Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ερώτηση μπορεί να είναι "με τα ίδια λεφτά και συνθήκες εργασίας Ελλάδα ή εξωτερικό;"

Ότι λέει ο alex_000 στο #86.

Σε «…ένα μέρος το οποίο μας ταιριάζει.»

• Like 2
Δημοσ.

^Πόρνος.

νομίζω ότι υπάρχουν πιο σημαντικοί λόγοι να μεταναστεύσεις από το χρήμα.

Έφυγα απο την Ελλάδα με το Σημίτη πρωθυπουργό και την ανάπτυξη της χώρας να ανταγωνίζεται την Κίνα και έχοντας και δουλειά και δική μου εταιρεία, την οποία διατήρησα μέχρι το 2010 με κέρδη μέχρι που έκλεισε.

Ο λόγος που έφυγα ήταν ότι ήθελα να νιώσω δημιουργικός και να μη χρείαζεται να χρησιμοποιώ αθέμιτους τρόπους για να κερδίσω συμβόλαια ή να γλείφω μαλάκες που δε σέβομαι για να πληρώνομαι για να βαράω σφραγίδες. Επιβράβευση για τη δημιουργικότητα ειναι σημαντικότερη απο ότι φαίνεται.

Δημοσ.

Η ερώτηση μπορεί να είναι "με τα ίδια λεφτά και συνθήκες εργασίας Ελλάδα ή εξωτερικό;"

Μπα όχι. Αν και βέβαια εδώ δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να παίξουμε την κολοκυθιά.

"Συνθήκες" εργασίας τι ακριβώς είναι; Άμα στη δουλειά σου όλα είναι όμορφα και έχεις 2-3 συναδέλφους και άριστες σχέσεις με όλους αλλά μηδέν προοπτική (εννοώ: μετά από Ν χρόνια, το μόνο που έχει αλλάξει είναι το ότι λέει +Ν στο βιογραφικό σου), αυτό είναι άριστες συνθήκες;

Και γιατί βάζεις μέσα μόνο λεφτά και εργασία; Με τα λεφτά ιδιωτικά σχολεία, ιδιώτες γιατροί, ιδιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικά ο,τι υπάρχει και απλά πηγαίνουμε στα ίδια μπαρ με τους υπόλοιπους; It could work like that (με αρκετά λεφτά αγοράζεις διάφορα) αλλά δεν είμαι σίγουρος αν αυτό έχουν όλοι στο μυαλό τους.

Δημοσ.

Μπα όχι. Αν και βέβαια εδώ δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να παίξουμε την κολοκυθιά.

"Συνθήκες" εργασίας τι ακριβώς είναι; Άμα στη δουλειά σου όλα είναι όμορφα και έχεις 2-3 συναδέλφους και άριστες σχέσεις με όλους αλλά μηδέν προοπτική (εννοώ: μετά από Ν χρόνια, το μόνο που έχει αλλάξει είναι το ότι λέει +Ν στο βιογραφικό σου), αυτό είναι άριστες συνθήκες;

Και γιατί βάζεις μέσα μόνο λεφτά και εργασία; Με τα λεφτά ιδιωτικά σχολεία, ιδιώτες γιατροί, ιδιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικά ο,τι υπάρχει και απλά πηγαίνουμε στα ίδια μπαρ με τους υπόλοιπους; It could work like that (με αρκετά λεφτά αγοράζεις διάφορα) αλλά δεν είμαι σίγουρος αν αυτό έχουν όλοι στο μυαλό τους.

Βάζω λεφτά και συνθήκες εργασίας γιατί θεωρώ πως με καλά λεφτά μπορείς κι εδώ να έχεις μια χαρά ποιότητα ζωής (το έγραψα και παραπάνω). Η ερώτηση είναι αν έκανες την ίδια δουλειά εδώ, στις ίδιες συνθήκες κι έπαιρνες τα ίδια λεφτά που θα προτιμούσες να ζεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολλοί είναι που φεύγουν όχι για τα λεφτά που μπορούν να βγάλουν στο εξωτερικό, αλλά για το επίπεδο και τις συνθήκες διαβίωσης. Πχ μπορώ εγώ προσωπικά μπορώ να βγάζω 1.500 εδώ και να ζω αρχοντικά, αλλά δεν θέλω να μείνω στην Ελλάδα για χ/ψ λόγους, δεν μου αρέσει σαν χώρα, δεν μου ταιριάζουν πολλά ιδεολογικά. Είναι στην προσωπική άποψη του καθένα το που του αρέσει να μένει, αν υποθετικά θα έπαιρνε τον ίδιο μισθό παντού (λέμε τώρα)

Επεξ/σία από Iris_89
  • Like 1
Δημοσ.

Πολλοί είναι που φεύγουν όχι για τα λεφτά που μπορούν να βγάλουν στο εξωτερικό, αλλά για το επίπεδο και τις συνθήκες διαβίωσης. Πχ μπορώ εγώ προσωπικά μπορώ να βγάζω 1.500 εδώ και να ζω αρχοντικά, αλλά δεν θέλω να μείνω στην Ελλάδα για χ/ψ λόγους, δεν μου αρέσει σαν χώρα, δεν μου ταιριάζουν πολλά ιδεολογικά. Είναι στην προσωπική άποψη του καθένα το που του αρέσει να μένει, αν υποθετικά θα 'επαιρνε τον ίδιο μισθό παντού (λέμε τώρα)

Ναι αυτό ρωτάω. Αν φεύγετε γιατί δεν σας αρέσει εδώ (ο κόσμος, η ζωή κλπ) ή απλά γιατί δεν υπάρχει επαγγελματική προοπτική

Δημοσ.

Συνθήκες εργασίας αφορούν θέματα όπως:

* Να δουλεύεις 8 ώρες τη μέρα, εφόσον τόσες γράφει το συμβόλαιο σου.

* Να πληρώνεσαι τον μισθό τον οποίο έχεις συμφωνήσει.

* Να πληρώνεσαι εγκαίρως όπως έχεις συμφωνήσει.

* Να κάνεις τη δουλειά που έχει συμφωνήσει (και όχι κάνεις οτιδήποτε άλλο που δεν είναι στα καθήκοντά σου)

* Να έχεις ένα λογικό αριθμό αδειών

* Να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις άδειες αυτές όποτε τις χρειάζεσαι εφόσον ενημερώσεις εγκαίρως (και όχι όποτε θέλει το αφεντικό σου)

* Να έχεις την πιθανότητα να πάρεις αύξηση εφόσον κάνεις καλή δουλειά.

* Να πάρεις την αποζημίωση που δικαιούσαι εάν απολυθείς.

κοκ

Δυστυχώς μερικά από τα παραπάνω είναι ανέκδοτα πλέον στην Ελλάδα από οτι ακούω.

• Like 3
Δημοσ.

Ναι αυτό ρωτάω. Αν φεύγετε γιατί δεν σας αρέσει εδώ (ο κόσμος, η ζωή κλπ) ή απλά γιατί δεν υπάρχει επαγγελματική προοπτική

Και τα 2. Να αναπτυχθούμε σαν άνθρωποι (προσωπική άποψη)

• Like 2
Δημοσ.

Συνθήκες εργασίας αφορούν θέματα όπως:

* Να δουλεύεις 8 ώρες τη μέρα, εφόσον τόσες γράφει το συμβόλαιο σου.

* Να πληρώνεσαι τον μισθό τον οποίο έχεις συμφωνήσει.

* Να πληρώνεσαι εγκαίρως όπως έχεις συμφωνήσει.

* Να κάνεις τη δουλειά που έχει συμφωνήσει (και όχι κάνεις οτιδήποτε άλλο που δεν είναι στα καθήκοντά σου)

* Να έχεις ένα λογικό αριθμό αδειών

* Να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις άδειες αυτές όποτε τις χρειάζεσαι εφόσον ενημερώσεις εγκαίρως (και όχι όποτε θέλει το αφεντικό σου)

* Να έχεις την πιθανότητα να πάρεις αύξηση εφόσον κάνεις καλή δουλειά.

* Να πάρεις την αποζημίωση που δικαιούσαι εάν απολυθείς.

κοκ

Δυστυχώς μερικά από τα παραπάνω είναι ανέκδοτα πλέον στην Ελλάδα από οτι ακούω.

αυτές μάλιστα είναι πολύ basic ως επιθυμητές συνθήκες εργασίας. Δεν είναι καν πλεονέκτημα στις σοβαρές χώρες / εταιρίες, είναι απλά αυτονόητα. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξερω εγω παντως μονο γι αυτο δινω τα συγχαρητήρια μου στην εταιρια που δουλευα.

Ολα τα δωρα στην ωρα τους, πληρωμες στην ωρα τους ολες ακομα και στην εποχη των cc, πηγαινες του ελεγες βαλε μου εναντι το μισο μισθο το εκανε.

Η αποζημιωση οταν με απολυσανε ολη την ιδια στιγμη, στην καρτα μου, εκτος το επιδομα των χριστουγεννων που θα το παρω το δεκεμβριο.

Σε αυτα ηταν αψογοι, για τα ελληνικα δεδομενα. Αν δεν κλειναν οι εισαγωγες μπορει ακομα να δουλευα

Δημοσ.

^Σίγουρα υπάρχουν και στην Ελλάδα ακόμα σωστές επιχειρήσεις...το άλλο θέμα είναι ότι δεν είναι για όλους τόσο ρόδινα έξω (οι συνθήκες που αναφέρθηκαν και θεωρήθηκαν αυτονόητες). Αυτό πολλοί δεν το ξέρουν και την πατάνε...

Δημοσ.

Karlshamn, Blekinge, νοτια Σουηδια.

Σαν πολη κοντα στο μηδεν, πολυ μικρη με ελαχιστα πραγματα να δεις και να κανεις. Οποτε, αποταμιευση και ταξιδια (η Κοπεγχαγη ειναι δυο ωρες με το τρενο).

Η διαφορα στα οικονομικα χαωδης, στην αξιοπρεπεια επισης. Ο μισθος θα μπει στις 27, οι εφημεριες τον επομενο μηνα. Στην Ελλαδα ειχα βαλει δικηγορο μαζι με αλλους συναδελφους για να πληρωθουμε 700 ευρω τα οποια ειχαν περικοπει παρανομα, μετα απο 2.5 χρονια.

Το κυριοτερο, προοπτικη καριερας και επαγγελματικη σιγουρια. Οχι απαραιτητα στην ιδια πολη, αλλα στο σουηδικο συστημα υγειας. Ειμαι πολυ λιγο καιρο εδω, λιγους μηνες. Ελπιζω να αντεξω και να μην γυρισω αμεσα πισω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...