kathytherion Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Θα πω πως τα βλέπω και εγώ τα πράγματα (σχετικά με την μετανάστευση). Είμαι φοιτητής σε ελληνικό πανεπιστήμιο, τώρα μπαίνω στο τρίτο έτος. Η δουλειά που θέλω να κάνω είναι αυτή του καθηγητή πανεπιστημίου. Κατά συνέπεια πρέπει να κάνω μεταπτυχιακό και διδακτορικό. Θέλω να τα κάνω στο εξωτερικό, γιατί υπάρχουν καλύτερα πανεπιστήμια από τα ελληνικά (τουλάχιστον στο αντικείμενο που σπουδάζω), στο διδακτορικό θα πληρώνομαι και η ζωή μου πιστεύω θα είναι καλύτερη σε μια ξένη χώρα. Τους φίλους μου έτσι κι αλλιώς μετά την αποφοίτηση θα τους μιλάω κατά 99% μέσω ίντερνετ και 1% από κοντά. Και πολύ λέω. Αυτό λόγω του ότι οι περισσότεροι μένουν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Την οικογένεια μπορώ να την βλέπω στις διακοπές. Για το θέμα της σχέσης δεν ξέρω. Προς το παρόν δεν έχω, θα δούμε τι θα γίνει αν στο μέλλον αποκτήσω. Οι περισσοτερες φιλιες απο σχολη ετσι καταληγουν, και καπως ετσι ειμαι κι εγω με τους φιλους απο σχολη. Οι φιλιες απο το σχολειο δε, οσοι δεν παμτρευτηκαν/μετακομισαν , εχουν κανει κι αυτοι αλλους κυκλους κ βλεπομαστε καθε πασχα κι αν. Επισης, αν μπλεξεις με περιεργη δουλεια, οχι φιλους, ουτε τη σχεση σου δεν βλεπεις. Χαρακτηριστικο παραδειγμα εγω πριν κατι μηνες που δουλευα εξαημερα με σπαστο ωραριο και ειχα μονο μια κυριακη για να δω φιλους, οικογενεια, ανιψια, αγορι( που μενει 1 ωρα απο το σπιτι μ). Καθε κυριακη βραδυ μου ρχοταν να βαλω τα κλαματα που θα πρεπε να περιμενω 6 μερες για να ηρεμησω Οποτε δεν υπαρχει παντα ο παραγοντας φιλια και οικογενεια...
subdee Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν καταλαβαίνω πώς ο νόστος συσχετίζεται με την νοσταλγία του μποζουκιού και του φραπέ. Εγώ σιχαίνομαι την μπουζουκοκατάσταση, φραπέ δεν τον αγγίζω με τίποτα, και παρόλα αυτά επιθυμώ να γυρίσω στην Ελλάδα. 3
whodatinsomniaK Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Ειμαι η μονη που μπροστα στο να μενω σε μια οργανωμενη χωρα που δεν με κλεβει και θα μπορω να εχω μια ποιοτητα ζωης που συμπεριλαμβανει ταξιδια, σινεμα, βιβλια και την ανεση να αποκτω καποια υλικα αγαθα θα θυσιαζα χτες τη θαλασσα,το μαυρισμα και τον ηλιο, τα μπουζουκια και το φραπε με το ταβλι ? Ισως φταει που δεν ξερω ταβλι... Αν ειναι να μεταναστεύσεις για να αγοράζεις υλικά αγαθά, απλά μην το κάνεις. 2
zio10 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν έχουμε κανέναν στη Στουτγκάρδη? Θα σας γράψω εγώ πως είναι την άνοιξη Ρε κάτσε εδώ που είσαι! 1
Pa0ki Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Υπάρχει χρόνος μέχρι τον Φεβρουάριο να πιάσω 5+1 στο τζόκερ, ποτέ δεν ξέρεις 1
zio10 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Υπάρχει χρόνος μέχρι τον Φεβρουάριο να πιάσω 5+1 στο τζόκερ, ποτέ δεν ξέρεις Έχε πίστη! Πως νιώθετε εσείς που ζείτε έξω; Εννοώ αισθάνεστε κατά κάποιο τρόπο "ξένοι", "προσωρινοί" (δεν ξέρω πως ακριβώς να το γράψω). Αν και πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει και με τον άνθρωπο και με το πόσο διάστημα ζει έξω, κυρίως με τον άνθρωπο όμως 1
filipN Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Όχι δεν ισχύουν αυτά που γράφεις,απλά και λιτά.[...] Μην προβάλεις την εμπειρία σου σε άλλες καταστάσεις και άτομα. Μια χαρά είμαι με τα εγγλέζικα στην δουλειά(υψηλής ειδίκευσης,αλλά όχι "στέλεχος",ούτε κανένας αναντικατάστατος) και μια χαρά περνάω με τα εγγλέζικα με τους Δανούς & τους λοιπούς αλλοδαπιούς φίλους.Τους γειτόνους μια χαρά τους μιλάω και απαντάν στα εγγλέζικα. Άλλοι φίλοι χρειάζεται να μιλήσουν κάποιες φορές Δανέζικα στην δουλειά. Πρώην γνωστή στο Μόναχο δούλευε σε δουλειά IT και μιλούσαν μόνο Ισπανικά & Αγγλικά στον όροφο, μεγάλη σχετικά εταιρεία με πολυεθνικό προσωπικό. [...] Όπως είπα αναλόγως την περίπτωση.Δεν μπορείς να προεξοφλείς τι θα βρει ο άλλος όταν πάει εκεί,αν και πάντα βοηθάει να ξέρεις την γλώσσα. Με αυτά που γράφω τώρα, έχουν συμφωνήσει σε παλαιότερα θέματα πολλά μέλη που ζουν στα κράτη αυτά. Ο μετανάστης θα μας κρίνει!!! Αν και νομίζω ότι δεν διαφωνούμε. Αυτά που σωστά συμπληρώνεις τώρα τα έχουμε καταγράψει και εγώ και άλλα μέλη σε παλαιότερα σε παρόμοια θέματα. (υψηλή εξειδίκευση, δουλειά IT) Σε όλα τα Ευρωπαϊκά αυτά τα κράτη, αν δεν γνωρίζεις τη γλώσσα τους δεν έχεις τις ίδιες ευκαιρίες και επιλογές, στα υπόλοιπα επαγγέλματα,δεν συμμετέχεις ισότιμα στην κοινωνία, άσχετα αν πολλοί δεν το υποψιάζονται. Το ξέρω γιατί προέρχομαι από μια τεράστια οικογένεια, που τα 2/3 της ζουν στο εξωτερικό από τις αρχές του 20ου αιώνα, και έχω συγγενείς (εξ αγχιστείας) από σχεδόν όλες τις φυλές της γης. Σωστά και πάλι, τίποτα "δεν μπορείς να προεξοφλείς", αν ο άλλος είναι διατεθειμένος να κάνει ότι δουλειά βρει, και αν αποδεχτεί ότι του προτείνουν κάποιοι που θα διαγνώσουν την αδυναμία του, είτε είναι υπήκοοι, είτε υπηρεσίες. Αλλά εδώ μπαίνουμε σε άλλο θέμα.
totem_lost Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 αξιοπρεπή εισόδημα-ελεύθερο χρόνο και ψυχική ηρεμία από την άλλη πολύ δύσκολα τα βρίσκεις στην Ελλάδα ως κοινός θνητός(όχι βολεμένος-όχι λαμόγιος). Αυτό είναι μια πικρή αλήθεια δυστυχώς. Το point μου είναι οτι φεύγοντας κάποιος από την Ελλάδα, μπορεί να κερδίζει σε πολλά και βασικά, αλλά χάνει σε άλλα που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί τώρα να εκτιμήσει. Και μπορεί ο ενθουσιασμός να κρατάει καλά τα 1-2 πρώτα χρόνια, αλλά σύντομα ο καθένας συνειδητοποιεί οτι είναι μόνος μεταξύ μόνων. Κάποια φάση το παίρνεις απόφαση και συνεχίζεις φυσικά αλλά γύρω μου υπάρχουν άπειρα παραδείγματα που παράτησαν τις χαλαρές δουλειές τους και τους καλλούς μισθούς τους και επέστρεψαν μπουχτισμένοι από την Ολλανδία. Μένω 3 μιση χρόνια στο Amsterdam και πριν από αυτό 3 χρόνια στο Delft. Η Ολλανδία είναι κατα τη γνώμη μου η πιο 'εύκολη' χώρα της Ευρώπης. Εύκολη δουλειά, εύκολα λεφτά, καλές συνθήκες εργασίας. Οι Ολλανδοί έχουν τεράστειο diversity, από αμόρφωτους αλκοολικούς πατριώτες, μέχρι υπέροχους φιλικούς ανθρώπους που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν. Όλα τα θετικά της χώρας βέβαια τα πληρώνεις σε σκοτάδι, βροχή και άθλια κουζίνα - το ακριβώς αντίθετο της Ελλάδας. 1
mylo Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Για την θάλασσα δεν τρελαίνομαι, στον ήλιο δεν κάθομαι, φραπέ πίνω σπάνια και τάβλι δεν έμαθα ποτέ...παρόλα αυτά δεν θα ήθελα να φύγω από δω! Σε λάθος χώρα ζεις... 1
zio10 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Σε λάθος χώρα ζεις... Μπορεί! Δεν το 'χα σκεφτεί έτσι! χαχα!
alex_000 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Ας πετάξω και εγώ 4 bullets για το χαβαλέ για όσους αναρωτιούνται το "έξω": Την ζωή στην Ελλάδα την εκτιμάς μετά από 4-5 χρόνια έξω, και την εκτιμάς πολύ. Το αν είσαι μπουζουκόβιος, κλαρινογαμπρός, φραποτάβλης κτλ είναι άσχετο. Απλά αυτά τα άτομα δεν αντέχουν έξω ούτε ένα σαβατοκύριακο, ενώ οι λιγότερο Ελληνάρες ζούνε άνετα έξω τα πρώτα 2-3 χρόνια. Έχει πολύ μεγάλη σημασία αν θα το προσπαθήσεις έξω όσον αφορά την προσωπική σου ζωή, και πρέπει να το προσπαθήσεις πολύ πολύ παραπάνω από ότι στην Ελλάδα για πολλούς και διάφορους λόγους. Αν δεν το προσπαθείς ετοιμάσου για πρέζα. Γάμος και οικογένεια (παιδιά) βοηθάνε πολύ (από όσο βλέπω άλλους). Τα δύο μεγαλύτερα αγαθά που έχεις να κερδίσεις από έξω είναι α) Οργανωμένο κράτος / Κοινωνία β) Ικανοποίηση από την δουλειά και την καριέρα. Όλα τα άλλα, τα υλικά αγαθά κτλ έπονται.. Έχει πολύ μεγάλη σημασία που θα είσαι. Όπως η Ελλάδα έχει το στυλ της, έτσι και κάθε άλλη χώρα. Για να παλευτεί η κατάσταση πρέπει να επιλεχτεί ένα μέρος στο οποίο μας ταιριάζει. Η επιλογή ενός μέρους που δεν ταιριάζει έχει κοντινή ημερομηνία λήξεις (max 5 χρόνια εκτός αν τα bonus πέφτουν κάνα χρόνο και κολλάμε στα $$). Αλλιώς πρέζα (2). 7
filipN Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Ας πετάξω και εγώ 4 bullets για το χαβαλέ για όσους αναρωτιούνται το "έξω": Την ζωή στην Ελλάδα την εκτιμάς μετά από 4-5 χρόνια έξω, και την εκτιμάς πολύ. [...] μπουζουκόβιος, κλαρινογαμπρός, φραποτάβλης κτλ ...δεν αντέχουν έξω ούτε ένα σαβατοκύριακο,οι λιγότερο Ελληνάρες ζούνε άνετα έξω τα πρώτα 2-3 χρόνια. ...πρέπει να το προσπαθήσεις πολύ πολύ παραπάνω από ότι στην Ελλάδα... Αν δεν το προσπαθείς ετοιμάσου για πρέζα. Γάμος και οικογένεια (παιδιά) βοηθάνε πολύ (από όσο βλέπω άλλους). Τα δύο μεγαλύτερα αγαθά που έχεις να κερδίσεις από έξω είναι α) Οργανωμένο κράτος / Κοινωνία β) Ικανοποίηση από την δουλειά και την καριέρα... Έχει πολύ μεγάλη σημασία που θα είσαι. ...πρέπει να επιλεχτεί ένα μέρος το οποίο μας ταιριάζει. Η επιλογή ενός μέρους που δεν ταιριάζει έχει κοντινή ημερομηνία λήξεις (max 5 χρόνια εκτός αν τα bonus πέφτουν κάνα χρόνο και κολλάμε στα $$). Αλλιώς πρέζα (2). Τα σχόλια περιττά.
defacer Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Οι Ολλανδοί έχουν τεράστειο diversity, από αμόρφωτους αλκοολικούς πατριώτες, μέχρι υπέροχους φιλικούς ανθρώπους που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν. Όλα τα θετικά της χώρας βέβαια τα πληρώνεις σε σκοτάδι, βροχή και άθλια κουζίνα - το ακριβώς αντίθετο της Ελλάδας. Και τον αέρα, μη ξεχνάς το #$!!#@αέρα. 1
LongTom Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Με αυτά που γράφω τώρα, έχουν συμφωνήσει σε παλαιότερα θέματα πολλά μέλη που ζουν στα κράτη αυτά. Ο μετανάστης θα μας κρίνει!!! Αν και νομίζω ότι δεν διαφωνούμε. Αυτά που σωστά συμπληρώνεις τώρα τα έχουμε καταγράψει και εγώ και άλλα μέλη σε παλαιότερα σε παρόμοια θέματα. (υψηλή εξειδίκευση, δουλειά IT) Σε όλα τα Ευρωπαϊκά αυτά τα κράτη, αν δεν γνωρίζεις τη γλώσσα τους δεν έχεις τις ίδιες ευκαιρίες και επιλογές, στα υπόλοιπα επαγγέλματα,δεν συμμετέχεις ισότιμα στην κοινωνία, άσχετα αν πολλοί δεν το υποψιάζονται. Το ξέρω γιατί προέρχομαι από μια τεράστια οικογένεια, που τα 2/3 της ζουν στο εξωτερικό από τις αρχές του 20ου αιώνα, και έχω συγγενείς (εξ αγχιστείας) από σχεδόν όλες τις φυλές της γης. Σωστά και πάλι, τίποτα "δεν μπορείς να προεξοφλείς", αν ο άλλος είναι διατεθειμένος να κάνει ότι δουλειά βρει, και αν αποδεχτεί ότι του προτείνουν κάποιοι που θα διαγνώσουν την αδυναμία του, είτε είναι υπήκοοι, είτε υπηρεσίες. Αλλά εδώ μπαίνουμε σε άλλο θέμα. -Οι περισσότεροι φίλοι μου είναι εντόπιοι.Δεν έγραψα ότι όλοι είναι αλλοδαποί,αλλά και αλλοδαποί(λογικό σε τέτοιο περιβάλλον που είμαι). -Με πτυχίο πανεπιστημίου και ίσως κάποια χρόνια εμπειρίας θεωρείσαι ως ειδικευμένος,εγώ το πήγα ένα βήμα παραπάνω.Αλλά άλλοι με μόνο το πτυχίο βρήκαν δουλειά με εγγλέζικα.Όχι στο ΙΤ. Εάν αναφερόσουν μόνο στους τύπους που βγαίνουν "έξω" με πτυχίο Λυκείου ή/και τεχνική κατάρτιση τότε αλλάζουν τα πράματα. -Εδώ οι περισσότεροι ξένοι(που έχω γνωρίσει πάντα) δεν ξέρουν καλά ή μερικές φορές καθόλου Δανέζικα,τουλάχιστον στους κύκλους που είμαι. Δεν μπορούν να μιλήσουν στην δουλειά στα Δανέζικα,αλλά πάλι τους προσλαμβάνουν διότι οι εταιρείες ντε φάκτο θέλουν να γεμίσουν τα κενά και ξέρουν πολύ καλά ότι τα Δανέζικα τα μαθαίνουν ελάχιστοι πριν φτάσουν στην χώρα και σαν γλώσσα είναι πολύ δύσκολη(στην προφορά-κατανόηση).Έτσι η σχετικά σύντομη περίοδος "χάριτος" που έχεις αλλού αναβάλλεται επ' αόριστον πολλές φορές,αν και φυσικά το εκτιμούν όταν κάνεις την προσπάθεια να ενσωματωθείς,έστω και εάν μιλάς σαν λοβοτομημένος τα Δανέζικα... -Φυσικά προτείνω σε όλους να μάθουν την γλώσσα/ες που μιλιούνται από τους ντόπιους,αλλά είπα ότι μπορείς πολλές φορές άνετα να δουλέψεις και δίχως αυτό το προσόν σε νορμάλ δουλειά του τομέα σου και να ζήσεις κανονικά δίχως να περπατάς και να σε φτύνουν. Τώρα εάν ο άλλος είναι προκλητικός είναι αλλουνού παπά εαυγγέλιο. -Ως μετανάστης,όσο και να ξέρεις την γλώσσα, θα φας το σκατό ή/και θα πληρωθείς λιγότερο από τους ντόπιους που πάντα και παντού θα έχουν το έξτρα προσόν να είναι "πολιτισμικά" απόλυτα συμβατοί με το ντόπιο εταιρικό περιβάλλον. Αυτό είναι a priori γνωστό από όλους και για αυτό προσλαμβάνουν τόσους ξένους οι εταιρείες.Τώρα όσο περνάν τα χρόνια/εμπειρία σε ένα τόπο αυτό μικραίνει,αλλά μέχρι τώρα δεν είδα να εξαλείφεται τελείως. Οι υπηρεσίες είναι ανάλογα τι αποζητάς και πόσα έχεις να δώσεις. Εδώ τουλάχιστο εάν απειλήσεις με καταγγελία στους τοπικούς φορείς καταναλωτών σφίγγουν οι κώλοι και το "μετανάστης==εύκολο θύμα" μηδενίζεται. Βέβαια πρέπει,όπως παντού, να προσέχεις τι υπογράφεις και με ποιον κάνεις μπίζνες. Αυτό είναι μια πικρή αλήθεια δυστυχώς. Το point μου είναι οτι φεύγοντας κάποιος από την Ελλάδα, μπορεί να κερδίζει σε πολλά και βασικά, αλλά χάνει σε άλλα που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί τώρα να εκτιμήσει. Και μπορεί ο ενθουσιασμός να κρατάει καλά τα 1-2 πρώτα χρόνια, αλλά σύντομα ο καθένας συνειδητοποιεί οτι είναι μόνος μεταξύ μόνων. Κάποια φάση το παίρνεις απόφαση και συνεχίζεις φυσικά αλλά γύρω μου υπάρχουν άπειρα παραδείγματα που παράτησαν τις χαλαρές δουλειές τους και τους καλλούς μισθούς τους και επέστρεψαν μπουχτισμένοι από την Ολλανδία. Μένω 3 μιση χρόνια στο Amsterdam και πριν από αυτό 3 χρόνια στο Delft. Η Ολλανδία είναι κατα τη γνώμη μου η πιο 'εύκολη' χώρα της Ευρώπης. Εύκολη δουλειά, εύκολα λεφτά, καλές συνθήκες εργασίας. Οι Ολλανδοί έχουν τεράστειο diversity, από αμόρφωτους αλκοολικούς πατριώτες, μέχρι υπέροχους φιλικούς ανθρώπους που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν. Όλα τα θετικά της χώρας βέβαια τα πληρώνεις σε σκοτάδι, βροχή και άθλια κουζίνα - το ακριβώς αντίθετο της Ελλάδας. Πολύ δραματικά τα λες. Δεν είσαι μόνος μεταξύ μόνων,τουλάχιστον όχι περισσότερο από όσο είσαι στην Ελλάδα. Προσωπικά πολύ καλύτερα τα πέρασα στην αλλοδαπιά από ότι στην Ελλάδα που δεν είχα λεφτά/χρόνο και οι "φίλοι" στο "χωριό" αποδείχτηκαν κοπρόσκυλα για σφαλιάρες. Βρήκα εξαιρετικά άτομα,Έλληνες και αλλοδαπιούς,ταξίδεψα όσο ποτέ και έχω το "προνόμιο" να με απασχολούν μόνο τα "first world problems" και όχι το τι θα φέρει το αύριο. Αυτό δεν το ανταλλάσσω με κανέναν ήλιο,με καμία παραλία(που δεν μπορούσα έτσι και αλλιώς να πάω εύκολα από το "χωριό" στην Μακεδονία,άσε που και εδώ έχει πολύ ωραίες παραλίες) και το φαγητό το φτιάνω μόνος...
zio10 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτό είναι μια πικρή αλήθεια δυστυχώς. Το point μου είναι οτι φεύγοντας κάποιος από την Ελλάδα, μπορεί να κερδίζει σε πολλά και βασικά, αλλά χάνει σε άλλα που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί τώρα να εκτιμήσει. Και μπορεί ο ενθουσιασμός να κρατάει καλά τα 1-2 πρώτα χρόνια, αλλά σύντομα ο καθένας συνειδητοποιεί οτι είναι μόνος μεταξύ μόνων. Κάποια φάση το παίρνεις απόφαση και συνεχίζεις φυσικά αλλά γύρω μου υπάρχουν άπειρα παραδείγματα που παράτησαν τις χαλαρές δουλειές τους και τους καλλούς μισθούς τους και επέστρεψαν μπουχτισμένοι από την Ολλανδία. Μένω 3 μιση χρόνια στο Amsterdam και πριν από αυτό 3 χρόνια στο Delft. Η Ολλανδία είναι κατα τη γνώμη μου η πιο 'εύκολη' χώρα της Ευρώπης. Εύκολη δουλειά, εύκολα λεφτά, καλές συνθήκες εργασίας. Οι Ολλανδοί έχουν τεράστειο diversity, από αμόρφωτους αλκοολικούς πατριώτες, μέχρι υπέροχους φιλικούς ανθρώπους που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν. Όλα τα θετικά της χώρας βέβαια τα πληρώνεις σε σκοτάδι, βροχή και άθλια κουζίνα - το ακριβώς αντίθετο της Ελλάδας. Που δεν υπάρχει αυτό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα