Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και τον πούστη τον αέρα, έχει δίκιο o defacer. Και με ποδήλατο όλα αυτά είναι τρέλα:

capes.jpg

Που δεν υπάρχει αυτό;

Στη Σουηδία. Εκεί είναι όλοι αλκοολικοί και πατριώτες! jk :D

• Like 4
  • Απαντ. 150
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και τον πούστη τον αέρα, έχει δίκιο o defacer. Και με ποδήλατο όλα αυτά είναι τρέλα:

capes.jpg

Στη Σουηδία. Εκεί είναι όλοι αλκοολικοί και πατριώτες! jk :D

Με το ποδήλατο θέλεις καλά ρούχα,αδιάβροχο παντελόνι(που μπαίνει πάνω από το κανονικό),θήκη-κάλυμμα για το τσαντί και καλά παπούτσια για να την παλέψεις και εδώ.

Ειδάλλως πας με το λεωφορείο-αμάξι.

Πάντως φαντάσου αυτά που περνάς εσύ κάπου 500χλμ προς τα βόρεια με πολύ πιο κρύο αγέρα και περισσότερους λόφους και θα έχεις μια καλή εικόνα πως είναι η ποδηλασία εδώ... 

• Like 1
Δημοσ.

-Οι περισσότεροι φίλοι μου είναι εντόπιοι.Δεν έγραψα ότι όλοι είναι αλλοδαποί,αλλά και αλλοδαποί(λογικό σε τέτοιο περιβάλλον που είμαι).

-Με πτυχίο πανεπιστημίου και ίσως κάποια χρόνια εμπειρίας θεωρείσαι ως ειδικευμένος,εγώ το πήγα ένα βήμα παραπάνω.Αλλά άλλοι με μόνο το πτυχίο βρήκαν δουλειά με εγγλέζικα.Όχι στο ΙΤ.

Εάν αναφερόσουν μόνο στους τύπους που βγαίνουν "έξω" με πτυχίο Λυκείου ή/και τεχνική κατάρτιση τότε αλλάζουν τα πράματα.

-Εδώ οι περισσότεροι ξένοι(που έχω γνωρίσει πάντα) δεν ξέρουν καλά ή μερικές φορές καθόλου Δανέζικα,τουλάχιστον στους κύκλους που είμαι.

Δεν μπορούν να μιλήσουν στην δουλειά στα Δανέζικα,αλλά πάλι τους προσλαμβάνουν διότι οι εταιρείες ντε φάκτο θέλουν να γεμίσουν τα κενά και ξέρουν πολύ καλά ότι τα Δανέζικα τα μαθαίνουν ελάχιστοι πριν φτάσουν στην χώρα και σαν γλώσσα είναι πολύ δύσκολη(στην προφορά-κατανόηση).Έτσι η σχετικά σύντομη περίοδος "χάριτος" που έχεις αλλού αναβάλλεται επ' αόριστον πολλές φορές,αν και φυσικά το εκτιμούν όταν κάνεις την προσπάθεια να ενσωματωθείς,έστω και εάν μιλάς σαν λοβοτομημένος τα Δανέζικα...

-Φυσικά προτείνω σε όλους να μάθουν την γλώσσα/ες που μιλιούνται από τους ντόπιους,αλλά είπα ότι μπορείς πολλές φορές άνετα να δουλέψεις και δίχως αυτό το προσόν σε νορμάλ δουλειά του τομέα σου και να ζήσεις κανονικά δίχως να περπατάς και να σε φτύνουν.

Τώρα εάν ο άλλος είναι προκλητικός είναι αλλουνού παπά εαυγγέλιο.

-Ως μετανάστης,όσο και να ξέρεις την γλώσσα, θα φας το σκατό ή/και θα πληρωθείς λιγότερο από τους ντόπιους που πάντα και παντού θα έχουν το έξτρα προσόν να είναι "πολιτισμικά" απόλυτα συμβατοί με το ντόπιο εταιρικό περιβάλλον.

Αυτό είναι a priori γνωστό από όλους και για αυτό προσλαμβάνουν τόσους ξένους οι εταιρείες.Τώρα όσο περνάν τα χρόνια/εμπειρία σε ένα τόπο αυτό μικραίνει,αλλά μέχρι τώρα δεν είδα να εξαλείφεται τελείως. 

Οι υπηρεσίες είναι ανάλογα τι αποζητάς και πόσα έχεις να δώσεις.

Εδώ τουλάχιστο εάν απειλήσεις με καταγγελία στους τοπικούς φορείς καταναλωτών σφίγγουν οι κώλοι και το "μετανάστης==εύκολο θύμα" μηδενίζεται.

Βέβαια πρέπει,όπως παντού, να προσέχεις τι υπογράφεις και με ποιον κάνεις μπίζνες.

Πολύ δραματικά τα λες.

Δεν είσαι μόνος μεταξύ μόνων,τουλάχιστον όχι περισσότερο από όσο είσαι στην Ελλάδα.

Προσωπικά πολύ καλύτερα τα πέρασα στην αλλοδαπιά από ότι στην Ελλάδα που δεν είχα λεφτά/χρόνο και οι "φίλοι" στο "χωριό" αποδείχτηκαν κοπρόσκυλα για σφαλιάρες.

Βρήκα εξαιρετικά άτομα,Έλληνες και αλλοδαπιούς,ταξίδεψα όσο ποτέ και έχω το "προνόμιο" να με απασχολούν μόνο τα "first world problems" και όχι το τι θα φέρει το αύριο.

Αυτό δεν το ανταλλάσσω με κανέναν ήλιο,με καμία παραλία(που δεν μπορούσα έτσι και αλλιώς να πάω εύκολα από το "χωριό" στην Μακεδονία,άσε που και εδώ έχει πολύ ωραίες παραλίες) και το φαγητό το φτιάνω μόνος...

-Οι περισσότεροι φίλοι μου είναι εντόπιοι.Δεν έγραψα ότι όλοι είναι αλλοδαποί,αλλά και αλλοδαποί(λογικό σε τέτοιο περιβάλλον που είμαι).

-Με πτυχίο πανεπιστημίου και ίσως κάποια χρόνια εμπειρίας θεωρείσαι ως ειδικευμένος,εγώ το πήγα ένα βήμα παραπάνω.Αλλά άλλοι με μόνο το πτυχίο βρήκαν δουλειά με εγγλέζικα.Όχι στο ΙΤ.

Εάν αναφερόσουν μόνο στους τύπους που βγαίνουν "έξω" με πτυχίο Λυκείου ή/και τεχνική κατάρτιση τότε αλλάζουν τα πράματα.

-Εδώ οι περισσότεροι ξένοι(που έχω γνωρίσει πάντα) δεν ξέρουν καλά ή μερικές φορές καθόλου Δανέζικα,τουλάχιστον στους κύκλους που είμαι.

Δεν μπορούν να μιλήσουν στην δουλειά στα Δανέζικα,αλλά πάλι τους προσλαμβάνουν διότι οι εταιρείες ντε φάκτο θέλουν να γεμίσουν τα κενά και ξέρουν πολύ καλά ότι τα Δανέζικα τα μαθαίνουν ελάχιστοι πριν φτάσουν στην χώρα και σαν γλώσσα είναι πολύ δύσκολη(στην προφορά-κατανόηση).Έτσι η σχετικά σύντομη περίοδος "χάριτος" που έχεις αλλού αναβάλλεται επ' αόριστον πολλές φορές,αν και φυσικά το εκτιμούν όταν κάνεις την προσπάθεια να ενσωματωθείς,έστω και εάν μιλάς σαν λοβοτομημένος τα Δανέζικα...

-Φυσικά προτείνω σε όλους να μάθουν την γλώσσα/ες που μιλιούνται από τους ντόπιους,αλλά είπα ότι μπορείς πολλές φορές άνετα να δουλέψεις και δίχως αυτό το προσόν σε νορμάλ δουλειά του τομέα σου και να ζήσεις κανονικά δίχως να περπατάς και να σε φτύνουν.

Τώρα εάν ο άλλος είναι προκλητικός είναι αλλουνού παπά εαυγγέλιο.

-Ως μετανάστης,όσο και να ξέρεις την γλώσσα, θα φας το σκατό ή/και θα πληρωθείς λιγότερο από τους ντόπιους που πάντα και παντού θα έχουν το έξτρα προσόν να είναι "πολιτισμικά" απόλυτα συμβατοί με το ντόπιο εταιρικό περιβάλλον.

Αυτό είναι a priori γνωστό από όλους και για αυτό προσλαμβάνουν τόσους ξένους οι εταιρείες.Τώρα όσο περνάν τα χρόνια/εμπειρία σε ένα τόπο αυτό μικραίνει,αλλά μέχρι τώρα δεν είδα να εξαλείφεται τελείως. 

Οι υπηρεσίες είναι ανάλογα τι αποζητάς και πόσα έχεις να δώσεις.

Εδώ τουλάχιστο εάν απειλήσεις με καταγγελία στους τοπικούς φορείς καταναλωτών σφίγγουν οι κώλοι και το "μετανάστης==εύκολο θύμα" μηδενίζεται.

Βέβαια πρέπει,όπως παντού, να προσέχεις τι υπογράφεις και με ποιον κάνεις μπίζνες.

Πολύ δραματικά τα λες.

Δεν είσαι μόνος μεταξύ μόνων,τουλάχιστον όχι περισσότερο από όσο είσαι στην Ελλάδα.

Προσωπικά πολύ καλύτερα τα πέρασα στην αλλοδαπιά από ότι στην Ελλάδα που δεν είχα λεφτά/χρόνο και οι "φίλοι" στο "χωριό" αποδείχτηκαν κοπρόσκυλα για σφαλιάρες.

Βρήκα εξαιρετικά άτομα,Έλληνες και αλλοδαπιούς,ταξίδεψα όσο ποτέ και έχω το "προνόμιο" να με απασχολούν μόνο τα "first world problems" και όχι το τι θα φέρει το αύριο.

Αυτό δεν το ανταλλάσσω με κανέναν ήλιο,με καμία παραλία(που δεν μπορούσα έτσι και αλλιώς να πάω εύκολα από το "χωριό" στην Μακεδονία,άσε που και εδώ έχει πολύ ωραίες παραλίες) και το φαγητό το φτιάνω μόνος...

Η τελευταια παραγραφος συνοψιζει τους λογους που με ελκυει το εξωτερικο, και θα τη χρησιμοποιησω ως απαντηση στον παραπανω που λεει να μη φυγω μονο για τα υλικα αγαθα. Δεν εχω πολλα αγαθα και εχω υιοθετησει εναν σχετικα μινιμαλ τροπο ζωης για πολλους λογους, ομως με τσακιζει να μη μενει ενα 20ρικο στο τελος του μηνα , να παιρνω 400 ευρω και τα προιοντα να ναι πιο ακριβα απ οτι σε πολλες χωρες της Ευρωπης, να πληρωνω κερατιατικα μια στο τοσο που θελω να παω ενα ταξιδι ενω στην Ευρωπη εχεις τα τρενα στα ποδια σου,και φυσικα για να εχεις μια ικανοποιητικη κοινωνικη ζωη πρεπει να δουλευεις κανονικα και να σου μενει κ κανα ρευστο, οχι να κανεις 2 δουλειες για να τα φερεις περα. Με λιγα λογια, η ισορροπια χρονου και χρηματος ειναι μεγαλος παραγοντας για την ευτυχια και την ποιοτητα ζωης. Οσο για τα υλικα αγαθα, πιστεψ με, ολοι σ αυτα βασιζομαστε λιγο ή πολυ.

Δημοσ.

Και τον αέρα, μη ξεχνάς το #$!!#@αέρα.

ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΑΕΡΑ! 

Δεν εκνευριζομαι τοσο οταν βρεχει, αλλα οταν εχει αερα, ειμαι πεταλια και μπινελικι.

• Like 3
Δημοσ.

Οσο για τα υλικα αγαθα, πιστεψ με, ολοι σ αυτα βασιζομαστε λιγο ή πολυ.

Η πουστιά με τα υλικά αγαθά είναι ότι τα εκτιμάς όταν δεν τα έχεις, όχι όταν τα έχεις :D

• Like 3
Δημοσ.

Και τον αέρα, μη ξεχνάς το #$!!#@αέρα.

Στο Rotterdam κάποια Χριστούγεννα που φύσαγε πολύ,

για να διανύσουμε την απόσταση από την εκκλησία έως το κτήριο της Ελληνικής Κοινότητας,

χρειαστήκαμε τον τριπλάσιο χρόνο από συνήθως.

Βαδίζαμε σε ομάδες, με τα παιδιά ή τους ασθενείς στη μέση και κρατώντας τους και από τα δύο χέρια.

Δημοσ.

Τα λεφτα και μονο τα λεφτα.Για αυτο θελουμε να φυγουμε ολοι.

Το βασικό κι εγώ πιστεύω πως είναι αυτό....με καλά λεφτά κι εδώ μια χαρά ποιότητα ζωής έχεις :)

• Like 3
Δημοσ.

Τα λεφτα και μονο τα λεφτα.Για αυτο θελουμε να φυγουμε ολοι.

[…]

Τα λεφτά είναι δανεικά

χέρια αλλάζουν τακτικά

να τα κάψεις, τι τα θες

μήπως τα ’χες κι από χθες;

Γλέντα τη ζωή, γλέντα τη ζωή

όλοι δύο μέτρα παίρνουν γη

[…]

http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Lyrics&act=details&song_id=24204

Δημοσ.

[…]

Τα λεφτά είναι δανεικά

χέρια αλλάζουν τακτικά

να τα κάψεις, τι τα θες

μήπως τα ’χες κι από χθες;

Γλέντα τη ζωή, γλέντα τη ζωή

όλοι δύο μέτρα παίρνουν γη

[…]

http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Lyrics&act=details&song_id=24204

Χωρίς λεφτά δε μπορείς να γλεντήσεις τη ζωή

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...