμοι. -Multicultural as usual και εδω φυσικα -Νightlife και εδω απο τα δυνατα χαρτια του. (αρκει να ξερεις να χωθεις στα καταλληλα spots) -Πολυ πρασινο και gardens για απειρες ωρες χαλαρωσης... -Σε 2 ωριτσες βρισκεσαι στο Paris για wine & platter of cheese . -O καιρος, προσωπικα δεν με ενοχλει, (ισως λογω οτι μεγαλωσα στο UK και τον συνηθισα) -Πολλα free museums. -Αbout food, εχει και δω αρκετες κουζινες, αλλα δεν συγκρινεται με το BA. (cod and chips with caramelized onions ftw) and last but not least….. Long live the Queen…… Και για τις 2 πολεις πρεπει να εισαι open minded για να ζησεις καλα και να το ευχαριστηθεις με το παραπανω….. Σιγουρα υπαρχουν και αλλα pros and cons αλλα ειναι παρα πολλα για να τα θυμηθω on the fly. Καποια στιγμη οταν θα ερθει ο καιρος να αποσυρθω, σιγουρα θα ψαξω να βρω ενα πιο χαλαρο μερος απο τα 2 παραπανω. Βεβαια για εναν newcomer σε αυτες τις πολεις δεν ξερω τι δυσκολιες μπορει να συναντησει, τα γραφομενα παραπανω ειναι καθαρα προσωπικη μου αποψη και το δικο μου point of view. ^Πόρνος. Σατανα!!!!! Με κανεις και κοκκινιζω….. Αντε ανεβα για κανα Comedy Central….. 1
totem_lost Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 ^ Εντάξει αυτά τα λένε στην πρώτη σελίδα και οι ταξιδιωτικοί οδηγοί. Τι cons έχει το NYC;
headbanger Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Edmonton, AB πρωτεύουσα της επαρχίας της αλμπέρτα. Blue collar town. Rig pig city by night. Πολύ πράσινο. άπειρες δουλειές ΣΚΑΤΑ καιρός 3
Unabomber Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 ^ Εντάξει αυτά τα λένε στην πρώτη σελίδα και οι ταξιδιωτικοί οδηγοί. Τι cons έχει το NYC; Α lot of beggars, Αρκετες γκετοποιημενες περιοχες. (Σε καποιες δεν μπορεις καν να περασεις το βραδυ απο κει) Περα απο το Manhattan και καποιες αλλες περιοχες , εχει παααααρα πολλους που ζουνε απο επιδοματα του κρατους μεσα σε οχι στις καλυτερες συνθηκες διαβιωσης. Για ενα ατομο με μεσο salary ειναι δυσκολα πιστευω να πει οτι θα μεινει στην NY. (και αν τα καταφερει θα δεν θα εχει και τις καλυτερες συνθηκες) Και φυσικα ολοι κοιτανε τον εαυτο τους σε τεραστιο βαθμο πιστευω. Τελος ο πανικος που γινεται σε ωρες αιχμης στο underground ειναι ΑΝΥΠΟΦΟΡΟΣ..... (ειδικα με την βρωμα που επικρατει εκει μεσα) A!!!! μην ξεχασουμε και τα αγαπημενα μας ποντικια, που ειναι σαν γατες....... ps1: ΄΄Θανατος΄΄ στους cab drivers που αμα ειναι Ινδoς σε κλεβει στα change...... Το μεγαλυτερο con που σου δημιουργει αυτη η πολη ειναι το AΓΧΟΣ..... για ολα τα θεματα..... καποιοι το ξεπερνανε ευκολα, αλλοι το κρυβουν επιλεκτικα, και αλλοι απλα φευγουν. Αν εχεις την παρεα σου και τους γνωστους σου παντως περνας αψογα, οπως παντου αλλωστε. Edmonton, AB πρωτεύουσα της επαρχίας της αλμπέρτα. Blue collar town. Rig pig city by night. Πολύ πράσινο. άπειρες δουλειές ΣΚΑΤΑ καιρός Μια χαρα ειστε με το χιονακι εκει πανω.... 2
tehAllantin Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Ειμαι η μονη που μπροστα στο να μενω σε μια οργανωμενη χωρα που δεν με κλεβει και θα μπορω να εχω μια ποιοτητα ζωης που συμπεριλαμβανει ταξιδια, σινεμα, βιβλια και την ανεση να αποκτω καποια υλικα αγαθα θα θυσιαζα χτες τη θαλασσα,το μαυρισμα και τον ηλιο, τα μπουζουκια και το φραπε με το ταβλι ? Ισως φταει που δεν ξερω ταβλι... its all about priorities. Εμένα δεν με αρέσει ο ήλιος, σκας, ιδρώνεις, χαλάει το δέρμα. Αμαν πια. (Έφαγα αρκετο ήλιο και χαμαλίκα στα χωράφια πιτσιρικάς ίσως) Καλά και μάλλον φταίει και οτι δεν τα θυσίασες ακόμα. Επίσης ξέχασες το σημαντικότερο που θα χρειαστεί να θυσιάσεις ακόμα: οικογένεια και κολλητούς φίλους. Αν θα φυγεις απο το Χ μέρος για να μεταναστεύσεις σημαίνει πως πήρες την απόφαση να "αφησεις στην άκρη" οικογένεια και φίλους. Η ζωή συνεχίζεται, λογικά θα κάνεις νέους φίλους και κύκλους, μπορεί και οικογένεια. ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΑΕΡΑ! Δεν εκνευριζομαι τοσο οταν βρεχει, αλλα οταν εχει αερα, ειμαι πεταλια και μπινελικι. Κλαιω! Μένω δυτικά (μονο εκεί βρήκα δωμάτιο, μετά απο καμια 200αριά μηνυματα κλπ, δραμα αν δεν εχεις μεγάλο budget) και η δουλεια ειναι καράκεντρο. Το πρωί φυσάει ανατολικος άνεμος, ΚΑΝΤΗΛΙΑ. Το βράδυ φυσάει δυτικός άνεμος, ΚΑΝΤΗΛΙΑ και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ. Γιατι σε μένα;;;;; 2
whodatinsomniaK Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Αντε ανεβα για κανα Comedy Central….. Θα ανέβω, για τον Pacino στο Mamet τέλος Οκτωβρίου.
Sellers Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Το πρωί φυσάει ανατολικος άνεμος, ΚΑΝΤΗΛΙΑ. Το βράδυ φυσάει δυτικός άνεμος, ΚΑΝΤΗΛΙΑ και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ. Γιατι σε μένα;;;;; Ατομικοι ειναι οι αέρες ρε φιλε, δεν εχει ανατολικα, δυτικά, κάτω, πάνω... Βλεπουν εναν να παλευει με το ποδηλατο ''ΝΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ'' και ερχονται. Δεν ξερω αν ειναι απο τα νευρα μου, αλλα παρατηρώ ότι εκτος απο μενα που ο αερας δεν μ'αφηνει να τσουλίσω, η φυση γυρω στεκει ακίνητη. Ουτε μισο κλαδάκι δεν κουνιέται. 6
MiDiMiLiZ Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Καλη η κουβεντα σας, καλα ειναι ωστοσο ο καθενας που γραφει να λεει και για ποσα χρονια βρισκεται και θα βρισκεται εκει που ειναι, γιατι μερικοι που γραψαν εδω δεν ειναι "Ελληνες του εξωτερικου" αλλα φοιτητες/erasmus/μεταπτυχιακοι, προσωρινα αποσπασμενοι κλπ, που σιγουρα βλεπουν με αλλο ματι τη ζωη μακρια απο την Ελλαδα αποτι ενας που ζει, εργαζεται μονιμα, κανει οικογενεια κλπ και δεν εχει επιστροφη στο μυαλο του πριν τη συνταξη.. 3
Hellaslover Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Πως ειναι στην Αμερικη? Σε ποια περιοχη πηγαινεις? επειδη μενω εγω (καλιφορνια) θα σου απαντησω. Καταρχην η αμερικη δεν ειναι τοσο ωραια οπως φενεται στις ταινιες, ασφαλως και υπαρχουν αυτα τα μερη που βλεπεις αλλα ειναι σα να βλεπει ενας ξενος τη μυκονο η τη σαντορινη και να λεει α ωραια η ελλαδα-δεν ειναι παντου ετσι-αν και η ελλαδα εχει πολλα περισοτερα ωραια μερη απ'οτι η αμερικη. Εδω που μενω εγω ειναι σχετικα βαρετα, δεν εχει νυχτερινη ζωη και τα περισσοτερα μαγαζια κλεινουν στις 9. Δεν υπαρχει "πλατεια" η "αγορα" οπου θα πας και ξερεις θα συναντησεις κοσμο και γνωστους, ουτε δρομοι γεματοι με καφετεριες και κοσμο να περπαταει οπως σε περιοχες της ελλαδας. Εδω δε περπαταει κανεις, οι δρομοι ειναι φτιαγμενοι για τα αυτοκινητα και ειναι λογικο γιατι οι αποστασεις για να πας απο το ενα σημειο στο αλλο ειναι μεγαλες. Υπαρχουν παρα πολλα μικρομαγαζα, βενζιναδικα και φαστφουνταδικα σε καθε γωνια. Η μονη περιοχη σχετικα κοντα σε μενα ειναι το san francisco και θυμιζει λιγο ελλαδα με τη θαλασσα, τους δρομους, τη κινηση, και υπαρχει μια σχετικη ελευθερια εκει-δηλαδη θα μπορουσε να ειναι ευρωπαικη πολη και οι ανθρωποι ειναι καπως πιο cool αλλα και παλι τυπικοι γιατι ειναι αμερικη...εκει ομως για να μεινεις η να αγορασεις σπιτι ειναι πανακριβα και πολλοι που δουλευουν στο sf μενουν πιο εξω και οδηγανε κανα 2ωρο μεσ'τη κινηση για δουλεια. Αν θες πιο φιλοξενους και φιλικους ανθρωπους θα πρεπει να πας σε πιο southern states αλλα εκει η ζωη ειναι ακομα πιο βαρετη, εκει ειναι τα χωρια της αμερικης και εκει κατοικουνε αυτοι που λεμε white trash. Αυτο το ειδος ανθρωπου ειναι οι φτωχοι, οι χωριατες, που καπνιζει, πινει μπυρες, εχουν φτηνιαρικα τατουαζ, κανουν σχεση με ξαδερφια τους ενο ταυτοχρονα πηδανε την αδερφη τους και ψωνιζουν απο wallmart. Δες το jerry springer show και θα καταλαβεις. Λιγο πιο δυτικα ειναι τα states που μενουν οι πιο ιδιοτροποι, οι 'muricans για παραδειγμα το τεξας, που ειναι η κρητη της αμερικης. Η καλιφορνια οπως και καθε αλλο μεγαλο state εχει και απ'τα δυο αναλογα τη περιοχη. 8
militarist Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 <p>Μπρατισλάβα με γυναίκα Σλοβάκα.</p>
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα